ati fost la psiholog sau consilier relatii, cuplur
Raspunsuri - Pagina 2
Anamadalina spune:
Eu am fost la psiholog singura, atunci cand inca eram casatorita, dintr-un motiv simplu. Cand am constientizat ca eram doar sotia lui. Si atat. Eu ca persoana nu mai existam, universul meu era familia noastra si EL; m-a lovit in moalele capului cu decizia de a ne separa 1-2 ani si de a vedea daca lui nu i-ar fi mai bine cu altcineva etc...
Psihologul nu are retete de viata, nu ofera directii de urmat, ci doar induce discutii care releva anumite parti din tine a caror intelegere te ajuta sa surmontezi o problema. Inclusiv crearea profilului psihologic te defineste; de fapt asta e cel mai important castig in consilierea psihologica, cunoasterea de sine, armonizarea cu sine insasi/ insusi.
Este o experienta utila, incitanta; eu am reusit sa trec calma si echilibrata peste cele 10 luni de divort. Si acum imi multumesc in gand pentru decizia de a intra in acel cabinet.
Hellene, ia-o ca pe o experienta constructiva. Nu te astepta sa-ti rezolve problemele, iti va oferi (sau va va oferi) posibilitatea de a discuta directionat, dar trebuie sa aveti amandoi deschiderea necesara.
Mult succes va doresc.
Maduta
"Nu exista inaltimi de neatins, numai aripi prea scurte"
cristiama spune:
in mod cert psihologul nu te va ajuta sa-ti "repari" relatia actuala, poate nici nu o sa mai vrei asta ci sa-ti gasesti tu echilibrul.
Si ceea ce mi se pare mie important sa stii ce inseamna "relatie buna". E socant dar eu femeie de 30 de ani care citise multe carti despre relatii de cuplu habar nu aveam. Eu nu stiam ca int-o relatie te poti simti implinita, fericita, ca te poti dezvolta.
Si mai ales sa nu astept mai putin de-atat.
Noi ne-am despartit o vreme dupa ce am inceput sa mergem la psiholog, eu m-am si dus scurt timp, dar cand ne-am impacat eram alti oameni.
Pt noi schimbarea a fost o schimbare miraculoasa.
hellene_n spune:
multumesc fetelor ptr. raspunsuri.
nu stiu daca NE vom mai duce la un consilier , deoarece nu cred ca mai este nevoie. nu stiu de unde, cum si in ce fel s-a produs un mare DECLIK, menit sa ne arate amandurora cine suntem, ce vrem, ce sentimente avem unul fata de celalalt si mai ales am vazut ca vrem amandoi acelasi lucru - sa fim impreuna.
nu stiu exact ce a dus la declinul relatiei noastre, DAR stiu ca in acest moment suntem pe calea cea mai buna.
niciodata pana acum nu am constientizat atat de bine CINE SUNT, CE VREAU, LANGA CINE si IN CE FEL.
mereu a fost ceva confuz in viata mea, legat de o anumita persoana sau de vreun eveniment. acum......mi s-au lamurit toate.
e prima data in viata mea cand nu mai am nic cel mai mic regret!!!!!!!!!
ba da !!! poate ca nu l-am intalnit pe sotul meu mai devreme!!! ![]()
ma simt atat de linistita sufleteste si implinita incat simt ca am renascut!
va pup si va doresc un an nou LINISTIT!!!!!!!!