Topic - concediul pt. ingrijirea copilului (CIC)-2

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fancy spune:

fetelor, stiti cumva daca la agentie aia de prestatii mai verifica calculul facut de cei de la lucru pe adeverinta? sau il iau ca atare ce e scris acolo?

Lucia & Iulia, 31.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

intreb pt ca inainte de nasterea lui bb1 am fost la serviciu cateva luni, apoi am avut 90 de zile de concediu medical ( cu internari si apoi de la medicul de familie), pentru 20 de zile am intrat si in comisie medicala, apoi am avut prenatal si apoi a urmat nasterea, bineinteles. Nu ma afecteaza cu nimic acest art 19, nu? Adica nici pt recalcularea pt bb 1 vreau sa spun...mi se vor lua veniturile din toate cele 12 luni inainte de nastere.

Mami de fetita si de baietel 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

cu mamicile de bb2 din 2008, inteleg pana la urma ca si lor li se recalculeaza 85 % din veniturile de dinainte de nasterea copilului anterior, numai ca baza ar fi acest art 30. ( parca asta e nr)

Mami de fetita si de baietel 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fancy

Constat deci ca mie de la lucru mi-au calculat gresitvenitul; luna dinaintea lunii nasterii copilului nu au pus-o de 2 ori si mi-a scazut cu 110 ron/lunar.

Angajatorul NU ARE NICIO OBLIGATIE de a pune un venit de 2 ori sau de a calcula ceva pt luna nasterii copilulul!
Asta face Agentia aia cu Prestatiile Sociale!!
Angajatorul consemneaza doar sumele incasate efectiv in fiecare luna, nu trebuie sa faca nimic in plus!
Nu te lua degeaba de ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

cu mamicile de bb2 din 2008, inteleg pana la urma ca si lor li se recalculeaza 85 % din veniturile de dinainte de nasterea copilului anterior, numai ca baza ar fi acest art 30. ( parca asta e nr)

daca vb de bbei "suprapusi" nascuti in 2008, ca sa fie clar, li se aplica art 8 alin 1 (doar alin 1 nu si alin 2, evident) si da, art 30 indice 2.

Fancy, ma bucur ca ti-am fost de ajutor. Chiar voiam sa iti scriu tie special dar eram cam obosita si plictisita sa reiau explicatiile fiindca exista atatea opinii diferite... insa dac am vazut-o pe Nicolest ca i s-a explicat cum am interpretat si eu, atunci am mai prins forta.
Calculul trebuie sa il faca cei de la Agentie, nu dela serv de la tine.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele

www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Elara multumesc, eu nu sunt jurist sunt auditor dar am lucrat cu legile ffff mult desi recunosc ca acum cu bebe in grija nu mai am timp sa citesc si colationez f mult asa ca m-am gandit ca poate mi-a scapat mie ceva mai ales ca eu pe 7 ianuarie am depus actele si am dat la toti cunoscutii adeverinta mea de venit ca model.
Oricum subscriu la contestatie daca nu primesc cat mi-am calculat ca avem dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirella76 spune:

Vin si eu cu o intrebare: ce poti face impotriva unui angajator care nu vrea sa-ti semneze actele??? poti dovedi altfel stagiul de cotizare si veniturile???
Poti intra in cic fara semnatura lui, ca doar este dreptul tau???

MirelaAlbert Raul 1.09.2007
Miruna Alexia 12.08.2008
http://community.webshots.com/user/mirellacoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Buna...
Nu vreau sa par alta tampita (apropo de ceea ce zicea Eseea, ca a pus si ea multe intrebari)..
Elara, Eseea, ca vad ca voi sunteti cel mai intema... citesc, citesc, si sunt atatea interpretari in lege...

Cazul meu este urmatorul:
Bb1: 11 iulie 2007
bb2: 13 nov 2008
Copii suprapusi, nu am lucrat intre nasteri, am fost doar in CIC.

Zilele astea voi depune recalculare pt bb1, ca ma avantajeaza.
Pe 11 iulie bb1 face 2 ani, si va trebui sa prelungesc CIC, pana pe 13 nov 2010 cand face bb2 2 ani.

Intrebarea de baraj: dupa luna iulie 2009, voi lua pt bb2 atat cat voi lua pt bb1 (racalculat)?
Cum se considera, ca am auzit ambele variante:
var 1: se iau in considerare aceleasi 12 luni luvcrate inainte de prima nastere?
sau
var 2 - 12 luni inainte de nasterea lui bb2 (in care am fost numai in CIC si am luat 600 ron luna de luna)?

Mi se pare atata de ambinua exprimarea: aceeasi indemnizatie ca cea luata inaintea nasterii celui din urma copil? Pe urma mai apare completarea: daca e nascut dupa 1 ian 2009..
ca daca e in 2008, ca la mine, inainte de nastere luam tot 600 ron, ca nu era legea... si atunci la bb2 nascut in 2008, nu mai e valabila sintagma "indemnizatia luata pana in momentul nasterii celui de al doilea copil?"

Offf...sunt total in ceatam nimeni nu stie, am auzit ambele variante...
Elara vad ca zice de var 1...cea ce ar fi superrrr! Dar asa o fi?

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicolest

Buna,
In legatura cu adeverinta de venit care trebuia luata inclusiv pe luna in care s-a nascut copilul eu ma aflu in situatia in care am depus actele si in adeverinta am trecut ca ultima luna cea inainte de nastera copilului asa cum scrie de altfel si in norme ... deci am sunat la Agentia pt Prestatii Sociale si mi s-a raspuns ca juristii de acolo inteleg din interpretarea normelor ca se ia in considerare si luna in care s-a nascut copilul dar in cazul in care am depus deja adeverinta nu mai e nevoie sa aduc alta ca pentru luna in care s-a nascut bebe se ia in considerare venitul din luna anterioara. Si au mai zis ca primim banii in cel mult doua luni de la depunere. Dar daca vreau sa rectific adeverinta pot sa o trimit prin posta cu confirmare de primire si sa fac referire la nr. de inregistrare al dosarului.
Eu nu stiu ce sa mai cred pentru mine normele sunt clare de ce nu si pentru ei .... poate imi scapa mie ceva!!!!!!!!!!!

eu zic ca e clar si pt ei. acum..nu stu daca tu ai inteles ca si mine.

pe mine chiar ma avantajeaza prevederwea asta eu fiindca eu in luna anterioara nasterii fetitei mele am luat si al 13-lea.

Elara, fericita mamica
Albumul printesei mele

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fancy spune:

Citat:
citat din mesajul lui elara

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

daca vb de bbei "suprapusi" nascuti in 2008, ca sa fie clar, li se aplica art 8 alin 1 (doar alin 1 nu si alin 2, evident) si da, art 30 indice 2.

Fancy, ma bucur ca ti-am fost de ajutor. Chiar voiam sa iti scriu tie special dar eram cam obosita si plictisita sa reiau explicatiile fiindca exista atatea opinii diferite... insa dac am vazut-o pe Nicolest ca i s-a explicat cum am interpretat si eu, atunci am mai prins forta.
Calculul trebuie sa il faca cei de la Agentie, nu dela serv de la tine.

Elara, fericita mamica
Albumul printesei mele

Elara, merci mult inca o data!

Rozi, angajatorul a calculat deja cat trebuie sa imi vina indemnizatia /luna si a trecut suma in acea adeverinta pe care mi-au dat-o.

Lucia & Iulia, 31.07.2008

Mergi la inceput