Un Craciun cu adevarat Fericit!
Raspunsuri - Pagina 2
ni-na spune:
Ce usor imbraca totul in cuvinte sa te scoata pe tine vinovata.Daca macar 50% din ceea ce ai scris ar ajunge in rechizitoriul unui avocat bun l-ar ustura si-n fund umblatul aiurea.Incearca din rasputeri sa te intimideze,sa te faca sa te culpapilizezi sa isi duca viata asta asa comoda.Macar in al 12-lea ceas trezeste-te si crede-ne pe noi cele (cei)care tocam aici ca nu tu esti cea vinovata.Obtine cat mai multe dovezi ale infidelitatii,ca n-o fi el mai presus de lege doar pt ca are un salariu mai bun.Macar pt asta bucura-te ca nu traiesti in Romania,traiesti undeva unde exista dreptate,nu doar dreptatea banului.
nicoleta
A_Iulia spune:
Depinde cum sunt legile in Canada, in Romania nu ai nici un castig suplimentar financiar daca divortezi din culpa comuna (de comun acord) sau daca divortezi din culpa celuilalt pe motiv de infidelitate.
dar este foarte posibil ca in Canada situatia sa fie altfel - ia legatura cu un avocat si te va invata el absolut tot ce ai nevoie.
Happy_in_TO spune:
Anna, daca tu esti de vina de ceea ce face el atunci inseamna ca ai o putere supranaturala sa faci pe cineva sa faca ceea ce vrei tu ..nu?
Buuunnn... Si cum tu vrei ca el sa fie ca inainte de a incepe cu amantele, atunci ai face in asa fel incit el sa devina un familist convins, un tata bun si un sot iubitor.
Dar cum el o tot trage intr-una cu amanta inseamna ca tu de fapt nu ai nici o putere asupra lui, deci: tu nu il poti face pe el sa faca ceea ce vrei tu ca el sa faca!...
deci: TU NU ESTI VINOVATA!
Happy_in_TO spune:
Da, am trecut si eu prin asta, prin acuzatii de genul tu ma faci sa am amante, tu ma faci sa ma droghez, tu ma faci... Pentru mine motivul descatusator a fost cind mi-am dat seama, prin logica decrisa mai sus, ca nu sint vinovata! Chiar... cind am realizat chestia asta adica atunci cind am simtit cu adevarat in minte si in inima ca este adevarat, ca nu sint vinovata, imi venea sa dansez de fericire! a fost da un moment din ala din filme cind incep ingerii sa cinte a-le-lu-iahhh si apare raza de soare in jurul meu :)
Du-te la un avocat si inainteaza hirtiile si lui spune-i numai atit alimony! Adica te intretine pe tine pina te re-mariti! Asta sperie barbatii mai tare ca dracu! Zi-i ca te lasi de munca si iti cresti copilul si ca el e dator sa plateasca alimony.
Daca lucreaza la o munca stabila si pe cec normal adica daca nu cumva este contractor si isi poate ascunde banii intr-un fel miseleste, lucrind la negru.
Mie cind mi-a ajuns cutitul la os, la ceva timp dupa acel moment "ta-daaa" - ca ne ia citva timp sa ne dezmeticim... nu mi-a mai pasat nici de casa, nici ed datorii, nici de bani, nici de el... de nimic! De absolut nimic. Mi-am luat copiii in brate si m-am mutat cu chirie. Prima si ultima chirie am platit-o cu mastercardul si m-am mutat. A fost greu, mi-a luat amindoua masinile... ca eu nu merit nimica! Ei si?... Ce, un om nu se poate descurca fara masini? Aveam carutul fetelor si o puneam pe aia mica in carut, pe aia mare pe bara dn spate (era din ala cu bara la spate pentru un copilas mai mare) si mergeam la cumparaturi... Am vindut casa, am platit datoriile si larevedere!
Al meu lucra ca si contractor asa ca nu am vazut de la el nici macar un cent pentru copii. Nici o ciocolata de anul nou, nimic! Si ce?... Copiii sint sanatosi, frumosi, feriti de abuz! Asta este o realizare maaaare!
Avantajul meu a fost ca atunci aveam un servici bun, cu un salariu ok, nu prea mare si nici prea mic. M-am descurcat chiar bine. Alocatia fetelor a crescut (cum spun fetele mai sus), am obtinut gradintita suplimentata de guvern. Ne-am descurcat si ne descurcam si in continuare.
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maru ana, nu cred ca dupa divort o sa o duci cu mult mai rau decat acum: ai sa primesti pensie alimentare pentru copil ai sa primesti pensie de intretinere pe minim un an sau pana te recasatoresti (iti trebuie un avocat bun) plus salariu tausi plus alocatia fetei care va fi aproape de maxim recalculata dupa aprilie la venitul tau! deci banii sunt ultima ta grija! Plus ca avocatul il va plati el in urma hotararii judecatoresti! deci...la lupta! Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni pe 24 Decembrie, ora 13! Lupta iubita! Doamne'ajuta! POZE POZE2 http://maru-incotro.blogspot.com/ |
E ori una ori alta! Daca ea lucreaza nu primeste spuosal support, doar child support. Si daca acum lucreaza si se lasa de servici intentionat ca el sa-i plateasca support, nu merge nici asa. Ca el poate dovedi motivul ei de a renunta la servici si atunci ramane si fara servici si fara support... vorbeste cu un avocat inainte de a face ceva.
_
Victoria Isabella
http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Hazul anna, traiesti intr-o tara unde "single mothers" sunt protejate de lege, iar "material" o sa ai destui bani incat sa te intretii pe tine si pe bebe in conditii rezonabile. Exista case "substituite" de guvern, unde tu platesti doar un procentaj si restul plateste guvernul. Alocatia iti creste in functie de salariul tau+ pensia alimentara de la el.......O sa fi ok. Doamne ajuta! |
SI inca ceva: daca tu lucrezi, ca single mother, iti plateste statul baby-sitter.
_
Victoria Isabella
anna32 spune:
Multumesc din nou pentru toate vorbele de bine. Ultima amenintare a fost ca se lasa de serviciul lui bine platit si isi ia un servici part-time ca sa plateasca pensie alimentara mica si sa nu plateasca mai nimic spousal suport. La fel m-a amenintat ca daca il mai stresez cu intrebari despre amanta pleaca din casa si nu se mai intoarce. Eu nu il stresez doar ma deranjeaza foarte tare cand el le spune rudelor lui ca ne-am despartit pentru ca nu mai mergea treaba bine intre noi. As vrea sa le spuna ca ne-am despartit ca el a preferat si prefera viata alaturi de amanta. Eu fiind romanca si el canadian am avut oricum multe acuzari din partea familiei lui ca prim casatoria cu el scopul meu a fost doar sa ajung in Canada nimic mai mult. Deci din toata treaba asta nu voi accepta sa ies eu vinovata cand nu am facut defapt nimic. Am stat cu el aproape 9 ani si am rabdat toate minciunile si prefacatoriile lui. Stiu ca ma consum degeaba ca pana la urma tot pe el il vor crede ca doar vorba aia, e familia lui nu a mea.
De Revelion l-am lasat acasa cu copilul. I-am dat la alegere sa plece el de acasa sau sa plec eu si a optat pentru a sta cu copilul. Am fost la o petrecere cu colegii de servici.
Pentru asta el va fi plecat cu ea tot week-end-ul asa mi-a spus.
Vrea sa se razbune pe mine si stie cu ca asta ma loveste cel mai tare.Sper ca timpul sa le rezolve pe toate.
Ps. Nu stiu cine a spus ca statul imi plateste o parte din daycare. Aici unde locuiesc eu (din cate stiu eu) statul nu plateste nimic. Ai o mica reducere, de fapt e o recalculare la taxe daca ai avut cheluieli de daycare, dar nu e ca in Quebec unde exista daycare-uri subventionate de stat. Dar cheluielile de daycare se fac jumate-jumate intre cei 2 parinti. Deci asta e un alt motiv pentru care ameninta cu schimbarea serviciului pentru ca a zis ca nu poate plati toate cheluielile. Pai atunci ar fi trebuit sa se gandeasca de 2 ori inainte sa si-o fi scos din pantaloni, scuzati de expresie.
Multumesc inca o data pentru tot.
escu spune:
citat din mesajul lui anna32 Multumesc din nou pentru toate vorbele de bine. Ultima amenintare a fost ca se lasa de serviciul lui bine platit si isi ia un servici part-time ca sa plateasca pensie alimentara mica si sa nu plateasca mai nimic spousal suport. ... |
nu am inteles pe cine ameninta cu asta pe amanta sau pe el? Ca pe tine in nici un caz. Ce-ai avea tu de pierdut fata de cazul de fata daca si-ar gasi un servici part time? Poate el isi pierde amanta, ca nu cred ca=l mai vrea in conditiile astea
Melody spune:
Ana, dar nu trebuie neaparat sa divortezi, poti in prima faza sa te separi de el, atunci guvernul te ajuta mai mult. Stii ca aici in Canada separation e ca si un divort, cu diferenta ca nu te poti recasatori, in rest e cam aceeasi chestie, doar ca un divort costa mult, mai ales daca e din cupla comuna. Ar trebui totusi sa invoci adevaratul movit, infidelitatea lui.
Iar daca el isi i-a part-time job, o sa ai si subsidy pt gradinita copilului.
Si in functie de salariul tau, asa cum a mai spus cineva, locuinta de guvern pt care platesti mult mai putin.
Oricum, te poti duce la tribunal si intreb la duty counsel cum sa procedezi pt separation.
Bafta si sa ne mai spui ce ai hotarat.
Ani
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui escu
nu am inteles pe cine ameninta cu asta pe amanta sau pe el? Ca pe tine in nici un caz. Ce-ai avea tu de pierdut fata de cazul de fata daca si-ar gasi un servici part time? Poate el isi pierde amanta, ca nu cred ca=l mai vrea in conditiile astea |
Are de pierdut, ca aici child suport se plateste in functie de salar.
_
Victoria Isabella