Pauza de la anticonceptionale

Am luat cam un an AC asa ca era momentul sa iau o pauza. Intotdeauna cand ajungeam la a 3-a pastila "goala" (una din cele 7 ultimele) imi venea menstruatia. Si pentru luna asta de pauza am calculat la fel dar nu a venit, si tot dupa calculul ala ma gandeam ca trebuie sa incep din nou sa iau AC din 5 ianuarie.
Cum e corect sa le reiau? In 5, dupa fix 28 de zile pauza sau astept sa vina menstruatia si o iau din prima zi?
Mai mult de o luna pauza nu pot sa fac pentru ca am dismenoree si pastilele astea sunt tratamentul meu. Si asa mi-e groaza cum va fi cand imi va veni menstruatia de data asta :-((.
Raspunsuri

Criss75 spune:
Daca renunti la AC chiar si numai pentru o luna, te poti astepta la dereglari ale menstruatiei. Mie mi se intampla de fiecare data cand renunt. Vara aceasta mi s-a intamplat sa imi intarzie o luna.
Daca vrei sa reiei AC, trebuie sa astepti prima zi a ciclului urmator si sa incepi sa iei atunci AC.
Criss si Alex (11.05.2003)

ladyJ spune:
Asta stiam si eu, asa scria pe prospectul anticonceptionalelor mele, asa mi-a spus si medicul:
- dupa pauza, incepi asa cum ai inceput prima ta pastila din viata..adica in prima zi a menstruatiei care vine.

Deianira spune:
Multumesc frumos , eram nedumerita rau.
Sper sa nu imi intarzie foarte mult pentru ca atunci cand vine ma lovesc niste dureri infioratoare - nu ma pot tine pe picioare macar si oriunde as fi trebuie sa ma urc in taxi si sa plec acasa.

jenn spune:
Mie mi a spus medicul de la planning sa fac pauza 2 luni.Ai facut un control ginecologic?Pentru dismenoree sunt si remedii naturiste,daca vrei.Sanatate!

bb_yasmi spune:
deianira, daca tot te-ai hotarat sa faci pauza fa macar 2 luni, asa posibil sa te dereglezi. si eu am fost acum in prima luna de pauza (vreau sa fac pauza vreo 3-4 luni) si mi-a venit exact in ziua in care imi venea si cu AC (desi inainte eram tareeee de tot dereglata, imi venea la 33, 35, 37 sau chiar la 42 de zile). doamne ajuta sa ma fi reglat de la ele.
si eu stiu la fel, dupa pauza prima de zi de pastile, e prima zi de ciclu.
numai bine.
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007

louisea spune:
Cred ca parerile sunt diferite despre cat de necesara e pauza..
Eu am citit ca e ca nu e recomandat sa intrerupi AC, fara recomandarea doctorului. (Desi acum vre-o cativa ani si eu stiam ca e nevoie de pauza)
De ce? In perioada in care nu iei AC organismul se "da peste cap", in sensul in care el e obisnuit cu hormoni: ii dai (se obisnuieste cu ele), ii iei (se obisnuieste fara ele), ii dai iar etc..
Ma gandesc ca dupa o perioada mai mare de timp (cativa ani) de luat o pauza e recomandata, da eventual pt mai multe luni.. O luna e cam putin. Evt. sa intrebi doctorul care ti le-a prescris pe viitor..
Trebuie sa incepi la fel in prima zi de mens... si LA MULTI ANI scumpa.. un an nou mai prosper si multa fericire iti doresc
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

elyanne spune:
Unele anticonceptionale doar impedica formarea embrionului... altele opresc ovarele de tot...
In cazul celor care opresc formarea ovulelor stiu ca... in prima luna (teoretic) va incepe sa functioneze un ovar, luna urmatoare ar trebui ca celalalt sa elibereze un ovul... Iar daca faci pauza doar o luna, doar un ovar isi va relua activitatea...
Citeam ca unii docotri sunt de parere ca nu e cazul sa faci pauza... iar daca totusi e nevoie de o pauza, o luna nu este suficient.
Mai bine intreaba dr., daca nu el ti-a recomandat pauza asta, cum e mai bine sa faci...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica