Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (63)
Raspunsuri - Pagina 7
Micaela06 spune:
Referitor la dintzoci sa stiti ca mi-am cam facut griji ca ea e printre cei mai mici de aici si are deja 8, dar doctorii m-au linistit si au zis ca e ereditar... am facut sapaturi si am aflat ca si tati tot dintzos a fost.
Am observat ca toate ne facem griji asa daca are dinti, de ce are asa multi? daca nu are, de ce nu are? daca nu da semne ca sta in funduletz,4 labute, picioare, de ce nu? ce are? daca sta, daca se oboseste prea tare? daca se suprasolicita... Oare asa o sa fie viata noastra de acum incolo? 
Complicata mai e viata de mamica 
Mihaela
de Daria-Maria (23 iunie 2008)
O comoara, o comoara...
Lilly79 spune:
Buna dimineata fetelor.
Deci, principala idee, de-acum voi scrie mult mai rar, nu ca as fi fost eu prea activa, dar nu-mi place ca nu am timp sa citesc cu atentie ce scrieti si sa fac conspecte. Dar va voi citi din umbra ![]()
Stiti cine imi ocupa timpul nu? Copilitza mea scumpa care toata ziua tropaie prin casa, se duce la toate cablurile, trage de toate sertarele si eu trebuie sa stau dupa ea sa nu se loveasca prea rau.
Si alt motiv pt care voi intra mai rar e ca vreau sa mai invat cate ceva ca altfel neuronul meu se va ofili si cand ma voi intoarce la lucru nu voi mai fi in stare sa fac nimic. Apropo de asta, m-am chinuit 2 zile sa-mi reinstalez windowsul si alte minunatii pe calculator. Eram varza, ma uitam ca vitelul si nu intelegeam de ce nu-mi instaleaza niste drivere (raspunsul: trebuia sa folosesc alt cd
), deci trebuie sa imi mai pun mintea in miscare cand ma mai lasa fata.
Reallaura am vazut poze superbe de la revelion. Sunteti niste gemene superbe iar baietii vostri sunt frumosi foc 
La multi ani cu intarziere pt Alina_anto 

Multa sanatate Sarei.
Alex@Sara ma bucur ca ai luat decizia de a pastra bebelul. Chiar ma gandeam daca as fi ramas eu gravida fara sa fie planificata sarcina ce-as face. Raspunsul imediat: l-as pastra. Din pacate tu ai si probleme de sanatate, dar sper sa reusesti sa treci cu bine peste toate si sa ai parte de-o sarcina usoara si de-un bebe sanatos si frumos.Iti va fi greu cu bebelusi de varste asa apropiate, dar merita 
MissParker imi pare rau ca va tot chinuiti cu somnul lui David. Parerea mea e ca el doarme prea mult.De la 19 la 9? Astea is 14 ore, chiar daca is cu intreruperi.Mi se pare cam mult pt un bebe de aproape 7 luni.Julia a dormit de la 23:30 la 8:45.Acum isi doarme somnicul de dimineata.Aseara Julia a adormit o jumate de ora pe la 20 pt ca nu putuse sa doarma dimineata. Apoi s-a trezit vesela si cu chef de joaca. Poate si David s-ar trezi seara sa se joace dar voi il obligati sa doarma si de-aici intervin urletele, frustrarile.Incearca sa-l faci pe David sa doarma ziua in 2 etape: dimineata si dupa masa, iar seara sa se culce la 20-21 sau mai tarziu.Iar dimineata daca vrea sa se trezeasca la 7 lasa-l sa se trezeasca, schimba-l, vorbeste-i sa isi dea seama ca se poate trezi, da-i lapticul, pune-l sa se joace.
Si alt sfat: incearca sa-l muti in camera si in patutul lui.Chiar daca ii vei da lapte noaptea, somnul dintre alaptari va fi mult mai odihnitor.Eu am inceput sa reduc alaptarea noaptea pt ca m-a muscat Julia de tzatza cea mai productiva si imi sunt suficiente 2 alaptari pe zi(dimineata si seara) cand tip si ma vaiet atunci cand suge pt ca nu are timp rana sa se vindece si la fiecare alaptare se deschide, asa ca noaptea o linistesc doar prin vorbe si mangaieri, sau ii mai dau din tzatza slaba care produce putin de tot si apa de ploaie
.
Sper ca nu te superi pe mine, dar nu stiu cum sa te ajut altfel decat prin sfaturi pe care le poti ignora sau nu; depinde ce-ti zice instinctul
Vreau sa citesc ca te vei lauda ca au trecut 10 zile de cand te bucuri si tu de nopti odihnitoare.
Simonix ma bucur ca s-a adaptat Robert la viata de cresa. Imi pare rau ca acum e bolnavior. Multa sanatate ii dorim 
O zi frumoasa va doresc.
Poze
Lilly, mami de
Julia (30.05.2008)
bratafel spune:
buna fetelor!! mai dar aveti o viteza la scriss....
ieri nu am reusit sa mai intru pt ca a fost finuta mea pe la noi. are aproape 4 ani dar arata de 6ani. foarte draguta!!
Bianca a dormit bine azinoapte in schimb s-a trezit la 7 si gata. a papat si a inceput frichinitul. nu are deloc stare!! asa ca la un moment dat de atata zbenguit a si vomat. imi venea sa innebunesc. pe la 10 i-am dat banana cu iaurt. acum doarme.
Alysh felicitari pentru ex nr 2. spor la invatat si bafta in continuare. cate ai in total?
Alex&Sara ma bucur ca ai luat aceasta decizie! Domnul sa te aiba in grija. 
Nicole1980 wow ce de kg!! Bianca are cu 1 kg mai putin! dar sunt super multumita!
Reallaura voi sunteti una mai frumoasa ca alta! si bebeii vostrii la fel!!
POZE 5-6 luni !!
http://b1.lilypie.com/6wARp2.png
gabitzam spune:
Lilly, draga mea, dar nu te simti obligata sa faci conspecte. De fapt nici una dintre noi nu trebuie sa se simta obligata sa citeasca tot-tot, sa faca si conspecte, sa fie activa pe forum. Sau sa se simta vinovata ca nu face asta. E suficient daca ne mai zici despre voi, ce faceti, ce progrese aveti sau ce probleme. Te rog eu sa nu ramai in umbra si sa scrii atunci cand poti si cat poti 
Toate fetele au timpul limitat si mai rup nitel de timp si pentru net.
Raducu meu cred ca o sa sara peste faza cu mersul de-a busilea, nu da nici un semn ca ar ridica fundul de jos si o o ia la picior. Dar ii place foarte mult sa il tin in picioare. Tzopaie si rade cand il pun asa, de zic ca acum o ia la fuga.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
mi_bebelina spune:
Buna dimineata si de la noi.!
Zau daca imi mai ajunge timpul….am de facut mancare, de spalat, de calcat..si unde mai pui ca de cateva zile ma doare o masea, asta ca sa fiu solidara cu bebelusii de pe-aici……numai ca mien u imi iese vreo masea, eu am o ditamai gaura intr-una inca de cand eram insarcinata ….sa vad cum fac sa ajung si la dentist….
Alex Sara, te felicit si eu pentru decizie…..stiu insa ca iti va fi greu pe perioada sarcinii, probabil nu va trebui sa faci nici efort si vei avea mare nevoie si de altcineva sa aiba grija de cei mici insa satisfactia va fi cu mult mai mare decat chinul. Inca o data felicitari!
Reallaura, Simonacip…recunosc ca de data asta n-am mai reusit sa va deosebesc…..parca v-ati fardat la fel……..bravos fetele care v-au recunoscut……oricum sunteti niste frumoase amandoua……Simona, nu-ti face griji ca Mati nu are dintzoci……el e primul care a mers de-a busilea, care s-a ridicat in picioruse…..eu cu ce sa ma laud in sensul asta daca am o puturoasa? 
Micaela, cred ca asa va fi de-acum incolo…….si cand n-o sa avem motive reale san e facem griji, tot o sa gasim noi ceva, ca sa nu ne iesim din ritm…
….asta-i viata……dar ce frumos e sa fii mamica……
Nicole, intrebasei de apa……..ma, nu cred ca face rau sa bea bebeii atat apica……..si Delia bea destul de multa…..
Fug la trebi………revin pe seara…….
Deliutza Broscutza
Lilly79 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabitzam Lilly, draga mea, dar nu te simti obligata sa faci conspecte. De fapt nici una dintre noi nu trebuie sa se simta obligata sa citeasca tot-tot, sa faca si conspecte, sa fie activa pe forum. Sau sa se simta vinovata ca nu face asta. E suficient daca ne mai zici despre voi, ce faceti, ce progrese aveti sau ce probleme. Te rog eu sa nu ramai in umbra si sa scrii atunci cand poti si cat poti ![]() Toate fetele au timpul limitat si mai rup nitel de timp si pentru net. Raducu meu cred ca o sa sara peste faza cu mersul de-a busilea, nu da nici un semn ca ar ridica fundul de jos si o o ia la picior. Dar ii place foarte mult sa il tin in picioare. Tzopaie si rade cand il pun asa, de zic ca acum o ia la fuga. Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla |
Ok, voi incerca sa mai scriu
, dar cand vad ce conspecte complete fac unele fete, eu ma simt putin complexata ca nu prea reusesc. Ca citesc printre picaturi, si cand vreau sa fac conspect uit ce-am citit, si-ar trebui sa recitesc si uite-asa nu imi mai ajunge timpul.Vroiam sa-mi laud fata ca a mancat vreo 250 ml mango + mar + branza.Ii pregatisem doar jumatate de mango, dar cand am vazut cum inghite de haplea, i-am facut si cealalata jumatate
Altfel Julia e sanatoasa, nu mai are pete de la rubeola, si se plimba prin toata sufrageria si cand prinde usa deschia e pe hol pe gresie; trebuie sa cumparam ceva covoras ca mi se pare ca e cam rece altfel.
gabitzam eu zic ca Raducu va merge in picioare inaintea Juliei.Ea e fericita ca se poate deplasa in 4 labe si nu e interesata sa se ridice in picioare.
Ma duc la copilitza ca s-a ascuns dupa perdele si trage de ele
Poze
Lilly, mami de
Julia (30.05.2008)
DanaH spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabitzam Raducu meu cred ca o sa sara peste faza cu mersul de-a busilea, nu da nici un semn ca ar ridica fundul de jos si o o ia la picior. Dar ii place foarte mult sa il tin in picioare. Tzopaie si rade cand il pun asa, de zic ca acum o ia la fuga. Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla |
Gabitza, parca povestesti de Teodora mea. Si ea tot asa face. fundul este greu tare, incearca ea sa il ridice, dar nu merge. cand vrea sa isi atinga tzinta, se misca precum soldatul american, dar de cele mai multe ori se nerveaza si cere ajutorul mamei.
ea abia pe la 8 luni a inceput sa stea singura in funduletz. cand m-am plans la control, mi-a zis ca nu conteaza deocamdata, abia la 9 luni ma intreaba daca sta sau nu.
asa ca m-am consolat, cred ca e ea mai puturoasa. sau paote o stimulez eu mai putzin decat am facut-o cu alexandru....
Poze
Daria_Ioana spune:
La multi ani pentru Simona si LAura!
LA multi ani pt Alina_anto!
Felicitari Alex@Sara pentru decizia luata!O sa iti fie cam greu ,dar macar e un greu fizic si nu un greu sufletesc...asa te-ai fi gandit toata viata cum ar fi fost daca ...
Eu ma simt foarte obosita de vreo saptamana asa,trag parca de mine,am o stare de greata, de lesin...mi-e tot timpul somn , nu am energie,am ameteli nu mai am rabdare, memorie..la orice mic efort gafai...mai rau ca in luna a 9a de sarcina...ma simt de parca as avea 80 -90 de anisi multe altele.
Ma epuizeaza si alaptatul lui Darius..non stop non stop

deja nu mai suport sa ma atinga pe sfarcuri...imi vine sa plang....iar el e mereu agitat, si plange si se arunca pe spate, si se inroseste, si nu are stare sa stea si el 10 minute la un loc, sa se joace...sa pot si eu sa respir...
I-e foame, nu i-e foame el vrea san si san si cred ca am slabit fizic si eu ,,m-a ajuns oboseala.
2 sarcini una dupa alta, alaptat la Cassie, alaptat si la Darius ...atatea nopti nedormite ..si inca nu dorm bine bine deloc.
Ce mai..ma simt bolnava .
Incerc sa imi caut pe cineva sa mai pot si eu sa dorm .Cassie iar a ajuns sa se culce tarziu, Darius se scoala de o mie de ori pe noapte, se trezeste devreme....
De abia astept sa vina sotul ...una ca ma intareste psihic...alta ca mai pot si eu respira....mai pot si eu trage un pui de somn, mai pot si eu sa stau un pic linistita...
Numar zilele ca pe altceva....zilele cat mai are pana vine...fac ca aia in armata...numar zilele pana la liberare
DanaH spune:
fetele, dau si eu raportul dupa prima zi de gradinitza (bine, a doua, dar pe prima nu o mai pun, ca dupa a urmat o saptamana de bolit acasa).
fata mea nu a plans cand am lasat-o acolo, dar am intzeles ca a plasn toata ziua. adica nu cahir plans, ci un marait a nefericire. iar cand m-am dus sa o iau, se juca si maraia, si cand m-a vazut a inceput sa planga. clar ca nu este fericita, nici eu, dar ce sa facem? pana la urma se va obishnui, sunt sigura.
de mancat a mancat bine la gradi, dar de dormit... nu prea. a dormit o ora inainte de pranz si circa 45 minute dupa pranz. cand acasa doarme uneori si 2+2 ore. asa ca aseara la ora 7 i-am facut baie si la 7:30 a picat leshinata de somn, nici nu a apcuat sa bea tot lapticul, ci numai 100ml. i-am mai dat eu prin somn 100ml pe la 23:30, cand m-am culcat eu.
ce e bine ca peste noapte a dormit foarte bine, pana la 7 dimineatza. ce face gradinitza asta din om (bebe)....
sunt curioasa daca azi o sa mai maraie.
cu temperatura este bine, niciun semn inca, nu a terminat inca antibioticul. dar stau cu teama si ma tot gandesc cand o sa fie urmatoarea raceala. sunt sigura ca nu peste mult timp.
cam asta este raportul.
am mai citit si din urma, dar imi intra pe o ureche si imi iese pe alta. am retzinut intamplarea cu detergentul buclucash a lui esme si m-am distrat. nu de intamplare in sine, dar de cum a povestit esme. imi apre rau, esme, dar ai un haz... mesajele tale ma bine-dispun intotdeauna.
apoi am retzinut hotararea lui alex@sara si nu pot decat sa ma rog ca Domnul sa aiba grija de tine si de familia ta si sa fie hotararea cea buna. noi iti tinem pumnii si o sa fim langa tine.
am vazut si poze de feciori frumoshi de leeloo.
am retzinut ca robertzel de simonix este plimbaretz si bolnavior. pupici sa treaca repede problemutza.
si pupici si pt celelalte mamici, pe toate v-am citit, dar uneori nu am sfaturi, alteori uit, de cele mai mutel ori nu am timp. dar stiu ca voi intelegetzi.
am retzinut ca sunt din ce in ce mai multzi bebei plimbaretzi, care vor in picioare. fata mea vrea si ea in picioare, dar nu face nimic pt aceasta. asteapta sa fie ridicata si tzinuta. ba nu, face ceva, plange si ridica mainile sa o iei in bratze.
sa vedetzi ce era ieri pe capul meu cand am venit acasa cu ei.... sotzul a fost sa ia mashina de la garaj, asa ca am fost singura sa ii iau de la gradinitze si sa ii aduc acasa. si acasa.... a inceput circul. teodora plangea ca vrea in bratze, eu trebuia sa ii incalzesc ciorbitza lui alex, sa ii fac un puiutz de mamaliga teodorei sa ii dau cu iaurt si branzica, alex nu vroia sa manance singur ciorbitza.... ca la nebuni. noroc ca a venit tati destul de repede si i-a dat el cirobitza lui alex.
nu stiu cum sa fac sa il fac sa manance singur. stiu sigur ca la gradinitza mananca fara probleme, dar acasa... imi vine sa mor, uneori nici un sandwich nu vrea sa il manance singur.
si evident ca dimineatza a fost alt circ. sotzul iar pelcat la munca de la 5:30. eu m-am trezit la 6:30, sa am timp sa fac pachet, laptic, sa ma spal si sa ma imbrac, sa fiu gata cand ii trezesc pe pitici. apoi i-am trezit pe ei, si in timp ce ii dadeam lapte teodorei, ma rugam cu cerul si cu pamantul de alex sa manance felia de paine cu unt. apoi sus din nou sa il spal pe alex, timp inc are teodora tzipa jos. apoi imbracat alex, imbracat teodora, ieshit din casa cu vreo 5 mintue intarziere, incarcata ca mosh craciun: geanta, geanta de laptop, ghiozdan alex (ca el nu paote sa si-l duca, evident), ghozdanel teodora, coshul de mashina cu teodora in el. ufff....
v-am zis ca eu vin la munca sa ma mai relaxez, nu? dar si aici ca ma asteapta....
gata, fug, mi-am consumat timpul liber pe ziua de azi. va pup.
Poze
Andrada79 spune:
Am si eu o intrebare pt fetele are au intrat in CIC. Eu am depus actele pe 19 dec si tipa de acolo mi-a luat dosarul mi-a dat un biletel si mi-a zis ca banii vor intra dupa o luna jumatate. Acum am vazut ca spunea cineva pe aici ca nu a fost inca anuntata dac a dosarul ii este acceptat. Pe voi v-a anuntat cineva sau au intrat direct banii???? Ca acum ma gandesc ca eu astept luna ce vine sa intre banii si dosarul meu poate nu e ok?
Vai fetelor am avut un mis soc cu minimaxul asta. Voi ati vazut vreodata noile desene animate maghiare. Cu printese care isi ridica rochita pana la gat????
Puiul meu ma termina pe zi ce trece. Mai nou ii place sa ma prinda de fata cu manutele si se apropie de mine, frunte in frunte si imi vorbeste. Ma termina!!!!! Sta in fundulet singurel dar de mers in 4 labute nici vorba cred ca si noi ne vom ridica direct in picioare ca Raducu tau, gabitzam!
Alex@sara felicitari pt decizia luata si ai mare grija de tine!