biiig problem!!!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

mi se pare absurd sa dai sfaturi in aceste situatii...
cat despre copil, orice dr poate sa va spuna, ca pana la 4 luni nu se formeaza sistemul nervos si evident, nici sufletul deci desi suna foarte frust si ..intr-un fel naspa, pana la 4 luni copilul nu este o fiinta ci doar o "aglomerare de celule" asa cum spunea si Xio...
este evident ca cele care sustin viata vor spune ca tot viata este...da, este..o forma de viata, insa nu un copil..nu v-ati intrebat niciodata de ce avortul este permis pana la 4 luni?
ptr ca cine face avort dupa aceasta varsta, risca o boala autoimuna care ii scurteaza viata dramatic...abia dupa varsta de 4 luni devine fiinta, se formeaza sistul nervos si devine practic un copil, nu inainte...
iar o sa-mi primesc rosiile, insa mi se pare corect sa argumentez cand spun ceva..si astea nu-s luate de la radio-sant, ci din surse medicale(dr, profesori, etc)
deci cat de etic sau moral este sa avortezi? aici deja tine de fiecare...
eu personal, nu-i pot spune feteli sa faca sau nu avort, insa nici s-o pun la zid nu pot ptr ca ar vrea sa faca avort..decizia este numai a ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Inima ii bate unui fat la 5 saptamani de sarcina. Sistemul neuronal, incepe sa se formeze de la nu stiu cate saptamani, parca trei. Ma refer de cand incepe sa se formeze.

Mie mi se pare ca se axagereaza cand se spune ca la inceput este doar o gramada de celule. Gramada aia de celule vine cu informatia genetica ca ea sa devina piele, inima, ficat, creier.

Dar oricare ar fi discutiile despre fat-materie in formare-copil, si mai tari mi se par teoriile despre suflet. Nu stiu ce carti se citesc/scriu in lumea asta, dar din cate stiu eu nimeni nu stie nimik despre suflet, restul comentariilor sunt induse de ceea ce credem, de faptul ca majoritatea au fost de acord cu cutare idee sau pentru ca se crede cu multa patima ca este intr-un anumit fel.
Nu stie nimeni nimik in domeniul sufletului, astfel incat sa se poata afirma ca stiinta a spus-o sau nu stiu ce profesor sau om de stiinta.

Mie mi se pare exagerat sa ne dam cu parerea de "cand, ce si cum", daca este o crima sau nu, daca e bine sa faca asta sau nu. Cel ptutin nu asa de vehement si nu atat de acuzator. De ce? Pentru ca nu degeaba spune credinta ortodoxa sa nu-ti judeci aproapele.

Ok, multe nu credeti in Dumnezeu si sceptice fiind, aveti nevoie sa va acoperiti niste nevoi legate de anumite curiozitati, prin discutii. Dar macar nu mai fiti asa de categorice si nu mai oferiti informatiilor o conotatie atat de patimasa, pentru ca unii cititori chiar cred ce se scrie.

Nimeni pe lumea asta nu poate veni la mine sa-mi spuna ca se poate dovedi stiintific de cand capata omul suflet. Asta e clar.

Suntem pro si contra din punct de vedere fizic cu oprirea din evolutie a unui fat, din initiativa mamei. Discutiile si argumentele folosite pe forum la acest topic, mie una imi par ca discutiile dintre fica-mea si prietena ei din parc despre "cum creste banca din pamant? Oare la fel ca si copacii?"
discutia reprezinta ce credem noi fara sa stim de fapt adevarul absolut. Si nu vreau sa supar pe nimeni cu asta (jignitele sa se abtina!!!), dar prea dam cu parul fara sa stam sa gandim o leaca.

Eu sunt impotriva avortului ca imi inspira o imensa cruzime, asa imi inspira mie, parca e impotriva firii, dar nici nu pot sa hulesc pe cineva care o face. In special ca avortul este consimtit prin legea romana. Legea reprezinta o regula impusa spre binele societatii. Probabil ca vointa legiuitorului este expresia multor, multor lucruri care au convers spre un atare consens.

Ca si legea care admite avortul pana la 4 luni este un consens, pana la urma, din mai multe considerente. Consens care a venit sa impace si preceptele morale si conceptiile filosofice specifice umanului pe marginea subiectului si stiinta.

Asta este baza acestui subiect. Acum se ia ceea ce stim sau nu stim si se altura de gramada de sperietura aglomerata cu mustrari de constiinta si i se arunca fetii in spinare.

Parerea mea e ca a fost si mai debusolata decat a intrat pe forum. De ce? Pentru ca unele dintre voi atat de mult isi doresc sa se auda pe ele insele, incat uita ca e vorba de un copil de 20 de ani.
Fratilor, nu vorbim de o femeiusca trecuta prin viata, versata si atotcunoscatoare, vorbim de un copil de 20 de ani care a venit si a cerut un ajutor, ca nu stie ce sa faca. Si noi folosim cuvinte cu impact mult prea puternic precum crima, iresponsabilitate, etc.

Imi plac cel mai mult binevoitoarele de genul: "vai, ia uite ce am patit eu.... iti zic eu, ca eu sunt deja experta .... si ce am facut eu, nu a mai facut nimeni.... asa sa faci, ca daca nu esti ..." si apoi, in stanga si-n dreapta cu ea de gard.

Eu cred ca ea a avortat si din aceasta cauza nici nu a mai scris pe forum.

END OF STORY.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

rocksee indiferent ce decizie ai luat , sa nu regreti niciodata decizia luata. In fond pana la urma fiecare are exact ceea ce merita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Din punctul meu de vedere atunci cand voi avea un copil voi avea un loc de munca stabil , un apartament al meu , un partener au sot, posibilitatea de a ne intretine, dorinta de a-l avea.

stabil? arata-mi definitia de dictionar la asemenea aberatie de libertate si spune-mi cine te angajeaza pe tine pe viata, sa vin si eu. jobul il poti pierde a doua si dupa ce ai ramas gravida. fara job, pierzi si apartamentul ca n-ai bani sa platesti ratele, sotul se poate duce poimaine dupa Natasha. ce faci cu copilul?

Citat:
Cand faci un avort omori o celula , nu un om , nu o fiinta umana.

sfinte sisoe, asa va invata pe voi la scoala, ca un fat de pana la 3 luni e o celula? nici macar nu poti avorta cand e in stadiul de celula, nu-l gaseste forcepsul. trebuie sa aiba maini, picioruse si trupsor dezvoltat cat de cat, ca sa aiba medicul ce sa apuce cu carligul ala si sa TAIE.

Citat:
Scrie tot in embriologie.

si pacat ca n-ai citit.

Citat:
La peiatrie cand ete un copil abandonat ni se spune sa nu-l luam in brate si sa nu stam prea mult cu l pt. ca se ataseaza i de fiecare data cand cineva cu care a stat putin pleaca el plange si sufera , se simte parasit.

criminala faza. si se petrece in mileniul trei, zici? deci voi treceti pe langa un pui de om si va faceti ca nu exista? ce inima de caine v-a zis voua ca trebuie sa lasati un copil in parasire ca sa nu se simta...parasit?!! ce aberatie, nenica... mi-e rau fizic.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crissandrada

Nu am citit decat primele 2 pag dar vreau sa spun ceva. Acum 2 zile am iesit din spitalul de pediatrie unde am fost internata cu fetele. Era acolo un copil de cateva luni abandonat. Nu cred ca va doareati sa-l fi vazut. Era singur si bolnavior. Nu era nimeni care sa il alinte, care sa il ia in brate dupa injectie, care sa ii poarte de grija , plang si acum cand ma gandesc la el. Era uitat in patut si se juca cu paturica, cu manutele, isi sugea degetul, se trezea si adormea uitat de toti. MAI BINE FACEA AVORT MAMA LUI DACAT SA IL LASE AL NIMANUI. EU CRED CA E UN PACAT MAI MARE SA IL ABANDONEZI DECAT SA AVORTEZI. SUFERA MULT MAI MULT COPILUL ABANDONAT.

Eu am facut un avort si nu am nici o trauma. Aveam un bb de 8 luni, nu aveam nici un ajutor in afara de sot care lucra 24 cu 48, nu prea aveam o situatie materiala buna si asta a fost. Dupa 5 ani am mai facut un bb care acum are 1 an.

Criss de Alessia si Andrada

de ce era singur copilasul acela in ditamai spitalul, cu zeci si sute de curiosi care se uitau la el ca la un animal? de ce nu il ia nimeni in brate sa-l alinte?? de ce le plangeti de mila orfanilor de pe pozitia de spectatori???

Mergi la inceput

recapitulez. domnisoara in discutie are 20 de ani. de la 18 ani, esti major, statul iti da voie sa votezi, adica te considera destul de investit mental sa decizi soarta unei intregi natiuni. natiunea are 23 de milioane de romani. in burtica ai unul dintre ei. o aritmetica simpla ne spune ca daca statul iti da voie sa iei decizii pentru 23 de milioane, iti mai ia si taxele din cele doua joburi, iti da burse eventual sa mergi la fac. de drept (drept?? si avem discutie despre avort aici??), inseamna ca ai fost perfect capabila, constienta, responsabila cand ai facut sex, erai informata despre riscuri daca nu te protejezi, deci da, esti perfect capabila sa iti cresti copilul din pantec. facultatea poti s-o faci oricand. statul care iti da dreptul la vot o sa te ajute si-n cazul asta, asa cum le ajuta si pe celelalte n milioane de femei. in romania, ai posibilitatea sa stai 2 (doi) ani acasa. bone exista, crese exista, gradinite exista, facultatea de drept nu se desfiinteaza maine. care ziceai ca e dilema ta? om in toata firea de 20 de ani fiind?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Pai sta acasa 2 ani pe 8 milioane/luna. Daca isi ia o chirie, in Timisoara o garsoniera de 20 m patrati e 100-150 euro/luna, in Bucuresti o fi dublu...na s-or dus dracu' aia 8 milioane.Apoi mancare, scutece, hainute, lapte daca nu poate alapta, medicamente...de unde?

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

recapitulez. domnisoara in discutie are 20 de ani. de la 18 ani, esti major, statul iti da voie sa votezi, adica te considera destul de investit mental sa decizi soarta unei intregi natiuni. natiunea are 23 de milioane de romani. in burtica ai unul dintre ei. o aritmetica simpla ne spune ca daca statul iti da voie sa iei decizii pentru 23 de milioane, iti mai ia si taxele din cele doua joburi, iti da burse eventual sa mergi la fac. de drept (drept?? si avem discutie despre avort aici??), inseamna ca ai fost perfect capabila, constienta, responsabila cand ai facut sex, erai informata despre riscuri daca nu te protejezi, deci da, esti perfect capabila sa iti cresti copilul din pantec. facultatea poti s-o faci oricand. statul care iti da dreptul la vot o sa te ajute si-n cazul asta, asa cum le ajuta si pe celelalte n milioane de femei. in romania, ai posibilitatea sa stai 2 (doi) ani acasa. bone exista, crese exista, gradinite exista, facultatea de drept nu se desfiinteaza maine. care ziceai ca e dilema ta? om in toata firea de 20 de ani fiind?

Conchita, mie imi place mult de tine si postarile tale, dar aici sunt in disagreement.

- faptul ca esti major si ca ai dreptul sa votezi, ori ca statul iti da bursa si iti ia taxe nu inseamna implicit ca esti "capabil" sa cresti un copil. nu vad conexiunea logica si mii de exemple de parinti incapabili iti contrazic argumentatia. sa cresti un copil inseamna putin mai mult decit sa ii dai sa suga si tu doar stii asta, ca vorbesc cu o persoana de o inteligenta superioara.

- facultatea o poti face oricind. teoretic da, practic ba. e nevoie de sustinere financiara totusi. am fost studenta si in Romania, cu bursa de merit si nu imi pot imagina sa ma fi intretinut singura + copil (chirie, mincare, haine, carti pentru scoana - stii cit sunt de scumpe? - bona, gradinita) din bursa aceea de mizerie. in plus examenele pentru drept sunt EXTREM de dificile, pentru asta ai nevoie de timp si liniste, macar inainte de examen sa poti invata. o femeie cu un copil atirnat de tita care invata pentru examen la drept ar merita un premiu de excelenta.

- in Romania ai posibilitatea legala sa stai 2 ani acasa. dar ce bani primesti si ce poti face cu ei este alta mincare de peste. stiu foarte bine ca in Canada este perfect posibil sa traiesti decent(nu stiu in US, ca sistemul welfare nu e ca la noi in Ca), dar in Romania sigur sigurisim nu se ridica nici macar la nivelul necesar supravietuirii.

Si cum tot ziceai de "drept", statul iti da si dreptul de a face avort. Si cred ca e bine ca e asa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Pai sta acasa 2 ani pe 8 milioane/luna. Daca isi ia o chirie, in Timisoara o garsoniera de 20 m patrati e 100-150 euro/luna, in Bucuresti o fi dublu...na s-or dus dracu' aia 8 milioane.Apoi mancare, scutece, hainute, lapte daca nu poate alapta, medicamente...de unde?

draga mea, nu e treaba mea sa impart vile cu piscine si conturi bancare femeilor de 20 de ani care fac sex neprotejat cu iubitii altor femei. e adulta, e vaccinata, voteaza. are 2 joburi, e desteapta si descurcareata, tatal biologic are si el obligatii legale, amandoi trebuie sa isi asume responsabilitatea.

treaba mea e sa nu incit la crima si sa nu incurajez dezinformari din manualul de embriologie citit de la dreapta la stanga. atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

draga mea, nu e treaba mea sa impart vile cu piscine si conturi bancare femeilor de 20 de ani care fac sex neprotejat cu iubitii altor femei. e adulta, e vaccinata, voteaza. are 2 joburi, e desteapta si descurcareata, tatal biologic are si el obligatii legale, amandoi trebuie sa isi asume responsabilitatea.

treaba mea e sa nu incit la crima si sa nu incurajez dezinformari din manualul de embriologie citit de la dreapta la stanga. atat.

Nu, treaba ta e sa vii si sa dai cu parul! Apoi te bagi inapoi in culcusul pufos si te bucuri ca tu poti si ai. Imi place mult argumentatia pro-life!

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput