Chimicalele si conceptia unui copil

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui micomic

este adevarat ca sunt multe substante nocive atat in mancare cat si in cosmetice dar nu cred ca trebuie sa exageram. eu sunt intotdeauna pentru un balance intre viata de zi cu zi din jurul nostru si alegerile noastre. daca tu alegi extremele s-ar putea de fapt sa te elimini in anumite conditii in loc sa iti imbunatatesti sansele la o viata sanatoasa.
cred ca e dificil de spus care sunt chimicalele cele rele si care de fapt sunt acel mic rau care impiedica sa nu se intample alte rauri mai mari.

Nu sunt absolut deloc de acord cu tine.

1.Nu exagerez. Ai citit, fie si pe diagonala, articolul spre care fac link in acest topic? Ai vazut reportajul Arte catre care, de asemenea, exista link? Sunt sigura ca nu. Deci: ma intai citeste/asculta si apoi revino cu acuzele despre exagerare.

2.Nu aleg extremele - nu am zis ca intentionez sa nu mai folosesc cosmetice, abia aia ar fi extrema.

3.Nu este atat de dificil de aflat care sunt chimicalele rele, exista o vasta documentatie in domeniu. E drept ca sunt mai atragatoare clipurile publicitare la cosmetice care miros innebunitor de pe toate media decat informatii explicite si deprimante precum:

Citat:
Substantele toxice continute in produsele cosmetice obisnuite pot afecta fatul si pot cauza defecte de nastere, dereglari hormonale, chiar si cancer. Un celebru avertisment se refera la tulburarile in dezvoltarea aparatului reproducator al copilului, mai ales daca acesta va fi baiat. Influenta hormonala pe care o produc anumite substante chimice continute in cosmetice poate afecta baietelul, in sensul ca pot creste, la maturitate, riscul de sterilitate si cancer de prostata.

Substantele din cosmetice nocive la sarcina sunt in special:

Triclosanul - acest compus care “populeaza” sapunurile lichide a fost identificat in laptele de mama; asadar, o mama ce a fost expusa acestui compus, prin intermediul produselor de ingrijire folosite, va transmite compusul chimic noului-nascut, prin alaptare :(. Este o descoperire foarte suparatoare, intrucat triclosanul are puterea de a afecta functionarea tiroidei si a hormonilor reproductivi ai copilului. Mai ales ca este un agent antibacterian inutil…
Ftalatii - adesea nici nu sunt trecuti pe etichete. Se gasesc in mod obisnuit in parfumuri, lac de unghii, sampoane. Ei afecteaza copiii cat timp acestia sunt inca in uter, daca viitoarea mamica foloseste parfumuri sau alte produse cu ftalati. Sunt substante cu actiune perturbatoare a hormonilor, ducand la dezvoltarea prematura a bustului la fetele tinere si afectand dezvoltarea reproductiva la fetusii masculi. De asemenea, au efecte adverse pentru fertilitatea viitoare a copilului. Cum apar listati ftalatii pe produse: DEP (diethyl phthalate), DBP (di-n-butyl phthalate), DEHP (di-(2-ethylhexyl) phthalate), BBP (benzylbutyl phthalate), DMP (dimethyl phthalate). Pentru detalii, vedeti pe Eco Child’s Play articolul numit sugestiv “Honey, we shrank his penis“. Mai mult, ftalatii pot cauza si alergii, astm, dauneaza ficatului si rinichilor. Ftalatii sunt folositi si in jucariile moi pentru copii (cele ce pot fi usor “rontaite”), dar si in hainute. Din cauza gravelor probleme generate de ftalati, acestia au fost interzisi in UE si SUA. Totusi, produsele din import pot contine ftalati, iar parintii nu au cum sa ii identifice pe etichetele jucariilor sau a pudrelor si altor produse pentru bebelusi, intrucat producatorii adesea nu listeaza pe produse continutul de ftalati.
Dioxane - continut in sulfati ce produc spuma: SLS (sodium lauryl / laureth sulphate); puternic perturbator hormonal legat de cancer, tulburator al sistemului nervos, poate cauza pierderi de sarcina si deformitati la nastere.
Parabenii (methyl/butyl/ethyl/propyl/isobutyl paraben) - conservanti folositi de majoritatea cosmeticelor, legati de riscul de cancer si de dereglari hormonale, pentru ca mimeaza estrogenul. Pun risc mai ales pentru cancerul mamar, deci atentie la deodorantele cu parabeni!
Plumbul, mercurul - plumbul, extrem de toxic, a fost semnalat mai ales in rujuri; mercurul este ilegal in industria cosmetica din SUA, dar se gaseste inca in cosmeticele produse in alte parti ale lumii.
Cosmeticele cu parfum.

Conform Women’s Health Care, chiar si cremele antirid dauneaza sanantatii fatului; atentie la tratamentele antiacnee, datorita compusilor: acid retinoic, benzoyl peroxide si accutane; nu continuati nici tratamentul cu lotiuni anticelulita. Un risc deosebit pune vopsitul parului (alegeti nuantatorii, daca trebuie neaparat sa va vopsiti), dar si tratamentele cosmetice cu uleiuri esentiale. Nu se recomanda nici cremele de protectie solara, dar oricum este bine de evitat soarele puternic oricand. De asemenea, desi nu mai intra la categoria “cosmetice”, trebuie evitate baile fierbinti, precum si aromoterapia!'"

Sursa: http://sideris.ro/blog/mama-si-copilul/ingrijire-bio-organica-mamici/a-folosi-sau-a-nu-folosi-cosmetice-in-timpul-sarcinii/#more-481

Si mai sunt sute de articole pe tema, e plin netul, eu am dat doar unul in lb. romana.

Eu nu incerc sa aflu daca sunt sau nu efecte negative asupra sarcinii (si a sanatatii in general, dar acum sunt focusata pe sarcina) cauzate de anumite chimicale din cosmetice, stiu deja asta, ci incerc doar sa identific cel mai indicat inlocuitor. O gama cosmetica bio.

Sau sa vina PSJ sa ne explice cum e cu malaiul. :))

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Eu am parcurs deja zilele astea - de cand m-am ingrozit vazand cati componenti se termina in -paraben pe eticheta regulamentara a gelului meu de dus produs de o celebra firma - ceva pagini, o sa va expun cocluziile cand o sa am o imagine de ansamblu.

Ideea de baza: chiar si in produsele bio sunt multe bazate pe uleiuri esentiale. Ei, uleiurile esentiale sunt naspa pentru sarcina, deci trebuie cautate cosmetice bio fara uleiuri esentiale, ceea ce face ca plaja sa se restranga dramatic.

Observatie: cosmeticele bio nu-s mai scumpe decat cosmeticele *normale* (cel putin pe site-urile .fr)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Apa pura, mama draga, apa care curge din perete e cea mai bio, numai in ea nu am reusit sa depistez nicun miros, ca in rest, put toate in sarcina, cum nici nu visezi.
Dar tu ai apucat sa vezi cum e gravideala si poate la tine n-au fost deformate mirosurile, asa ca sunt convinsa ca pana la urma vei gasi solutia bio ideala...

Eu am citit, ca sunt fata cuminte si scria acolo sa nu folosesti nici crema de protectie solara. Mamaaaaa, sa stai la soare, ce placere de 7 stele......
Pai eu, cu o tensiune de 8 cu 7 in zilele mele cele mai bune, cred ca as putea sa stau la soare vreo 5 minute, dar nici nu m-as dezbraca bine in timpul asta, deci ufffffff, scapai si de costurile astea.......

Mai am putin si fac si reclama la sarcina toxica. Am si slogan "venituri zero pe cosmeticale".......

Te pupic, eu citesc tot, ma stii si imi introdusa-i coditza, ca asa am descoperit si eu o parte buna a sarcinii mele de belea.

Mergi la inceput

Apa, ok, sfanta apa, dar nu pot sa ma spal doar cu apa pe cap. Sau pe corp. Sau pe maini.

Eu nu vreau sa renunt la cosmetice, vreau sa le schimb. Vreau in continuare o crema de zi. O crema de noapte. Un fond de ten. Demachiant. Etc. Etc.

Sa zicem ca un fard de pleoape - pe care-l folosesc de doua ori pe luna, l-as putea lasa din gamele astea clasice.

Si probabil imi voi pastra parfumurile, aici sunt foarte pretentioasa. Greu sa le schimb asa, cu usurinta cu care o pot face in cazul cremelor sau sampoanelor. Dar as incerca sa nu mai pun parfum direct pe piele, ci mai degraba pe par sau sa pulverizez in aer si sa ma *imbrac* in nor.

Mama nu a suportat deloc cosmeticele in sarcina, nici macar pasta de dinti - dar nu pare o chestie ereditara, eu nu am avut nici pe naiba. Nu am vomat nici macar o data in sarcina (nu ma invidia - tu esti castigatoarea), deci s-ar putea sa nu ma constranga sarcina sa fac schimbarea, trebuie sa o fac voluntar.

Mergi la inceput

Dar à propos de "apa pura, care curge din robinet" - nu vreau sa imi amintesc de jeturile ruginii din perioada mea carpatodanubianopontica, sa zicem ca tineau de tzevarie.

Dar voiam sa semnalez o alta problema a societatii occidentale: in ciuda sistemelor complexe de epurare, anumite medicamente care ajung in apa nu pot fi eliminate! Iar cele mai rebele sunt moleculele provenite de la anticonceptionale! Care sunt eliminate de femei prin urina si ajung in reteaua de apa de unde sunt reingurgitate de catre toata pop.ulatia, la gramada. Ei da, ce surpriza: perturbatori endocrini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Hmm, complicat cu alegerea de produse care nu dauneaza. Din pacate, sunt atat de la indemana incat trecerea la produse bio necesita ceva efort.
Si la mine, fetitza mi-a impus cumva sa nu mai folosesc produse cosmetice. Vorbesc de parfumuri, creme de corp, gel de dus etc. La sampon n-am avut cum sa renunt ca n-am gasit nicio solutie pt cositele mele blonde.
Eu am alta problema, antiperspirantul..Se pre ca aluminiul ala e f toxic si incerc sa caut unul pe care il pot folosi si in perioada alaptarii.

Stiti ceva ce se poate folosi?

23+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ralucapaun

Eu am alta problema, antiperspirantul..Se pre ca aluminiul ala e f toxic si incerc sa caut unul pe care il pot folosi si in perioada alaptarii.

Stiti ceva ce se poate folosi?

aoleu. n-am folosit in viata mea asa ceva - pentru ca nu am nevoie, nici eu, nici mama mea nu transpiram, aproape deloc; atentie, nu zic ca e neaparat ceva pozitiv, decat dpdv estetic/olfactiv, eu cred ca e vorba de o lipsa de activitate a glandelor sudoripare, deci mai degraba o problema.

antiperspirantul nu face altceva decat sa inhibe un proces firesc, eliminarea toxinelor prin transpiratie.

a nu se intelege ca-s adepta transpiratiei natiur:)), dar glandele alea au rolul lor.

ca "fapt divers", ia urmatoarele cuvinte cheie si pune-le in fereastra de googlesearch: antiperspirant and breast cancer si vezi ce iese. :(

cat despre ce poti folosi - eu deocamdata nu am o viziune de ansmblu, nu ma pot pronunta. dar vezi linkul meu de mai sus - mai sunt acolo multe articole documentate, in lb. romana, pe aceeasi tema si exista un link catre un shop cu cosmetice bio de import, se pot comanda - insa ai grija sa fie bio pentru gravide, adica fara uleiuri esentiale care pot trece prin placenta si ajunge la bb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Parfum?????

Ma, parca stiam cuvantul asta, parca ar fi ceva, sigur am folosit si eu, e......., sigur am mai auzit eu cuvantul asta.......
Aaaaaaa, erau niste sticlute frumusele, cu o licoare care te facea sa te remarci din secunda in care ieseai pe usa. Nu?
Daaaaaa, am avut, dar din februarie le-am donat, nu suportam nici sa le vad in fata ochilor.

Iar pasta de dinti, aici deja fug de ea ca de tamaie, dar cum am si o gingivita de sarcina de mai mare splendoarea, am invatat ca daca zic Tatal nostru tare si raspicat, trag aer in piept si prestez un periaj maratonic, imi iese chestiunea asta.
Mai rau e dupa, ca sunt precum tractoristii, care nu-si pot inghiti saliva si stau cu ea in gurita, nici n-o scot, ca e jenant, dar nici pe gat nu-i dau drumul.

Ufffff, inconstienta fui inainte de sarcina, dar acum sunt intr-un zbor liber, nici nu poftesc la delicatesuri, ca-mi pica rau, ma hranesc cu energie solara si cu buna dispozitie, sper ca nu se descopera ca si astea au ceva daunator, ca daca tre' sa renunt si la ele....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

MOana, nici eu n-am putut folosi cremele anti-vergeturi pt. gravide.
Mi-am facut singurica acasa un amestec de 1/2 ulei migdale, 1/4 ulei germeni de grau si 1/4 ulei masline.
N-are nici un miros, e natural si sunt foarte multumita pana acum ... n-a aparut nici o vergetura.

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Atat e de mare burtica 32+ Robert Constantin
Asa arat eu acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Eu tocmai ce cetisem ca plasticu sticlelor de apa contine niste hormone-mimics care actioneaza ca estrogeni functionali si nu e bine, face rau. Apa de la wc-u e moleculata si-o moleculeaza si pe cea 'asa zis 'potabila ramane sa vaz pe ce ma reprofilez...suc de fructe cred ca si asa am devenit oranj la cat bag in mine

Acum lasand farama de gluma la o parte, eu una mi-am patrecut ore intregi la cumparaturi pana am ajuns sa gasesc niste produse cat de cat sanatoase (ca nici pt alea nu bag mana-n foc), am renuntzat la cola si pepsi si fanta si alte vrajeli din astea , am renuntzat pana si la dulce (bombonarie, culori etc da face rau la mine la endometrioza deci am taiat si astea), la serviciu ma car cu cana dupa mine sa nu beau din paharele lor de plastic etc si etc dar tot nu scap de ele, cerd ca influentza chimicalelor este atat de puternica in viatza cotidiana incat efectiv nu te mai poti feri
Citeam de ex o ancheta facuta aici la noi en belgique ancehta a carei concluzie era ca apa de la robinet este la fel de buna ca evian(cuvintele lor = nu exista diferentze de calitate) de ex si ca prin urmare sa nu mai dam banii aiurea
La fel sunt nenumarate produse pe care scrie acum cu multimvitamine, sau imbogatit cu vitamina c etc in urma testelor de calitate s-a dovedit ca imbunatatirea asta nu e prezenta si ca prin urmare etse doar marketing..si vb aici de firme mari care indraznesc aici in europa de vest sa faca chstii din atsea
Deunazi am fost la magazin si nimerisem unde e papa de copii..aproape fiecare produs avea acum de doua ori mai multe vitamine, il facea pe copil si mai destept si mai creativ si mai cuminte si mai..........

Mergi la inceput