Care e pasajul vostru preferat din Biblie?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Violeta Nicolae spune:

Psalmul 143:10"Învată-mă să fac voia Ta, căci Tu esti Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta Nicolae spune:

Psalmul 139:13-16"Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai tesut în pântecele mamei mele:
Te laud că sunt o făptură asa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, tesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului.
Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; si în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pearl84 spune:

"Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi"(Evrei, 13:5)

Pearl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Mie-mi plac pasajele in care vezi ca Dumnezeu nu-i un mos singur, un demiurg, ci are neamul Lui, nevasta, copii, nepoti, etc si ca toata aceasta ginta de Dumnezei ne seamana (altfel n-ar putea face copii cu femeile noastre):

Biblia Ortodoxa- Facerea/Geneza:

"3.22. Si a zis Domnul Dumnezeu: "Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscand binele si raul. Si acum nu cumva sa-si întinda mana si sa ia roade din pomul vietii, sa manance si sa traiasca în veci!..."

6.2. Fiii lui Dumnezeu, vazand ca fiicele oamenilor sunt frumoase, si-au ales dintre ele sotii, care pe cine a voit.

6.4. În vremea aceea s-au ivit pe pamant uriasi, mai cu seama de cand fiii lui Dumnezeu începusera a intra la fiicele oamenilor si acestea începusera a le naste fii: acestia sunt vestitii viteji din vechime."

Povestea asta o gasesti in toate marile religii ale umanitatii si se cam leaga de ce sustine stiinta despre Australopitecus & Homo Sapiens...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TweetyGeo spune:

Si eu am un pasaj preferat de cand eram micutza : "Lasa-ti copilasii sa vina la mine, caci a lor este imparatia cerurilor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

„Daca cineva zice: «Il iubesc pe Dumnezeu!», dar pe fratele sau il uraste, mincinos este. Caci cel ce nu-si iubeste fratele pe care 1-a vazut, cum Il poate iubi pe Dumnezeu, pe Care nu L-a vazut?"

lui David Andrei 4.5 ani si 36+

Mergi la inceput

2. "Domnul este intarirea mea, scaparea mea si izbavitorul meu.
3. Dumnezeu este stanca mea cea de scapare, Scutul meu si puterea cea mantuitoare, Adapostul meu cel tare si scaparea mea! Mantuitorul meu, din necaz m-ai izbavit!
4. Pe Domnul Cel vrednic de lauda L-am chemat si de vrajmasii mei am fost izbavit.

29. Tu esti lumina mea, Doamne! Doamne, lumineaza intunericul meu!

31. Caile Domnului sunt desavarsite, Cuvantul Domnului e lamurit prin foc. Si scut este El tuturor celor ce nadajduiesc in El;
32. Caci cine este Dumnezeu, daca nu Domnul? Si cine este aparator, daca nu Dumnezeul nostru? "

(Cartea a doua a Regilor)

Mergi la inceput

"1. Binecuvinteaza, suflete al meu pe Domnul, si toate cele dinlauntrul meu, numele cel sfant al Lui.
2. Binecuvinteaza, suflete al meu pe Domnul, si nu uita toate rasplatirile Lui.
3. Pe Cel ce curateste toate faradelegile tale; pe Cel ce vindeca toate bolile tale.
4. Pe Cel ce izbaveste din stricaciune viata ta; pe Cel ce te incununeaza cu mila si cu indurari.
5. Pe Cel ce umple de bunatati dorirea ta; innoi-se-vor ca ale vulturului tineretile tale.

8. Indurat si milostiv este Domnul, indelung-Rabdator si mult-Milostiv.

10. Nu dupa pacatele noastre a facut noua, nici dupa faradelegile noastre a rasplatit noua,
11. Ca dupa inaltimea cerului de la pamant, a intarit Domnul mila Sa spre cei ce se tem de Dansul.
12. Pe cat sunt de departe rasariturile de la apusuri, departat-a de la noi faradelegile noastre.
13. In ce chip miluieste tatal pe fii, asa a miluit Domnul pe cei ce se tem de Dansul.
14. Ca El a cunoscut zidirea noastra; adusu-si-a aminte ca tarana suntem.
15. Omul ca iarba, zilele lui ca floarea campului, asa va inflori.
16. Ca duh a trecut printr-insul si nu va fi si nu-si va mai cunoaste inca locul sau.
17. Iar mila Domnului din veac si pana in veac, spre cei ce se tem de Dansul;
"
Psalmul 102 (3)

Mergi la inceput

1 Copii, ascultati in Domnul de parintii vostri, caci este drept.
2 Sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta” - este cea dintii porunca insotita de o fagaduinta -
3 ca sa fii fericit, si sa traiesti multa vreme pe pamint.”

(Efeseni 6)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

"Cauta si vei gasi" - Iisus.

Mergi la inceput