Mamici in Germania (6)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Ionica,copila mea merge la gradi din sept.ca asta sau alta a fost cauza nu stiu dar a le-a avut pe toate.adicä febra 40 si peste ,muci galbeni si verzi,tuse...am tot mers la dr .dar cum dr de aici sunt relaxati total si ne spun ca trebuie sa bea multä apä...ce sa zic.am plecat in ro in dec si am dat iar de boala.iar tratament si iar antibiotice.de data asta i-au facut si urocultura la care i-a iesit un bacil tampit.piocianic se numeste.a facut tratament iar urmatoarea urocultura o facem marti.i-am dat la recomandarea dr din ro, LANTIGEN B o sticla si repetam in 3 sapt.copila mea are toate maselele dar imi amintesc ca nu a facut febra cand i-au iesit.alte simtome mai are pitica ta??caca moale sau tuse??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Salut, fetelor.
Lipsa mea mea nu e deloc nemotivata, vin cu scutire de la medic, tre sa stau cat mai mult la orizontala.
Am contractii f dureroase si bebe e pregatit de nastere, dar tre sa-l mai tin macar 10 zile ca sa nu fie luat de prematur si sa nu trebuiasca sa stau prea mult in spital. Pe scaun nu pot sta mai deloc asa ca nici pe net nu intru si sincer nici nu am chef, ma simt destul de naspa. Mama a venit deja de sambata, ap e aproape gata, mai lipsesc perdelele in sufragerie si bucataria care vine la incep lu feb. Sper cand va fi totul aici sa ma simt si eu ACASA.
imi vine sa merg unde am stat inainte si sa-mi vars oful, sa-mi plang singura de mila. mi-e f dor de fostul ap.
Sunt trista si cazuta in butoiul cu melanconie, cred ca sufar iar de depresii.
Ma duc ca deja nu mai pot sta in sezut, ma dor toate cele.
pup si poate dupa ce nasc voi putea intra mai des.

34+4 cu ???

de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia74 spune:

Lume noua ,hai cafea neagra sa fie ptr IOnica chiar daca nu-i bine ptr ea :

Claudia imi pare bine sa aud de tine dar nu si de ce spui, ai grija de tine,probabil te-ai solicitat prea mult cu mutarea (apropo eu nu te vad pe tine stand la orizontala,asculti macar sfatul medicilor!) ai grija de tine ca io stiam ca mai ai vreo 2 luni,ce mai face Tony,e bine? lasa ca te acomodezi tu cu noul apartament? sa treaca deprimarile,da nr-de tel sa vb.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Doamne, Claudi@, cand a trecut timpul?? Deja mai ai putin si nasti si parca ieri ne spuneai ca esti din nou gravi...
Ai grija de tine, nu te obosi, incearca sa te odihnesti cat mai mult si lasa depresiile. Sunt sigura ca te vei obisnui cu noul apartament.
Eu nu stiu ce am, ma cam jeneaza ficatul azi... Oare ce nu i-a picat bine?

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica
Ramonaiani, eu i-am avut pe parinti aici in octombrie pana in noiembrie,hai primele zile a fost ok,dar mai tarziu tata incepuse sa se plictiseasca,mai mergea cu pitica in parc dar nu prea este el genu sa ia autobuzu si sa exploreze zona.
Mi-a curatat gradina,a facut bec peste tot dar toate astea au durat 2 saptamani,pe urma incepuse sa o tachineze pe mama ,ca el vrea salata de ardei copti,ca azi nu mananca ciorba,incepuse sa se certe amandoi ca doi copii.

Din pacate cunosc situatia (la batranetze mai dau si ei in mintea copiilor ). Eu incerc sa ii mai potolesc. Ma gandesc sa iau bilet deschis, cand nu mai am nevoie de ei sa ii trimit acasa. E nasol ca nu stii niciodata precis ziua in care nasti...
Pupicei si multam de sfaturi.

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07)
17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Mariana, ma e valabila chestia aia ca cei care vin in vizita in Germania nu au voie sa stea mai mult de 3 luni? Nu de alta dar si noi avem nevoie sa aducem pe cineva sa stea cu Maria ca sa-l pot inscrie pe Cristi la cursul de germana.

Vad ca sunt prima pe ziua de azi asa ca va invit la o cafea sau un fresh

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare

Mergi la inceput

Moin si danke pt cafea .
Mi-am intrebat barbatul si mi-a raspuns ca in principiu ar trebuie inscrisa la Stadthaus orice persoana care vine sa stea in Germania. Ii trebuie contract de casa, pt ca Romania e deja in UE nu mai are nevoie de viza. Avand in vedere faptul ca voi aveti deja contrat de casa, cred ca-l puteti inscrie la voi.
Deci .. recomandari calduroase sa intrebi la Stadthaus pt siguranta cum trebuie sa procedezi.
Bafta cu germana .

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Fetelor, am scris si la subiectul celalalt, poate nu cititi ambele subiecte, asa ca imi permit sa copiez mesajul meu si aici. Poate cineva ma poate ajuta cu informatii.

As vrea sa va intreb despre cursurile de pregatire pentru nastere. Vi s-au parut utile, adica e musai sa le fac? Cum se desfasoara In ce constau? Chiar va rog sa nu va zgarciti la amanunte. Ma mai streseaza si faptul ca germana mea e stalcita si ma intreb, oare acumulez mai multe informatii sau frustrari? De inteles inteleg, dar de vorbit ...pana si pe mine ma zgarie la urechi. Cum se desfasoara, cate ore pe saptamana sunt, cat dureaza o sedinta, ce-mi trebuie sa iau la mine? Va rog frumos, povestiti-mi tot ce va amintiti si tot ce v-a placut sau v-a displacut.

Si inca ceva. Sunt la distanta aproximativ egala de vreo 3-4 spitale, nici unul foarte foarte aproape. Un drum de vreo jumatate de ora cu masina e mult? Voi pe ce criterii ati ales spitalul in care ati nascut? Cu cat timp inainte trebuie sa ma anunt la ei? Nu stiu exact, dar cred ca asa se procedeaza, nu? Doctorita mi-a spus deocamdata numai ca e cazul sa ma cam gandesc ce spital aleg.

Vreau sa mai adaug ca majoritatea cunostintelor mele au copii, dar i-au nascut cu vreo 8 ani in urma, sau altele au nascut prin cezariana, asa ca raspunsurile lor nu ma ajuta foarte mult, in voi imi e speranta. Iar in legatura cu spitalul, toate au spital in orasul in care locuiesc, asa ca iarasi n-au avut dileme din astea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Kea
As vrea sa va intreb despre cursurile de pregatire pentru nastere. Vi s-au parut utile, adica e musai sa le fac? ...

Care celalalt subiect? Noi de-aia ne-am inscris aici, tocmai pt ca NU citim si subiectul ala.
Asadar: cursuriel de pregatire pt nastere - eu am ales unul pt perechi, sa fie si sotul de fata (vorba aia, distractia impreuna, si suferinta impreuna). A fost o porcarie (parerea mea). Dura prea mult, ne-a luat cu anatomia si fiziologia organelor genitale/reproducatoare ale femeii (care nu-i interesa deloc pe barbati). Au fost cateva tehnici de respirat, stat pe minge de-aia medicinala in pozitii mai mult sau mai putin comode, ca sa incerci sa atenuezi durerile. Mie una nu mi-au folosit absolut deloc ce-am invatat acolo, ca mie mi s-a rupt apa dar nu aveam contractii, si dupa perfuziile lor, cand au aparut contractiile, am zis ca ma urc pe pereti, asa ca am cerut PDA de urgenta.
Ce m-a ajutat a fost ca la unul din cursuri, in saptamana 33 ,ma tineam cu mana de burtica, si moasa respectiva mi-a zis ca am contractii. M-a trimis dupa ora la sala de nastere sa ma monitorizeze, si avea dreptate - m-au internat chiar in momentul ala.
S-a platit o garantie in avans (cursul e platit de casa de asigurari, cu conditia sa participi la toate sedintele) insa daca am intrat in spital, am sarit urmatoarele 2 cursuri. Motiv pt care mi-au oprit garantia, casa n-a mai vrut sa plateasca pt el.
Eram cam 8 perechi, dinre care doar 2 de nemti, restul eram toti Ausländeri. Asa ca .. priceputul, fiecare cat intelege si cat poate. Oricum ne-a aratat poze la anatomie si la ex de respiratie si de pozitionare ne dadea ea exemplu ce si cum.

Dr meu ginecolog e Belegartz la spitalul respectiv. Dr l-am ales pt ca mi l-a recomandat cineva cum ca e bun, o operase pe dansa de cancer mamar. O amica a nascut cu el chiar daca era sub observatia altui ginecolog. Cred ca aici nu se fac atatea diferente ca-n RO cu doctorii (cum si cat ai cotizat la unul toata sarcina, ca sa te asiste la nastere sau nu). Poti sa dai un Search pe Google dupa un anumit dr de la un spital, sau sa te uiti pe site-ul spitalului (daca au). Poti sa alegi spitalul si in functie de posiblitatea de-a ajunge acolo (la inceput cand nu aveam masina era f util sa ma lase tramvaiul cat mai aproape, avand in vedere ca spitalul e undeva in padure, la marginea orasului. De, zona linistita, numai de drag te refaci acolo in ciripit de pasarele).
Parca trebuie sa te anunti la spital cu ceva vreem inainte, insa nu-mi aduc aminte cu cat. Or sa te puna sa semnezi niste hartii (donat sange rezultat la nastere sau mai stiu eu ce teste HIV sa faci).
In caz de probleme la nastere - copil neintors dar totusi vrei sa nasti natural, te trimti ei cu ambulanta intr-un ora mare unde se practica asa ceva (la noi in zona se face asta foar in Frankfurt). Ca altfel ... de taiat te poate taia orice doctor de garda din spital.

In speranta ca ti-am fost de ajutor, sarcina usoara si curaj mult .

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Neata fetele,

Ramonaiani, cum adica ,daca ma tin cu mana de burta inseamna ca am contractii?

Pfiuuuu,la cat o tin eu in mana (burtica) ar fi trebuit sa nasc deja.

Ma duc sa cumpar peste de la pescarie si revin la scris.....

Sophia 2ani 06.09.06
+31
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput