Trombofilia - o problema ignorata (2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Flavia - cel mai bine mergi direct la dr. Uscatescu cu toate analizele. Programul este de l-v si cel mai bine mergi dim. pana in ora 8.30. Intrarea este in spitalul I.C.C. Iliescu, etajul II (cu urci scarile se face un culoar in dreapta si apoi un hol lung pe stanga. Cabinetul il gasesti usor si oricum vei vedea multa lume.

Analizele pe care le-ai facut sunt screening genetic? caci eu nu am auzit pana acum de aceasta mutatie iar mie niciodata nu mi s-a cerut sa fac o astfel de analiza desi am nascut de doua ori.
te rog sa imi expici si mie ce inseamna, cum si unde ai facut-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Flavia_2810

Buna,
Sunt noua pe aici si am si eu o intrebare. Sunt insarcinata in 9 saptamani si mi-a iesit la analize mutatia C677T (MTHFR) genotip heterozigot. In rest toate celelalte analize sunt bune. Ce inseamna asta? Ca am trombofilie sau ca am doar un risc mai mare de a face trombofilie?
Dr mi-a dat deja Aspenter si Clexane si urmeaza sa merg si la un medic hematolog. Puteti sa-mi dati si mie adresa de mail a d-nei dr Uscatescu?

Multumesc si multa bafta tuturor!

Flavia bine ai venit pe . Nu pot sa-ti dau adresa de mail aici, tb sa-ti faci PM si pt asta tb sa treci de 10 mesaje pe care tb sa le scrii repede.
Sarcina iti declanseaza trombofilia de aceea ti s-a dat clexane. Ar tb sa mai iei si vitaminele B6 100mg, B12 1mg si acid Folic de 5 mg neaparat. Este un medicament in strainatate special pt MTHFR Medyn Forte care contine exact ac cantit de vitamine, poate reusesti sa faci rost de el. Tu ai forma mai usoara a mutatiei deoarece ai genotip heterozigot.

Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_2810 spune:

Zadi,
Multumesc pt info. Este o analiza genetica: gena MTHFR (metiltetrahidrofolat reductaza) si poate avea 2 mutatii: mutatia C667T si mutatia A1298C. Apoi pe fiecare dintre mutatii poti avea genotip heterozigot sau homozigot. Se pare ca este mai bine sa fie heterozigot (riscuri mai mici). Analiza se face la Synevo.
Miki,
Multumesc. O sa incerc sa merg direct la spital. In ceea ce priveste medicatia iau acid folic de 5 mg dar nu si vitaminele de care spui tu. Am vazut ca Elevit-ul le contine dar nu in cantitati asa mari. O sa vad ce zice si d-na doctor.

Mergi la inceput

Multumesc Flavia pentru raspuns.

Te mai rog inca o lamurire: analiza MTHFR si V Leiden sunt analize care se fac in plus fata de screening trombofilie?
Daca fac doar screening trombofilie aflu cauza sindromului de hipercoagulabilitate sau ar fi bine sa cer sa mi se faca si MTHFR si V Leiden? (m-am repetat dar te inca bajbai in terminologie).

Mergi la inceput

Zadi,
Din pacate nu pot sa te lamuresc pt ca nici eu nu stiu foarte multe. Mie mi s-a dat sa o fac separat. Eu am facut doar 2 analize la Synevo: aceasta (gena MTHFR - risc trombofilie) si Anticorpi anti-beta2 glicoproteina IgG si IgM.
In plus fata de aceasta am avut si alte teste de coagulare de facut: antitrombina III, APTT, PT, Fibrinogen, Proteina C si Proteina S dar nu le-am facut acolo.
V Leiden nu am facut.
Cred ca cel mai bine ar fi sa suni si sa intrebi ce contine screening-ul trombofilie si vezi daca le contine. Daca nu le ceri tu separat. Sa stii ca ele costa destul de mult. MTHFR costa 270 RON.

Bafta!

Mergi la inceput

Flavia .

Ai grija de voi! Sa fiti sanatosi si fericiti !

( sa incepi injectiile cu heparina si va fii totul foarte bine. te vei obisnui cu intepaturile. te sfatuiesc sa ti le faci in brate mai exact subcutane putin mai jos de umar prin aleternanta o zi in dreapta, urmatoarea zi in stanga. in picior nu te sfatuiesc pentru ca picioarele sunt mai vascularizate iar eu am patit-o destul de urat - sotul meu a nimerit intr-o vena (desi mi le-a facea sub lumina puternica ca sa vada foarte bine locul) si mi s-a spart destul de rau, mi s-a invinetit piciorul si nu am mai putul merge o zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zadi

Multumesc Flavia pentru raspuns.

Te mai rog inca o lamurire: analiza MTHFR si V Leiden sunt analize care se fac in plus fata de screening trombofilie?
Daca fac doar screening trombofilie aflu cauza sindromului de hipercoagulabilitate sau ar fi bine sa cer sa mi se faca si MTHFR si V Leiden? (m-am repetat dar te inca bajbai in terminologie).

Da sunt analize separate.
Profil trombofilie-screening (anticoagulant lupic, antitrombina III, proteina C, proteina S, rezistenta la proteina C activata, homocisteina) 350 lei
Fact V Leiden 200 lei
Gena metilen-tetrahidrofolat-reductazei-MTHFR (mutatii C677T; A1298C) - risc trombofilie 270 lei

Alte pachete
Profil sindrom antifosfolipidic (anticoagulant lupic, anticorpi anticardiolipinici IgG, anticorpi anti-beta 2 glicoproteina 1 IgG, IgM) 210 lei
Profil trombofilie ereditara I (antitrombina III, proteina C, proteina S, mutatia factorului V Leiden, mutatia protrombinica) 425 lei
Profil trombofilie ereditara II (antitrombina III, proteina C, proteina S, mutatia factorului V Leiden, mutatia protrombinica, gena MTHFR) 690 lei

Poti face "Profil trombofilie ereditara II" pt ca are 3 mutatii care sigur nu ti s-au facut la Fundeni.

Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput

Miki iti multumesc mult. Esti foarte draguta.

Deci imi recomanzi Synevo?

Mergi la inceput

Fetelor,

Am inceput tratamentul cu Clexane. Mi le fac in burta (asa mi-a fost recomandat). Nu mi se par dureroase, mi-am facut chiar si singura. Dar la una dintre ele mi-am facut o vanataie...

Nici nu stiu cum e mai bine sa le fac. La 90 grade sau putin inclinat. Imi este frica sa nu ating muschiul. Din cate am inteles acul este mic si teoretic nu ajunge la muschi, dar atunci de la ce mi s-a facut mie vanataia? La voi cum a fost> Ati facut vanatai mari?

Mergi la inceput

Flavia - in burta nu sunt dureroase (mie mi-au facut asa in spital), insa in curand nu vei mai putea sa le faci in burtica.
Subcutanele se fac sub piele la 45 de grade...vanatai vei face dar trec (foloseste lioton iar vantaia trece mai repede). cel mai rau este ca la un moment dat pielea devine destul de tare si acul va intra mai greu.

Eu am facut injectii tip de 25 de luni zilnic, asa ca faceau parte din ritualul zilnic.

Mergi la inceput