casatorie ea catolica el ortodox

casatorie ea catolica el ortodox | Autor: gabi_m

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare, eu sunt ortodox si ea catolica, fiecare dorind sa-si pastreze religia, si am decis amandoi sa ne casatorim la o biserica ortodoxa, si am vrea sa stim daca exista o biserica in Bucuresti care poate oficia aceasta cununie.
Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Eu sunt ortodoxa, sotul catolic, ne-am casatorit in Bucuresti si nu ne-a intrebat nimeni nimic, nici ce religie avem nici daca schimbam ceva, chiar nimic, nimic. Eu nu cred ca e o problema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Prietena mea s.a casatorit in 2008 la o biserica din Bucuresti, ea ortodoxa si el catolic. M-am mirat ca i-a primit preotul, nu au avut nici o problema.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_m spune:

Multumesc pentru raspunsuri!

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

Eu sunt ortodoxa, sotul catolic, ne-am casatorit in Bucuresti si nu ne-a intrebat nimeni nimic, nici ce religie avem nici daca schimbam ceva, chiar nimic, nimic. Eu nu cred ca e o problema asta.

Eu cred ca voi trebuia sa-i spuneti preotului ca sunteti unul catolic si celalalt orodox, nu v-a intrebat nimic ptr ca a presupus ca sunteti amandoi ortodocsi.

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

buna,
aceeasi situatie si la noi - eu catolica - el ortodox - fiecare tinea sa-si pastreze religia - nici unul nu voia sa cedeze.
Am inceput sa ne interesam - la catolici e mai greu sa te primeasca - adica daca voiam o nunta la catolici ar fi trebuit ca sotul sa se coverteasca la catolici - proces de durata - si cu nici nu stiu cate drumuri la biserica si in final un botez. Ma rog.

am decis s-o facem la ortodoxi - nu am intampinat nici o problema - chiar s-a bucurat preotul de un nou enorias.
Am fost sa ne impartasim inainte de nunta si apoi dupa nunta am mai participat din nou la o slujba.

sa stiti ca si preotii din ziua de azi sunt mult mai deschisi la minte decat in trecut.

un exemplu foarte concludent - noi am avut ca nasi de nunta pe sora MEA (casatorita) si pe frate LUI - deci ei doi necasatoriti - si preotul nu a vut nimic de obiectat - chiar s-a bucurat ca avem nasi din familie si inca atat de apropiati.
Deci noi am avut 3 nasi - neputand sa-l lasam deoparte pe sotul sorei mele.

casa de piatra si numai bine in casnicie!

Miro 24+ si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

si eu am multe prietene care esle sunt ortodoxe, sotii catolici...
...nu am auzit pe nimeni sa spuna ca ar fi intampinat ceva probleme!

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

acum sper la o minune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

A!!! Si casa de piatra! Sa va dea Bunul Dumnezeu multa fericire, sanatate...si nu in ultimul rand, copii sanatosi!

Doamne Ajuta

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

acum sper la o minune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RWheelwright spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi_m

Am si eu o intrebare, eu sunt ortodox si ea catolica, fiecare dorind sa-si pastreze religia, si am decis amandoi sa ne casatorim la o biserica ortodoxa, si am vrea sa stim daca exista o biserica in Bucuresti care poate oficia aceasta cununie.
Multumesc mult!

Din ceea ce cunosc + caz concret, o astfel de casatorie se poate face numai in biserica catolica, iar la ortodocsi nu. Insa, din ceea ce citesc aici, vad ca nu mai e o regula, iar unii preoti sunt mai permisivi decat altii...
Eu zic ca tb sa mergeti la biserica ortodoxa unde doriti sa va cununati si sa discutati cu preotul de acolo, mentionand si faptul ca fiecare vrea sa-si pastreze religia. Si, pentru a fi siguri, puteti merge sa intrebati chiar la 2-3 biserici si vedeti fiecare ce parere are.... Undeva tot trebuie sa se poata, insa sunt de parere sa MENTIONATI religia fiecaruia. Oricum, nu ar tb sa fie mari probleme in cazuri din acestea (ortodox-catolic(a)). In fond, suntem... frati!
Casa de piatra, multa sanatate, spor la pregatiri si... sa ne spuneti si noua ce ati rezolvat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirona

buna,
aceeasi situatie si la noi - eu catolica - el ortodox - fiecare tinea sa-si pastreze religia - nici unul nu voia sa cedeze.
Am inceput sa ne interesam - la catolici e mai greu sa te primeasca - adica daca voiam o nunta la catolici ar fi trebuit ca sotul sa se coverteasca la catolici - proces de durata - si cu nici nu stiu cate drumuri la biserica si in final un botez. Ma rog.

am decis s-o facem la ortodoxi - nu am intampinat nici o problema - chiar s-a bucurat preotul de un nou enorias.
Am fost sa ne impartasim inainte de nunta si apoi dupa nunta am mai participat din nou la o slujba.

sa stiti ca si preotii din ziua de azi sunt mult mai deschisi la minte decat in trecut.

un exemplu foarte concludent - noi am avut ca nasi de nunta pe sora MEA (casatorita) si pe frate LUI - deci ei doi necasatoriti - si preotul nu a vut nimic de obiectat - chiar s-a bucurat ca avem nasi din familie si inca atat de apropiati.
Deci noi am avut 3 nasi - neputand sa-l lasam deoparte pe sotul sorei mele.

casa de piatra si numai bine in casnicie!

Miro 24+ si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006

E prima data cand aud de nasi necasatoriti pentru o cununie. Stiam ca la botez se poate dar nu si la o nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_m spune:

Va multumesc pentru raspunsuri:
RWheelwright,camy_pus,Mirona,maraki,Alexia27

Mai astept si alte pareri...

Gabi

Mergi la inceput