Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (151)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Petro eu am botezat acum 4 ani nu prea mai imi aduc bine aminte, dar cred ca lumanarea a fost cu margarete si buchetul era inconjurata cu ceva gen satin alb, stiu ca l-am luat de la un magazin cu chestii pt mirese. Lumanarea Evei a fost cu orhidee. Nu cred ca trebuie niste flori anume. La biserica trebuie sa ai o sticluta cu ulei (eu am luat ulei pt masaj) si, aici, e neaparat nevoie de o fasa (o panglica) si panza aceea. Un prosop pe care se scoate copilul (la noi i se da si preotului un prosop si un sapun, parca).
A doua zi se pune in apa: un obiect de aur, banuti (monede), argint (de asta nu sunt sigura), bani (pe care i-am lasata finutei, grau (sau orez), zahar, petale de flori. Semnificatia ar fi: bogatie, fertilitate, frumusete

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

adra - auzisem, citisem pe undeva ca trebuie anumite flori ... brad, feriga, bineinteles cu semnificatiile lor. De aia intrebam. La Silvia a avut flori de camp, ff frumoasa a fost lumanarea. Si la baita imi mai aduc aminte cate ceva, de la Silvia ... da' vroiam sa fiu sigura. Merci .

_

participam la concurs 2008 in fotografii www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank">ab1 si ab2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geo_ionita spune:

Salutare!
Andra: eu am mai luat finutului meu la botez, pe langa cele mentionate, o jucarie si o icoana mai mare...si fina o tine mereu langa pat acum. Neaparat trebuie sa iei totul de la picioruse pana la cap, adica de la sosete, botosei si pana la caciulita.

Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)
http://community.webshots.com/user/georgiana_chesca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristi07

In poza aceea, da, era prietena Lorena (felicici)...si nu au doborat berile...daca va puteti imagina ca inca mai sunt intacte...

Cristina si Radu 3.12.2007

pai mai are cineva curaj sa le deschida dupa ce le-au lasat copiii "intacte"?...poate ca sampanie de revelionul viitor

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristi07

Citat:
citat din mesajul lui ancadragoman

nu inca,dar lucram la asta cu toate puterile noastre

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2

e greu?

Cristina si Radu 3.12.2007

"si da-i si lupta!"

POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Mergi la inceput

CAMI - si derptate, insa legea nu va lovi in aia, ci in medici, artisti, cercetare(desi poate asa in cercetare va fi stimulat tineretul, ca acum salariile mari sunt tot pt cei mai in varsta), iar cei cu mii de euro vor gasi ei o cale sa nu ii piarda...asta se putea face in alt mod, prin controale, ordine de ministru care se aplica institutiilor din subordine...doar ca s-a vrut ca sa se mai usureze bugetul de stat luind tot de la prostime...

ADRA - pai de sofisticate ce sunt, de aia au silueta! a mancat Eva supa prietenoasa?

PETRO - si incaltaminte(daca e cazul), pe langa panza de mir trebuie sa iei si o fasha; noi am avut lumanare cu voal si jucarii - cica se pun jucarii in lumanare mai nou;
baita de mir - mierea, era pusa sa ii dea la gurita, apoi la pasa(sa fie dulce), flori, moneda de argint, boabe de orez sau grau (bogatie), aur, lapte...nu mai stiu...apa de mir se arunca la pomi apoi; iar aici nasa tre sa aiba samponel, uleiul care s-a sfintit la biserica; la noi la biserica se cere prosop si sapun pt preot;

Alessia s-a trezit azi-noapte urland rau, de cateva ori, nu se potolea decat daca o ridicam in brate, a plans cu sughituri, credeam ca varsa..iar dimi avea un colt de maseluta iesit(atat am reusit sa vad, ca nici cand rade nu mai deschide bine gurita, saracuta)...asa ca ii dau iar CALMA BABY, de data asta pt durerile de la eruptiile dentare(ANDREEA!)

LAVI - la a mea puica mi se pare coltisorul de masea cam spre falcutza, la voi cum e?

POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Mergi la inceput

scuze, nu am vazut ce postase ADRA;

- DA, ICOANA O IEI ATUNCI din biserica, de preferat cu sfantul al carui nume il poarta, daca are nume sfant;

de florile de pe lumanare nu am auzit nimic;

POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geo_ionita spune:

Mesajul de mai sus era pentru Petro scuze...

Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)
http://community.webshots.com/user/georgiana_chesca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Petro, noi am procedat cum ne-a taiat capul cand am botezat, finii nu au avut pretentii. La fel si cand a fost Eva botezata, am lasat-o pe nasa sa faca ce a vrut ea. Baita este o traditie, ca orice traditie, unde sunt mai mult persoane sunt si mai multe pareri. La baita (mir ii zice?) Evei era si soacra-mea care se tot vantura ca nu a adus nasa Evei nu stiu ce si nu stiu ce sa puna in apa. I-am retezat-o scurt ca "asa se face la noi" (soacra-mea e din alt oras) si nu a mai avut ce sa zica. Ideea este ca poti avea o discutie cu fina sa o intrebi daca vrea ceva special.
Ellis, nu mancat supa din cauza ca avea brocoli. Nici nu ai fi zis ca acelasi copil a macat saptamana trecuta 7 buchetele de brocoli, si le indesa una dupa alta in gura.

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Petro, nici mie nu-mi mai vine nimic in cap pe langa ce au zis fetele. Aici lumanarile se imbraca la florarii. Sau nu am inteles eu bine si alta era dilema?
Am vorbit si cu Adina astazi. Sunt toti bolnaviori, mai putin Jasmina. Incearca sa se odihneasca si nu poate intra deocamdata.
Cristina, data viitoare vreau si eu baietel ! :)) Am murit de drag cand l-am vazut pe Radu.

Alina si Maria - 3 nov 2007
Primul orice

Mergi la inceput