Visand la Canada!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia

Mey, si eu am visat la Canada si iata ca ajunsa aici nu am fost dezamagita! Desi nu toate visurile ni s-au implinit, de exemplu inca nu am ajuns sa calatorim, dar in curand o s-o facem si pe asta. E drept ca nu totul e asa cum am visat, e drept ca eram mari iubitori de munte, insa aici am invatat sa iubim si marea... sau Marile Lacuri, mai precis
Insa desi am aterizat in Quebec si am fi dorit sa locuim acolo, iata ca acum suntem in Ontario unde ne e bine, e acasa. Iesim aproape in fiecare week-end la plimbare, mai bagam un muzeu, un spectacol, un restaurant...
Zau ca pe mine m-au descurajat destul de tare cateva replici de aici, daca era sa le citesc acum cativa ani nu stiu daca mai emigram si ratam ceva frumos, din punctul meu de vedere. In plus, sa nu uitam ca delphin are deja experienta emigrarii si integrarii.
delphin, poti sa pui linistita intrebarile la Sezatoare, poate ca acolo iti va raspunde mai multa lume. Acolo nu-i subiect doar de povesti, ci si de informare, deci nu zapacesti pe nimeni cu intrebarile.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Donia

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Delphin, asa-i cu bugetul, cum zice Maru.

De adaugat ca depinde mult de asteptari. Si de standardul cu care esti obisnuit. Ai acum 10,000 pe luna si ii cheltui, cam atit iti trebuie si aici :) Ai numai 5,000, o sa-ti ajunga si aici. Si asa mai departe. Poti sa stai si pe ajutor social, e plin in Quebec, si de-ai nostri, emigranti, si de-ai lor.

Iernile in Quebec, of course, nu-i usor, dar te duci la schi, la patinaj, la raquette, in casa e cald, in masina la fel... te scoti. Pe urma te depresezi un picut prin martie cind in Ro sint ghiocei si aici mai trage o furtuna de zapada... Si te duci fuguta pina-n Cuba sau Dominicana, te incalzesti, vii acasa si dai zapada din fata casei si o iei de la capat. Pe bune, mie mi-e frig orice as face din septembrie si pina in mai si in orice tara din Europa, dar zapada si iernile nu sint ceea ce as reprosa in mod necesar Quebecului.

Adevarul e ca nu stiu ce i-as reprosa... distanta fata de Romania, probabil. Si as mai avea ce, probabil, dar nu-mi aduc aminte acum.

Multa lume se plinge de sistemul sanitar, la noi a fost ok de fiecare data cind am avut nevoie, la medic nu platesti, plateste statul, asigurarile medicale nu sint foarte scumpe, sa comparam cu USA, de exemplu!
Asigurarile auto muuult mai ieftine decit in Ontario.
Scoala e moca, universitatile, din nou, mai ieftine decit on Ontario...
In schimb, ai taxele mai mari. Si pe produse si toata polologhia aia de taxe ce se duc din salariu saptaminal.

In buget atirna greu ipoteca pe casa + taxele municipale si scolare... Macar 1000 de doari pe luna, pentru o casa ieftina si mica. Prietenii mei, in genere, sint pe la 1500 spre 2000 de dolari. Depinde de pretul casei si avansul pe care il dai.
Pe urma mincarea, cum zicea si Maru, de la 800 in sus.
Cheltuielile casei - tv, internet, curent, telefon si una alta consumabile - fo 500 de dolari.
Beletul de schi: pe la 35 pe zi de adult si 20 de copil, sint statiuni mai ieftine, se ofera si rabais-uri, asa cum sint si statiuni mai scumpe.
Ah, benzina, pe noi ne costa cam 200 pe luna de masina,adica macar 400, si-acum s-a ieftinit benzina!
Mobila... cauta pe net Ashley, Brault et Martineau, Brick, Germain Lariviere, chiar Ikea si o sa-ti faci o idee.
Mincare - IGA si Loblows cred ca au site-uri, dar exista si magazine mai ieftine, nu-s daca au site-uri net, Maxi sau Super C.
Pret de case, vezi pe mls.ca si de acolo te descurci, ca tocmai au schimbat numele site-ului, dar te dirijeaza la numele nou.

Ce sa mai, per global, ne-am obosit noi sa calculam o data ca fo. 2500 spre 3000 de dolari ne pleaca direct din cont pe ipoteca, leasing de masina si alte aferente casei gen curent si telefon, bani pe care nu-i vedem, nu-i auzim :)

Totul e sa vii cu low expectations, sa asculti tot ce ti se spune si sa faci dupa capul tau, nu dupa capul altora.

Si, pt. ca nu ma pot abtine, tare-mi place mie de-aia care nu sint aici dar care stiu ca nu e bine!!!!

Emigrare usoara!
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

delphin, fetele au dreptate cand spun ca e o diferenta uriasa intre provincii. Daca ar intra vreo fata din BC, ai vedea acolo buget, mama mama!
Dar, evident tu ai alege Quebec!
Eu sunt in acelasi ton cu Simonna si Donia, Canada a fost o alegere buna pentru mine si familia mea.

Ce as face eu in situatia ta? As veni pentru o luna, as aplica pentru job, as vedea ce sanse as avea sa imi gasesc, si daca as gasi usor, as muta apoi toata familia! Dar pentru asta iti trebuie niste prieteni in Quebec!

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni pe 24 Decembrie, ora 13! Lupta iubita!

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

delphin m-am uitat la pozele tale, Uau ce palmieri si ce peisaj frumos ai avut de Craciun. M-am uitat si eu pe geam
Mi-am dat seama ca ai un bebe, de fapt nu un copil de 11 ani cum am inteles. Pai mai pune la cheltuieli si gradinita, care in Ontario ajunge destul de mult, dar in Quebec locurile sunt subventionate, dar mult mai greu de gasit. Asa ca ajungi ca mine la 35 cad pe zi dedusi din impozit insa.
Aici scoala incepe la 5 ani nu la 3 ca in Franta insa exista si scoli private de tip francez....
Din cate spui tu voi, vreti sa veniti foarte repede?

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

delphin, daca aveti deja la activ emigrarea in Franta ...e un pic alta poveste. ti s-ar potrivi mai bine info de pe site-ul francezilor: immigrer.com. vi s-au mai schimbat perceptiile intre timp, banuiesc, ...nu veniti direct din Ro..eu stiu ca cei care au trecut prin Franta au alte conceptii si asteptari...poate gasesti ceva util la adresa pe care ti-am dat-o..

in alte polemici nu ma lansez, fiecare are povestea lui si fiecare familie pe a ei...c'est tout.

en tout pt mine Canada iese pe medie, buna in unele, chiar naspa in altele...depinde ce primeaza pt fiecare...

Mergi la inceput

Da, ktrinel are dreptate http://www.immigrer.com/
E un punct bun de cautare, si eu l-am citit inainte de a veni aici....

Si exact, totul e o balanta, depinde acum unde se inclina ea. Cel putin la mine zapada a cam dezechilibrat-o zilele astea si dorul de casa... Iti garantez ca daca puneai intrebarile in sezon cald primeai raspunsuri si mai optimiste

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Merci mult de tot pt. raspunsuri!

Site-urile date le-am rascolit mi-am cam facut o parere, dar vroiam sa aud din gura fetelor de pe DC, mamicilor alaturi de care sunt de vreo 5 ani,voila!

Si am avut!

Trebuie sa clarific insa niste lucruri!

Subiectul se numeste visand la canada, caci pt. moment este un vis, dar si o provocare.E vis, pt. ca nu se va intampla in viitorul apropiat, ci incepand cu cel mai repede 2014. Bine, acum asa stau lucrurile, cine stie ce va fii pana atunci...dar acum visam si avand in vedere unde sunt acum...pai puteti sa-mi spuneti ce vreti voi, caci comparabil cu gaura asta, e clar raiul pe pamant acolo la voi, indiferent cat de frig este.

De fapt pt. noi frigul este o provocare, caci restul...acum zece ani faceam asta in FR, fara sa ma fii documentat absolut de loc si fara sa vorbesc limba.
La noi situatia sta cam asa..sotul are un job de functionar public, in 5 ani iese la pensie si va avea o renta cu juisance imediate, pe viatza, de asta spun ca pt. inceput cu masina si chiria, se va rezolva...eu am lucrat ceva aici, apoi m-am tot scolit si mi-a iesit ceva de genul, secretara medicala, secretara contabila si am lucrat ca agent de securitate si video surveillance in ERP(etablissement recevant du public)unde am urcat in grad pana la shef de serviciu securite incendie. Voila despre mine, iar sotul, specializarea principala este moniteur auto-ecole(director de scoala), pe langa multe alte calificari-instructor de kick-boxing si discipline de combat si aparare, etc. Nu ne e frica ca nu vom gasi de munca...chiar daca nu e pe domeniul nostru, in ultima instantza se duce shofer de bus sau de camion.
Din 2010, Fr a facut un pact cu Canada si toate diplomele luate in fr. sunt recunoscute in Ca si invers.

Iar limba, asa cum a-ti banuit, am ales facilitatea si venim in partea fr., mai precis in jurul QC. Mi-am clatit ochii acum cateva seri pe "realestate" si mi-a ramas sufletul pe acolo. Sincer, daca nu ar fii sa asteptam cu pensia...am pleca repede.

Normal, am prevazut sa venim in Ca o luna in vacantza, in partea fr. sa vedem ce si cum si apoi sa luam hotararea finala.
Cum am spus, ne e bine in Fr. suntem la 80km de mare si 120 de munte...mergem in fiecare an la ski, dar nu suntem catzaratori. Iubim sportul in natura, cum ar fii alergatul, plimbarile lungi cu copii, mersul la patinoar, la sauna, la piscina, la salle de musculation, visez sa fac ski de fond sau plimbari cu rachetele pe zapada.
Nu, nu visez la moto-neige, nu suntem chiar atat de copii, suntem ceva mai realisti si mai cu capul pe umeri. Ne spunem ca, deja din start, bariera limbii e inlaturata, restul depinde de noi si de felul nostru de a fii.

Mai scrieti-mi, ca tare-mi place, pana acum...e ok bugetul.

pozici
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=59ecfb6ceda7fc8433bfcc&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

pun inca un mesaj, ca sa nu fie asa lung precedentul si sa va plictisiti la citi...ca eu sunt vorbaretza

Site cu supermarket, rascolit si d'alea. Mancarea e mai ieftina pe la voi per total, insa in mare ce e la voi in dolari la noi e la fel, dar in € adica 2,99$CAD=2,99€

Cineva intreba de ce nu Monte-Carlo?

Vise asa irealiste chiar nu sant stupida sa-mi fac si nici la loto nu am castigat inca.

De ce nu elvetia...cum am zis, am ales "la facilite" ca sa nu intalnim bariera limbii, chiar daca ne decurcam si in engleza.

voila tout!

pozici
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=59ecfb6ceda7fc8433bfcc&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

o-hohohooo...pai de ce nu zici asa, delfinasule ? ...2014 ...pai cate or sa mai fie valabile atunci din info care le avem...si cate din noi or mai fi pe-aici ..oricum, cred ca v-ar prinde bine o vizita la fata locului...

Mergi la inceput

Pai pana in 2014 o sa tot avem timp sa vorbim.
Sa ajungem sanatosi pana atunci!!!!!

Mihaela

Virsta Marc

Mergi la inceput