Visand la Canada!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Beh voila! Am zis ca plecam in 2014 si nu-mi mai scrie nimeni, caci mai este pana atunci!

Total adevarat, insa ne face bine sa visam...si apoi vrem sa stim daca va fii canada sau alta parte.

Apropos, cat timp este valabila viza de rezident permanent, prima, cea care-ti da statutul de "emigrant" ca si cat timp ai la dispozitie ca sa intri in Canada?

Miki, apropos de peisajul cu palmieri de Craciun...e la un hotel de 5 stele de aici, singurul dealtfel, singurul loc unde gasesti o oaza de civilizatie si un petec de gazon de care nu poti sa te bucuri de cat cu privirea, cand calci e plin de noroi caci il uda in permanentza ca sa tina cat de cat verde. Si pretzurile sunt pe masura luxului,(ca aici asa se numeste civilizatia, lux), noroc ca era party-ul de la servici de la sotz

Mai vin!

pozici
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=59ecfb6ceda7fc8433bfcc&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Delphin, fetele ti-au spus multe despre buget, eu ii dau inainte cu sportul. Despre sporturile pe care le face sotul tau si ce posibilitati sint aici, daca veti vrea informatii intr-o zi, sotul meu va poate da mai multe. Dar, de regula, gasesti cam tot ce vrei tu pentru ca se cam face sport pe aici. Daca sotul se gindeste ca i-ar placea sa deschida el un club, asta e mai greu, dar nu imposibil. Daca nu sinteti cataratori sau oameni de munte, puteti veni linistiti, schi se poate face (sint citeva dealuri pe aici prin jur, foarte frumos amenajate pentru schi), patinaj la fel si, de fapt se poate face orice din ce ai spus tu ca va place.

M-am uitat si eu la poze, sinteti o familie foarte frumoasa si... sportiva, de la cel mic pina la cel mare.

De linga ce munti veniti din Romania, Piatra Craiului?

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Merci Nelia!

Ma bucur sa aud ca sunt locuri unde se poate face sport, e incurajator!Pe un alt site am citit ca din cauza climei si a faptului ca nu se poate face sport, copii sunt mereu in fatza tV si a jocurilor electronice. Desi sunt tentante, la mine acasa cel mare nu are joc electronic, altul de cat consola Leapster sau alte jocuri educative. Sunt contra pt. moment.

Sigur ca vrem, cum altfel, informatii despr sporturi si alte alea. cand va avea chef sotul tau si timp, suntem preneuri!

Merci si pt. aprecierea familiei. Admir curajul tau de a avea trei copii, eu nu am vocatie.Rabdarea e un capitol la care stau cam prost...

As vrea sa dorm pana in 2014

pozici
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=59ecfb6ceda7fc8433bfcc&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Delphin, noi suntem dintre cei care au emigrat in Ca, dupa Franta.
Dar intre Franta si Canada, am facut un popas de vreo 5 ani si inca un copchil in Ro.

Viza de rezident (prima) e permanenta, dar dupa 3 ani de stat in Ca poti sa ceri cetatenia.
Asta e marea diferenta fata de Franta ca ai un statut clar de la inceput, si poti face planuri pe termen lung.

Noi ne-am luat casa la 1 an de Ca.
Casele sunt mult mai mari decat in Franta, de fapt totul e mult mai mare: portiile la mancare, distantele, iernile.

Dar ce imi place mai mult ca sunt multe zile insorite, chiar daca e ger, iese soarele.

Nu mai stiu exact cat timp ai ptr intrarea in Ca de la primirea vizei de rezidenta permanenta: cateva luni.

Uitati-va la ville de Quebec, e un oras mai aproape de stilul francez decat Montreal, de ex.

Ce nu imi place in Ca e distanta f. mare fata de Ro.
Mai sunt si altele, dar nu asa importante.

Mai vorbim,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Delphin, pai copiii stau in fata televizorului sau calculatorului oriunde in lumea asta... daca ii lasi. Ce copil si-ar lasa jocul favorit sau desenul preferat si sa iasa afara sa alerge, sa patineze, sa faca sport. Da nu ce copil, ce adult (ma rog, mai sint si exceptii, eu am una acasa, care alearga pe -20 de grade).) Dar locuri unde sa faci sport si la preturi accesibile sint si numai mobilizare si vointa ii trebuie unei familii sa ajunga la ele. Sotul si fetele mele fac mult sport, eu mai putin, dar am motive obiective, toti prietenii pe care ii cunosc au copiii la activitati sportive... Iar acolo unde merg cu fetele e plin de copii care vin pentru sportul ales, deci nu sint acasa, la televizor. Dar nu neg ca sint si multi copii care fac asta, numai ca a spune in Canada copiii se uita la televizor din cauza ca e frig si nu pot iesi afara, suna asa, un pic tendentios. Dimpotriva, mie mi se pare ca aici copiii stau foarte mult afara, in aer curat, in ciuda vremii.

Sigur ca iti va raspunde sotul meu la ce vreti sa stiti, voi formulati o lista cu intrebari si sa vedem la ce stie sa raspunda, oricum e in contact cu sporturile pe care le face sotul tau.

P.S. Iti spun un secret, dar nu ma spui la nimeni: la mine rabdarea a aparut dupa ce l-am nascut pe ultimul! Nimic din ce fac copiii mei nu mi se mai pare enervant, fiind toleranta cu el, am devenit toleranta si cu mijlocia, care si asa era cuminte, nu prea aveam ce sa-i mai tolerez, dar marea realizare este ca sint calma cu caprita mare, care e ca o furtuna inca de cind era in burtica! Cred ca ordinea nasterilor treabuia sa fie inversa!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Delphin... nu ti se raspunde pt. ca sintem pe dos cu programul :) Iar cele mai multe dintre noi scriu pe forum in pauza de masa de la job. Ca mine, amu'! Pariu ca peste o ora o sa fie muuult mai multe mesaje?! :)

Pt. info oficiale, de genul cit e valabila viza si care e procedura exacta, e bine sa consulti site-urile Ministere Emmigration Quebec si Canada, ca legea se schimba. Cind am venit noi, viza era valabila 1 an. Iar Certificat de Selection Quebec 6 luni (daca nu ma insel). Dar de-atunci s-au schimbat criteriile, sigur, si se mai pot schimba o tura pina in 2014.

Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

nelia : ... numai ca a spune in Canada copiii se uita la televizor din cauza ca e frig si nu pot iesi afara, suna asa, un pic tendentios. ..ca bine zici ...si daca s-ar zice numai despre asta...

Mergi la inceput

Yupii, mai vorbeste cineva si cu mine!

Multzumesc mult de tot pt. raspunsuri, incep sa se contureze bine raspunsuri la intrebarile noastre!

Ma bucur sa vad ca sunt inlaturate idei prost expuse, oricum, pana nu ne convingem la fatza locului, nu cred ca vom aplica pt. a emigra. Daca tot pierdem punctaj la varsta sa castigam la voiaj in Ca, caci cica se da...aveti dreptate cine stie ce si cate se vor mai schimba pana atunci.

Nelia am sa vb cu sotzul si i-ti voi comunica intrebarile, daca are.

Simona, haios foc puiul tau, ma amuzat cu perlele lui!

Cristina(cge) ma bucur sa vad ca mai e cineva ca noi.As vrea mult sa-mi pove cum va fost voua la inceput, daca vrei, bine'ntzeles. Cum a-ti perceput voi lucrurile, comparandule la FR?
Exista intr-adevar o calitate a vietii mai buna. Cred ca intzelegi la ce ma refer. In fr, clasa de mijloc fiind si tot stai sa te intrebi de unde sa scoti bani pt. impozite, daca mai esti si proprietar, te usca cu taxele, cel putin la inceput...apoi, in general totul e scump, in mare te intrebi daca sfarsesti bine luna, chiar si doua salarii find si fara sa faci excese.
Si inca ceva, voi a-ti aplicat ca si romani sau ca fr? Ce impresie ti-a lasat toata procesiunea, greu, usor?
V-ati gandit vre-un moment la posibilitatea sa va refuze viza?

Am sa ma opresc aici cu intrebarile, ca sa nu i-ti fac capul calendar!
Una mica si gata, STP. Sotul tau e fr? il cheama Alain?

Am sa-ti explic de ce intr-un alt mesaj! Dar replica " regard copac" i-ti zice ceva?

pozici

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Si eu care nu stiu cum sa fac prin 2015 sa ma retrag pe-acolosha pe la Cassis. Go figure! Nu ai la schimb?

delphin, nu prea adaug multe, in primul rand ca va tot frantzuzitzi pe-aci si nu va pricep de totului, in al doilea ca io-s la TO si multe's altfel... asa vreo 2 centi de-ai mei...

E un loc minunat sa muncesti si sa cresti copii, sa fi activ in societate. Eu am tot respectul pt tzara asta, respect castigat asa, pas cu pas in multi ani, n-a fost dragoste la prima vedere, ba chiar cred ca ma fac patrioata in curand.

Nu e un loc unde sa te retragi la pensie! La varsta aia, fugi cu banii ori in Florida cu alti sno-birds juma de an daca te tine punga sau daca nu, te duci frumusel prin alte locuri mai ieftine: Costa Rica, Chile, Malta s-altele. Io una inca sper la Cassis!

P.S. Poza aia e facuta intr-una din cele doo zile de vara, haha. Jokin'!
P.S.2. Io am tot respectul pt oamenii de-si planifica viitorul in asa avans, ca mie nu-mi iese nici un plan. Daca-l fac, sigur se exclude din aplicare.

Bafta!

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & DJ, 13, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput