Colectia de toamna-iarna 2005 (225)
Raspunsuri - Pagina 16
corap spune:
helou
anda, eu imi reparam toshiba la serviceul lor, ala mentionat in garantie, nu mai stiu exact cum se numeste, e undeva pe str. masina de paine (pe la obor). a... scop computers se cheama, au serviceul separat de firma. dar daca sunt numai taste, nu crezi ca poti sa o reconstitui? (zic si eu...)
eu sunt cu trebi la serviciu, asa ca mai arunc cu cate-un oki pe-aici, am dosare gramada si n-am niciun chef.
si referitor la plecat - eu nu as pleca din lene si lipsa de chef + puterea obisnuintei
si referitor la povesti - ai mei oricum n-au rabdare, le mai inventez sau le citesc de-astea inofensive, cu thomas, cu fifi & floricelele. eu pe creanga oricum nu-l prea agreez, si povestile pt copii din copilaria noastra mi se par pt copii mai mari, gen 7 ani. sincer, am eu cosmaruri cand le citesc, desi in copilarie eram fan (dar mi le citeam singura, deci aveam deja o varsta).
eu sunt fan mary poppins (poate si pt ca e prima cartte pe care am citit-o), dar nici macar asta nu o consider o carte potrivita pt copiii de varsta alor nostri.
calarind un dosarel
m-am mai veselit nitel
c
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
margele, zorzonele si briz-brizuri
joy04 spune:
ai mei insira prin casa hartie igienica, scaunele sunt iara sus pe masa ca iara au inspiratie tropaind la inaltime.
Anda uite ca cu Marimer nu-i dadusem, ii dadeam cu ophtamesone. dar i-am dat si incep sa--i curat mai cu spor nasul.
mandyksch spune:
Neata la pranz.
Vad ca s-a spart conducta
. Eu iei m-am logat la un moment dat am scris ceva in alta parte, m-am delogat ca aveam ceva treaba de facut si apoi nu m-am mai putut loga.
Ioana, cu scuzele de rigoare pentru intaziere iti doresc La Multi Ani fericiti si o viata plina de bucurii.Pupam copilasii.
Mihaela80, deci si tu esti experta in starile astea sus-jos?
Nu cumva esti Rac si tu? Ca la mine principiul e:Simt. Vreau sa spun ca luna ma influenteaza extrem de mult, atat fizic cat si psihic, nu as fi crezut dar devine din ce in ce mai evident pe zi ce trece.
Xandra, condoleante pentru socrul tau. De Liban nu stiu ce sa iti spun.Nu stii in ce zona mergeti, nu e una mai sigura?
Joy, vai saracul Vlad. E mai bine acum? Doamne, mi-am amintit cum anul trecut la piscina la Sovata Kriszti a alunecat intr-o fractiune de secunda si a dat cu capul de gresie. Am crezut ca acolo ramane. Nu iti spun ca ca s-a auzit un "vai" de la toata lumea de acolo. S-au speriat toti.
Cu tusea asta nu stiu ce sa iti spun, dar cred ca ar trebui sa il vada si un pneumolog, ca de multa vreme nu va da pace.
Lavi, chiar vroiam sa te intreb de ce tocmai Tunisia? Chiar nu tin minte sa fii spus ca mergi acolo de Rev (sau nu tin eu minte?) Ca stiam ca nu iti prea plac zonele acelea.Nu am vazut inca pozele o sa ma duc sa le vad. Si apropo de bb2...nu ma depresez, dar am io momente din astea ciudate
, ai citit Daniel Keyes, el scrie de persoane cu personalitati multiple, uneori asa ma simt si eu
, si cu siguranta una din personalitatile astea ale mele isi doreste un bb2.
Alinush, deci iti place pe acasa?
Eu la inceput eram disperata sa imi caut de lucru sa nu bat pasul pe loc. Dar s-a intamplat ceva cu mine. Am imceput sa citesc mult, sa ma ocup de lucruri care ma pasionau si de care nu prea aveam timp. Si am avut niste revelatii, nu stiu daca e ok sa le spun asa.Cred ca erau deja in adancul meu dar nu vroiam sa le las sa iasa afara. Asa ca deocamdata fac ceea ce imi place, timpul nu e cel mai mare dusman al meu.![]()
Meems, si noi am fost la un moment dat in situatia de a pleca din tara (in 2001) in Canada, am fost la interviu chiar de ziua mea. Nu am putut pleca, mi-a fost frica probabil de necunoscut, sa o iau de la zero...da asta e sunt Rac si multe trasaturi mi se potrivesc.
Dordia, mie mi se pare ca ai un program de lucru f lung. Mie mi-ar placea sa am un program normal de max 8 ore, si sa imi faca placere ceea ce fac, sa nu ma duc cu groaza la serviciu. Oare o fii existand asa ceva?
Trebuie sa specific asta in CV-ul meu.![]()
Gandacel si Cristina ma bucur ca ati mai scris, chiar daca o faceti mai rar, mie imi face mare placere sa va citesc.
Noki, bafta la examen. Ma bucur ca ti-a placut la Budapesta. Chiar ma gandeam zilele trecuta ca voi ati petrecut Revul in ultimii doi ani in orasele mele preferate.![]()
Roxi, de multa vreme tot vroaim sa iti spun ce super-dragalasi sunt Alexia si Matei, pupam pe amandoi.
Fetelor chiar va rog sa imi faceti niste recomandari de carti, ca daca tot am timp...deci ziceti ca Anna Gavalda e buna...mai ziceti si altele ca maintere. Eu am terminat de curand James Redfiel Profetiile celestine (cred ca asa e titlul in romana-ca eu l-am citit in maghiara) si Tempation de Douglas Kennedy. Azi m-am apucat de A patra mana scrisa de John Irving. Astept sa imi vina niste carti ezoterice comandate pe Net, asa ca am cu ce sa ma indeletnicesc o vreme.
De citit ii mai citesc lui Kriszti cate ceva, dar povestea trebuie sa fie scurta ca altfel nu prea are rabdare. Cand era mai mic parca avea mai multa rabdare. In schimb acum ii place tare mult sa faca puzzle.
Am vrea si noi sa mergem cateva zile la munte. Macar un week-end. Sa prindem ceva zapada, ca prea multa n-a fost prin zona.In schimb multe grade sub minus da. Am vazut poze de ale voastre facute de sarbatori, cu multa zaada si mi s-a facut un dor...
xandra28 spune:
mandy, in beirut o sa stau. nu stiu ce sa zic, acum e safe, dar nu stiu ce se va intampla in perioada imediat urmatoare. god have merci!
mandyksch spune:
Xandra, stii cum se zice "De ce ti-e frica nu scapi". Asa ca mai bine, capul sus si gandeste pozitiv. Totul o sa fie bine.
xandra28 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mandyksch Xandra, stii cum se zice "De ce ti-e frica nu scapi". Asa ca mai bine, capul sus si gandeste pozitiv. Totul o sa fie bine. |
multumesc mult de incurajari, am nevoie...
corap spune:
xandra, eu m-as duce pt mancare
... (buah, si la testarea psihologica ma tot intrebau aia (din formulare) daca am pofta de mancare ...
)
si nu se inflameaza chiar asa toata lumea araba. ca-n fasie tot timpul au fost bum-bum, nu-i nimic special.
eu ma pregatesc sa ma car de la sv si plec azi sa-mi recuperez copiii, parca am stat o vesnicie fara ei. 
un we placut s-aveti
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
margele, zorzonele si briz-brizuri
lavi02 spune:
Multumesc pt aprecieri ref la poze.
Mi-am facut programare pe maine la ORL ca nu se mai poate, cred ca am sinuzita, otita si toate bolile ORL-istice la un loc. Sa vedem.
Corap achiesez, vorba voastra, juristelor, la afirmatia ta despre mancarea libaneza 
xandra ia-ma si pe mine la bagajul de cala.
mandy i-am raspuns partial lui Roxi cu Tunisia. Alte motive - preturi rezonabile fata de alte parti, existanta ofertelor in agentii cu charter si care sa includa masa de Revelion; sa o iei pe cont propriu tarifele la avion sunt f scumpe de sarbatori. In plus voiam ceva mai la caldurica decat Ro iar sora-mea voia ceva arabesc-orienta.
Joy sanatate la puiuti, lui Vlad in special.
Pasul 1 cand suiera, cum a zis si Anda, apa de mare la greu in nas, poate fi o uscaciune a nas-gatului
Pasul 2, daca nu trece cu pasul 1 -> la doctor.
Gandacel spune:
Buna!
Intr-adevar s-a scris mult in timp scurt, am citit si eu, la fiecare mesaj as fi comentat, dar pana ajung sa scriu uit cam tot. Asta este cu batranetea...
Ce mi-a ramas de zis dupa ce s-a filtrat totul este cam asa:
Joy, eu desfund nasul fff infundat al copiilor cu Olynth (parca asa se scrie), este f eficient, dar nu trebuie sa abuzezi de el. Eu le dau, daca este cazul, doar seara inainte de culcare, ca sa poata dormi linistiti, in timpul zilei le dau Humex apa de mare si scoatem mucii (Bogdan sufla serios, Stefania e operata cu aspiratorul...). Si ai grija sa asiguri umiditate in camera, ca degeaba umezesti nasucul, daca in camera aerul e uscat, asa cum se intampla iarna, din cauza caloriferelor.
Povesteati experientele voastre cu copiii dependenti de mamici, mai ales fratii mai mari, Lavi inteleg ca e exceptia de la regula. Noi suntem o alta exceptie: eu am doi dependenti. Sunt dependenti de mine, in plus dependenti unul de celalalt. Lucru care, spre surprinderea voastra probabil, pe mine ma bucura foarte mult si imi... usureaza munca!!! Da, mi-o usureaza! Nu mi se pare deloc obositor sa se tina ca umbrele dupa mine, doar rareori ma enerveaza Stefania cand ma tine cu mainile de picioare de nu pot merge, ori Bogdan care vrea sa-l "iubesc acum!", adica sa-l tin in brate strans. In rest, este ideal, pentru ca pot face ORICE treaba cu ei pe langa mine. AM mutat mobila prin casa, am facut curatenia dinainte de Craciun, gatesc, spal, calc cu ei langa mine. Nu e necesar sa strig dupa ei, sa stau cu urechile ciulite si inima cat un purice ca se poate intampla cine stie ce pe cine stie unde in alta parte a casei! Ii supraveghez in timp ce fac treaba. Coopereaza, se distreaza, discutam, ma ajuta (sotul n-ar fi de acord cu mine, pe el il incurca). Invata rostul casei distrandu-se, ori se joaca cu jucariile lor pe langa mine. Impreuna, nu separat. Se alearga, sar, rad e nebunie mare cand sunt impreuna. Cand Bogdan e la gradinita, Stefania e stinghera, trebuie sa stau cu ea non-stop, nu fac decat strictul necesar, adica pregatit mancare, mancat impreuna si jucat, giugiulit etc. De asta anul asta l-am dat pe Bogdan doar la program pana la pranz, ca nu o pot culca fara el, intreaba mereu de el, daca am treaba sta intinsa pe jos, apatica, cu degetul in gura. Vrea la gradinita, chiar vrea sa plece fara mine cand se face ora de mers la gradinita, apuc s-o imbrac, nu mai are rabdare de incaltat si pus caciulita, fular...
Cand i-am lasat o data cu sotul, el si-a vazut de treaba nestingherit pt ca nu stau langa el, se duc impreuna si isi vad de treaba lor, in alta parte. Cele vreo doua ore de genul asta s-au soldat cu mizerie in toata casa, intre care si partea alba a scarilor (cea zugravita) a fost colorata minunat cu creioanele cu ceara de artista fara pereche Stefania. Bogdan mi-a spus ca i-a zis ca nu e voie, dupa care a ajutat-o si el la infaptuirea operei de arta.
IN rest, deocamdata suntem bine, sanatosi, dupa aproape 2 luni de absenta de la gradinita era si cazul! Constat ca intre timp au mai crescut, amandoi, Bogdan nu mai plange, nu mai face aceleasi crize ingrozitoare de after-gradinita, Stefania incepe sa comunice mai usor, a intrat deja in faza de "personalitate", tipa, l-a descoperit pe NU, LASA-MA, nu are rabdare sa-i arat/explic nimic. Incep sa se deosebeasca enorm ca personalitate, ceea ce seara, inainte sa adorm, imi da teme intense de gandire si de amintiri din copilarie. Concluzii recente la care am ajuns: ce ne mai amagim cand credem ca putem influenta temperamentul copiilor si felul lor de a trai viata! Mi-am amintit cat de diferite am fost sora mea si cu mine in copilarie. Soarele si Luna. Ca si acum... Asa sunt si copiii mei, nu ca era obligatoriu sa fie asa, dar sunt anumite apucaturi pe care Stefania le are, cu care va trebui sa ma impac, pt ca am realizat ca va fi doar diferita de mine, va semana cu sora-mea. Nu am fost de acord cu apucaturile ei, nu pot fi nici cu ale Stefaniei, probabil ca am sa incerc s-o dezvat cu acelasi rezultat pe care l-a avut mama (si chiar eu) asupra sora-mii. Nu va ganditi la cine stie ce, e doar lipsa de ascultare, face numai ce vrea ea, indiferent de cate ori ii zic NU, indiferent ca stie deja ca nu are voie, plus ca cotrobaie peste tot prin casa, dulapuri. Asta facea si sora-mea, cu toate ca stia ca nu are voie, cu toate ca eu nu o lasam, ma simteam rusinata etc... Si eram deja mari.
Ce mai, copiii nostri cresc cu o viteza uluitoare, incep deja sa ne arate cate putin din personalitatea lor viitoare, daca suntem capabile sa ne amintim propriul inceput de drum in viata. Ma simt o fericita ca stau cu ei si-i pot observa, iubi, cunoaste incetisor, pas cu pas. Sunt niste mici minuni pe cale sa devina mari.
Cat despre dependenta... si eu sunt dependenta de sotul meu: cand vine acasa, pentru acea ora sau ora jumatate cand il vad, simt nevoia sa stau langa el. Si ma doare sufletul cand stiu ca trebuie sa-l las singur, pt ca el asa simte nevoia la sfaristul zilei, sa manance linistit, fara topaieli si urlete de copii, cu televizorul aprins... Asa ca tin copiii ocupati langa mine. Sunt geloasa ca atunci cand ajunge acasa isi pupa copiii, la culcare la fel... iar pe mine ma crede prea adulta ca sa ma trateze la fel. Of, cateodata as vrea sa fiu iar copil. Dar sa raman si mama. Nu sunt eu o ciudata?!
Am citit si de programul vostru de munca. Sper sa gasesc si eu la un moment dat ceva pana in pranz, ca altfel nu vad cum as putea sa imi duc copiii pe la vreun optional, ca doar nu-i duc noaptea. Si sa-mi ramana timp sa-i si iubesc! Apropos de asta, Dordia, parca tu ziceai ca vii acasa la ora 21 si va iubiti, va jucati etc... Pana la ce ora???? Nu-i cam tarziu? Eu abia de as apuca sa-i pregatesc de culcare si sa cantam un cantecel.
Povestile... ai mei n-au rabdare de citit povesti. Daca apuc sa citesc o fraza. Unii ar zice ca n-am talent sa le atrag atentia... dar nu e asta motivul, stiu sigur. Mai tarziu probabil se vor schimba lucrurile, deocamdata asta e situatia. Ne uitam la pozele din carti si le cream povestea lor, incerc sa fie aproape de realitatea povestii, ca sa nu descopere mai tarziu ca "minteam". Ca am adus vorba de mintit: Bogdan a inceput sa minta. A descoperit singur puterea si probabil utilitatea minciunii, nu a invatat de la noi. Deocamdata il prind, mama mereu zicea ca simte cand mintim, nu stiu daca era complet adevarat, in cazul meu cu sigurnata era, ca nu puteam sa mint! Asa ca nici nu m-am mai straduit. Ceea ce sper sa se intample si cu copiii mei!
Acestea fiind spuse, am incalecat pe-o sa, ca m-am lungit cam rau.
Va pup pe toate ca cine stie cand voi mai avea timp sa mai apar pe aici.