Racusori, la apel! (45)
Raspunsuri - Pagina 17
preda_vicky spune:
Cris, Canne, o
si un mare
.
Canne, o reteta de chec aperitiv sau rulada aperitiv stii? Bantui pe culinare si
de zici ca 
...
http://community.webshots.com/user/viki39
canne-marie spune:
Vicky uite ce am gasit. dau un copy / paste la reteta.
Chec aperitiv - cu jambon si ardei gras
Ingrediente:
faina 100 gr,
4 oua, c
ascaval ras 100 gr,
jambon taiat cuburi 200 gr,
1 pahar de vin alb sec,
1 ardei gras ( sau 2 mai mici ) - taiat cubulete,
2 linguri de ulei de masline,
1 lingura unt,
sare, piper,
un pachetel de praf de copt
Preparare:
Se amesteca cele 4 oua bine, se adauga uleiul de masline si vinul si se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se adauga cascavalul si faina, se adauga bicarbonatul, sarea si piperul. Se amesteca bine. Se adauga jambonul si ardeiul gras - se amesteca totul. Se unge cu unt o tava de chec, se tapeteaza cu faina, se pune la copt 45 minute la temperatura de 210 °C!
annes
Secretele si amintirile unei femei sunt un ocean fara fund,in care nu le vei gasi niciodata !
canne-marie spune:
Chec aperitiv cu telemea #351;i parizer
Por#355;ii: 6
Ingrediente: 300 g ca#351;caval ras (brīnz#259; telemea), 300 g parizer (#351;unc#259;, salam cu #351;unc#259;), 4 ou#259; fierte tari, 4 ou#259; crude, 3-4 linguri smīntīn#259;, 3-4 linguri f#259;in#259;, piper dup#259; gust.
Mod de preparare: Se bat 4 ou#259; cu telul (mixerul), se adaug#259; ca#351;cavalul ras, parizerul t#259;iat cubule#355;e, smīntīna, f#259;ina, piperul #351;i se omogenizeaz#259;. Tava de chec se tapeteaz#259; cu ulei #351;i f#259;in#259;, se pune jum#259;tate din compozi#355;ie, se adaug#259; ou#259;le fierte t#259;iate jum#259;t#259;#355;i #351;i se pune restul de compozi#355;ie. Se pune īn cuptorul īncins #351;i se coace 20 minute (e gata cīnd se desprinde de pe marginea t#259;vii).
Se serve#351;te rece, t#259;iat felii.
Chec Aperitiv Cu Brinza Si Carne
Ingrediente
6 oua, 3 linguri smintina, 3 linguri faina, 50 gr.unt, 250 gr. carne fiarta taiata, 250 gr. cascaval, condimente
Preparare
se amesteca 4 galbenusuri cu untul, smintina, cascavalul ras, carnea taiata, albusurile batute spuma si putin bicarbonat. In tava tapetata se toarna jumatate din compozitie, se pune un strat de rondele de ou fiert si restul compozitiei. Se da la copt o jumatate de ora.
Servire
Checul se taie felii si se orneaza cu putina verdeata si cu felii de rosii
Durata
20 min
Rulada aperitiv
Aceasta reteta o am de la vecina mea, este foarte simpla si usor de facut.
Ingrendiente aluat rulada:
3 oua
3 linguri de faina
3 linguri de lapte
sare
Se amesteca galbenusurile cu faina, laptele si putina sare, se adauga albusurile batute spuma. Se coace pe foaie de copt la foc mic , 10 min. Se scoate se rastoarna pe alta foaie de copt, se taie in 2 (deci ies 2 rulade) si calduta se unge cu smantana, se pune cascaval ras si felii de sunca.
Rulada aperitiv cu cabanos
Se bate 5 albuse spuma,dupa care se adauga galbenusurile frecate putin cu sare si piper si 50 grame cascaval.
Se pune totul in tava de copt cu hirtie pt copt.
Se introduce la cuptor...nu stiu exact cit am tinut-o la cuptor.Aici am lasata la ochii pina scobitoarea a iesit curata.
se intoarce invers rulada ,cu partea frumoasa in jos ,iar cu cea urita in sus,si se ruleaza in hirtie unsa cu ulei sau hirtie cerata(aluminiu)
se ruleaza strins.
Dupa racire se desface si se pune crema de brinza:eu am pus la ochi feta(sa nu fie asa sarata)+boia+sare+piper.Totul se intinde pe foaia rulata,iar la margine se pune cabanos sau cirnaciori.
Se ruleaza strins si se lasa pina in a doua zi.Se taie feliute subtirele.
Vicky sper sa-ti fie de folos,daca mai veri si altceva spunemi , sunt pe aici.

annes
Secretele si amintirile unei femei sunt un ocean fara fund,in care nu le vei gasi niciodata !
preda_vicky spune:
Canne, e suficient, imi surade reteta cu cabanos! Multumesc tare mult
,
Missy spune:

mai bine de atat nu pot sa va explic starea mea.
pupici
de
Alexia (6 ani) si
Maia (1 an)
mikiriki spune:
Bonsoir ![]()
Vicky, vad ca ai primit destule aperitive..pardon retete . abia astept sa vad pozele cu bunatatile
Missy, ce-ai patit?
Mire, esti mai bine?
Criss, ce mai face Mihaitza?
Va doresc o noapte linistita. Eu ma pregatesc de mers la munca. Intru in ture de noapte.
Ne ``vedem`` dimineata la cafea
Miki
preda_vicky spune:
e pregatita!
Miki, o sa va arat poze de la ziua lui Adi, promit!
Mire,
, ti-ai mai revenit?
Missy, ce-ai patit?
Sunt happy-happy, maine e excursia si duminica seara vine Adi, sta pana miercuri
, si iar nu o sa am loc la computer
.
Abia astept sa incep pregatirile pt. party
.
fetele, sa aveti un wk placut.
mikiriki spune:
Neatza,
Va las croissante calde.
Vicky, spor la treaba. ma bucur ca esti happy 
Revin dupa somnul de frumusete. O zi buna
Miki