Copiluti de mai-iunie 2005 (94)
Raspunsuri - Pagina 19
Danelutza spune:
Margott si Isabella avea multe consoane lipsa, asta inainte de a merge la gradinita, dar in colectivitate, cu copiii, a inceput sa trancaneasca. Inca ii mai lipsesc citeva, dar sper sa recuperam. Sint si copii care incep sa vorbeasca tirziu. Voi ati fost la vreun doctor cu el, ca aici de exemplu, pina la patru ani nu-ti recomanda nimic, abia dupa aia este recomandat logopedul sau un centru specializat.
Teddy ne-am sarbatorit in familie, i-am construit soatei un tortulet, a fost foarte emotionat si incintat, cica a fost primul tort din viata lui, facut nu cumparat, deci sa-mi fie rusinica
, nu o sa se mai intimple
.
Si pina la ce ora spui ca sta Alyssa la gradinita, ca la noi cind a ramas prima data la program normal, adica pina la 15.30, stateam ca doi straini la masa de prinz si nici nu vorbeam unul cu altul, parca nu aveam subiect de trancanit, iar eu am mai tras si un plins, ca nu maninca Isabella cu noi
, intre timp mi-a trecut 
Oana multa bafta miine la gradinita.
Nelia si a mea se baga cu capul sub plapuma, de fapt cind o duc seara la culcare, ii cint, ne mai jucam, apoi imi spune ca vrea sa se ascunda, isi ia pantera linga ea si se baga sub plapuma, bineinteles ca dupa ce adoarme, ii scot capusorul de sub ea si-i iau si pantera, asta pentru ca adoarme pe ea si-i amorteste minuta.
Androix si bicicleta mea e pe post de umeras, ma rog stau capoatele de baie pe ea ![]()
, asa ca mi-am propus sa-mi cumpar o coarda, asta dupa ce am sarit ca nebuna aseara la sala, macar aia nu ocupa mult loc si o pot purta peste tot cu mine, eventual sa casc ochii la un film si sa mai topai un pic ![]()

Elvetia in miniatura
nelia spune:
Da, in Montreal vad ca sint -23, dar cu vint vreo -29. Hai la Sezatoarea canadiana, din cite stiu mai sint fete acolo, una e sigur. Ati venit doar voi? Ai avut curaj sa faci acest pas? Felicitari, esti tare. Sa va fie de bine mutarea si sa aveti o viata buna aici, pe pamint canadian.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
patriciaRO spune:
Oana si Cornelia
cu intarziere. N-am mai intrat deloc ca am avut atatea si atatea pe cap. De 2 saptamani lucrez la noul meu proiect. La 1 noaptea ma culcam, ma trezeam dimineata ca nu reuseam sa-mi fac tot ce vroiam si numai asta aveam in cap. Va pup si va doresc tot binele din lume.
Noi suntem bine, eu cu serviciul. Acuma lucrez luni (2 ore), mierc (2 ore), joi (2 ore) si sambata (2 ore) si na, acasa treaba si altele si cateodata facand asa multe parca timpul trece prea repede. As vrea sa am 100 de maini sa ma impart in toate. Dar... bine ca reusesc sa le fac si pe cele propuse.
Cred ca nu v-am aratat poze cu sora mea cand a fost aici in DK de Craciun, nu?
uitati aici
http://piticii2003.multiply.com/photos/album/72/26_Decembrie
nici nu mai stiu daca le-ati vazut. Am pierdut notiunea.. off.. Asa ceva....![]()
Beatrice, mamic de Alex pifos
nelia spune:
Asa ceva...
Pai ne spui ca lucrezi la noul tau proiect si nu ne spui si care!?!
andutzy spune:
Bea, ce frumosi sunteti! Inspirati atat optimism!
Iulia, bine ai revenit! Ma bucur sa aud ca David sta acum cu tine...dar cum ati ajuns fratilor acolo si de ce atat de departe? NU ma intelege grsit, ca maine as pleca si eu...
Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
TRICOTAJELE MELE
Tdi spune:
Sunt happy, mi-am rezolvat masina si m-a costat doar 60 de euri
!
(ChrisDun, aveam un releu - sper ca asa se zice - defect/ars.
)
Danelutza, tot pana la 11 sta atomika, azi a ramas tati acasa de dimineata sa o (a)ducem (de)la gradi ca alfina era la reparat. Imi imaginai scena cu voi la masa fara Isa...cred ca as inghitzi numai noduri desi cand e ea acasa mananc din mers ca altfel n-am nici o sansa.
Margott, bine ai revenit! Ce vant va aduce in Canada?
Si noi suntem in urma cu vorbitul, abia si-a dat drumul de cateva luni si inca suntem departe de turma dar face progrese aproape zilnic.
Nelia, mama ce frig e la voi!!! Imi pare rau ca aveti probleme cu Tudora, sper sa fie ceva temporar si de scurta durata, nu cred ca vede intr-adevar "personaje" ci isi imagineaza, o fi vreo refulare a timiditatii ei sau poate asa atrage mai multa atentie asupra sa, scuze dar nu reusesc sa ma exprim ca trage Alyssa de mine.
Mergem la culcare ca suntem varza toti 3.
nelia spune:
Ah, si Tudora e in urma cu vorbitul. Si-a dat binisor drumul in engleza, desi nici acolo nu vorbeste perfect, iar in romaneste, de fapt in romano-engleza ei originala, numai eu o inteleg... in rest, fac traduceri pentru toti.![]()
robotzica cucului spune:
Margott, bun venit in Canada
! Suntem vecine - in sensul canadian al cuvantului: eu locuiesc in Stratford, la nici 50 km de Kitchener
! Mai afundata in snow belt decat voi (daca inca nu stii cum e cu snow beltul, afli curand!).
Iti trimit pe pm telefonul nostru (e convorbire locala). Daca pot sa-ti fiu de folos in vreun fel, cu vorba sau cu fapta, te rog sa-mi spui. Ce fel de job iti cauti (daca nu cumva ai si gasit deja)?
La capitolul vorbit si noi stam prost. In romaneste Maria nu zice decat tata, lapte si pat. Pricepe tot totusi. In englezeste cuvinte stie o gramada (unele pe care eu nu le-am folosit in viata mea, ca "sweater"), dar face constructii foarte simple. Cum sta mai mult cu babysittera peste zi decat cu noi 
, nu ma mir, doar mi-e ciuda! Eu tot sper ca se pune intr-o zi pe vorbit si nu mai pot sa o opresc!
Of, si e un friiig! Si cica nu se domoleste pana duminica. Si la Montreal tot asa, Nelia?
Where there is a will, there is a way.
ioanailincam spune:
Neata! Imi iau micul dejun la birou: ceai cu cookies si bag nasul pe aici. Ah, ce viata! De mult n-am mai avut asa zi (sa nu zic vorba mare
), mai ales ca se apropie si week-end-ul...
Mi-am amintit eu ca voiam sa zic ceva atunci cand spunea Nelia despre cum le convinge pe fete sa faca ce trebuie, si anume prin faptul ca le lasa sa se dea cu capul de pragul de sus, ca data viitoare sa nu se mai intample. Mi-ar placea mult sa pun si eu in aplicare metoda, dar din pacate nu prea am cu cine: de exemplu, in fiecare dimineata avem probleme la trezire si mereu ii spun ca daca s-ar fi culcat mai devreme cu o seara inainte, n-ar fi fost asa rau. Dar crezi ca ai cu cine? Seara o luam de la capat ca nu se culca, ca se mai uita la un Scooby Doo (apropo, asta e ultima ei pasiune), ca ii e foame etc.
Singura chestie care a dat cat de cat roade a fost cu spalatul pe dinti, caci urmand eu sfatul tau, dar neavand poze cu carii, i-am aratat propria-mi gura care... este plombata cu plombe de compozit, negre si urate, pe care le-am prezentat drept carii. S-a cam socat copilul si vad ca de vreo 2 zile nu mai face figuri la spalatul pe dinti.
Asa ca pana se mai coace la minte Mogaldea, mai greu de aplicat metode psihologice pe ea
.
Margott - bine ai revenit! Chiar asa, ati emigrat de-adevaratelea?
Beatrice - mult succes cu noul proiect (chiar daca nu stim care e)!
Sa aveti o zi buna! As incerca sa strig catalogul, nu e exhaustiv, dar poate starnim ceva reactii
: Elisor, Loreen, OlgaM, OlgaT, Pisik, Florentina, Gusta, Cloreta, Monu, Denisa, Simona, Saryta, Sufletzica...
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
gabitzam spune:
Ieri am avut o zi mizerabila. M-a luat o migrena de dimineata, nu m-a lasat toata ziua. N-am luat decat paracetamol, ca nu pot lua altceva, si a fost frectie la picior de lemn. Colac peste pupaza mi-a iesit si un ulcior la un ochi, care ma sacaie constant si s-a adaugat u succes peste durerea de cap. Sper sa nu fie la fel si azi. Durerea de cap a lasat loc doar unei apasari, destul de neplacute, rahatul de la ochi s-a mai micsorat.
Andrei merge azi cu gradinita la Teatrul Ion Creanga, e prima data cand ii duce la teatru. Sunt curioasa ce impresie o sa aiba asupra lui.
Dau si eu o cafea, daca n-a dat nimeni, ca e binevenita. A mea e cu lapte. 
Altfel, programul artistic de fiecare zi: 

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla