Incapatanarea dusa la extrem

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
citat din mesajul lui Noe
cum poti lovi un om pe care il iubesti? cum ii poti produce suferinta in mod constient?

Il loveste tocmai pentru ca il iubeste. Lovindu-l, crede ca ii face un bine. Nu vede in violenta un act aducator de suferinta ci unul coercitiv si necesar.

Anca si Alex (1 an)

Am auzit si eu placa asta de nenumarate ori. E o nebunie pe care parintele dezaxat o foloseste ca sa-si justifice masurile deplasate. Nici vorba de iubire sau, daca totusi asta e iubire, atunci e toxica. Iacs !

Unii nu sunt in stare sa iubeasca, doar se bat cu pumnul in piept.

Iubirea nu doare, iubirea nu e violenta, nu produce suferinta.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Denizel, este ok ca orice copil sa fie rasfatat, dar asta inseamna anumite limite nu? Pentru ca stim ca, copii, daca nu le impui anumite limite... sar calul. E normal pentru un copil, nu?
Ei, limitele astea depind in primul rand de educatia oferita de catre parinti si in al doilea rand de copil.
Iti dau urmatorul exemplu: familie tipic romaneasca cu 3 copii, de la tara, crescuti dupa tiparele tipic romanesti. Doi dintre ei ajung ok, al treilea crescut si educat in acelasi tipar are un comportament deviant de mic. Adult ajunge si face puscarie.
Unde s-a gresit in educatie cu cel de-al treilea copil?

"...mama prostilor e mereu gravida!"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Noe

pe mine m-a batut maica-mea cand era mica
si bunicii
si taica-meu de cateva ori...

nu m-as gandi nicio secunda, dar nicio secunda sa imi lovesc sau sa imi umilesc intr-un fel copila, mai ales stiind prin ce am trecut eu

inteleg f clar ca abuzul lasa niste urme foarte adanci, dar pe langa "amintiri din copilarie", mai ai si ratiune/judecata...sa nu mai spun de sentiment/empatie: cum poti lovi un om pe care il iubesti? cum ii poti produce suferinta in mod constient?

Pt. ca nu toti au judecata si nici empatie. Pt. ca aceia care aplica pe propriii lor copii metodele drastice care le-au fost lor aplicate, au fost "dresati" sa creada ca asa e bine, ca acesta e modelul de urmat.

Poti fi uimita sa auzi (asa cum si eu am fost uimita) ca, in general, oamenii urmeaza modelul care le-a fost imprimat de parinti/bunici/societate. Prejudecatile se transmit ca o pecete, multi se transforma fara sa-si dea seama in propriii lor parinti si repeta greselile acestora.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Exact Maria. Exact asta urlam noi toate (ma rog, dupa ultimele postari aproape toate) in gura mare. Ca procedand asa (desi din dragoste ar crede ea) distruge un copil.
Ca solutia problemei pentru care ea ne-a cerut sfatul se afla in interiorul ei. Ii trebuie doar intelepciune si ajutor sa o gaseasca si sa o urmeze.

In alta ordine de idei, semnatura Giuliei ma face sa ma intreb: o fi gravida?

Anca si Alex (1 an)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

Denizel, este ok ca orice copil sa fie rasfatat, dar asta inseamna anumite limite nu? Pentru ca stim ca, copii, daca nu le impui anumite limite... sar calul. E normal pentru un copil, nu?
Ei, limitele astea depind in primul rand de educatia oferita de catre parinti si in al doilea rand de copil.
Iti dau urmatorul exemplu: familie tipic romaneasca cu 3 copii, de la tara, crescuti dupa tiparele tipic romanesti. Doi dintre ei ajung ok, al treilea crescut si educat in acelasi tipar are un comportament deviant de mic. Adult ajunge si face puscarie.

Poate ca i s-a aplicat un "tipar" gresit, cand el avea nevoie de o alta abordare adaptata lui. Oamenii nu sunt la fel, copiilor nu ar trebui sa li se aplice tipare.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:

Cu alte cuvinte sunt oameni de treaba, nu joaca la aparate, nu isi beau salariile, sunt asezati la casa lor, cu neveste si copii, un credit-doua la banca si un serviciu stabil. Asta ai vrut sa spui, nu?
Ca banuiesc ca nu le-ai facut o evaluare psihologica si nici nu stii cu certitudine ce se intampla in sufletele lor. Sau daca isi bat nevestele/copiii/peturile.

Anca si Alex (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:

Giulia e evident ca nu intelegi ce spunem noi aici...
Trebuie sa pui limite ca parinte, dar nu pui oricum limitele astea. "Tiparul tipic romanesc" de educatie include bataia, include ideea de "eu te-am facut, eu te omor", include umilinte, include neascultarea copilului, lipsa totala de respect pentru copil si pretentia la respect din partea copilului, si..., si..., o gramada de obiceiuri total nepotrivite cresterii unui copil.
In exemplul tau cu familia, e absolut evident ca s-a gresit educatia tuturor copiilor si unul din ei a reactionat opunandu-se. Nici ceilalti doi nu sunt OK, au acceptat dresura si probabil o vor practica "traditional" pe copii lor.
Discutia e lunga si complicata, daca esti interesata apuca-te si citeste cate ceva despre psihologia copilului, eventual si carti de Alice Miller.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Citat:

Exact Maria. Exact asta urlam noi toate (ma rog, dupa ultimele postari aproape toate) in gura mare. Ca procedand asa (desi din dragoste ar crede ea) distruge un copil.
Ca solutia problemei pentru care ea ne-a cerut sfatul se afla in interiorul ei. Ii trebuie doar intelepciune si ajutor sa o gaseasca si sa o urmeze.

Anca si Alex (1 an)

Parerea mea despre atitudinea Danei este ca ea face ce a invatat/vazut la parintii ei, crezand ca asa e bine. Isi trateaza copiii dupa cum a fost ea tratata de parintii ei. Asta stie, asta face ... deocamdata. Cand isi va da seama ca exista si alte metode, poate ca va schimba maniera.

Sa nu ne miram, cum scria si Rrox, acesta e tiparul, greu sa scapi de el, mai ales cand Dana convietuieste cu parintii ei care sunt "pe faza" si probabil ca au grija ca metodele de educare traditionale sa fie aplicate asupra nepoatei, iar tatal copilului presupun ca nu se implica (n-a scris despre el).

Chiar asa, Dana, cum vede sotul tau aceasta poveste ? El ce parere are ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Ultra simplificand, s-a gresit cu toti 3. Primii doi copii au reusit sa depaseasca anumite traume, au reusit sa se redreseze, iar cel de-al treilea NU!!

Nu exista "comportament deviant de mic"! "Deviantzele" sunt fabricate de parinti care nu stiu sa se poarte cu copilul!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Citat:

In alta ordine de idei, semnatura Giuliei ma face sa ma intreb: o fi gravida?

Anca si Alex (1 an)

Anca, nu stiu daca Giulia a vazut intrebarea ta, dar eu pentru asta iti dau o mare, dar MARE bila neagra. Poti sa aduci cate argumente vrei impotriva violentei asupra unui copil, poti sa o contrazici pana in panzele albe, dar asta intrece limita bunului simt. Si te si raportez la moderator, ca sa nu zici ca nu stii cine a facut-o.

4 anisori...uraaa!

Mergi la inceput