Sezatoarea canadiana (122)
Raspunsuri - Pagina 18
Salina spune:
Pucku, eu am citit mesajul tau si, sincera sa fiu, vroiam sa-ti urez sanatate si spor la bb2
Dar cu masina... nu stiu ce sa-ti spun :(
Pucku spune:
codritu....nu primesti somaj daca itzi schimbi provincia
nu ai asigurare medicala 3 luni, tre sa faci cereri speciale pt fondul de pensii sa tzi-l trasfere in alta provicie- cel quebecos in cazul tau...daca ai si privat nu-l prea poti lua cu tine, v-a trebui sa-l retragi cash...noi am lasat aproape jumate in impozit....la toata afacerea, daca staim ca vreau sa plec nici nu ma imbarcam la el....
asigurarea de viata ...verifica bine daca exista compania si in ontario....a noastra nu exista in quebec, si nu pot nimic schimba....si nu stiu ce voi face in 4 ani ca suntem due pt un prise de sang....cred ca o sa dau o fuga pana la 1000 insule sa-mi fac un Rv......
Desjardin nu este, schimba-tzi conturile dinainte in Td canada trust eventual ca sa nu mai ai bataie de cap si pastreaza toate chitantele pt Taxe de la mutat
dar , un sfat personal, nu te muta in criza, mai ales daca aveti amandoi servicii aici...asteapta sa treaca si intre timp o sa ajunga si copii la scoala si nu mai ai nevoie nici de gradi
Dragaica cam asa era si la mine atmosfera la servici cu clanurile....intre timp au dat sefii afara, am chimbat un pic echipa dar tot exista....eu vin cl;ar din Romania, numai ca acolo mai nou a murit fiul lui gerard depardiu de nu stiu ce pneumonie...asa ca toata lumea se 'extaziaza ' cand vorbesc de casa.....
Lakiioana mi-au placut mult lucrarile tale, ar trebui sa continui....te iei de mana cu barbatu-meo si faceti o galerie apoi...aici ai o gramada de resurse daca vrei sa continui, dureaza dar eu zic ca merita..
el a inceput un curs de ceramica ieri
mai fetelor ce facem cu frigul asta....ma uitam azi la meteo -27.....fara vant si cu vant de la -36 incolo....si azi au fost -1....am tras o plimbare de cartier de o ora ca de maine ma teleportez direct la servici, nici nu vreau sa scot nasul afara....uf de-as putea sa-mi fac un tunel pana la servici.....
si noi cochetam cu idea tarilor calde, dar mi se pare greu de realizat....nu ma simt in forma,stres....deja noi suntem la a 3 imigrere in quebec....sincer nu cred ca as mai face face inca unei adaptari in alt sistem
Nelia, sper sa reusiti cumva, ca pe frigurile astea e tare greu
sa stii ca nici eu nu am condus in Romania, si eream de-a dreptul speriata de condus
mi-au luat 4 ani pana mi-am luat permisul......aici e bine ca nu esti obligata sa faci scoala, e suficient sa conduci cu cineva care are peste 2 ani vechime la permis....ei zic ca daca faci scoala o sa te coste asigurarea mai ieftin....eu am facut la toronto si consider ca am aruncat bani in vant ca frica de condus nu mi-a luat-o si oricate ore am facut nu am reusit examebul...l-am dat de 3 ori ......la quebec s-a schimbat situatia, si acum chiar imi place....conduc crispata iarna, mai ales dupa accidente, amandoua pe zapada, dar fac fata
Agata nu ar putea lua autobuzul?ea merge la scoala engleza , nu?
si noi tot acolo o sa o inscriem pe stephie
eu vinerri am conge, asa ca nici nu ma gandesc sa ies afara, si copilu il tin acasa
mai voiam sa mai scriu dar avand in vedere ora inaintata....ma pun la somn
Bafta tuturor celor care isi cauta servici, sa de-a Domnul sa gasiti cat mai repede ceva
nu stiu daca si in ontario e la fel, dar la quebec daca esti in somaj, la o familie cu un copil , poti lucra de 300$ pe luna, fara sa-tzi taie somajul, si 350 $ la 2 copii
Corina ,
Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
delphin spune:
ce gureshe a-ti fost. Am ce sa citesc la cafea! Merci!
Empathizez cu fetele lovite de recesiune...
Sa treaca cat mai repede si sa nu lase urme adanci!
Nelia, fa un tur pe ebay, poate reusesti sa gasesti ceva convenabil, pt. inceput, cat invatza , erge si ceva nu chiar nou, dar bun.
Si-ti urez succes cu permisul! Nu va fii usor, e adevarat, dar spune-ti ca poti si tu asa cum milioane de alte femei pot. Nu cred ca esti tu mai prejos de cat ele!
Curaj!
Dragaica, incearca sa ramai detashata de grupuletze la servici.Trebuie sa-ti imaginezi cam ce vorbesc despre tine cand nu esti de fatza. Daca toate trec prin gura lor, tu de ce nu ai trece, nu?
Stii de ce tot trag cu Rusia? Pt. ca nici nu au auzit pana acum de Romania si daca tot e tara din estul Europei, pai e Rusia.
Multzumesc pt.link-urile de calculat taxele, acum m-am lamurit. Mai am insa o intrebare![]()
La masini cum e? La pretzul afishat se adauga taxele sau e tot inclus? Sau la masini nu sunt taxe
Puku, cu masina, trebuie sa o rezolvati cat mai rapid. Daca aveti posibilitatea sa dati cei 1000$, e ok, avand in vedere ca la fanchise e de 500. Asa cel putin nu ai istoric la accidente si nu-ti creste pretzul pt. anul urmator.
Despre bb 2, felicitari pt. decizie. In mod normal, dr. de familie poate sa-ti dea toate analizele care trebuiesc facute sau care vrei tu sa le faci.
Scriu de o ora la mesajul acesta...fii-miu cel mic, invatza sa meargan cica

mamaana spune:
nelia am avut o yamaha luata de la future shop in sale pe la vreo $130 am vandut-o apoi pe craiglist
pitilache spune:
Si uite asa Ana ne-a pedepsit pe toate sa nu mai vedem poze cu Romania...Hai Ana un
poate totusi te razgandesti.
Si editez ca sa multumesc tuturor celor ce mi-au dat sfaturi cum sa rezist oboselii.
Saptamana asta a inceput sa fie ceva mai bine. Bag cafea ca de culcat mai devreme nu prea se poate ca de abia dupa ce se culca copii pot sa ma apuc de citit. Si in w/e-uri.
Va pup!
pitilache spune:
Da, chiar asa, cum vi se pare gerul de afara? Mie mi se lipeau narile si sufla un vant prin downtown la 7 dimineata... mi-am pus fularul pe fata si mi-am tras si gluga peste caciula. Brr... se pare ca asa o sa fie pana duminica.
Daca nu aveti nevoie sa iesiti din casa, stati la caldurica!
maru spune:
frig, brrrrr
pucku, cu asigurarile: daca accidentul este din vina ta sau jumate din vina ta, fa masina fara sa treci prin asigurari. La prima vedere castigi 500 de dolari, dar iti creste asigurarea si ramane in recordurile lor 3 ani.
Daca accidentul nu e din vina ta, si nu ai alte accidente in record, mergi prin asigurare. Daca nu esti at fault, nu are ce iti face!
Denisa, gata probationul?
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
try spune:
Nelia, n-ai sa renunti deloc la condus dupa ce-o sa te vezi cu carnetul. Increderea vine incet, din exercitiu. Faci cele 10 ore de condus cate sunt prevazute-n scoala si peste iei in functie de cum te simti. Eu am luat 16 ore in total pana am dat examenul. Ideea e sa nu-ti concentrezi orele in 2 sapt., ci sa le faci asa, in 2 luni. Pauzele dintre te ajuta sa “sink in” cum zic englezii. Acum asa ti se pare: frica mare, “eu cu 3 copii in spate, cum sa ma descurc?”. Dar nu uita ca in acel moment cand tu o sa fii singura cu 3 copii in spate, o sa ai carnet, deci un pic de exercitiu. La inceput faci drumuri scurte, ai sa vezi ca te vei obisnui cu drumurile de langa casa pt ca in timpul scolii instructorul te va plimba destul pe drumurile de langa casa ta. Nu te pune nimeni sa iesi la condus pe autostrada din prima sau sa faci 30 minute de condus singura din prima. Ai sa vezi ca apare curajul pe parcurs. Inainte sa pun mana pe volan aici in Ca i-am spus instructoarei 2 treburi: mi-e frica de viteza si mi-e frica de celelalte masini, de faptul ca nu pot previziona intentia lor (incepeam sa ma stresez cand venea o masina spre mine sau cand trecea pe langa mine). Ei, iti spun ca in timp am realizat ca nu mi-e frica nici de viteza si nici de celelalte masini participante la trafic. Toata teama asta era doar in capul meu pt ca nu stiam cu ce se mananca sofatul. Iti dai drumul, fii increzatoare. Si gandeste-te la toate chinezoaicele care au carnet. Doar n-oi fi tu mai prejos ca ele. Nu trebuie sa fii as la volan, ci trebuie dooar sa-ti faci treaba si sa ajungi safe din pct A in pct. B.
Eu cand am dat teoreticul am platit 125$ taxa (10$ ex teoretic, 75$ procesarea dosarului parca si restul cine mai stie). Daca nu iei teoreticul il poti da peste min 10 zile si paltesti daor 10$. Am cautat pe internet locatia cea mai apropiata de mine, la noi nu e nevoie sa te inscrii la ex. teoretic, te duci, astepti la coada sa-ti deschida aia dosar, te pozeaza etc. si apoi intri intr-o sala unde se da ex. E flux continuu, adica n use asteapta pana se formeaza grupe si apoi se tine ex. Mai vine cate unul, isi da ex., termina, raspunsul il primesti pe loc si asta e, pleci acasa cu dovada si carnetul vine si el prin posta dupa cateva sapt.. Dupa asta ai dreptul sa conduci cu Octav in dreapta (conditiile aici sunt sa aiba 4 ani de carnet si G full, la voi ma inteles ca e numai restrictia cu 2 an ide carnet).
Puku, aici ai voie sa castigi inca 200$/luna in plus pe langa ajutorul de somaj.
Legat de masina, Am uitat ieri sa-ti spun. Eu as merge pe rezolvarea situatiei in privat, nu as implica sigurarea. Intelege-te cu celalt sofer, cauta un service ieftin si rezolva treaba. Orice bila neagra la asigurare te costa mult mai mult decat repararea masinii tale si eventual a celuilalt sofer, in functie de cum negociati ca v-ati impartit vina. Oricum in functie de clauzele asigurarii, primii 500$ tot ii platesti tu din buzunar. Mai bine insurance nepatat si fara claim si dai bani itu din buzunar. Eu asa as proceda.
Marule, eu cum te recunosc azi, tu ma recunosti? Ca eu nu stiu cum arati. Sunt blonda cu ochelari. Poate pe fi-miu sa-l recunosti.
maru spune:
try, vezi ca azi e in spital $5 lady, are o groaza de jucarii si carti si cd-uri pentru copii de toate varstele, toate la 5 dolari, pret unic
a, si despre cum ma recunosti, arunca un ochi pe poze, plus ca am badge
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/