Strumfi de iul-aug 2007 (120)
Raspunsuri - Pagina 16
ioanaiub spune:
Elena, sa-ti traiasca sotul si un
pentru strumful cu buza sparta
nu ne arati si noua setul cu pietre negre? o poza, ceva
?
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
mychydutza spune:
neatza! uite ca a trecut si hopul cu inceputul serviciului. au trecut deja 4 zile si zau daca imi dau seama cand....azi ma duc la primarie sa-mi iau tipizatele pt adeverintele pe care le am de completat. atata birocratie ca te doare mintea! asta e! si e asa frig ca nu prea am chef de umblat pe drumuri, dar n-am incotro.
ne inscriem si noi in clubul maraitilor si mofturosilor, ii iese un canin sus si nu ma mai inteleg cu el: urla daca nu-l las sa faca ce vrea, ma musca ! in rest suntem bine sanatosi! va poop!!!!!!!!
"decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori "
violetan spune:
Neatza, strumfarie!
Monica, ce haios povestesti! Apropo de NU-ul vostru, vroiam sa va zic ca la noi nu exista deloc NU. Adica nu-l spune, pur si simplu, desi am incercat sa-l invat. La orice spune un DA extrem de haios, dar cred ca face diferenta, pt ca daca il intreb ceva care sigur e de nu, tace, nu zice nimic sau mormaie ceva nedeslusit
In schimb DA-ul lui e extrem de haios, ca e putin tipat si prelung, asa ![]()
![]()
![]()
Si al meu e disperat dupa apa. Numai in baie sau bucatarie ar sta; joaca lui preferata e cu apa: sa toarne din bibe in cana, sau pe jos sau sa stea cu manutzele in apa. Daca vede apa la tv e disperat, mai sa intre in el.
Am mai intrebat la un moment dat despre spalatul bblui pe dintisori, dar mi-am amintit din nou, ca zicea ioanaiub. Poate suna tampit, dar as vrea si eu sa incep sa-l spal ca e mare deja, si nu stiu cum sa fac: ca el nu bea apa din canitza, se joaca doar si da pe el, in plus is daca ar bea, n-ar sti sa se clateasca. Pasta de dinti speciala pt ei se gaseste la farmacie? Si e de-aia de nu trebuie sa clatesti? Sau cum? In plus m-as mira sa ma lase sa-l spal pe dinti, atata timp cat el nici nu-mi da voie sa ma uit la coltzishori, pt ca il dor :(...voi cum faceti?
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
poze Laurash
LuciaZ spune:
Va multumesc pt ca mi-ati admirat strumful.
Ceea ce se spune ca fiecare copil este unic este advarat. Cristian are 1an si 4 luni si nu vrea sa spuna nici un cuvant in afara de "da". Nu mai vrea sa zica nici macar mama sau tata. In schimb vorbeste in bebeleasca lui de ne zapaceste. Cand a venit bona, dupa vacanta de Craciun, aproape 10 min. a vorbit intruna, gesticuland si cu intonatie de parca ii povestea ceva. Daca ii cer sa repete ceva rade la mine si imi intoarce spatele. De inteles intelege multe cuvinte, imi aduce jucariile daca i le cer, face mai-mai, ma ajuta cand dau cu aspiratorul - tine si el de teava si altele. Stie cand ii spun nu. De obicei trebuie sa repet nu-i voie de 2-3 ori apoi pleaca, dar nu fara a protesta. Am observat ca atunci cand se suie pe mobila coboara daca ii spun Jos in loc de nu-i voie.
In rest, este mancacios, nu face mofturi, ar bea lapte continuu.
De aproximativ 2 saptamani are si el nopti cand plange in somn, de obicei intre 1 si 2, dar daca ii dau biberonul cu lapte se potoleste si adoarme imediat. Cred ca ies maselutele de sus. Are 8 dinti si doua maselute (jos). La noi lapticul este somniferul perfect
si remediul la orice.
Am observat ca devenit foarte sociabil, mai ales daca este pe teritoriu cunoscut, dar nici in vizite nu se sfieste sa bage pe toata lumea in seama.
M-am intins ca o placinta. Cand ma apuc sa vb despre Cristian nu ma mai opresc.
Apropo de pb, avem si noi una referitoare la dormit.
Cristian nu vrea sa adoarma decat in patutul lui. Daca plecam undeva tb sa luam cu noi patutul mereu. De Craciun am fost la ai mei si abia am reusit sa-l adorm pe picioare pt aprox. o ora. In patutul lui adoarme singur. Seara face baita ii dau biberonul si apoi il pun in patut. Nu adoarme imediat mereu, de multe ori si dupa o ora, dar stie ca nu il mai iau de acolo. Stiu ca nu este o pb serioasa dar cateodata este greu sa cari patul cu tine.
Gata !!!
ioanaiub spune:
Violeta, Mara il vede pe David cand se spala pe dinti si de aceea vrea si ea
. I-am cumparat o periuta pentru 0-2 ani si o spal eu, poate mai mult o "gadil" la dinti
si ea se distreaza, inca nu am pus pasta de dinti, parca citeam in capitolele trecute, daca nu ma insel, spunea cineva de o pasta de dinti fara fluor (nenedent?) dar eu inca nu am folosit
edit: am uitat sa spun ca i-am luat Marei o perie de "antrenament" din silicon si am lasat-o sa se mai joace cu ea, ca sa se obisnuiasca cu peria de dinti (are un inel de protectie si nu o poate baga prea adanc in gura
, e de la nuk)
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
violetan spune:
Ioana, multumesc mult pentru raspuns. Da, mi-am si notat atunci in tel despre pasta de dinti respectiva, dar nu imi aminteam daca trebuie clatit dupa sau nu. Si laur are periutza de dintzi plus cash-cash
(cu i ca la romania
), care inseamna ca se scarpina gingiutzele, respectiv dintzishorii cu acea unealta, iar laur o foloseste demult pentru ameliorarea durerilor, doar ca m-ar mira sa ma lase sa folosim si periutza in alte scopuri decat de joaca ![]()
Multumesc mult! 
poze Laurash
oanamada spune:
Violeta,
Noi am inceput spalatul pe dinti direct cu pasta nenedent care se poate inghiti (adica nu necesita clatire)...are un degetar cu periuta...eu o luam pe Cati cu mine, ma spalam eu si pe urma o spalam pe ea...se amuza foarte tare...acum, i-am luat periuta de 0-2 ani si ne spalam cu aia.
Oana si
Cati mica (1 an si 4 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
mychydutza spune:
violeta, eu deocamdata nu intentionez sa folosesc pasta de dinti! doar periuta, pe care o molfaie! de spalat nu pot sa-l spal ca nu ma accepta!![]()
"decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori "
violetan spune:
Oana, multumesc!
O sa incepem si noi, ca doar am baietzel mare deja, nu? Plus ca daca vrea sa-i dea un pup catincai si nu are dintzishorii spalatzi?? 

poze Laurash