Ne calcam in picioare si pentru apa sfintita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Eu nu inteleg faza cu saritul in apa aia foarte rece sa prinda crucea...
N-am inteles mesajul....
Ce inseamna? Si de ce?

Isus nu a pus pe nimeni sa faca asa ceva...
De fapt nu a pus pe nimeni si nici nu va pune vreodata sa faca asemenea lucruri(sarit in apa rece, tarat pe coate in jurul bisericii, urcat sute de trepte in genunchi...). Daca ne simtitm pacatosi, trebuie doar sa mergem inaintea Lui si sa ne cerem iertare sinceri. Atat.
Chestiile astea doar indeparteaza oamenii(o parte!) de la adevarata credinta.

Oricum mi sa parut "amuzanta" batranica ce si-a uitat sticla...(am vazut la tv la stiri)....

Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)

"Isus" nu a cerut oamenilor nici sa cinte in biserica, nici sa se inchine la Evanghelie.
Daca tot e vorba de imitatio Christi, hai sa ne taiem imprejur, hai sa ne rastignim pe cruce si sa asteptam sa vedem daca inviem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
citat din mesajul lui cortexia

Citat:

N-am inteles mesajul....
Ce inseamna? Si de ce?

De fapt nu a pus pe nimeni si nici nu va pune vreodata sa faca asemenea lucruri(sarit in apa rece, tarat pe coate in jurul bisericii, urcat sute de trepte in genunchi...). Daca ne simtitm pacatosi, trebuie doar sa mergem inaintea Lui si sa ne cerem iertare sinceri. Atat.

Oricum mi sa parut "amuzanta" batranica ce si-a uitat sticla...(am vazut la tv la stiri)....

"Isus" nu a cerut oamenilor nici sa cinte in biserica, nici sa se inchine la Evanghelie.
Daca tot e vorba de imitatio Christi, hai sa ne taiem imprejur, hai sa ne rastignim pe cruce si sa asteptam sa vedem daca inviem.

Spune-mi, te rog, care este rolul apei sfintite, a inotatului dupa cruce, a taratului pe genunchi si coate in jurul bisericii(etc)? Ca nu inteleg. Poate nu sunt in forma azi....

Mergi la inceput

Citat:

Spune-mi, te rog, care este rolul apei sfintite, a inotatului dupa cruce, a taratului pe genunchi si coate in jurul bisericii(etc)? Ca nu inteleg. Poate nu sunt in forma azi....

Habar nu am, eu nu ma ocup cu asemenea practici.
Dar nici nu imi pasa de ce, unde si cum, ce fac altii!
Treaba lor ce fac, cit de tare isi julesc coatele, cite sticle varsa la butoi, atita timp cit pe mine nu ma afecteaza habotnicia lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Stanescu cica Madonna (sau Esther mai nou) da 10000 lire steriline pe o piscina cu apa sfintita.
Asa ca ideea ta de afaceri are viitor. Ma iei asociat?

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Absolut. Desi ciudate gusturi au unii, la banii ei io preferam o piscina cu sampanie. Da daca ne iese afacerea, punem barem de un jacuzzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:

Citat:

N-am inteles mesajul....
Ce inseamna? Si de ce?

Pai asta-i ideea- crestinismul nu prea mai are legatura cu ce-a vrut Iisus de la el; doar ca speram sa inviem si crucificam, chiar daca nu real, cat mai multi dintre cei ce cred altfel decat noi. Da' cantam in beserica, bem ape sfintite de-un popa, si ne inchinam la Evanghelii unde este rasucit pana la anulare Cuvantul lui Iisus.

De fapt asta e ideea topicului- in ce am transformat credinta, cu acordul popilor- facatori de okiu'-dreacului.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ham

Citat:

Citat:

N-am inteles mesajul....
Ce inseamna? Si de ce?

Pai asta-i ideea- crestinismul nu prea mai are legatura cu ce-a vrut Iisus de la el; doar ca speram sa inviem si crucificam, chiar daca nu real, cat mai multi dintre cei ce cred altfel decat noi. Da' cantam in beserica, bem ape sfintite de-un popa, si ne inchinam la Evanghelii unde este rasucit pana la anulare Cuvantul lui Iisus.

De fapt asta e ideea topicului- in ce am transformat credinta, cu acordul popilor- facatori de okiu'-dreacului.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Nu deconstruiesti, daca nu stii sau nu poti pune altceva in loc.
Altfel spus: propune tu, Ham, alta religie care sa fie asa cum iti doresti, fara dogme, fara constringeri, fara popi, agheasma sau moaste si convinge-ne pe toti astia ratacitii sa o urmam.
Dar tare ma tem ca ti-au luat-o altii inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Pentru cine are nelamuriri si nu are credinta uite aici ceva interesant pe care Elenac ni l-a oferit:
http://video.google.com/videoplay?docid=-2933349021550318008&hl=en

Mergi la inceput

Cortexia, eu nu propun nici-o religie, fiindca religia, oricare ar fi ea inseamna dogma, ori dogma exclude credinta, inlocuind-o cu reguli UMANE si iubirea cu frica; Dumnezeu, fiind atoate-stiutor, nu are nevoie de reguli dupa care sa i te rogi, are nevoie de oameni iubitori, punct!
Cred ca un papuas ce se inchina la Dumnezeu prin intermediul unei statui, daca este mai bun ca un credincios ce respecta nu-sh ce reguli ortodoxe, catolice, islamice, babtiste, wtf, este mult mai aproape de Dumnezeire; conteaza CUM TRAIESTI si CE FACI IN VIATA, NU cum te rogi. Parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
Cred ca un papuas ce se inchina la Dumnezeu prin intermediul unei statui, daca este mai bun ca un credincios ce respecta nu-sh ce reguli ortodoxe, catolice, islamice, babtiste, wtf, este mult mai aproape de Dumnezeire; conteaza CUM TRAIESTI si CE FACI IN VIATA, NU cum te rogi. Parerea mea!

Mi se pare mie sau aici e deja inchinare la idoli?
Ca sa te rogi lui Dumnezeu, nu ai nevoie de obiecte...
Ai grija ce spui, pt ca la alte subiecte erai impotriva inchinarii la idoli.
Nu conteaza sa fi bun...si atat. Nu conteaza faptele bune....si atat. Conteaza sa crezi in Dumnezeu, iar faptele bune vin fara sa vrei. Cand il ai pe Dumnezeu se vede, se vede din comportament, se vede pe chipul tau. Toata lumea vede schimbare in viata ta.
Daca ai doar fapte si...atat, este inutil. Nu vei mosteni imparatia cerurilor.
Si da, conteaza sa te rogi. Rugaciunea este relatia ta cu Dumnezeu. Daca nu trebuia sa ne rugam, Isus nu ne lasa rugaciunea Tatal nostru.
Ai exemple super-bune in Biblie de oameni care aveau o relatie buna cu Dumnezeu, si erau biruitori in toate.

Mergi la inceput

Daca citesti cu atentie, realizezi ca nu sunt pentru nici-un fel de inchinare; consider ca mult mai important este cum traiesti, nu cum/la ce te inchini.
Daca scriem strict despre crestinism, mi s-ar parea normal sa respecti regula stabilita la Biblie- Nu te inchina la obiecte sau fiinte!

Mergi la inceput