gargarite de bucatarie
Nu stiu cum le-o spune de fapt, cert este ca m-am pricopsit cu o gramada de gandacei, mici, mici, mici prin pungile cu faina pesmet, paste fainoase si malai. Am un dulap unde tin toate astea si e plin de astfel de vietati. Am aruncat tot, insa cineva mi-a zis ca scat greu de astea. Acum, tot ce am cumparat in schimb am bagat in frigider, dar ma gandesc ca poate trebuie sa dau cu ceva ca sa nu mai apara pe viitor.
Raspunsuri
clarrice spune:
Sunt condamnata pe vecie sa ma lupt cu goangele astea. Se pare ca nimeni nu detine secretul. Am aruncat tot, am spalat toata bucataria si pe dinauntru si pe dinafara si acum o ora am vazut o goanga mica plimbandu-se pe un scaun. Cred ca nu mai am nici o sansa: am fost cotropita.
leliutza spune:
salutare,
si eu am buburuze din alea :)))), nu stiu cum se numesc ....
Nu am scapat de ele dar vreau sa cumpar de la Raid dispozitivul anti molii de bucatarie ca cica le omoara si pe ele...
o sa mai scriu dupa ce cumpar si o sa iti spun daca a avut vreu efect.
Si pe mine ma streseaza , am aruncat toate pungile din dulapuri ...
saddie spune:
Am luat si eu prostie din aia de la Raid, ca zarisem o ganganie din aia in bucatarie, dar nu e buna de nimic, n-a prins nici o goanga!
www.tickercentral.com/view/76xc/1.png" target="_blank">Slabesc,slabesc...
clarrice spune:
saddie, de unde ai luat Raid anti molie? Eu am cautat prin vreo doua supermarket-uri si nu am gasit.
Tdi spune:
Si eu am "gargaritze" de-astea in dulapul cu alimente, am aruncat tot, am aspirat toate gaurile, spalat cu cif...am ajuns sa tin in frigider pachetele de orez, faina si malai deschise, am observat ca in cele sigilate nu intra. Ma gandeam sa cumpar niste caserole de plastic, cu solutii drastice gen Raid mi-e frica sa incerc, fiind vorba de un loc unde tin alimente.
Vreau sa-mi cumpar un aparat de curatzat cu vapori si sa "fierb" toata bucataria, sunt convinsa ca asa o sa scap de intrusi.
alinaxeni spune:
Amestecati toate produsele cu putina sare.In malai,faina,orez puneti sare si apoi puneti in punga.Stiu metoda de la tara.Acolo asa se procedeaza.Sunt un soi de molii de bucatarie si astora nu le place sarea.
-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
simali spune:
Eu am cumparat Raid pentru moliile de bucatarie si am fost impresionata de rezultat. Am prins folia adeziva pe usa interioara a dulapului si am constatat cu surprindere ca s-au prins ZECI DE FLUTURI MICI, MARONII. Am fost socata pentru ca eu nu am vazut nici un fluture in dulap (am vazut ce-i drept prin casa dar nu am facut nici o legatura cu alimentele - mai degraba cu hainele). In dulap erau numai gargaritele acelea. Se pare insa ca gargaritele sunt numai un stadiu, ca se transforma in fluture, fluturii depun oua, etc.
Cand ai gargarite fai asa:
- arunci tot;
- cureti tot;
- cumperi borcane de sticla cu garnitura de cauciuc PENTRU TOATE ALIMENTELE din dulap (faina, orez, ciocolata de menaj, gris, paste, etc.). In borcanele ermetice nu intra gargarite. Daca insa uit si pun o punga asa... e atacata. De regula apar toamna-iarna.
Borcanele din sticla sunt destul de scumpe dar merita investitia. Nu trebuie sa le cumpararti pe toate odata. Luati pe rand 1-2, apoi altele. Eu am calculat dupa alimentele pe care vreau sa le pun. TREBUIE SA INCAPA INTR-UN BORCAN O PUNGA INTREAGA, sa nu ramaneti cu resturi care pot fi atacate. Asa ca borcanele trebuie calculate dupa marimea punglior. La gris mai mici, la faina si malai mai mari, dar de inaltimea potrivita care incape in raftul vostru.
Nu rezolvati nimic daca dati cu abur, daca spalati bine, etc. Gargaritele tot revin. Unele sunt chiar pe pungile pe care le cumparati, altele migreaza de la vecini (sunt fluturi!!!).
alice
simali spune:
Am uitat sa mentionez ca inainte de borcanele din sticla cu garnitura din cauciuc am incercat vaianta mai ieftina cu borcane din plastic cu filet sau plastic cu garnitura din cauciuc sau borcane din sticla cu filet. NU AU FOST BUNE DE NIMIC. GARGARITELE TOT AU INTRAT. Au fost pur si simplu bani aruncati.
alice
iriss27 spune:
Reactivez topicul acesta.
Am fost si eu invadata de aratarile astea, adica niste gandacei f mici maro. Nu stiu de la ce au venit, de la faina sau altceva, cert este ca le-am avut peste tot: in faina, malai, gris, pesmet, paste fainoase, mai nou si in cerealele si laptele praf ale copilului!!
Am facut acum vreo luna curat in debara, am aruncat tot ce era contaminat, ce era ok am pus in borcane de sticla cu capac. Dar au reaparut, acum am iar invazia. Probabil ca a ramas in vreun colt, pe spatele unui raft, habar n-am unde.
CUM SCAP DE ELE?? Are efect Raid de molii de alimente (nu-s molii, sunt gandacei)? Unde gasesc raidu asta, ca la carefour nu am dat de el?
Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG
Bazar pt Sonia si Andrei
spiridusul spune:
si io si io
am aruncat tot ce era in casa, si tot au reaparut
le-am hranit cu k 300, si nimic.....
ma streseaza, nu pot sa mai fac nimic dulce, ca nu mai tin faina in casa
daca aveti vreo soltie, pls, dati cu share