Strumfi de iul-aug 2007 (120)
Raspunsuri - Pagina 13
nma spune:
Oana imi pare rau ca aveti probleme. Andra adoarme cu sticla de lapte. Se mai trezeste si noaptea si atunci ii dau apa. Cat a fost bolnava de sarbatori s-a comportat exact asa cum descri tu. Se trezea nopatea urland si 1-2 ore urla. Daca puneai mana pe ea se enerva si mai tare. Din acest motiv sotul cum a avut ocazia i-a dat suzeta. Acum o cere tot timpul dar o las ca e racita.
Lucia acum am vazut si pozele voatre. Frumos foc Cristian. sa ne mai povestesti despre voi.
Nico, mami de Andra si Alex
poze
lorinaoo1 spune:

In primul rand LA MULTI ANI Ioanelor si Ionilor!
Multa sanatate puiutilor bolnaviori 
Si nu in ultimul rand, LA MULTI ANI in anul cel nou, sa avem parte numai de bune si de bine din partea semenilor nostri!
Am vazut si ceva pozici din capitolul asta, nu-mi vine sa cred ca a trecut timpul asa de repede si unii copilasi chiar sunt schimbati, sunt mai... mari
Sunt toti niste dulcei si imi vine sa-i mananc pe toti ![]()
Ghinetz succes cu dizertatia si cu maraici. Sper ca se va mai domoli in viitorul apropiat si vei fi si tu mai linistita 
Noi suntem bine, Lori creste si ea, i-au cam ramas hainutele mici asa dintr-odata si e si mai grea, imi cam rupe mainile si umerii la plimbare cand vrea in brate. Vorbeste-bolboroseste, ii plac desenele animate, in continuare ii plac cartile, ii place sa deseneze, ii place sa se catere sau are intentia sa sara din picioare de pe pat... nazdravanii. Si eu o iubesc de nu mai pot, si ea pe mine, ca ma strange cu manutele alea mici si calde pe dupa gat, ma pupaceste cand se trezeste, la plimbare, dupa masa, dupa ce o schimb, la baie... si eu mi-s zapacita de fericire si ma pierd in ochii ei. Si-a schimbat si rasul, e mai matur un pic si, in ultima vreme, ne intelegem de minune (adica de vreo 3-4 zile). Adica vine singurica sa o schimb de scutecel, adoarme pe pat langa mine mangaindu-mi parul, merge frumos de manuta la plimbare, mananca bine...
Duminica i-a iesit primul canin si vad ca se pregateste si al doilea. Deocamdata reactioneaza destul de bine, slava Domnului.
Cam asta despre noi, nimic deosebit, nimic iesit din comun, doar timpul asta ne mananca urechile ![]()
stefania_97 spune:
Fetelor,
De ceva timp ma framanta si pe mine o problema. Pe masura ce Catarina creste imi dau seama ca nu mai e bebelusul cu putine nevoi ci un copilas dulce careia vreau sa ii ofer tot ce pot eu.
Nu ma refer la mancare si haine. Ma refer la educatie, autostima, inredere in sine, o copilarie fericita.
Citesc si tot citesc despre cum sa ne educam copii, cum sa ii pedepsim sau sa nu ii pedepsim. Sunt anumite teorii care spun ca ii dresam in loc sa ii crestem. Ca daca ii pedepsim :fara tv sau fara alte privilegii sau chiar time out e o greseala, copilul nu ar trebui pedepsit.
Mi se pare normal sa existe niste reguli din moment ce traim intr-o societate si nu in jungla. Chiar si noi adultii ne supunem regulilor si nu facem ceea ce vrem cand vrem. Eu una nu ma vad lasand-o sa faca tot ce vrea ea. Cand nu este periculos poate sa faca cam tot ce vrea ea dar cred ca trebuie sa existe limite.
Problema mea e cum sa gasesti un echilibru? Cum sa educi fara sa inabusi spiritul lor, fara sa ii transformi in ceea ce crezi tu ca ar trebui sa fie in loc de ceea ce sunt ei cu adevarat.
Ma simt foarte apropiata de voi, apreciez parerile voastre si sfaturile voastre de aceea va intreb care este metoda voastra sau cum va ve-ti educa proprii vostri copii?
Stefania mamica Buburuzei Catarina
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca
stefania_97 spune:
La multi ani celor care isi serbeaza onomastica azi!!! Multa sanatate si fericire ca restul nu mai conteaza
Stefania mamica Buburuzei Catarina
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca
aylin_tarcan spune:
nico, merci pentru laude.
imi zicea o prietena ca are privire de terorista! si ii dau dreptate. citind ce zicea lavinia (pe care cu ocazia asta o
), pai alma nu e atasata de nimeni in mod special, e destul de independenta in nazdravaniile ei, cere sa fie mereu cineva cu ea, dar nu ma mangaie de par (poate sa il traga, aia da), nu ma mangaie (poate sa imi bage degetele in ochi), pupici imi da doar daca cer...si cu tunsoarea asta baietoasa zici ca e un baiat zvapaiat. si a invatat sa arunce o privire cand vrea sa te certe de iti ingheata sangele in vine (zici ca e dupa cursuri de actorie). si iti arata si degetelul. plus ca face ce nu are voie doar ca sa te enerveze, in timp ce iti arunca priviri sfidatoare.
o si vad o fetita baiatoasa, mai ales vazand fetite foarte fetite, dulci si calde. poate cu varsta sa se mai potoleasca si ea.
iar cu baticurile-esarfe, si le pune ea in cap cum stie, apoi cere sa i le pun eu cum trebuie numai ca sa si le poata smulge apoi. si ca sa iasa o poza trebuie sa fac 20, ceea ce ma oftica de mor, ca in toate iese cate o mana, cate un picior...
altfel e scumpa... ![]()
Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
violetan spune:
La multi ani, Ioanelor si strumfeilor Ionutzi!!!! 

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
poze Laurash
fianna spune:
Timi si Monica
nici nu stiti de cat timp imi tot propun sa va zic cate ceva, de bine evident, si cum scriu mesajul cum uit
. Cica poate am scleroza asa ca sa-mi fie iertat, da? 
Musso, mi-a luat-o oana inainte cu rivanolul. Si eu stiu ca e contraindicat, ca nu e de fapt solutia magica promovata in copilaria noastra. Eu una am decis sa folosesc cat mai rar orice substante ca nu se stie peste cativa ani ce o sa se mai descopere. Si Matei s-a lovit de vreo 2 ori la gura si i-a dat sangele putin insa. I-am dat doar cu apa si am asteptat sa treaca. Observ cu bucurie ca orice vanataie/zgarietura se duce repede. Numai bine ca apare una noua.
lorina unde ai gasit papusa care sa semene asa bine cu Lorina?
E absolut superba!
Aylin va astept cu drag oricand la mine. De fapt pe orice doreste sa ne viziteze ne bucuram sa primim in vizita! Ati inteles, da? Asta e o invitatie cat se poate de directa!!! Mai ales ca in urmatoare saptamani o stergem si noi de prin zona.
fianna
cu printisorul Matei
Despre Minunea mea mica
fianna spune:
Timi si Monica
nici nu stiti de cat timp imi tot propun sa va zic cate ceva, de bine evident, si cum scriu mesajul cum uit
. Cica poate am scleroza asa ca sa-mi fie iertat, da? 
Musso, mi-a luat-o oana inainte cu rivanolul. Si eu stiu ca e contraindicat, ca nu e de fapt solutia magica promovata in copilaria noastra. Eu una am decis sa folosesc cat mai rar orice substante ca nu se stie peste cativa ani ce o sa se mai descopere. Si Matei s-a lovit de vreo 2 ori la gura si i-a dat sangele putin insa. I-am dat doar cu apa si am asteptat sa treaca. Observ cu bucurie ca orice vanataie/zgarietura se duce repede. Numai bine ca apare una noua.
lorina unde ai gasit papusa care sa semene asa bine cu Lorina?
E absolut superba!
Aylin va astept cu drag oricand la mine. De fapt pe orice doreste sa ne viziteze ne bucuram sa primim in vizita! Ati inteles, da? Asta e o invitatie cat se poate de directa!!! Mai ales ca in urmatoare saptamani o stergem si noi de prin zona.
fianna
cu printisorul Matei
Despre Minunea mea mica
lorinaoo1 spune:
Aylin
u back. Nu cred ca ar fi ceva rau pt Alma sa fie o fetita luptatoare, pe viitor ii va prii. Din punctul tau de vedere e mai greu de suportat, asa e, dar daca asta e firea ei nu trebuie sa faci altceva decat sa te obisnuiesti, parerea mea.
Stefania iti spun cam ce cred eu despre educatia copiilor de varste mici. Ei cunosc lumea si o exploreaza doar prin nazbatiile pe care le fac. Vor sa testeze limite, ale lor sau ale altora, ale lucrurilor din mediul inconjurator. Li se pare fascinant ca lumea se poate schimba la o simpla actiune a lor si asta le confera libertatea de a fi, desi abia pe la 3 ani vor avea constiinta de sine, vor sti deci cum sunt sau cine sunt. Acum tatoneaza totul si afla ce le place si ce nu, descopera ca sunt capabili de reactii si de sentimente/trairi noi. Bineinteles ca sunt si pericole in lumea asta mica si fragila a lor si pt asta existam noi, parintii, sa ii ferim de ele. De aceea nu se pot uita la tv ziulica intreaga, nu se pot juca cu firele, prizele, nu se pot apropia de aragaz sau de flacara etc. Fiecare mama apreciaza care sunt pericolele din lumea celui mic si impune reguli, interdictii. Dupa mine, sunt pericole minore la care reactionez cu un simplu avertisment si pericole majore unde intervin mai prompt si mai ferm. Ca sa dau si un exemplu: pericol minor ar fi faptul ca vrea sa sara de pe pat si o avertizez asupra pericolului de a se lovi, pericol major ar fi sa manance creta de colorat sau sa se joace la priza si aici intervin luand-o din locul cu pricina sau confiscandu-i creta pana a doua zi.
Bineinteles ca sunt si reguli de genul "nu tranti telefonul pe jos!" sau "nu da cu mingea in geam" ori "nu da cu bata de baseball in ecranul televizorului"... reguli care se impun si pt siguranta copiilor, dar si pt faptul ca nu ne permitem sa cumparam zilnic sau saptamanal unele noi doar pt a nu leza cumva copilul impunandu-i reguli.
Ar mai fi si reguli care se refera la confortul celor din jur si la respectarea integritatii acestora de genul "nu lovim pe nimeni, pt ca nici tie nu ti-ar placea sa fii lovit" sau altele.
Da, asa e, traim intr-o lume sacaitoare uneori cu regulile ei (unele se numesc "bune maniere"), dar daca nu ar fi reguli oare ce fel de oameni am fi?
In concluzie, mie mi se pare normal sa ii impun Lorinei niste reguli de bun-simt. Nu multe, doar cele prezentate mai sus, incerc pe cat posibil sa nu fiu sacaitoare cu regulile.