Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (151)
Raspunsuri - Pagina 18
ellis spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristi07 Ellis, vad ca si Alessia s-a distrat de revelion...si ne-a luat, a trecut direct la tarie. Mancarea....apetisanta! Felicitari pentru indemanare si rabdare. Adra, sunt superbe pozele cu Eva la zapada, cele de pe blog ![]() Cristina si Radu 3.12.2007 |
m-ai prins...ii dau tarie sa doarma noaptea
...si nici nu e prima data...ca mai am o poza cand cara sticla de acum vreo 2 luni...Ellis,
de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
anacami spune:
Deci,am gasit asa:
SARBATORITELE LUNII IANUARIE
Lala_D - 08.01
oana8188 - 13.01
Aralia - 15.01
anca_a - 18.01
MamitzuD2 - 29.01
Iar pe blogul Laurei, am citit ca este sarbatorita astazi! Lala, inteleg ca maine este ziua de nastere,iar astazi ziua onomastica?
LALA, sa fii sanatoasa,fericita si inconjurata de dragostea baietilor tai si a tuturor celorlalti oameni pe care ii cunosti!
Va pupam pe toti,acum nu mai pot scrie!
mami de Sebastian
si Stefania 
" Life is a journey! Enjoy the trip!"
cristi07 spune:
| citat din mesajul lui anacami Deci,am gasit asa: SARBATORITELE LUNII IANUARIE![]() Lala_D - 08.01![]() oana8188 - 13.01![]() Aralia - 15.01![]() anca_a - 18.01![]() MamitzuD2 - 29.01![]() Iar pe blogul Laurei, am citit ca este sarbatorita astazi! Lala, inteleg ca maine este ziua de nastere,iar astazi ziua onomastica? LALA, sa fii sanatoasa,fericita si inconjurata de dragostea baietilor tai si a tuturor celorlalti oameni pe care ii cunosti!Va pupam pe toti,acum nu mai pot scrie! mami de Sebastian si Stefania ![]() " Life is a journey! Enjoy the trip!" |
Lala , la multi ani si de la noi!

Cristina si Radu 3.12.2007
anacami spune:
aaa,Adra! ai o meserie destul de grea, dar si frumoasa.Nu stiu daca este ceea ce ti-ai dorit intotdeauna, dar cred ca ti-ai gresit cariera- mi te inchipuiam mai "umanista", nu "realista" (ref la activitate,binenteles
)..
Si sa stii ca sunt invidioasa: cand a nins asa mult la voi??? si "tara" noastra apartine tot de Giurgiu, dar nici gand de mai mult de cativa fulgi
.M-as fi bucurat pt. copii, a mai acoperit sotul meu din lipsa, a turnat cateva galeti de apa dupa casa, iar a doua zi aveam un patinoar perfect
-a fost folosit ca partie de sanius, dar nu-i bai ![]()
Pupici zulufatei cu obrajori rosii bucalati!
mami de Sebastian
si Stefania 
anacami spune:
Adina,multa sanatate tuturor! te asteptam sa ne onorezi cu prezenta ta placuta, cand poti
mami de Sebastian
si Stefania 
Vasari spune:
| citat din mesajul lui anacami Deci,am gasit asa: SARBATORITELE LUNII IANUARIE![]() Lala_D - 08.01![]() oana8188 - 13.01![]() Aralia - 15.01![]() anca_a - 18.01![]() MamitzuD2 - 29.01![]() Iar pe blogul Laurei, am citit ca este sarbatorita astazi! Lala, inteleg ca maine este ziua de nastere,iar astazi ziua onomastica? LALA, sa fii sanatoasa,fericita si inconjurata de dragostea baietilor tai si a tuturor celorlalti oameni pe care ii cunosti!Va pupam pe toti,acum nu mai pot scrie! mami de Sebastian si Stefania ![]() " Life is a journey! Enjoy the trip!" |
La multi ani Lala !

Alina si Maria - 3 nov 2007
Primul orice
eladea2005 spune:
| citat din mesajul lui ellis asadar, am reusit sa pun poze de la revelion cu tot cu mancare(scuzati, asa aveam folder-ul) EDIT: www.youtube.com/watch?v=kdMy4WXjA-M&feature=channel_page" target="_blank">si un filmulet poate va plictisiti Ellis, de ALESSIA MARIA (20.11.2007)POVESTEA NOASTRA UN ANISOR |
da insistenta mai era fata ta, mai ellis...
totusi e foarte interesat de magaoaia aia de la fischer price...pana la urma a meritat investitia... a invatat cum functioneaza si e tare atras de ea...
cat despre mancareeeeeee....
pai esti o mare bucatareasa....miha, ai grija, ai concurenta...VREAU RETETELE DE LA TORTURI....

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)
ERIC
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC LA 1 ANISOR...
Sa-l ajutam pe Andrei sa se faca bine...
http://b2.lilypie.com/gAmbp2.png
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand..oriunde ai fi...pentru totdeauna...
anacami spune:
Lala,daca este ziua mamei tale, LA MULTI ANI si pentru ea. Citesc f. repede,nu stiu cum m-am invatat asa-cred ca 2 randuri o data
- si mai ratez cate o info sau cate o nuanta .. !!!
Ce frumos, va puteti sarbatori si impreuna!
Alina,am citit intr-un cap. anterior, mi-ai spus si la tel. despre soacra ta! imi pare tare rau ca trebuie sa treaca/treceti prin asta! cum se mai simte?
Eu cred ca pe Maria a "descatusat-o" la imitat animalutele si vizita din Valcea; am vazut acolo si un mic animalut salbatic! cum s-a comportat Maria cu ele? ii plac?
mami de Sebastian
si Stefania 
bb_yasmi spune:
seara buna
LA MULTI ANI TUTUROR SARBATORITILOR!!! 

ellis, foarte frumoase pozele, iar Alessia activa ca de obicei..
...maamaaa ce de-a papa bun ai facut....

ma intrebai de maseluta..da asa au fost si la iasmi, cand au iesit la inceput primii colti asa au iesit apoi cand au iesit toti coltii s-au "asezat" la locul lor. iasminei i au iesit toate 4, din care la ultima are iesit doar un colt lateral.
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007
bb_yasmi spune:
nu stiu daca va ajuta cu ceva, dar am vazut ca vorbeati de "noua" indemnizatie si tocmai ce primisem un articol despre asta: norme de aplicare a indemnizatiei pentru ingrijirea copilului
hotararirea de guvern - Indemnizatie pentru ingrijirea copilului .
Cum se calculeaza?
Astfel, referitor la cuantumul indemnizatiei, acesta se stabileste conform art. 1 al OUG 148/2005 (cu modificarile Legii 257/2008) :
#8222;(1) Īncepānd cu data de 1 ianuarie 2009, #8230;precum #351;i de o indemniza#355;ie lunar#259; īn cuantum de 600 lei sau ,op#355;ional, īn cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.#8221;
Referitor la clarificarea felui venitului precizat de textul de lege (Venit net sau venit brut), acelasi text de lege face trimitere la prevederile Codului fiscal #8220;#8230;au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modific#259;rile #351;i complet#259;rile ulterioare#8230;#8221;.
Art. 5 al Normelor Metodologice de aplicare a OUG 148/2005, clarifica trimiterile generice la Codul fiscal: #8221; Īn sensul prevederilor art.1 alin.(3) din ordonanta de urgenta, veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole sunt cele reglementate de Codul fiscal, la art.55 alin.(1) si (2), art.46 alin.(1) #8211; (4) si art.71#8243;.
In exemplificarea celor de mai sus:
Art. 55. - (1) din Codul fiscal prevede : #8220;Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca.
(2) In vederea impunerii, sunt asimilate salariilor: #8230;#8221;
Art. 46. - (1) Veniturile din activitati independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitati adiacente.
(2) Sunt considerate venituri comerciale veniturile din fapte de comert ale contribuabililor, din prestari de servicii, altele decat cele prevazute la alin. (3), precum si din practicarea unei meserii.
(3) Constituie venituri din profesii libere veniturile obtinute din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament in valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, in conditiile legii.
(4) Veniturile din valorificarea sub orice forma a drepturilor de proprietate intelectuala provin din brevete de inventie, desene si modele, mostre, marci de fabrica si de comert, procedee tehnice, know-how, din drepturi de autor si drepturi conexe dreptului de autor si altele asemenea#8221;.
In ceea ce priveste modalitatea de stabilire a venitului, din interpretarea textului de lege, cu trimitere directa la prev. Codului fiscal, deducem ca este vorba de venitul impozabil (respectiv venitul net) (Art. 80. - (1) Venitul net anual impozabil se stabileste pe fiecare sursa din categoriile de venituri mentionate la art. 41 lit. a), c) si f) prin deducerea din venitul net anual a pierderilor fiscale reportate. (2) Veniturile din categoriile prevazute la art. 41 lit. a), c) si f), ce se realizeaza intr-o fractiune de an sau in perioade diferite ce reprezinta fractiuni ale aceluiasi an, se considera venit anual.)
In sustinerea celor de mai sus a se vedea si declaratia Ministrului Muncii - Mariana Campeanu data in data de 16.10.08 pentru Mediafax (indemniza#355;ia pentru cre#351;terea copilului va fi calculat#259; din media veniturilor salariale nete #351;i nu din toate veniturile ob#355;inute īntr-un an, dac#259; din acestea nu s-a cotizat la bugetul asigur#259;rilor sociale).
Acelasi Art. 5 al Normelor metodologice, reglementeaza si modalitatea de stabilire a celor 12 luni: #8220;In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, in intelesul ordonantei de urgenta, luna intreaga.
(4) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si numai din perioadele prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, cu exceptia lit. a), daca persoana s-a aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a) si-a insotit sotul/sotia trimis/trimisa in misiune permanenta in strainatate;
b) a beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii, sau a realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;
c) a beneficiat de concedii medicale si de indemnizatii pentru incapacitate temporara de munca cauzata de boli obisnuite sau de accidente in afara muncii;
d) a beneficiat de concedii medicale si de indemnizatii pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca, exclusiv pentru situatiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca sau boli profesionale;
e) a beneficiat de concedii medicale si de indemnizatii pentru maternitate;
f) a beneficiat de concedii medicale si de indemnizatii pentru ingrijirea copilului bolnav;
g) a beneficiat de concedii medicale si de indemnizatii de risc maternal;
h) a beneficiat de pensie de invaliditate;
i) a beneficiat de concedii si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate;
j) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu examen de licenta sau de diploma. In sensul dispozitiilor art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, se ia in considerare intervalul cuprins intre ziua in care incepe si ziua in care se sfarseste fiecare an universitar, in conditiile legii;
k) a satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau ca militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat;
l) a realizat in sistemul public de pensii, pana la data de 1 ianuarie 2006, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala;
m) a beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului prevazuta de ordonanta de urgenta.
(5) In situatia in care nasterea se produce inainte de termen, perioada prevazuta la alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007