Nu pot sa dorm noaptea
Raspunsuri - Pagina 2
ipearina spune:
Si eu sufar de insomnie! Da' rau de tot! Copilul m-a dat peste cap ca m-a tot trezit noapte de noapte pana pe la doi ani si ceva. Plus ca si eu sint o persoana activa seara tarziu si somnoroasa in primele ore ale diminetii. Am incercat cu pastile din plante, dar nu au efect. Mai iau din cand in cand cate un calmepam.
StMihaela spune:
Sotul ma ajuta enorm. El e un tip matinal. Nu m-as descurca fara el dimineata.
Face mancare pentru copii, pregateste sandwiciul pentru scoala si pentru noi.
Eu pana atunci imi beau cafeaua, trezesc copii si sunt atenta sa nu ma lovesc de ceva prin casa cand merg ![]()
Maria, cred ca ai dreptate cu organizarea lucrurilor de cu seara, cat se poate. Imi propun asta de ceva vreme, dar gata, trebuie si aplicat in practica.
Aseara m-am pus in pat la 8 (ma durea capul foarte tare) si am reusit sa atipesc. M-am trezin din 30 in 30 de minute pana la 10 (22), cand am reusit sa adorm mai bine ... pana la 2.30. Dupa 30 de minute de foiala, am mai dormit pana la 5, cand sotul mi-a zis "dormi! ce cauti prin casa la ora asta?"
m-a prins cat e ceasul si m-am culcat iar pana la 6.30.
Am visat de toate. Acum sunt tare obosita si urasc toata lumea (nu pe toata lumea) si cel mai mult iarna de afara, zapada si "albul feeric" care imi straluceste in ochi.
Din pacate nu ma pot trezi mai tarziu de 6.30. Trebuie sa ne trezim cu totii, si mici si mari, sa mancam (minim 20 de minute) sa ne spalam si imbracam, sa plecam la scoala si gradinita, apoi la lucru. Ma mai bucur in weekend de somn pana la 8 (sotul preia copii care se trezesc mai devreme) dar nu apuc sa compensez oboseala acumulata. In plus MA SCOT DIN MINTI VISELE - frumoase, colorate, realiste si obositoare.
Edessa spune:
...Ceva se intampla cu noi, pe bune! M-am recunoscut intru totul in descrierea Mihaelei. Tot asa: doar orele 3-4 poate ma mai conving ca e cazul sa mai si dorm. De la 22 pana la 3 sunt in culmea energiei;culmea, sunt si eficienta: ce nu fac o zi intreaga noaptea reusesc in mai putin de o ora ( treburi casnice in general...). Dimineata ma trezesc la 7 ca asa trebuie...as mai fi dormit poate pana la 9 daca nu ar fi fost programul la serviciu...Nu dorm dupa amiaza..., la 19 m-ar mai incerca un puisor de somn...dar mi-l infrang ca zic ca daca adorm atunci...adio somn la noapte. si totusi...aceeasi poveste noapte de noapte. Culmea e ca pana in urma cu 1-2 ani eram o somnoroasa prin definitie: as fi dormit la orice moment din zi in care reuseam sa pun capul undeva pe o perna, un pat ...sau chiar stand in fotoliu!!...Nu iau nimic...ca sa nu ma intorc la somnolenta cunoscuta!...
Singura chestie de...boala e ca sunt hipotiroidiana...dar poate ma regaseam mai degraba cand eram somnoroasa in cazul asta!
Deci...cine descopera misterul...poate imi da si mie de stire ce am de facut!
oliviutza spune:
Si eu care tocmai imi puneam probleme, cand am dat peste topicul asta. Toata viata m-am culcat cel devreme la 1, daca ma trezeste cineva mai devreme de 9 il bat, invatat dintr-a-ntaia pana la facultate numa' seara si noaptea.. primele ore la scoala zombi, la serviciu n-am ajuns niciodata mai devreme de 9.30-10 (macar stateam mult peste program sa compensez si ma lasa lumea in pace
).. si in general de-abia astept sa se faca seara ca sa fiu si eu in stare de ceva (toata ziua sunt ametita). La 10 seara scriu mailuri, la 1 noaptea spal vase, la 3 fac studii de piata
. Totul bine si frumos pana a aparut copilul. Acuma, job, copil, casa si toate astea de la ora 12 cand sunt si eu functionala nu se poate. Asa ca, dupa ce am trecut de faza sa incerc sa imi reglez programul (incercare inutila), pastile de somn nu iau ca le asociez cu drogurile, plus ca eu de dormit dorm foarte bine, numai ca nu la orele potrivite.. am luat muntele si la dus la numitul Mahomed (adica eu). I-am adaptat cat de cat copilului programul dupa mine (se trezeste la 8.30-9, mananca, dupa care mai doarme cu mine inca vreo ora) - la mica intelegere, daca se trezea la 7 stia ca n-avea parte de prea multa dragaleala ca n-avea cu cine
, m-am apucat de o afacere si lucrez de acasa (si asa vroiam sa stau cu Matei care are 7 luni), nu mai trebuie sa ma duc la program, si i-am obisnuit pe ceilalti sa uite de mine pana la ora 12. Deocamdata e foarte ok, dar cand o sa ajung ca Mihaela cu copiii la gradinita si scoala de la 8 nu stiu ce ma fac. O sa angajez pe cineva sa se ocupe de asta (sau conving una din mamele noastre). Ca eu daca nu puteam sa ma trezesc la 5 ani sa ma duc la gradinita si era un vesnic scandal in fiecare dimineata, n-o sa incep acum.. si sincera sa fiu daca Matei o sa fie la fel ca mine (deocamdata e), nu vreau sa-l chinui cu trezitul. Asa ca fetelor, pe cat posibil, adaptati lumea dupa voi ![]()
florinad spune:
Fetelor, de vreo cateva zile, eu care ma culcam pe la 12 asta nu de voie ci de nevoie ca sa nu fiu zombi dimineata, acuma seara dupa ce-i culc pe copii(cel tarziu 21.30 - 22) vreau sa m-apuc de citit. Si nici nu citesc 10 minute ca m-apuca un somn... si dorm... Ia incercati si voi cu ceva carte plicticosa, cu televizorul stins, nu merge? La mine tocmai ca nu e plicticoasa cartea si tot adorm si mi-i ciuda ca chiar as vrea sa citesc, inca n-am trecut de 50 de pagini.
unombun spune:
eu stiu ca acupunctura este de ajutor ptr.insomnii.Si repede,din 2 sedinte,oricit de priceput sau mai nepriceput ar fi acupunctorul,prin faptul ca mai muta energiile,da drumul la circulatii sau ce or face,e o terapie cu efect imediat si care tine timp indelungat impotriva insomniei-nici nu visezi mult cum te plingi .De asemenea,incercate de mine,polen cite 2 linguri dimineata,pe stomacul gol,zilnic,dupa o perioada iti va da somn bun.si in general,daca ai minerale si vitamine in organism,observat de mine,dormi bine.