Viza America

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

Teo, hai ca imi dai sperante mari! plimbare placuta!

Mergi la inceput

Inca ceva: cat costa de persoana interviul?copii mici platesc si ei sau automat daca sunt pe pasaportul adultilor iau viza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ai informatii oficiale aici:
http://www.travel.state.gov/visa/temp/types/types_1262.html
si aici:
http://bucharest.usembassy.gov/Romana/Tourist.html
si aici:
http://bucharest.usembassy.gov/Romana/Visa_FAQ.html

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Aidan

Mergi la inceput

Merci mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sweetmelon

Inca ceva: cat costa de persoana interviul?copii mici platesc si ei sau automat daca sunt pe pasaportul adultilor iau viza?

Sweet,
nu cred ca ccc copiii iau viza odata cu parintii; eu am copiii (7 si 8 ani) amandoi pe pasaportul meu, dar nu cred ca vor lua viza si ei odata cu mine (adica-s aproape 100% sigura );
viza este individuala si se aplica individual pt ea, plus ca trebuie si pt ei sa faci foto (viza de State e cu fotografia ta inclusa); dar ce am mai citit pe site-ul lor e ca nu trebuie sa se prezinte personal la interviu (copiii)

edit: viza se poate lua in 2 zile (daca ai toate actele): te programezi de pe o zi pe alta pt interviu si in urmatoarea te duci sa-ti iei pasaportul - cel putin acum, in perioada asta a anului, nu stiu daca or fi si perioade mai aglomerate

Mergi la inceput

tot eu: nu va duceti la ambasada mai devreme de ora programata, mai ales acum ca e frig, ca nu e nevoie; o sa stati ceva vreme in strada pina reusiti sa intrati in ambasada, formalitatile de control si securitate dureaza ceva, intra doar cite 2 pers. odata in interiorul ambasadei pt a fi verificate, asa ca nu va stresati ca aveti appointment fix la ora X, nu se respecta programarile intru totul; bine, nici sa aveti programare la 8.00 si voi sa ajungeti la 12.00, dar nici nu va stresati sa va duceti sa deschideti consulatul ; eu aveam programare la 7.45, am ajuns la 7.30, mai erau o gramada inaintea mea care erau programati la 7.30 sau tot la 7.45, in orice caz la 8.45 eram inapoi in metrou (ca sa aveti idee cam cit dureaza)

poze se fac pe Batistei, cum iesiti de la metrou, la un centru xerox, scrie afara "poze pt viza SUA", 2 buc costa 12 RON

v-am povestit toate, ca eu m-am stresat (degeaba ) nitel inainte sa aflu tot felul de chestii: unde fac poze, unde platesc, cum e cu programarea, daca-mi trebuie cartea de munca, etc.etc.)

tot eu: una din putinele intrebarile pe care mi le-au pus a fost daca avem rude in State si am raspuns ca nu, lucru care este adevarat;
eu cred ca reusita - cel putin in cazul vizelor turistice - sta in eligibilitatea personala a aplicantului (asa cum scrie si pe site-ul lor), nu in faptul ca are sau nu rude/cunostinte care sa-l sustina material in SUA, unde sa locuiasca etc., etc.; viza nu depinde de altii (de persoanele pe care le cunosti in State, de situatia lor materiala), ci numai de tine si de familia ta (situatia ta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Baieteul meu in 2005 a primit viza pe pasaportul meu pentru ca am solicitat eu ,i-am completat si lui formularul+pozele aferente.Atunci a mers si el cu mine la interviu desi nu era nevoie.

Acum o sa procedez la fel pentru ambii copii ,doar ca intre timp baiatului cel mare o sa-i solicit pe pasaportul lui (individual).
Singura mea problema e ca nu-mi pot recupera cartea de munca ,e la scanat si nu stiu daca vor aceepta explicatia,mai incerc.

Am o gramada de acte si formulare +poze pentru ambasada.
Noi am facut pozele la Unirea -Kodak ,4 buc =20 roni.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eve44

Baieteul meu in 2005 a primit viza pe pasaportul meu pentru ca am solicitat eu ,i-am completat si lui formularul+pozele aferente.Atunci a mers si el cu mine la interviu desi nu era nevoie.

Acum o sa procedez la fel pentru ambii copii ,doar ca intre timp baiatului cel mare o sa-i solicit pe pasaportul lui (individual).
Singura mea problema e ca nu-mi pot recupera cartea de munca ,e la scanat si nu stiu daca vor aceepta explicatia,mai incerc.

Am o gramada de acte si formulare +poze pentru ambasada.
Noi am facut pozele la Unirea -Kodak ,4 buc =20 roni.

Eve ,mami de doi leuti

Eve,
esti din Buc.?

si CM era tot la scanat , dar tipa care se ocupa pt noi de Camera de munca a fost super, mi-a facut rost de ea in 3-4 zile; ca sa vezi, era deja scanata, asa ca nu mai trebuie s-o dau inapoi

eu aveam o copie xerox pastrata pt cazuri de necesitate, am stampilat-o si semnat-o cf cu originalul (adica, ma rog, sefu' meu); intre timp am primit-o si pe cea originala, asa ca am mers cu amindoua, DAR nu s-a uitat nimeni nici pe CM, nici pe adeverinta mea de serviciu, m-au intrebat doar cu ce ma ocup eu, asa in general

nu te stresa, ca nu ai nevoie de ea in original; nu ai nici o copie ? parerea mea e ca-ti ajunge doar adeverinta de la serviciu, mai ales daca ai vechime mare la acelasi loc de munca

Mergi la inceput

Eve, eu am fost la ghiseul 2 , da' sa stii ca toate duamnele aveau fete umane
stai linistita, du-te cu adev. de serviciu (sa fie acolo la dosar, just in case), ca o sa luati viza mie-n suta

Mergi la inceput

Teo, Eve, merci mult pt indrumari. Am emotii!

Mergi la inceput