Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (3)
Raspunsuri - Pagina 20
diamisha spune:
Bun gasit la scutece, ladies!
Am ramas in urma pentru ca am avut cateva zile mai dificile, i-am facut Soniei vaccinurile marti si am avut 24 de ore cu febra, supozitoare si accese de plans, de care nu am mai experimentat pana acum. In plus, azi a fost ziua lui Claudiu si am avut musafiri, ceea ce o agita si mai tare. Rade, socializeaza, participa, insa acest lucru o oboseste foarte mult si nu reuseste sa mai adoarma. Si cu cat se agita mai mult, cu atat mai greu adoarme si cu atat mai mult plange
.
Vorbeati despre Aptamil, am vazut ca este produsul premium de la Milupa si este recomandat (asa scrie si pe cutie) in cazul in care mama nu mai alapteaza.Gasiti mai multe detalii pe aptamil.ro.
Mirtha, ma bucur ca ai intrat si ai dat un semn de viata...multa sanatate! Cred ca este atat de grava raceala din cauza imunitatii scazute a organismului si a oboselii acumulate de sarbatori, cand spuneai ca ai multa activitate...Ai nascut de curand, stii?! Am simtit si eu pe pielea mea ce inseamna vizite, desi am selectat drastic, si ma scot din circuit pur si simplu. Iar pe cei raciti i-am amanat pe termen nelimitat...
Alra, Eli, imi pare rau ca va chinuiti asa cu sanii...sper sa reusiti sa rezolvati mastitele astea...ar fi pacat sa nu mai puteti alapta...
Mamiseli, spuneai ca se cere pt CIC adeverinta de venit din luna in care am nascut. Ce se intampla daca eram in prenatal in luna respectiva, deci veniturile aferente lunii respective au fost cele cuvenite in acest tip de concediu, si nu salariul normal? Care este venitul luat in considerare? Am vazut ca au aberat astia si mai mult cu normele de aplicare, adica pentru femeile care erau deja in CIC si vor recalculare, se ia in considerare ca venit lunar indemnizatia de 600 RON!!!!!! Deci, vor lua 85% din media veniturilor din care pot face parte si aceste indemnizatii pentru o anumita perioada....
Sunt foarte revoltata de ce s-a intamplat cu legea asta. In primul rand, nu inteleg de ce o lege votata in Parlament si promulgata de Presedinte, poate fi amendata in normele de aplicare. Daca acest lucru este legal, inseamna ca este o aberatie, daca nu, este ilegal si tot nu ar trebui permis. Apoi, s-a batut mult moneda pe cazul unei notarite sau al unei femei care a lucrat in strainatate si vine in Romania sa ia banii statului...Nu a facut nimeni o statistica serioasa in care sa se evalueze clar nivelul cheltuielilor cu aceasta modificare, si totusi s-a cuantificat la economii pentru buget...daca ma gandesc cati bani sunt cheltuiti aiurea prin Parlament, prin Guvern sau pe la autoritatile locale, ma apuca toti nervii ca fac astia economii pe spatele nostru...Si cel mai mult ma enervau cand ii vedeam pe barbati ce vehementi erau: "sa nu incurajam meseria de mama!!!!" Da' pe mama lui o fi intrebat-o ce parere are de abordarea asta?
In sfarsit, e inutil, i-am votat si ne spalam cu ei pe cap!!!! Imi pare rau uneori ca nu am plecat la timp din tara...
Am pus si eu poze in contul de cozonacei.
http://good-times.webshots.com/album/569546856rKgRRL
O seara frumoasa,
Diana,
de Sonia (02.11.2008)
Andy08 spune:
Lauramiron: Multumesc pt. raspunsul legat de greutatea la 2 sapt.
Azi l-am cantarit iar si a luat 50g de marti, deci e ok, zieau asistentele.
Alra: Si eu am un sfarc stricat. Ma ustura si doare si la o ora dupa ce a supt puiul. Mi-au dat tratament cu o crema si ar trebui sa ma dau si cu violet de gentiana pe sfarc si sa-l pun pe bebe sa suga, ca sa omoram vreo posibila ciuperca.
Si Andrei scartaie, pune frane si necheaza....:))
Baita generala ni s-a recomandat sa o facem de 2-3 ori pe saptamana pana la 6 saptamani. Cica pielicica lor secreta nu stiu ce substante care ii protejeaza si prin spalare noi o indepartam. Trebuie doar spalat zilnic pe fata, la pliuri si la funduletz si uns.
Intrebare: Cand incepe sa se manifeste puseul de crestere de la 3 saptamani? Poate incepe la 17 zile? Andrei face luni 3 sapt., dar azi m-a omorat. A stat tot cu tzatza in gura in ultimele 3 ore jumate. Si o foloseste pe post de perna, de suzeta.....si cum o iau de langa el, cum urla de zici ca n-a mancat nimic toata ziua....
Andy, mami de
Andrei
manumanu spune:
Diamisha, si eu sunt revoltata de ce au facut astia cu legea mamelor! Am vazut ca, daca esti in prenatal/postnatal (si eu sunt), se ia in considerare indemnizatia pe care o primesti. Si care, in paranteza fie spus, este si ea plafonata la 12 salarii minime pe economie
. Nu ca suma ar fi mica in sine, dar nu este corect sub aspectul contributiilor sociale si de sanatate raportate la venitul salarial . pai atunci sa se plafoneze si alea... atat la suta, dar nu mai mult ded...
. Astia stiu doar sa ne bage cat mai adanc mana in buzunar, cand e sa ne dea ceva, baga plafoane. Si da, sub aspectul tehnicii legislative este OK ce au facut, legea nici nu permite nici nu interzice plafonarea, asa ca se poate face aproape orice prin normele de aplicare. Nu este o amendare a legii, ci o precizare privind aplicarea
. Poate fi insa atacata ca neconstitutionala si la Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru ca este discriminatorie... As mai zice dar ma lungesc prea tare. Oricum, CEDO are uneori cate o viziune de stai in cap s-o pricepi, mai ales cand vine vorba e "solidaritatea" sociala... Nu stie ea ce inseamna "solidaritate" sociala in Romania... = "prin contributiile noastre sustinem cheltuielile aberante ale parlamentarilor si salariile si mai aerante ale unor angajati din sectorul public". Curat solidaritate!
Si eu sunt in aceeasi situatie cu veniturile anterioare nasterii si sunt foarte suparata ca probabil nu voi putea intra in CIC. Mai ales ca am auzit ca si nenorocita de indemnizatie de 600 de lei o plateau cu o intarziere de 1-2-3 luni... darmite asta!!! Din pacate eu cu gemenii chiar nu-mi permit asa ceva... Norocul e ca am serviciu flexibil si ca voi putea sta si cu copiii mult... nu merg in fiecare zi si nu 8 ore/zi, pot lucra si de acasa. De fapt, de la noi de la serviciu nu si-a luat nimeni CIC in ultimii ani din aceste motive.
| Citat: |
| citat din mesajul lui diamisha Sunt foarte revoltata de ce s-a intamplat cu legea asta. In primul rand, nu inteleg de ce o lege votata in Parlament si promulgata de Presedinte, poate fi amendata in normele de aplicare. Daca acest lucru este legal, inseamna ca este o aberatie, daca nu, este ilegal si tot nu ar trebui permis. Apoi, s-a batut mult moneda pe cazul unei notarite sau al unei femei care a lucrat in strainatate si vine in Romania sa ia banii statului...Nu a facut nimeni o statistica serioasa in care sa se evalueze clar nivelul cheltuielilor cu aceasta modificare, si totusi s-a cuantificat la economii pentru buget...daca ma gandesc cati bani sunt cheltuiti aiurea prin Parlament, prin Guvern sau pe la autoritatile locale, ma apuca toti nervii ca fac astia economii pe spatele nostru...Si cel mai mult ma enervau cand ii vedeam pe barbati ce vehementi erau: "sa nu incurajam meseria de mama!!!!" Da' pe mama lui o fi intrebat-o ce parere are de abordarea asta? In sfarsit, e inutil, i-am votat si ne spalam cu ei pe cap!!!! Imi pare rau uneori ca nu am plecat la timp din tara... Am pus si eu poze in contul de cozonacei. http://good-times.webshots.com/album/569546856rKgRRL O seara frumoasa, Diana, de Sonia (02.11.2008) |
manu
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
lauramiron spune:
....hai ca am mai progresat, asta noapte de 2 ori bebe mica, si tot de 2 ori cea mare....egalitate. Faza tare a fost ca la a doua trezire a celei mari, eu o alaptam pe bebe, si cand am auzit-o pe Rebeca, m-am ridicat cu Caty la san, si am fugit in dormitor unde dormea sotu' si i-am tras un picior de l-am trezit si l-am pus pe fuga in camera Rebecai, ca sa n-apuce sa se trezeasca de-a binelea
Precizez ca sotu' n-aude nimik cand doarme, poti taia lemne pe el
, deci n-am nici o baza din punctul asta de vedere
Acuma inca dorm amandoua plus sotul, deci eu imi savurez cafeaua in linistea dinaintea furtunii![]()
| citat din mesajul lui elilov3 lauramiron numai de 5 ori te-ai trezit..pai de ce te-ai mai culcat...mai bine stateai de paza ![]() Eliza mamica de inger Ionut Pavel si de Dimitrie Gabriel 12.11.2008 ![]() **************************************************** Fericiti cei a caror inima cunoaste pasiunea prieteniei. Numai ea stie sa ne faca singuratatea mai putin ucigatoare si viata suportabila. |
_
Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005)
lauramiron spune:
Eu tot spun ca schimbarile fac bine la psihic
, iar in cazul tau chiar era timpul...
Foarte bine si foarte practic!!
Si eu m-am tuns scurt cam la 3-4 luni dupa ce-am nascut-o pe Rebeca, din aceeasi cauza
. Acuma astept sa vad poate nu-mi mai cade la fel de mult si nu va trebui sa-l tund scurt...
| citat din mesajul lui ginye55 Azi m-am enervat rau pt ca imi cadea parul ingrozitor. Ca urmare...m-am tuns scurt. ginye ![]() Eduard Stefan (12.10.2008)Stefanut Povestea nasterii |
_
Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005)
lauramiron spune:
Io cred ca ar trebui sa scoti mai mult laptic, dar probabil ca-ti trebuie putina practica.
Bebele meu se trezeste dimineata in jur de 8.30 si sta treaza cam 3-4 ore cateodata chiar mai mult, timp in care ne jucam, povestim, ne spalam, mai scartaim, ne plimbam in brate, ne holbam la caruselul din patut etc, apoi doarme cam toata dupa-amiaza, adica de pe la 13-14 pana pe la 18, scartaie doar cand ii e foame, papa si iar adoarme. Si apoi sta din nou treaza pana la ora stingerii totale, adica in jur de 21.30-22. Cam asta e programul nostru de vreo saptamana buna si-mi convine sincera sa fiu
Dar sa stii ca Rebeca dormea mult mai mult, cam cum spui tu de Nicole, deci nu cred ca trenbuie sa-ti faci griji.....profita cat mai poti![]()
Ma, pe aici nu prea am auzit sa se dea vit. K la copii, doar D...io nu dau decat D
N-am luat nimik pentru contractarea uterului, insa eu sunt cu cezariana si cat am stat in spital 5 zile mi-au facut injectii pentru asta, iar apoi mi se contracta tare cand alaptam, deci e suficient. Acuma s-au terminat si lohiile, si contractiile
| citat din mesajul lui alra hello, sanul meu tot dureros. am pus varza. am luat azi pompa de la asigurari si nu stiu ce sa zic. am scos numai 40ml de lapte din sanul plin. o fi normal? incerc sa pozitionez pompa in diverse unghiuri ca sa scot din toate canalele. dar tot ma doare si tot are o umflatura. voiam sa va intreb: cat dorm ai vostri la o luna pe zi? a mea daca nu o scol nu cere de mancare, adica o cere da la 4-5 ore si nu o las atata sa doarma ziua. nici noaptea nu mai mananca asa des, tot asa cam la 4 ore. si cam doarme, ragaie si mananca, nu sta treaza in rest. alte intrebari - voi dati la copii vitamina K? aici se da D si K, K numai pentru cei alaptati exlusiv. - voi a trebuit sa luati picaturi pentru contractarea uterului dupa nastere? (methergin le zice) eu nu prea am luat ca se contracta oricum cand alaptam si daca mai luam si picaturi era chiar dureros in primele zile, apoi am uitat de ele. eu inca nu am scapat de lohii, tot asa - am zis ca am scapat si apoi a curs mai abundent. la laura m-au tinut aproape 6 saptamani. m-am cam plictisit... ALRA 8kg+ Vacanta cu Laura in Romania |
_
lauramiron spune:
Eli
.....cred ca are dreptate Mamiseli, poate ar fi mai bine sa nu ma duc eu, s-o las cu mama si sotul, dar ma gandesc ca eu o pot alina cel mai bine, nu??
| citat din mesajul lui elilov3 lauramiron...pai facem galerie pt maine pt printesa ![]() ![]() va plange, dar va avea cercei, nu? ![]() Eliza mamica de inger Ionut Pavel si de Dimitrie Gabriel 12.11.2008 ![]() **************************************************** Fericiti cei a caror inima cunoaste pasiunea prieteniei. Numai ea stie sa ne faca singuratatea mai putin ucigatoare si viata suportabila. |
_
lauramiron spune:
Da, mai e
....insa nu tot timpul, avem unele zile cand cere mult mai des, cam de la 2 ore i se face foame si incepe scandalul. Noaptea insa e ok, sta 3-4 ore nemancata.
Doar ca ii dau mai putin cand imi cere asa des, adica nu papa 130ml tot din 2 in 2 ore...
| citat din mesajul lui BraveGirl mai e cineva cu bebe care papa la max2 ore? Si sa pape in medie 150ml ziua si 80-100noaptea? ca a mea ajunge sa pape peste 1200ml/zi. ![]() ========== Corina Mamica de Arianna Maria ![]() Albumul meu |
_
ginye55 spune:
| citat din mesajul lui BraveGirl Seara buna! eu sunt cu printesa agatata. am avut o zi proasta...la 13 am mers la masaj si a urlat de ziceai ca o taie careva. apoi am fost in mall sa dau comanda de marturii( care sunt dragalase foc). Otilia, da, eu sunt nebuna care cara copcchilu' peste tot ![]() mai e cineva cu bebe care papa la max2 ore? Si sa pape in medie 150ml ziua si 80-100noaptea? ca a mea ajunge sa pape peste 1200ml/zi. ![]() ========== Corina Mamica de Arianna Maria ![]() Albumul meu |
Al meu mananca la max 2 ore, dar nu mai mult de 75 o data. Deci nu ajungem la performanta printesei tale.
ginye

Eduard Stefan (12.10.2008)Stefanut
Povestea nasterii
ginye55 spune:
| citat din mesajul lui babyzapi Ginye nu-mi vine sa cred ca te-ai tuns...vreau sa vad cum iti sta cu noul look...vreo poza ceva? ![]() url] |
Incerc sa pun o poza. Daca nu ne intalnim oricum sapt viitoare sa iau biletul ala de la tine. Ma vezi live.
ginye

Eduard Stefan (12.10.2008)Stefanut
Povestea nasterii

Dimitrie Gabriel 12.11.2008