Chimicalele si conceptia unui copil
Ne-am obisnuit din pacate sa tot citim in ziarele avide dupa audienta informatii ridicole, absurde sau catastrofiste, publicate sub cliseul "cercetatorii britanici au descoperit ca...". Si sa nu le mai acordam atentie. Insa cercetarea este un domeniu serios, indispensabil avansarii societatii umane, rezolvarii problemelor si anticiparii pericolelor. De curand, prestigiosul post de televiziune ARTE a realizat un reportaj traumatizant despre fenomenul de "demasculinizare" care se petrece in societatea contemporana si a carui cauza este poluarea. Reportajul a fost urmat de o dezbatere cu invitati de prestigiu, printre care ministrul francez al Ecologiei.
Concluzia: e deprimant! Ftalatzii sunt peste tot: obiecte din plastic, cutii de conserve, sticle de apa, haine, cosmetice, chiar biberoane si aparatura medicala!
Ce facem?
---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/
Raspunsuri
pogonici1977 spune:
interesanta tema....sa stiii ca ar trebui foarte bnine studiata aceasta problema..ca nu numai femeile pot fi cauza ci si barbatii....asa dupa cum bine e relatat in articolul tau
rodicuta32 spune:
Chiar sunt foarte interesante articolele!
Din pacate nu si imbucuratoare,iar noi putem face prea putin ca sa schimbam ceva.
gabriella1 spune:
interesant!
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
LucaLuca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pogonici1977 interesanta tema....sa stiii ca ar trebui foarte bnine studiata aceasta problema..ca nu numai femeile pot fi cauza ci si barbatii....asa dupa cum bine e relatat in articolul tau |
n-am inteles ce vrei sa spui. cum adica "nu numai femeile pot fi cauza ci si barbatii"? tocmai ai avut revelatia ca infertilitatea masculina exista?! :rasu-plansu:
By the way: eu am identificat emisiunea de pe Arte si am scris pe forum despre, dar structura articolului este realizata de Ioana_P76 - multumim! :)
Eu recunosc ca am dezvoltat o psihoza in urma reportajului si nu stiu ce o sa fac atunci cand voi fi insarcinata (eu vreau fetite, dar parca vad ca o sa am baieti). Nu ca ftalatzii si chimicalele in general nu ar face rau si in cazul sarcinilor cu fete, dar cercetarea a demonstrat ca in mod cert are consecinte mult mai grave in cazul bebelusilor de sex masculin. S-a avansat ipoteza ca infertilitatea masculina este determinata inca din timpul vietii intrauterine. Deja fiii cuplurilor afectate de infertilitate masculina au mari sanse sa mosteneasca deficienta... Daca ii mai si "ajutam", in inconstienta noastra, poate nici macar avansul pe care il va face stiinta in urmatoarele trei decenii, cand va fi timpul sa ne faca nepoti, nu va fi suficient. De pilda, banala crema antivergeturi pe care toate gravidele o aplica in perioada sarcinii - fix pe burta. In reportaj se arata la modul foarte plastic - cateva grame de crema aplicate pe epiderma bratului si aceeasi cantitate de crema puse pe biroul de alaturi; unde se duce crema cand se duce? Daca aia de pe birou ramane fix unde a fost aplicata, cea de pe mana s-a integrat in organism, sange, ...placenta, bebe. Pai da.
Hai sa zicem ca inlocuim chimicala crema antivergeturi cu ulei de masline.
DAR! Sunt ftalatzi in scutece. In detergenti. In biberoane.
Ce naiba e de facut?!
http://villaprovence.wordpress.com/english/
elenada spune:
Din pacate Luca nu cred ca se poate face ceva acum.
Cred ca vor trece multi ani pana vom putea face ceva pana cand ne vom da seama ca nu facem nimic altceva decat sa distrugem planeta si pe noi o data cu ea.
In unele tari oamenii au devenit deja constienti si incearca sa duca o viata cat mai eco dar in Romania inca nu sa ajuns sa se constientizeze aceste probleme si in plus nu ne putem permite sa traim eco pt ca este foarte scump.
elena
+7
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
psj spune:
Si PCOS-ul este influentat de chimicalele astea, adica adauga si mai multa presiune pe balanta estrogen-progesteron si-asa dezechilibrata.
Sa stii ca eu nu ma mai dau cu parfum decat pe haine, si-asa nu sunt convinsa ca nu afecteaza. Am o pasiune pentru parfumuri, de fapt aveam. Citeam de curand ca Danone cu gust de nuga foloseste aceleasi chimicale ca si Kenzo Amour, nu stiu ce pyrazine.
Eu am renuntat la o groaza de cosmetice. In loc de scrub merge si malai sa stiti :D. Mai revin, ca ma pasioneaza subiectul, da' nu mai am timp acum.
Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!
LucaLuca spune:
Scot topicul de la naftalina, propun sa il dedicam cosmeticelor inainte / in timpul sarcinii. Mi se par cel putin la fel de importante precum alimentatia, caci ajung in organism. Iar substantele dovedit daunatoare din ele sunt, spre deosebire de cele din alimente, scrise adesea pe eticheta, dar nu stim sa le citim sau ne facem ca nu le observam. Pentru ca miros frumos, fir-ar.
| Citat: |
| citat din mesajul lui psj Mai revin, ca ma pasioneaza subiectul, da' nu mai am timp acum. |
Deci va astept.
Ziceti. Ca eu vreau sa-mi strang toate cosmeticele (si credeti-ma: sunt MULTE), sa le duc in curte si sa fac un foc de tabara.
Si s-o iau de la capat, cu o gama bio. Nu am deloc idee care, dar imi propun sa aflu repede.
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
claudia79 spune:
in sua medicii interzic sa folosesti parfumuri si detergenti parfumati sau sapunuri parfumate in timpul fiv.
daca nu e bun la fiv de ce er fi inofensiv in rest?
si eu cred ca multe chimicale trec bariera placentara si ca TOT ce bagam sau punem pe noi influenteaza pana la nivel de celula. cunosc de altfel o gramada de femei aici care nu suporta mirosurile tari, eu am venit din europa cu parfumurile dupa mine, nu ma dau tare dar aici lumea o lasa mai moale am observat, nu sunt asa po****re parfumurile. (asta si din cauza ca am obs o dezv mai mare a alergiilor in zona asta a globului) .
este bine oricum sa fim atente la etichete si la ce cumparam.
happiness is a choice
micomic spune:
este adevarat ca sunt multe substante nocive atat in mancare cat si in cosmetice dar nu cred ca trebuie sa exageram. eu sunt intotdeauna pentru un balance intre viata de zi cu zi din jurul nostru si alegerile noastre. daca tu alegi extremele s-ar putea de fapt sa te elimini in anumite conditii in loc sa iti imbunatatesti sansele la o viata sanatoasa.
cred ca e dificil de spus care sunt chimicalele cele rele si care de fapt sunt acel mic rau care impiedica sa nu se intample alte rauri mai mari.
M Oana spune:
Cosmeticale in timpul sarcinii?
Oooo, ce mi-as dori si eu sa pot face un dus si sa ma rasfat intr-un samponel sau sa ma spal pe manutze cu sapun, fara sa-mi tin respiratia. Samponel, deja vorbesc de chestii selecte, ca eu nu mai am asa ceva pentru mine in casa de prin ianuarie, ca nu suport niciun fel de miros....

Inca n-am gasit nicio metoda sa nu-mi spal hainele in masina cu detergent, dar daca s-ar inventa o astfel de solutie, in timpul sarcinii sigur as aplica-o. Ar trebui sa ma vedeti ce eforturi fac sa ma imbrac, fara sa dau cu nasul de mirosul hainelor spalate, miros despre care n-am stiut in viata mea ca exista.....
Deci la mine e simplu, organismul meu respinge orice miros, habar nu aveam ca astfel bebelina imi dicteaza cum s-o protejez de chimicale si boli viitoare.
Cu sapunul am rezolvat-o, am fost la farmacie si dupa multe scotociri mi-a gasit farmacista un sapun mic, care costa cat un kil normal din orice alt tip si care e ceva gen sapun de casa, facut de francezi, fara miros, fara conservanti, fara nimic toxic, totul natural si safe, dar asta pentru ca plangeam in farmacie si era sa lesin de la toate mirosurile cica non toxice si sigure in sarcina, preferate de mamici......![]()
Cat despre crema antivergeturi care se da pe burtica, toata lumea ma intreaba daca folosesc, iar eu chiar ma simt frustrata ca nu, ca la cat am slabit pana acum, nu mai am nici mama vergeturii pe mine. Cred ca atunci cand iei vreo 10-20-30 de kile chiar simti disperarea de a o folosi, insa in cazuri dramatice ca al meu, bebeul e in siguranta, mamica a scapat de cheltuiala asta.