FIV sau inseminare cu donatoare/donator(14)
Raspunsuri - Pagina 14
diana23ct spune:
Buna fetelor. am fost putin absenta de pe forum, dar cu un mic folos :D Am inceput analizele pt IAD, chiar daca inca nu am avut prima consultatie cu dr Dracea. Imi doresc asa de mult un bebelus incat nu prea am foarte mult timp de pierdut cu analizele, drept urmare am zis cand ma duc acolo sa le am facute pe cat e posibil. Am luat rezultatele la unele dintre ele si au iesit toate foarte bune, mai putin progesteronul, care mi-a iesit sub limita minima. Eram in ziua 21 a cm cand am facut analizele si mi-a iesit valoarea de 0,5. Ma poate ajuta cineva? ceea ce am apucat eu sa citesc pe forum m-a speriat tare de tot. IN cazul in care am pb cu ovulatia stie cineva, se poate face tratament pentru pb asta? sunt tare ingrijorata. AM mai facut o data analiza asta acum vreo 3 luni, inainte sa incep tratamentul cu duphaston. Atunci eram in ziua 11(asa s-a nimerit cand am fost la doctor) si progesteronul era 2.04. AM uitat sa va spun ca ultimele analize care le-am facut au fost inca sub tratamentul cu duphaston. Mi-a fost dat tratamentul asta timp de 3 luni pt a-mi regla cm. Il aveam extrem de neregulat, unele luni venea corect, altele ajungeau si la 41-42 zile. De cand am luat pastilele astea se pare ca si-a revenit. Credeti ca pastilele astea pot influenta rezultatele ultimelor analoze?
Daca ma poate cineva ajuta ii multumesc mult de tot.
Va pupic pe toate.
Diana
aurel_cris spune:
Dragele mele mi-am aruncat ochi pe aici si nu m-am putut abtine sa nu scriu cateva randuri.Si eu am facut cateva IA,mai precis 7 dupa care am trecut la FIV,unde am reusit din prima.Personal deci repet personal cred ca pt IA la noi nu i se da asa mare importanta.Eu am facut 2 in Anglia si am vazut diferenta fata de cele facute la Medsana sau Giulesti.La a 2 incercare aici am reusit dar din pacate sarcina sa oprit in evolutie.Stiu pe cineva care a facut 13 IA nereusite iar la FIV a avut succes pt ca acolo se lucreaza cu mai multa atentie.Va rog sa nu va suparati pe mine ca mi-am spus si eu parerea.
CIPCIRIP imi pare tare rau,stiu ca este greu dar vei reusi curand iarasi si totul va fi bine cum a fost si la mine.Ai grija de tine.
SIMONETE te rog nu dispera,exista o fata la azoo care a patit la fel nu a raspuns bine la tratament facand FIV,rezultatul stimulari a fost 10 ovocite goale.A doua oara schimband tratamentul a raspuns mult mai bine si curand va aduce pe lume un baietel.
As mai avea multe de spus dar ma opresc aici caci nu vreau sa supar pe nimeni.
ANDRABIRNI,MONTY

Va doresc din tot sufletul sa reusiti cu toate,va tin pumni

Cristina
de
Bianca Maria 4.03.2008
Bianca
Primul
18.11.08 Al doilea
5.12.08
simonete spune:
CIP , mi-a dat sa repet fsh-ul , dar eu ma gandeam sa fac cu de la mine putere aceasta inhibina . Poate nu mi-a dat-o gandindu-se ca e prea scumpa , sau poate o zice ca iese fsh-ul bun si nu mai e nevoie . Dupa ce am mai iesit putin din spaimele ca am rezerva de foliculi epuizata , m-am gandit ca totusi am avut acum 3 luni la inseminare 3 foliculi mari si vreo 2 mici ,care nu se luau in calcul , apoi la echo din ianuarie iar s-au selectat foliculi , nu stiu ce s-a intamplat cu ei , dar s-au selectat . Atunci cum , nu mai am foliculi ?! Ma gandesc in toate felurile ca sa mai sper si eu pana peste vreo 2 sapt. cand fac analiza .
simonete spune:
BYTZI , imi pare rau ca a trebuit sa amani inseminarea din cauza tratamentului . Te asteptam sa incepi la sf. lui ianuarie , parca asa ziceai . Iti tin pumnii sa aiba efect trat. ca sa poti incepe repede stimularea . AUREL_CRIS multumesc pt. incurajari .
@dodo@ spune:
Fetelor, nu stiu daca e o veste buna, dar eu sper sa fie si adevarat. Am vrut sa-mi fac rost de gonal de la un distribuitor de medicamente, sa le iau mai ieftine, iar alaltaseara m-a sunat si mi-a spus sa fac rost de reteta pentru ca se dau compensate. Bineinteles ca nu l-am crezut, asa ca azi m-am dus la Farmaciile Dona si am intrebat. Raspunsul? Sa iau o scrisoare medicala de la Sibiu cu care sa merg la medicul de familie sa-mi dea reteta compensata 50%. Ei aduc doar la comanda gonalul.
O fi adevarat? Voi stiti ceva? Am sa intru maine si la Sensiblu sa ma conving!!!
Va doresc un week-end placut!!!!

cipcirip spune:
Dodo eu shtiu ca se da doar celor cu pb hormonale, pt asta tb sa faci un dosar stufos de investigatzii, sa treci printr-o comisie.... bla-bla. Shi cu plafonul ala de 350 ron/luna cum ramane? Poate sa tea reteta pt mai multe luni , sa strangi gonalul vreo 6 luni
. Ar fi super dar nu prea cred sa se dea compensat. Dar Polisano fiind clinica particulara poate sa dea ac scrisoare medicala catre med de fam?
Aurel Cris multzumesc pt incurajari, sper ca data viitoare sa raman iar gravi shi ce-i mai important sa ramana bb 9 luni in burtik. Felicitari pt bb Bianca. Tu unde ai facut inseminarile?
Simonete ai un PM
Cirip viitoare mami de Ciripel
cipcirip spune:
Diana posibil ca Duphastonul sa influenteze analizele. Pt linistea ta poti face anal Inhibina B si anticorpii antimulerieni sa vezi rezerva ovariana.
Cirip viitoare mami de Ciripel
aurel_cris spune:
CIPCIRIP am facut 2 la Medsana unde era un pret....18 mil. doar procedura la vremea aceea,cu tratament si echo ajungeam la 25 mil.Dar in naivitatea mea am crezut ca platind atat se vor ocupa de tine mai bine.Am mai facut la Giulesti unde nu apucam sa imi ridic bine nadragei ca alcineva intra peste mine,ce sa mai stai intinsa macar 5 minute....Alte 2 in Londra unde am si reusit cand sa oprit sarcina,nu se compara cum se procedeaza aici.Nu stiu daca la noi se va ajunge la nivelul acela vreodata,cel putin nu cred ca mai apucam noi.
Fiv-ul l-am reusit la Giulesti din prima dar recumosc ca eu nu am avut niciodata probleme de infertilitate,sotul avea.Sincer iti spun ca eu mai ramasesem gravida natural cu fostul sot dar atunci nu am vrut sa pastrez sarcina,nu era o relatie sanatoasa.Dupa aceea am intalnit actualul sot si ironia sorti nu reuseam sa avem copi.Deci cand afirm ca IA la noi este apa de ploaie ma bazez pe ce am patit eu.Acum repet este parerea mea personala va rog sa nu va suparati pe mine.
Cristina
de
Bianca Maria 4.03.2008
Bianca
Cum cresc eu
Primul
18.11.08 Al doilea
5.12.08
cipcirip spune:
Aurel Cris eu am facut 2 inseminari la Polisano Sibiu din care ultima reushita. Eu cred ca reusheam shi prima data dar nu am facut stimulare shi nu am stat in pat. La prima mi-a ieshit BHCG 2,68 in zi 14 ceea ce arata ca a fost o tentativa de prindere. La a 2-a am stat dupa inseminare 30 min pe masa cu picioarele in sus
, Dr m-a poftit in rezerva dar i-am spus ca dc ma dau jos tb sa ma duc la toaleta deoarece imi pleznea vezica shi at m-a lasat sa stau acolo. La Polisano se fac inseminarile pe vezica f plina shi ecografic pt a nu se intzepa endometrul. Eu zic ca procedurile lor se fac super bine, dovada shi reushita lui Iuca
cu gemeni din prima la ei. Dc ar fi sa ajung la FIV tot la ei vreau sa fac pt ca au sperma f buna dar deocamdata eu merg pe IA deoarece am avut o reushita cu ac procedura iar pt FIV nu-mi ajung banutzii.
aurel_cris spune:
CIPCIRIPma bucur ca esti multumita de clinica,conteaza enorm de mult.Si eu am stat intinsa aici o jumate de ora dar inainte ma trimeteau la toaleta.Deasemenea au fost facute pe ciclu natural,echo in zi 10 sa vada daca am foliculi,dupa care teste de ovulatie pana se pozitivau si am reusit.La noi ma duceam la cate 3 echo pana la IA si tot degeaba.
Iti doresc multa bafta,ai grija de tine
Cristina
de
Bianca Maria 4.03.2008
Bianca
Cum cresc eu
Primul
18.11.08 Al doilea
5.12.08