La multi ani fulguleti de n-d 2006! (203)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

Neata fetele!
Poftiti la cafea si biscuiti!
E o vreme anormal de calda la Sibiu!
Noi am facut aseara bradul impreuna,Ale a fost ff fbucuroasa!si eu la fel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Buna dimineata, fetelor!

Multumim tuturor pentru sustinere . Am absentat motivat: luat toate bolile de la Denis, acum sunt mai bine, dar nu ma plang; important e ca Denis s-a refacut complet! Noi ne pregatim de serbare azi! Nu l-am mai dus la gradinita, dar serbarea nu as vrea totusi s-o ratam, mai ales ca el stie poezia, cantecelele si dansurile. Sper sa nu ne pricopsim cu vreun virus doar. Macar pana in ianuarie sa fie sanatos!

Adinazot, super frumos bradutul! Si eu vreau sa-l impodobesc azi, dupa ce il culc pe Denis diseara!
Dianocica, m-am uitat si eu pe alte canale, dar nu am gasit pozele cu d. Pleaseeee, pune-le si aici ca mi-e dor de vooooi!!!
Dia, cum a fost la serbarea Oanei?

Va pup. Nu cred ca mai apuc sa intru azi!

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Buna dimineata...
Din zbor urez LA MULTI ANI frumosului Marc. Diana, sper sa ne vedem la anul pentru ca imi este tare dor de voi....
Revin, pentru ca tipa seful dupa mine

Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Ktrinel, puneti bomboane Cip pe fursecuri? Mmm... mi-ai facut pofta! Tare-i frumoasa Julia!
Cu vorbitul nu e cazul sa-ti faci probleme. Iti spun din experienta prietenei mele, a carei fetita aude flamanda (la gradinita) si romana (acasa). Pe la doi ani, prietena mea compara nivelul de vorbire al fetitei cu cel al copiilor de varsta ei, din tara. Acum, fetita are aproape trei ani si vorbeste din ce in ce mai bine, ambele limbi. Si este laudata la scoala ca vorbeste chiar mai bine decat unii copilasi belgieni.

Adina, ce fetita frumoasa si politicoasa! Si bradul arata foarte bine! Sa inteleg ca te-a ajutat si Alessia?

Lacramioara, nu-i asa ca e tare dulce cand canta?
Sunt indragostita de glascioarele puiutilor! La serbarea de duminica erau cateva fetite de trei anisori si asa frumos cantau!
Stefy cu "t-ca-be", "t-ca-be", Victor cu "dom, dom" :). Bursucul meu e inca in etapa de descifrare limba romana, la engleza n-a ajuns :).

Asiza, succes la serbare diseara! Ma bucur ca Denis este bine. Multa sanatate si tie!

Despre bursuci: Ioana si Victor s-au paruit :( aseara, in lipsa mea. Pana acum doar Victorila o mai atingea uneori, insa Ioana nu riposta. Stef radea cand am ajuns (nu de fata cu bursucii); spunea ca a fost distractiv, dar mie nu mi se pare deloc. Nu prea stiu cum sa procedez. I-am explicat Ioanei ca nu e bine sa se comporte la fel ca frate-su', adica sa bata, ca e de ajuns si necesar sa-i faca observatie. L-am mustrat si pe Victor, insa nu cred ca au inteles nici unul. Le-am zis si ca-i pedepsesc si nu le mai dau nimic dulce in ziua in care se bat. Ioana incepe tot mai mult sa-l imite; sunt convinsa ca cere atentie si incerc sa ma port in consecinta (insa ma omoara timpul). Puteti sa-mi dati vreun sfat?

Edit ca vreau sa mai completez: De fapt imi fac probleme cu Victor. Fetele nu s-au batut niciodata si sigur Ioana nu loveste alt copil. Cu toate ca-s la fel crescuti, pe Victor l-am surprins deseori incruntandu-se la copii si gata sa-i atinga. Nu stiu cum se cresc baietii; sunt incepatoare la acest capitol :).

In alta ordine de idei, astazi Ioana are serbarea de Craciun la gradinita. Va fi fulgulet :).

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Bun, pentru ca tot am 5 min. libere:
Diana, le-am povestit aseara copiilor despre renii Mosului, numai ca am uitat cum ii cheama (numai de Rudolf mi-am amintit).
Fetele au fost foarte incantate, Victor motaia cu biberonul in gura :). Maria a tinut sa-mi precizeze ca la gradinita a vazut o poza cu Mosul cu un ren, o caprioara si un cerb; deci a trebuit sa-i adaptez povestea spunandu-i ca uneori mai foloseste si alte animale in afara renilor :). Apoi, tot Maria m-a intrebat daca am fost vreodata ajutorul Mosului. Asta cred ca mi-a prins bine, ca un pas spre momentul cand nu va mai crede in Mos Craciun. Dupa multe balmajeli, am concluzionat ca toti parintii il ajuta pe Mos (unii pun scrisori la posta, altii se costumeaza in Mos la petrecerile care au loc inaintea Craciunului... am lasat loc de povestiri).
Gata, ca v-am facut capul calendar :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

acs, poate are sa sune ciudat, dar cred ca e o etapa necesara in dezvoltarea relatiei dintre frati, cu conditia sa fie sub supravegherea parintilor. faptul ca apar situatii, zic eu ca e normal. felul in care sunt ele gestionate este definitor pt relatia lor in viitor.
inainte de toate eu incerc sa aflu cauza. trebuie sa existe un motiv. faptul ca victor isi "incearca" fortele e absolut normal, si marc trece prin aceeasi perioada, ne loveste ocazional, si pe noi si pe ianis, desi fara rautate in priviri. rar se intampla sa loveasca in ianis de suparare si frustrare. de regula cand ianis ii smulge ceva din mana, fara sa ceara.
dupa ce aflu ce s-a intamplat, nu stiu cat de mult inteleg ei acum, dar eu le dau mereu aceleasi explicatii legate de intelegerea intre frati. over and over again le spun aceleasi lucruri cum ma pricep eu mai bine. traiesc cu speranta ca la un moment dat aceste explicatii le vor veni in minte in momentul dinaintea incaierarii :) de pedepsit ii "pedepsesc" acum pe ambii, desi, din fericire, rar sunt nevoita sa apelez la asta, in caz de conflict fara sfarsit: ii izolez unul de celalalt, le iau posibilitatea de a se juca impreuna pt scurt timp - la noi asta functioneaza. marc, daca aude "esti pedepsit" lasa boticul jos, cu o fatzuca de vinovat si se suie pe masutza de lemn din sufragerie (care e in coltul camerei) si nu indrazneste sa-si ridice privirea. ianis e trimis la el in camera. totul cu timing: 5 minute! care in realitate inseamna 1-2 minute de "reculegere" in care numai ianis mai matzaie ca el nu vrea sa stea singur acoooolooooo... dupa care ii poftesc la reconciliere. le spun sa-si ceara scuze si sa se impace, sa fie mai cooperanti si mai toleranti unul cu celalalt, sa-si respecte dorintele unul altuia, etc. nici asta nu stiu in ce masura o chiar pricep, ianis cu siguranta intelege mai multe decat marc.
eu cred ca daca sunt consecventa in modul in care le tratez conflictele, la un moment dat cuvintele mele vor ajunge acolo unde trebuie.
nu vreau sa cresc doi mici santajisti, dar nici nu vreau sa fie care pe care si sa-si sparga capetele cu randul
asa ca prefer sa-si rezolve diferendele prin negocieri, schimburi si favoruri reciproce. cel putin intre baietii mei asta mi-as dori sa pot construi.

Semneaza www.petitiononline.com/laredout/petition.html" target="_blank">Petitia LA REDOUTE !!!

Marc 2 si Ianis 4 - Poze cu muschetari

Mergi la inceput

Multumesc Diana !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

Citat:
citat din mesajul lui adinazot

Neata fetele!
Poftiti la cafea si biscuiti!
E o vreme anormal de calda la Sibiu!
Noi am facut aseara bradul impreuna,Ale a fost ff fbucuroasa!si eu la fel!

Adina si Alessia Maria(30.10.2006)

frumos brad da eu salivez dupa holul ala fain si mobila si tot :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

marc sa ti traiasca muschetarul, diana si ,in primul rand, sa fie sanatos. pe celelalte sunt convinsa ca lr are si le avea din plin si de acum inainte

acs eu incerc sa lucrez, la mine, la o chestie. la a il lasa sa isi descopere singur sentimentele, a il ajuta sa le expuna, si la a isi crea singur sistemul de valori si relatiile cu cei din jur. hai s o iau pe lung, poate nu mai citisei un roman de mult :)))

la slatina d a dat de pisic. initial i a placut, apoia devenit gelos de elc se baga numai la mama in brate, se punea intre ei cand se jucau..na, si ala..narod si a inceput sa il bata. nu nasol, cate o palma. i-am spus ca o sa il doara si ca se va apara. dar m-am facut ca nu ii vad (evident, in niste limite, nu l lasam sa maltrateze pisicul sau invers). pisicul l a tolerat o data, de doua ori, dar apoi a inceput sa l cahaie, o data l a zgariat. seara, dup aincidente, stateam de vorba. il intrebam ce a facut in ziua aia, el aducea vorba de pisic, il intrebam cum s a simtit, de ce era suparat, cum l a lovit, ce a zis pisicul, daca el ar fipatit asa daca s ar fi suparat...dupa cateva zile, cand pisicul il vedea fugea de el. iar el ar fi vrut sa se joace...pisicul nu statea...

intr o saptamana aveau o relatie excelenta :).

acum la interactiunea dintre 2 copii. pe mine cel mai tare ma sperie sa nu ajung sa ilstresez pe d cu 'tu esti mai mare, trebuie sa fi mai intelegator' sau 'tu esti mai mic, nu poti', sau 'lasa l pe el ca e mai mare', sau...mereu am incercat sa fiu atenta la problema si sa il intreb despre ce simte el. si, facandu l sa verbalizeze cumva a inteles mai bine ce s a intamplat si a luat singur o decizie asupra a ce si cum ar trebui sa faca in viitor.

cred ca am mai povestit intamplarea cu bia, cand a calcat o pe picior pentru ca nu l a lasat sa mestece in oua la biscuiti si ca nu a asteptat, ca el, sa se raceasca. nu l am certat deloc pt ce a facut dar am incercat sa discutam apoi despre asta, i am spus ca ii inteleg frustrarile, si mi s a confrmat faptul ca am facut f bine :). caci in zilele urmatoare, desi imi povestea ca nu l a lasat (si mi a povestit muuult timp de asta :))) )nu avea nici un fel de resentiment.

si il las fara incheiere(pe roman _ ca e musai sa i fac ceva de mancare , dar promit ca revin daca mai apuc

Parent like there's no tomorrow!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanica2006

Partea nasoala a fost ca n-am stiut ce sa facem noi doi de la 7, de atatea ori mi-am dorit o clipa pentru noi doi...si acum efectiv stateam amandoi si ne uitam unul la altul. Cristi imi spunea "Io ma duc sa-l trezesc!!"

Imi place...in afara de mame nu mai stim sa fim si altceva. Imi place la nebunie...n-are sens fara ei

Diaaaa cum fu serbarea? o pozica ceva?

Asiza ma bucur ca Denis e ok, sorry ca ati luat-o voi, dar voi o duceti in picioare, corect?

Madaluta...deci ii faci vaccinu ala sau ba? (ca eu sunt pro-vaccin nu de alta, iarna asta nici nu se compara cu cea trecuta...l-am vaccinat antigripal acu 2 luni). Bine ce Darius nu si-a rupt ceva...

Am vazut poze cu Luca&craciunii si receptionista dulce de Teutz

M_monique felicitari pt putuloanca!!

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput