Incapatanarea dusa la extrem
Raspunsuri - Pagina 15
IonescuOana spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui rrox3
Ti-am mai sugerat acum ceva timp sa investesti intr-un DEX, ma vad nevoita s-o fac din nou. Ceea ce tu numesti gresit "sentiment" si e defapt o emotie, enervarea, este furia. Si cu asta am incheiat conversatia cu tine. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Cu toate ca tu sugerezi ca eu sa fac ceva, eu sunt libera sa spun ca parerea ta e interpretabila.
Iar eu iti sugerez sa citesti regulamenul formului, pentru ca aici nu este nimeni seful altuia, iar tu nu dai note unuia sau altuia.
Scopul este sa o ajutam pe autoarea topicului, ceea ce eu am facut printr-un exemplu concret.
P>S> Oare aici se refuleaza nervii nedescarcati pe copii?
filofteia spune:
Carmenbr...poate o raportezi si pe Giulia71...pentru ca mie mi se pare ofensatoare semnatura ei.
Ma gandisem sa nu mai intervin, dar... Dana chiar bate fetele pentru ca le iubeste.
Va vorbeam de relatia cu mama mea...am incercat la un moment dat sa am o discutie si pur si simplu a fost socata de faptul ca eu am condamnat-o ca m-a batut...nici dupa aceea nu s-a convins ca a procedat gresit...desi sunt constienta ca ma iubea, ca mai mult de atat nu a stiut sa faca, ca a incercat sa faca cum a putut mai bine...tot nu pot s-o iert.
Simali
multumesc...sper la un moment dat sa ajung si eu sa am sentimentul de care vorbesti.
anca_a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui filofteia ca mai mult de atat nu a stiut sa faca, ca a incercat sa faca cum a putut mai bine...tot nu pot s-o iert. |
Nu vreau sa le gasesc scuze, pentru ca nu exista dar pot sa le acord anumite circumstante atenuante date de lipsa accesului la informatie.
Dana in schimb are internet, TV si peste 2000 de mesaje pe acest forum. Deci despre ea nu se poate spune ca nu a stiut. Poate nu a realizat pana acum, dar cu siguranta aceasta lunga dezbatere pe seama metodelor ei de "educatie" o va pune pe ganduri. La fel sper si pe celelalte persoane care trateaza violenta de genul "i-a dat o palma nu a omorat-o
Anca si Alex (1 an)
mariamunteanu spune:
| citat din mesajul lui IonescuOana [quote]citat din mesajul lui rrox3 P>S> Oare aici se refuleaza nervii nedescarcati pe copii? |
Ar fi bine sa fie asa. Ma ofer sac de box virtual
Maria
mariamunteanu spune:
| citat din mesajul lui anca_a Nu vreau sa le gasesc scuze, pentru ca nu exista dar pot sa le acord anumite circumstante atenuante date de lipsa accesului la informatie. La fel sper si pe celelalte persoane care trateaza violenta de genul "i-a dat o palma nu a omorat-o Anca si Alex (1 an) |
Cauza nu e doar lipsa accesului la informatie, ci mai ales ignoranta, lipsa empatiei, lipsa unei gandiri corecte inlocuita de prejudecati, lipsa respectului fata de copii si conceptia ca (,) copiii nu au minte, ei trebuie sa stie de frica.
Exista destui parinti, chiar si dintre cei fara scoala, care isi cresc copiii cu dragoste si cu blandete - din pacate sunt putini.
La fel cum sunt intelectuali care-si trateaza copiii execrabil, cu aroganta si raceala (chiar daca nu-i bat).
Maria
anca_a spune:
Maria, cand am spus ca lipsea accesul la informatie nu m-am referit la cei fara pregatire. Informatia corecta lipsea in general.
La vremea aceea existau tiparele clasice (traditionale) pe care lumea le urma fara tagada, fara sa isi puna prea multe intrebari, crezand ca asa se face, ca asa e bine. Daca ar fi existat atunci acces la literatura de specialitate, internet, campanii TV, etc sunt convinsa ca multi ar fi pus la indoiala eficienta metodelor traditionale.
Pe de alta parte ma gandesc ca cei cu pregatire intelectuala isi abuzau mai rar copiii pentru ca treceau actiunile lor prin filtrul gandirii...
Ai mei parinti de exemplu, intelectuali amandoi, nu ne-au batut niciodata pentru ca ei vedeau in dialog calea potrivita pentru a ne educa, desi la randul lor au fost copii abuzati de parinti.
Anca si Alex (1 an)
rrox3 spune:
Anca ma bucur pentru tine
Dar nu generaliza. O gramada de copii abuzati au parinti intelectuali, cu studii. Taica-miu, intelectual, 7 brevete de inventator la activ, un om foarte inteligent... si totusi ne-a strivit pur si simplu. Mama - tot intelectual, a asistat pasiva, din rol de victima, nereusind sa ne protejeze, ba a mai adaugat si ea din greu la abuzul emotional.
Inteligenta si inteligenta emotionala nu se gasesc neaparat in tandem. Cred ca o generalizare a parintilor - abuzatori sau nu, in functie de inteligenta lor emotionala ar fi mai reala.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
mariamunteanu spune:
Anca, acces la informatie are acum (teoretic) toata lumea. Si ? Metodele sunt aceleasi. Citeste topicul cu scosul la careu.
Rrox3 a dat un exemplu clar de cat de buni parinti pot si intelectualii. As putea sa-ti mai dau inca zeci de exemple din jurul meu. Numai duminica trecuta ne-au vizitat niste amici cu fetita de 7 ani - un copil destept, frumos, bun. Ei bine, crezi ca tatal stralucit informatician si cadru universitar (roman) este multumit ? Din "incapatanata", "neascultatoare" si "rea" n-o mai scoate. Daca se poarta asa in vizita, ce-i face acasa nici nu vreau sa ma gandesc.
Maria
anca_a spune:
Roxana, imi pare rau ca a trebuit sa treceti prin asta ![]()
De asemenea imi pare rau daca rasucesc cutitul in rana.. ai discutat vreodata cu tatal tau despre asta? Ti-a spus de ce proceda asa? Regreta? ![]()
Anca si Alex (1 an)
anca_a spune:
Maria, exista acum o campanie TV impotriva bataii, "Mainile tale ar trebui sa protejeze nu sa pedepseasca". Mi-e greu sa cred ca la cat e de dulce spotul, cei avizati vor ramane totusi indiferenti. Eu despre asta vorbesc. Evident ca se abuzeaza la greu, doar ca in zilele noastre, abuzatorii nu mai sunt felicitati pentru asta, ci aratati cu degetul.
E zic ca e o mare diferenta. Iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Anca si Alex (1 an)