Care e pasajul vostru preferat din Biblie?
Am primit un e-mail care mi-a placut tare mult:
" Cum ar fi daca am trata Biblia ca pe telefoanele mobile ? Oare le-am purta cu noi mereu, in posete sau in buzunare ? Oare ne-am intoarce dupa ea daca am uitat-o ? Am umbla prin ea de cateva ori pe zi ? Am folosi-o ca sa primim mesaje din textul biblic? Am trata-o ca si cum nu am putea trai fara ea? Oare am darui-o ca si cadou copiilor nostri? Am folosi-o cand calatorim? Am folosi-o in caz de urgente? Si inca ceva, spre deosebire de telefoanele mobile, nu trebuie sa ne facem grija ca vom fim deconectati. Iisus a platit deja factura…in avans !! Unde e Biblia ta ?”
De aceea m-am hotarat sa va intreb: care e pasajul vostru preferat din Biblie?
Raspunsuri
ruscus spune:
e asa de greu sa raspund care e, nu am unul preferat, sunt mai multe
de multe ori mi s-a intamplat ca atunci cand sunt suparata si dezandajduita sa deschid biblea si sa citesc un pasaj oarecare si sa imi dau seama ca dumnezeu imi vorbeste exact la problema mea...
imi place foarte mult isaia, ps 91
Domnul sa iti fie desfatarea si El iti va da tot ce-ti doreste inima.
ps37:4
spic de grau spune:
Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu moara, ci sa aiba Viata vesnica.
Nu ma puneti sa spun de unde e, ca nu stiu
lui David Andrei 4.5 ani si 34+
crinuta spune:
A purta Biblia ca pe o carte cu noi, nu inseamna nimic daca nu ne schimbam inima, si nu traim noi cele scrise acolo.
Biblia nu este un roman, o sursa de informatie, ci mult mai mult de atat.
In ceea ce priveste pasajul preferat, hm, e greu, deoarece imi plac mai multe, insa, parca cel mai mult imi place acesta:
" Fiindca atat a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe Singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica",
dar cum as putea omite:
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu este invidioasa.
Dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se aprinde de manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, sufera toate, crede toate, nadajduieste toate, rabda toate.
Dragostea nu piere niciodata!"
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
www.muntelesfinteitreimi.ro/Ianuarie%202009.htm" target="_blank">Muntele Sfintei Treimi- Mesajul Duhului Sfant din ianuarie 2009
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui spic de grau Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu moara, ci sa aiba Viata vesnica. Nu ma puneti sa spun de unde e, ca nu stiu lui David Andrei 4.5 ani si 34+ |
Super. Ne-am gandit la acelasi pasaj. E din Ioan.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
www.muntelesfinteitreimi.ro/Ianuarie%202009.htm" target="_blank">Muntele Sfintei Treimi- Mesajul Duhului Sfant din ianuarie 2009
xenocid spune:
Mie imi place din Cartea a doua a Imparatilor pasajul cu chelia lu' Elisei:
23. De acolo s-a suit la Betel. Si pe cand mergea pe drum, niste baietasi au iesit din cetate, si si-au batut joc de el. Ei ii ziceau: „Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!”
24. El s-a intors sa-i priveasca, si i-a blestemat in Numele Domnului. Atunci au iesit doi ursi din padure, si au sfasiat patruzeci si doi din acesti copii.
ile77 spune:
citat din mesajul lui xenocid Mie imi place din Cartea a doua a Imparatilor pasajul cu chelia lu' Elisei: 23. De acolo s-a suit la Betel. Si pe cand mergea pe drum, niste baietasi au iesit din cetate, si si-au batut joc de el. Ei ii ziceau: „Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!” 24. El s-a intors sa-i priveasca, si i-a blestemat in Numele Domnului. Atunci au iesit doi ursi din padure, si au sfasiat patruzeci si doi din acesti copii. Come to The Dark Side ... we have cookies! |
...cum ar arata asta intr-un film
...da si eu sint in dubii, dar ce conteaza....
Ile, mami de Vivian (07.03.2006) si 10+
http://good-times.webshots.com/album/568512292eJLims
gabytza25 spune:
Apocalipsa cap. 22 - 17: Si Duhul si mireasa zic: Vino. Si cel ce aude sa zica: Vino. Si cel insetat sa vina, cel ce voieste sa ia in dar apa vietii.
Apocalipsa cap. 22 - 20: Cel ce marturiseste acestea zice: Da, vin curand. Amin! Vino, Doamne Iisuse!
nu stiu de ce, dar chestia asta mi-a ramas intiparit in minte si in suflet... si imi tot vine in minte mereu.
am citit Biblia de 2 ori pana acum, si mereu am gasit liniste si o stare de bine. de altfel, mereu cand am vreo problema ma rog la Domane-Domane si deschid Biblia la intamplare, pentru a citi ceva, care sa ma linisteasca, si in cuvintele alea gasesc liniste, raspuns la intrebarile mele, la indoielile mele... religia a fost si o sa ramana mereu in sufletul meu ca ceva frumos, sfant, perfect...
chiar daca unii sustin ca e doar o "legenda" sau ceva "inventat" religia e tot ce avem mai pur si mai pretios in noi
o seara buna
cortexia spune:
citat din mesajul lui xenocid Mie imi place din Cartea a doua a Imparatilor pasajul cu chelia lu' Elisei: 23. De acolo s-a suit la Betel. Si pe cand mergea pe drum, niste baietasi au iesit din cetate, si si-au batut joc de el. Ei ii ziceau: „Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!” 24. El s-a intors sa-i priveasca, si i-a blestemat in Numele Domnului. Atunci au iesit doi ursi din padure, si au sfasiat patruzeci si doi din acesti copii. Come to The Dark Side ... we have cookies! |
Dar poate e o metafora.....?
capcaunul spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cortexia
Dar poate e o metafora.....? |
Atunci si invierea si celelalte minuni sunt o metafora ... ?
denizel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cortexia
Dar poate e o metafora.....? |
Nu stiu daca e chiar o metafora :-).
Mai degraba as zice ca e o istorioara redata de cronicarul respectiv ca pe o lectie pedagogica: uite ce patesc cei care rad de oamenii lui Dumnezeu.
Aceste istorioare, pana sa fie scrise, erau spuse la focul de tabara.
Este clar ca oamenii care or fi asistat la acea scena, au facut imediat o legatura intre aparitia ursilor si batjocorirea lui Elisei.
Sunt convinsa ca acei copii (cati or fi fost ei de fapt) ar fi fost omorati de ursi si daca nu trecea Elisei pe acolo.
In toata povestea asta eu ii gasesc vina lui Elisei: vina de a-i fi blestemat pe copiii aceia. Dar, la gradul de civilizatie la care se gaseau oamenii in vremea aceea si la perceptia primitiva pe care o aveau despre Dumnezeu, ma mai gandesc daca sa ii caut vreo vina...:).
In afara de asta, numarul de 42 de copii este o exagerare pt. timpurile acelea, dar, este un numar simbolic, intalnit si in alte locuri din V.T. Cifrele era u folosite mai mult ca niste hiperbole, oamenii neavand notiunea de cifre exacte :D casazicasa.