Fulguleti de nov-dec 2006 (206)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

eu. din nou.

tratamente naturiste nu stiu pentru stomatita...dar buna-mea se confrunta intr-o vreme cu d'asta, o sun si dau raportul.saraca stefy, as urla si eu, ca te saturi, si ca adult, daramite ca si copil, de bube si medicamente si bandijonari..

raluca???? si tu????

sunteti sigure ca nu se ia??? ca mi-e teama zau...
nu felicit inca pe nimeni, pana nu vad propozitii cu punct la capat. daca e cu semnul intrebarii sed. ...da' oricum...UAU!!

danita sanatate multa multa mamei tale, va tin pumnii sa treceti cu bine peste boala!daca pot ajuta cu ceva, zici.

yagmurule yagmurule, nu-ti vine sa pleci din cluj..te cred. auzi, 300 ...poate se reglementeaza lucrurile si nu tre sa va mutati nicaieri. daca totusi pleci, hai incoa. e cam frig, le cam ploua/ninge/ploua, da' au o paine bunaaaa...

dianocica n-am - asta in cazul in care epi e numa' daca te taie, si n-o simt - in cazul in care cos ce s-a rupt.

dandusule bea e de fapt ca un dop..inalta nu e, zau..e mica si indesata...cat e de mica/mare nu stiu, dar poate sta cuminte miercuri la u7 si aflam. oricum, undeva pe la 90.. iar eu in poze mai apar dupa ce slabesc 1778 de kile. cu putin noroc, prin anul 3895.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Manu, ma bucur tare cand te citesc asa optimista! Luca e un scump!

Daphna, felicitari pentru renuntarea la suzi!

Lacramioara, imi pare rau, nu stiu sa te ajut! Multa, multa sanatate!
Victor nu-si sterge mainile de haine, dar isi sterge nasul cu maneca :(. Habar n-am de unde pana unde asta, caci fetele nu fac asa (chiar daca le mai vad cu degetele-n nas :( ). Asa ca n-am ce sfaturi sa-ti dau :(.

Desiree, super Octavian! Multa sanatate! M-ai facut sa rad cu cantecul lui Octavian :) :) :)

Monicabb, sunteti tare frumosi! Ce a crescut Teodora si ce ochisori frumosi are!
"Dragos peste mine, vrea sa vada aspiratoare pe youtube." :) :) :)

Ruxandra, n-am ajuns la patinoar caci a inceput ploaia. Asa ca vrem sa mergem astazi. Veniti?

Asiza, la 4 ani urmatorul vaccin. Asa ne-a spus pediatra (noua schema).

Aelita, super Sofia!!! Si ce frumos se joaca impreuna!

Adinazot, deci ati avut parte de zapada! :)

Danita, multa sanatate mamei tale si lui P!

Raluca_u, felicitari! Sarcina si nastere usoare si bebe sanatos!
Ma bucur ca e bine Adina! A scapat de operatie, nu-i asa?

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia-stefy

Salutare!

Va ofer o fierbinte.

Eu sunt franta de oboseala... Astept sa vad cum o decurge azi tratamentul... Poate se termina odata. Care din voi v-ati mai lovit de stomatita, va rog sa-mi spuneti cum ati scapat de ea. Multumesc.

desiree, ma bucur ca sunteti bine... Octavian e un dulce...
Eu am fost intepenita asa, acum un an. Mi-a recomandat medicul supozitor si unguent local cu Diclofenac. DAr cel mai bine e sa-l asculti pe Octavian si sa mergi sa te vada un medic. Multa sanatate.

vacanta la mare
Poze din august-septembrie
Poze din Copou
Lacramioara (08.12.1975) mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

iti raspund rpd si pe scurt, ca stiu ce rau e... oana a facut stomatita aftoasa chiar intre craciun si revelion, a durat fix 7 zile si a avut gura plina de afte mari de tot, cat unghia de la degete... efectiv gura era o rana... niste dureri absolut ingrozitoare .. plangea ziua intreaga si nimic n-o alina .. a facut si ea febra, dar maxim 38 grade... si da, se poate face febra de la stomatita aftoasa dc e de natura virala, si la oana asa a fost.. atentie mare sa nu luati si voi, eu una m-=am umplut de afte in gura cam dupa vreo 3 zile... ideea e ca e tare pacatoasa boala asta, oana 5 zile n-a pus gura pe nimic, doar 100 ml lapte seara si 100 ml lapte dimineata, in rest nici macar apa nu vroia, o durea ingrozitor... atentie, dc ii dai lapte, sa fie lapte praf, nu lapte de vaca, ca ala are nu stiu ce fermenti si intretine... si ca tratament, am intrebat 3 pediatre si un dermatolog si toate mi-au spus acelasi lucru: solutie contra aftelor bucale de la farmacie, badijonari de 3 ori pe zi. la o forma asa nasoala, glicerina boraxata are efect zera. din pacate, solutia contra aftelor bucale e absolut iingrozitoare, arde, si ramane gust amar chiar o ora dupa aplicare :(... dar e singura care da rezultate, dupa 2 zile deja aftele s-au micsorat si s-au vazut imbuntatiri, in sensul ca n-au ai aparut altele noi. si in timpul zilei, cand avea dureri mari, pe langa nurofen (dc reusesti sa i-l dai, ca eu nu puteam , ca o dureau f tare aftele de la gustul ala f dulce, si de fapt nu vroia nimic in gura) eu o mai dadeam cu orajel pe afte, ca o amortea... poti incerca, calgel, dentinox, etc, ca o mai amorteste. si neaparat de 3 ori pe zi solutia contra aftelor bucale (producator: sc meduman viseu srl) ca face minuni. eu am vb si cu dermatolog si cu 3 pediatri si toti mi-au recomandat asta ca fiind singura care aduce imbunatatiri. un pediatru de la spital mi-a spus ca ajung in urgente copii cu stomatite aftoase care sunt deshidratati ca refuza orice, si care ajung pe perfuzii ... si... ca aftele pot ajunge si in zona genitala ........ absolut horror, eu sinmcer iti spun ca a fost cea mai nasoala boala pe care a avut-o oana pana acum... si recuperarea e f grea, ca si dupa ce ii trec aftele o sa refuze mancarea cateva zile de frica... dupa ce i-au trecut aftele, oana vreo 3 zile a baut numai lapte, ca-i era frica... si apoi cateva zile doar mancare pasata ... nu mai zic ac intr-o saptamana a slabit 1 kg si arata f rau .... doamne fereste sa mai faca vreodata asa ceva.. desi se pare ca formele astea virale sunt frecvente in colectivitati

Mergi la inceput

iulia_stefi, noi am mai facut clatiri cu apa cu bicarbonat (pt a schimba ph-ul) - o lgta bicarbonat la un pahar cu apa... si de regim stii, da? (in cazul in cara pune gura pe ceva): fara lactate, fara fructe, nuci, rosii, etc.. ma mai intrebi dc nu stii

noi suntem acasa de joi ca oana a facut bronsita :(... se pare ca e cam cu imunitatea la pamant in perioada asta, ca vad ca de la craciun o tot tragem ba cu una, ba cu alta... mi-a recomandat pediatra s-o tin acasa toata saptamana asta, sa prinda macar 10 zile fara colectivitate, sa apuce sa se puna pe picioare sa n-o loveasca alta viroza din nou... asa ca sunt in medical de joi pana vineri... va dati seama cum arata ... dupa o sapt jumate de job su stau in medical o sapt jumate ... dar asta e situ\atia.... nu mai zic ca dpdv financiar primesc aproape zero... chiar, v-0am spus cat am primit pe luna decembrie pe 30 zile de concediu medical? 270 lei! ca evident, in perioada de cic nu ai stagiul de cotizare si nu ti se plateste medicalul la 75% din salariu (ceea ce era un lux) si 75% din stagiul de cotizare minim pe economie (ala considerat si la someri) ... si asta a insemnat ca pe o luna intreaga de stat in medical pe motiv de picior in ghips eu am primit 270 lei ... si asa va fi in urmatoare 6 luni... asa ca fiecare medical ma loveste rau la buzunar :)... dar asta sa fie problema si noi sa fim sanatosi!
macar azi e oana mai bine, de ieri n-a mai facut febra si parca nu mai tuseste asa de rau... se pare ca antibioticul si-a facut efectul, bine ca nu i l-am dat degeaba! din pacate nu avem voie sa iesim deloc afara si nici prin magazine, asa ca e ca turbata de atat stat in casa...., si eu efectiv sunt in pana de idei... si musafiri n-am voie ca e bolnava si contagiooasa, asa ca... e f greu pt ea... azi dim s-a cerut la gradi saracuta :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

salutari mamici!

am absentat pe motiv de dani, stat acasa cu puiul, jucat, conversat, treburi din astea. nu stiu cat apuc sa scriu, dar am zis ca trebuie musai sa va poestesc cateva faze/discutii, ca altfel le uit si e pacat ... sa tin si eu minte ce vorbeam cu dnai la 2 ani si 2 luni.

dani: mami, de unde vine marul?
eu: pai ... marul il cumparam de la piata.
dani: da, dar de unde vine marul la piata?
eu: pai ... marul creste in copacul mar, primara copacul infloreste, vin albinele vara ... toamna nenea culege merele, le pune in ladite si le aduce la piata sa le cumparam noi.
dani: mersi, mami.

dani: mami, unde e acasa?
eu: acasa e in cartierul tatarasi.
dani: unde e tatarasi?
eu: tatarasi e in orasul iasi.
dani? unde e orasul iasi?
.....
eu: pamantul e pe calea lactee.
dani: unde e calea lactee?
eu: calea lactee e in univers.
dani? unde e universul?
eu: universul e peste tot.
concluzie: n-a inteles nimik.

peste 2h:
dani: mami unde e acasa?
eu: acasa e locul unde dormi, mananci, te joci cu mami, tati si geta, unde asculti muzica, locul unde ne iubim toti trei.
dani: mersi mami.
deci abordarea asta e cea corecta.

dani: mami unde e america?
eu: stai sa iti fac o harta. ii fac, ii povestesc, cu oceanul si toate cele.
dani: vreau si eu in america.
eu: pai ... in america se ajunge numai cu avionul, ca e oceanul si nu putem sa il traversam cu masina.
dani: vreau si eu in america cu avionul.
eu: pai ... stii catecelul cu avionul? avion cu motor ia-ma si pe mine-n zbor, nu te iau ca esti MIC. tu nu poti sa mergi acum pentru ca esti micut.
dani: ma fac mare si ma duc in america
eu:

am inceput sa il obisnuim sa doarma singur. aseara ii spune florin povestea, il pupa si ii spune sa faca nani, noi suntem in casa, daca are nevoie de ceva sa ne strige. peste 2 minute auzim ca il striga pe tati. se duce florin si il intreaba: ce e tati? la care dani spune: tati, am nevoie de CEVA! florin il intreaba: ce ai nevoie, puiut? dani: DE CEVA!!!! eu ma prapadeam de ras cu interfonul. pana la urma a lamurit-o florin cu "ceva-ul", cum ca adaca are o problema, vrea ceva anume de la noi, etc. si a adormit singur.

trimit ca am nitica treaba, revin sa va raspund si voua.

pupici

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

poate reusesc si eu zilele astea sa recuperez din urma, sa vad ce ati mai facut, sa ma uit la poze... mi-e dor de perioada cand stateam la taclale cu voi... am intrat la job direct in paine de la inceput, desi inca mai am de invatat, pt ca procedurile de lucru s-au schimbat in proportie de 90%... si de la job nu am nici o secunda sa intru pe net sa va citesc, lucrez in foc automat non stop... iar seara dupa ce o culc pe oana nici sa deschid calculatorul nu-mi trebuie, sunt stoarsa ca o lamaie.......dar pe de alta parte m-am reacomodat bine la job, chiar imi place ca fac ceva si la ora 5 plec la gradinita dupa puiul meu plina de energie si de dor! nu regret deloc ca m-am reintors la job.... dc oana ar fi sanatoasa as fi pe deplin fericita! si mai am un motiv de fericire: we asta mi-am luat masina de spalat vase, e o desfatare!
mai revin, acum ma duc sa cant cu oana (v-am zis ca stie cel putin 15 cantecele cap-coada? )

Mergi la inceput

laura mortla dani... oana aseara s-a culcat si peste vreo ora ne-a strigat... am mers la ea si ea
- mami, unde-i?
- unde-i ce iubire?
- rozul, unde-i?
- care roz? ce vrei roz? bebele roz?
- nuuu... vreau ceva roz!
intr-un final s-a multumit cu un prosopel roz si s-a culcat la loc ... asa mi-ar placea sa stiu ce viseaza... de f multe ori se trezeste si cauta ceva, ma intreaba unde-i pisica, sau unde a plecat catelul

Mergi la inceput

sa va zic ce mai face oana: se imbraca si se dezbraca singura cap-coada... adica se imbraca singura ( dar numai singura, refuza
orice ajutor) de la pampers pana la caciula si cizme... cu ciorapi lungi, pantaloni, body, bluza, etc... dar dureaza vreo 15 min ... asa fain e dimineata cand ne grabim sa plecam la gradi ... e, si cu faza asta a venit si problema: se dezbraca de vreo 15 ori pe zi in pielea goala numnai ca asa se imbrace la loc ... asta a fost cam nasol acum cand a fost bolnava si avea febra si ea era in permanenta in pielea goala... sper ca trece si faza asta, si ramanem numai la imbracatul singura atunci cand e nevoie! :)... oricum, are o dexteritate f mare in general, tot ce tine de manualitate si indemanare e la maxim la ea... acum sta pe covor si incearca sa-si prinda singura codite

intrebare: oana are 2 preferinte majore: shrek si tinkerbell. stie cineva unde pot gasi stickere de perete cu shrek-fiona si tinkerbell? ca nu gasesc nicaieri si oana mi-a cerut ca-i vrea pe perete si oricum suntem in decurs de reamenajare a camerei ei..... lulu n-a gasit nici in state (nici n-a cautat f aprofundat, e drept)... am tot cautat pe net si nimic. vreo idee unde sa mai caut?

Mergi la inceput

ei, stiam eu ca mai am ceva de spus: singura realizare pozitiva cu stomatita aftoasa a fost ca si-a aruncat suzeta de toti peretii si a zis ca nu i-o mai trebuie! nu putea nici s-o mai tina in gura! si asa am scapat de suzeta, intr-un moment in care ziceam ca o sa stea cu suzeta pana la 5 ani!

daphna, sper ca ai facut niste poze cu mobila rujata

desiree, o vizita la medic ca sa determini cauza... si cateva sesiuni de acupunctura + masaj te pun pe picioare

ma duc ca iar ii dezbraca pe pitici apoi le caut papucii si hainele o zi intreaga :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

m-am intors ...
dia ce bine ca ati scapat de suzeta ... noi n-avem nici o sansa. super fain ca se imbraca oana singura si dani are tentative, dar nu ii iese deloc ... si se enerveaza ... concluzia; bravo oana!
yagmur imi place de mor tonus si atitudinea ta! bravo, sa o tii tot asa ... o sa fie bine pana la urma!
iulia-stefy imi pare tare rau ca e bolnavioara ... din ce povesteste dia e horror ... nu stiu ce sfaturi sa iti dau. sanatate multa!
raluca_u ce veste super!!!!! sarcina usoara si un bb sanatos. adina stie?
dianocica pe mine ma mananca ... da' tare!!!! nu mereu, dar si cand ma apuca ... imi vine sa ma urc pe pereti!
danita imi pare tare tare rau! sanatate multa mamei tale si lui p!

a venit sefa ... ne apucam de treaba ... daca mai pot mai vin!

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput