Salajence la apel!!![71]

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvana_salajan

Da si la Andrei la scoala tot in mana i l-au facut. Dar lui Alex i l-a facut dr. in picior. Are vreo importanta?
sunt pe aci.

stai linistita ca nu are importanta locul de electie.
sa treceti cu bine peste efectele adverse[durere si febra].

pup micul intepat

Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...

www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

ai dreptate mihaela u cadoul dianei.da silvia nu o sa fie curioasa ce-a primit so9ra ei? oare nu desface cadoul?
ce aranjezi in casa?
impodobesti de sarbatoare?

Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...

www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Giulia, uite pun reteta de diplomat pe care o fac eu. Reteta o am de la matusa lui Vlad din Pitesti, insa am mai adaptat-o putin, ca altfel daca nu modificam io ceva, nu eram eu. Uite reteta mea:Tort r#259;coritor DiplomatIngrediente:1 litru fri#351;c#259; (de preferat din lapte, merge insa si gen hulala)1200 ml lapte11 linguri zah#259;r (din care 3 pudr#259;)1 compot ananas(sau un ananas proasp#259;t)4 buc. praf de fri#351;c#259;(sau vegetala- iar hulala )4 intaritoare fri#351;c#259;1 gelatin#259; fin m#259;run#355;it#259;1 lingur#259; f#259;in#259;1 budinc#259; vaniliepi#351;coturi (22 buc.)fructe: struguri, cire#351;e, etc.Preg#259;tirea tortului se face in 3 etape:Etapa I:Se face o crem#259;, astfel:4 g#259;lbenu#351;e+8 linguri de zah#259;r+1 lingur#259; f#259;in#259;+1 budic#259; vanilie se amestec#259; impreun#259; cu 600 ml lapte #351;i se fierb amestec#259;nd continuu pana se ingroa#351;e.Dup#259; ce a dat dou#259; trei clocote se ia de pe foc #351;i separat se bat albu#351;urile de la cele 4 ou#259;.Albu#351;urile b#259;tute spum#259; se amestec#259; cu crema fierbinte, u#351;or de jos in sus, #351;i se mai pun pu#355;in pe foc s#259; mai dea un clocot. Cand am inceput s#259; batem albu#351;urile, punem un plic de gelatin#259; in 50 ml. ap#259; rece. Dup#259; ce crema este gata, gelatina astfel inmuiat#259;, o punem pe foc pe baie de aburi, avind grij#259; s#259; nu fiarb#259;, #351;i amestecind mereu pana la dizolvarea complet#259; a granulelor. Cind e gata, se toarn#259; incet peste crema care e inc#259; fierbinte #351;i se omogenizeaz#259; u#351;or.Se d#259; crema la r#259;cit (intr-un vas cu ap#259; rece sau dac#259; afar#259; e frig, pe un pervaz).Etapa II:Se preg#259;tesc 2 t#259;vi de chec, punind folie de nylon a.i dup#259; umplerea t#259;vilor folia s#259; imbrace toat#259; crema. Separat se m#259;run#355;e#351;te ananasul #351;i se scurge de zeam#259;. Dup#259; ce crema de la etapa I s-a r#259;cit complet, se bate fri#351;ca 1 l pt interior, nu cea pt ornat . Cand aceasta e complet crescut#259;, punem 2-3 linguri de zah#259;r pudr#259; (dup#259; gust) #351;i 1-2 int#259;ritoare (in func#355;ie de consisten#355;#259;- o fi#351;c#259; mai pu#355;in gras#259; are nevoie de 2 int ) sau si o lingura doua de smantana. Se toarn#259; compozi#355;ia astfel ob#355;inut#259; in cele dou#259; t#259;vi de chec, in care s-a pus folie iar deasupra se a#351;eaz#259; pi#351;coturi (cca 11 buc. in fiecare tav#259;). Se acoper#259; cu marginile foliei totul #351;i se d#259; la frigider pana a doua zi.Etapa III:Ornarea tortului se face in func#355;ie de situa#355;ie. Se poate orna amandou#259; buc#259;#355;ile odat#259;, sau pe rand, chiar in zile diferite (tortul st#259; la frigider f#259;r#259; s#259; se strice aprox o s#259;pt#259;mana (in tava de chec infoliat)). Pentru ornare se ia o tav#259; de chec, se indep#259;rteaz#259; folia de deasupra, se r#259;stoarn#259; pe un platou, apoi se indep#259;rteaz#259; intreaga folie. Fiecare bucat#259; de tort se orneaz#259; cu 2 plicuri fri#351;c#259;+300 ml. lapte rece+ 1 int#259;ritor de fri#351;c#259;(sau cu frisca vegetala-cca jumate de litru pt amandoua bucatile), cu ajutorul unui cornet. Pe deasupra se pot pune diferite fructe: struguri, cire#351;e, vi#351;ine, etc.Un alt sfat de ornare: Toat#259; compozi#355;ia se toarn#259; intr-o tav#259; mare de pr#259;jitur#259; imbr#259;cat#259; in folie, iar in loc de pi#351;coturi se face un blat subire din 4 ou#259; . Se ob#355;ine astfel un tort uria#351; diplomat .Acest tort se consum#259; rece de la frigider fiind un excelent r#259;coritor in zilele caniculare de var#259;. Eu o fac in maxim juma de ora, intr-o seara au venit Claudia cu sotul la noi si eu facusem budinca. A sosit si Vlad de la serviciu (era cam 8 seara) si ii ofer o cupa de budinca, la care el: asta e desert de nevasta lenesa (era budinca instant), daca vrei sa ma impresionezi cu ceva, ai putea cu un diplomat. Mosafirii, sa taca? Da, de cand nu ne-ai facut un diplomat? Ce credeti ca am facut la ora aia??? DIPLOMAT. Si eu is cu capul, nu zic.Va is in zona.

Mergi la inceput

Of ce ma enerveaza. Toate diacriticele s-au porcit.Giulia daca vrei iti trimit pe mess reteta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

blondo esti mortala da imie sti draga, ioi asa bine ma simt cand intru si cestesc, si tu scrii, nu lasi asa cate un mesaj numa
oti pupam pe alex mic sa ii treaca
muha hai spune cum a iesit rulada, am laut carne de pui ma duc sa o bag la tocat si prestez si io una.
fetelor, is happy, alex o stat pana la ora 4, o fost cuminte, o papat tot, o dormit o ora jumate, nu prea o plans, c em-o enervat ca era tot ud pe piept , cred ca o baut apa din sticla si jumate era pe el si amu ii curg mucii, maine o sa ii spun la educatoare.
in rest imi astept colegu acasa

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Pana acum am aranjat prin casa, i-am luat birou Silviei si i-am facut loc sub scari unde era un depozit de tot felul de lucruri, acum am terminat si ma apuc de aranjat rulada si corabiile . O sa va arat cand termin.

Oti cam asa e si reteta mea de diplomat, dar e mai scurta si pare mai simpla, sau n-am avut eu rabdare sa citesc . O pun si eu mai jos, poate inspira pe cineva.

TORT DIPLOMAT
1 cana zahar
1 cana lapte
6 galbenusuri
1 kg frisca
6-8 pliculete zahar vanilat
6 albusuri
40-50 g gelatina dizolvata intr-o cana apa calduta
Fructe: kiwi, ananas, banane, portocale, mandarine, etc.

Se amesteca galbenusurile cu zaharul apoi se adauga laptele. Se tin pe foc pana se ingroasa ca o ciulama. Intre timp se dizolva gelatina in apa calduta. Se bate frisca. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilat. Se aseaza o folia de plastic in vas, apoi fructele taiate felii, se aranjeaza dupa gustul fiecaruia. In ciulamaua rece se adauga gelatina, se amesteca bine, apoi se toarna compozitia peste frisca si albusuri. Se pune jumatate din amestec peste fructe, se mai aseaza alte fructe, apoi restul de crema. Deasupra se pot pune piscoturi, sau se poate lasa asa. Se da la rece cateva ore, apoi se rastoarna.

Puteti sa va uitati si la pozele din urma, se vede si acolo...

Bia eu am aranjat deja casa, cum ai vazut in poze. Am pus o coronitza la usa, am pus beculetze pe o tufa in fata casei, am pus stelutze in geam la bucatarie. Pe afara nu mai impodobim acum, ca nu mai avem cu ce...mai cumparam la anul. Mai facem doar bradul acum si ajunge. Si asa daca plecam de acasa, nu le putem lasa aprinse...Daca o impodobeam o faceam inainte de primul advent, aici asa isi impodobeste lumea casele. Am vazut cateva tare faine, sambata cand am fost la piscina, pe drum. Si vecinii nostri au cate unii faine ornamente, la toate ferestrele lumini de advent sau stelutze. Noa noi mai adunam de la un an la altul ornamente, deocamdata atat

Ma duc sa fac platoul si mai viu.

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Olimpia, ma bucur ca Alex s-o simtit bine azi. Apoi ud a mai fi, stai linistita. Ideea e sa aiba macar 2 randuri de haine de schimba acolo, sa il poata schimba.Miha, baga poze cu rulada. Abia astept sa vad cu a iesit. Sa stii ca reteta ta suna mai usor. Numai ca eu am scris-o odata in pasi marunti pentru un concurs la o revista, si asa o ramas. Noa, va is in zona.

Mergi la inceput

Io cred ca nu ma pricep la aranjat, nu mi se pare foarte aspectuos, dar zau daca mai am vreo idee cum sa asez...le-am pus intr-un vas jena, ca pe platou era mai putin loc si prea atarnau parca. Asa sunt ferite. N-am mai facut far ca n-am din ce...n-am mai fost azi la cumparaturi si n-am decat cascaval, scobitori scurte si nu stiu cum sa il fac...ma mai gandesc poate iese ceva...

Noa priviti!

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

MIHA ce bine arata amu mis e fierbe si mie orezu.zi-mi te rog cat le-ai alsat in cuptor si la ce temperatura, ca bia nu o scris.
oti am avut haine de schimb da nu l-o schimbat amu ii mjucos saracu tare, da salicveaza ca de cand am venit acasa l-am schimbat de 3 ori de haine, ii iese orice dinte.
restu adunareaaaaaaaaaaaaaaaa

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

olim chiar iti place? Io cum ziceam, dar e OK. De gustos e foarte gustos...
Am pus la 175 de grade dar nu m-am uitat la ceas cat a stat, poate 45 minute, pana s-a facut. Am vazut ca s-a desprins de marginea tavii si a capatat o crusta frumoasa pe deasupra, am bagat tija aceea metalica de incercat si a iesit curata.
Tu faci din pui? Sa ne zici cum iese....

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput