Nu pot sa dorm noaptea
Ma confrunt cu problema asta de mica: parca as fi vesnic pe alt fus orar.
Seara am energie, as lucra pana la orele 3-4, iar dimineata sunt zombi pana la 10-11.
Toata ziua sunt ca somnambula iar noaptea nu pot dormi.
Daca totusi dorm, toata noaptea visez. Vise colorate, realiste care, oricat de frumoase ar fi, ma obosesc ca si cum le-as fi trait aievea.
Nu pot sa ma adaptez la un program de noapte: dimineata la 6 trebuie sa fiu in picioare, ca la 6.30 sa dau desteptarea la puii mei si sa ne pregatim ca la 8 sa fim mancati, spalati si imbracati la gradi si la scoala. Si apoi urmeaza o zi normala pentru orice mamica
lucratoare.
S-a confruntat cineva cu aceasta problema? Cum a rezolvat-o? Nu prea imi plac pastilele de dormit, mai ales ca scad efectul contraceptivelor.
Raspunsuri
lemia50 spune:
Poate ar fi bine sa mergi intii la medicul de familie sa-si dea o parere.Nu amina pentru ca se agraveaza si dai intr-o oboseala de nu te mai vezi bine.Incearca,daca vrei,SEDYPHIT,extract hidroalcoolic di plante,il gasesti la Plafar,este exceptional,nu da dependenta si nu are efecte secundare.Oricum ,nu amina luarea unei masuri.sanatate
IonescuOana spune:
Si eu sunt la fel, stai linistita![]()
Iti recomand ceva tot pe baza e plante, care nu da dependenta: Equilibrium M - tot de la pLafar.
Un ceai de tei si un dus caldut seara (cand te apuca energia) n-ar strica pentru a-ti ajuta un pic organismul sa se relaxeze.
florinad spune:
Si eu sunt cam tot asa. As sta seara pana tarziu, 1-2 daca nu ar trebui sa ma trezesc dimineata pentru gradinita, serviciu.... Si asa nu reusesc sa dorm inainte de 11, si adeseori chiar 12. Rareori cand il culc pe Matei adorm si eu langa el si nu ma trezesc decat dimineata, dar asta se intampla daca sunt foarte obosita. Eu ma gandeam ca asta se intampla din cauza ca dupa ce adorm copiii pot sa-mi fac si eu un program al meu, sa ma uit la televizor, sa citesc o carte, sa mai stau putin cu barbatelul... dar cred ca am si inclinatie spre a sta mai tarziu noaptea asa ma stiu dintotdeauna. In perioada studentiei imi convenea acest lucru, stateam pana la 1-2 noaptea si dormeam apoi dimineata pana la 10-11, 12 chiar. Dar vremurile astea au trecut cam de 10 ani :)). Si imi ziceam si eu ca nu e prea sanatos stilul asta de a dormi si ca ar trebui sa ma obisnuiesc sa dorm mai repede, insa parca nu-mi vine inca sa renunt la alea doua ore de "libertate" :)). Deocamdata mai rezist.
pepene spune:
din cate stiu eu, melatonina regleaza ritmul circadian. te ajuta sa adormi mai devreme.
Tisina spune:
Mergi la medic sa iti recomande ceva. Am trecut prin asta si n-am dat importanta pana cand am facut o frumoasa criza de ficat, pe fond de oboseala, mi-a zis medicul. Nu lasa problema nerezolvata!
Rufus spune:
Poate te ajuta:http://www.psychologies.ro/Minte-si-corp/echilibru-corp/Regaseste-somnul-odihnitor.html?a=5240/259845&p=1
Cred ca este mai mult decat insomnie.
Din ce am citit eu, pilulele contraceptive nu te ajuta (vezi ca sunt articole si despre subiectul asta). Cred ca un psiholog ti-ar explica mai bine ce-i cu tine.
poze multe cu noi
Ana a implinit un an
2006
2007
StMihaela spune:
Multumesc pentru raspunsuri 
La medic nu merg ca am mai fost (la tri medici) si, poate nu am nimerit eu unde trebuie, dar nu am rezolvat nimic. Cel mai rau a fost cand o doctorita mi-a dat un somnifer - nu-i mai stiu numele, ca a fost demult.
Am incercat cu un pahar vin rosu seara (s-a descoperit ca strugurii rosii contin melatonina) si a fost mai bine, dar mi-e teama sa nu devin dependenta ![]()
Voi incerca cu remediile naturiste, combinat cu ceai de tei.
MariaG spune:
Mihaela: un pahar de vin rosu nu da dependenta :)
Stiu ca exista persoane care sunt mai active seara si persoane care sunt mai active dimineata. Se pare ca tu faci parte din prima extrema. Sfatul meu este sa incerci sa iti faci programul in functie de orarul organismului tau si eventual sa incerci sa-l mai ajuti (pe organism) cu ceva suplimente ca sa poata suporta stresul orelor de dimineata si sa incerci sa-ti muti orele de somn incet-incet spre miezul noptii (adica sa te culci mai devreme, dar nu brusc si dintr-o data cu 3 ore mai devreme decat poti sa adormi ca numai te enrevezi si-ti piere cheful de somn cu totul)
Si incearca sa rezolvi tot ce tre sa faci dimineata la ora 6 de cu seara asa incat sa te trezesti la ore mai acceptabile pentru tine (o sa zici ca ce ti-e 6, ce ti-e 7 dar o ora de somn in plus e mare lucru): incearca sa pui totul in ordine de cu seara asa incat sa fie cat mai putine dimineata (pregateste haine, pune masa).
Nu stiu daca are cine te ajuta dimineata dar daca are ar putea sa se scoale altcineva la 6 sa iti lase inca o jumatate de ora de somn...
Succes si pastilele de dormit imi par a fi fost utile doar daca ai fi dormit toata viata ta de la 10 la 6 dimineata si acum ai sta cu ochii in tavan pana la 2-3 noaptea.
Maria
http://www.copaculdehartie.ro/
Qamar spune:
mie energia aia mare imi vine dupa 8-9 pm..asa ca la 11-12-1-2 sunt fresh
problema e dimineata, pentru ca sunt singura din familie care ar dormi mai mult...
eu incerc sa go with the flow si dimineata ma salveaza o cafea f mare
daca ma pun in pat la 10 pm stau cu ochii in tavan 2-3 ore, asa ca, am renuntat la asta
eu nu o consider ceva grav, pur si simplu asta e felul meu de a fi![]()
"Cred si nu cred tot ce spun cand tac../Vreau si nu vreau sa revin de unde n-am plecat."
J G spune:
Asa sunt si eu, dintotdeauna, nu e nimic in neregula cu noi. Parerea mea este sa faci in asa fel incat sa te trezesti mai tarziu putin.
J si Carla (05.02.2006)