ati fost la psiholog sau consilier relatii, cuplur

care dintre voi a fost la un psiholog sau un consilier relatii?
am probleme in momentul de fata, imi doresc acest lucru. de fapt chiar caut un consilier in galati. daca cineva stie....mi-ar fi de mare folos!
as dori sa stiu daca v-a fost de mare folos cum ma astept eu.
Raspunsuri

Nix spune:
Din pacate nu cunosc un terapeut in Galati, dar sunt sigura ca vei putea gasi unul (fie pe internet, sau aici pe forum).
Vreau sa te felicit pentru initativa ta de a cauta ajutor, si cred ca atunci cand vei gasi terapeutul potrivit pentru tine, o sa iti fie de mare folos!

blue eyes spune:
Eu am fost la 2. Da, au ajutat. Casnicia naufragiata nu a fost salvata (spusei ca era o epava), dar mi-a folosit sa inteleg faptul ca nu mai era nimic de facut.
Poate ajuta numai daca partenerii trag la aceeasi caruta. Consilerul nu e un mag, nu are bagheta magica, el doar ajuta sa va puneti gandurile, trairile, sperantele in ordine si sa va rezolvati conflictele personale sau de cuplu, unele reprimate.
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

blue eyes spune:
Detalii...
Referitor la esec. Pe noi nu ne lega nimic, nu aveam nimic in comun, iar al meu fost a acceptat acest tip de ajutor cand era prea tarziu. Era dispus la schimbari, sa colaboreze, dar nu pentru ca ma iubea, ci pentru ca nu accepta ideea unui divort (al doilea), nu voia sa ramana singur. In plus, nu se putea impaca deloc cu gandul ca eu voiam despartirea, se simtea parasit, invins: pisica blanda devenise un tigru.
Revenim la consilierea in sine. Un psiholog ii ajuta pe cei doi sa vada mai bine in situatia lor ascultandu-i si oferindu-le solutii. Ele functioneaza doar daca partenerii vor cu adevarat sa continue pentru a fi din nou impreuna, cand inca se mai iubesc, se respecta, isi doresc o viata intima, dar se afla intr-o criza determinata de x motive. Psihologul poate vedea aceste motive dintr-un alt unghi si propune solutii.
Nu stiu daca am dat destule detalii, nu prea vreau sa-mi aduc aminte prin ce am trecut...Acum am alta viata, peste doua saptamani ma mut departe de el si de familia lui...
Mai jos un link util http://www.psiholife.ro/understanding-life.php?art=17&page=1
Poate o sa mai intervin, depinde mult de cat timp si energie am si de dinamica subiectului. Cu aceasta vreau sa spun, ca poate imi mai vine vreo idee, deschid vreo usita inchisa, daca citesc postul cuiva.
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

micalondra spune:
Da, am fost la o psiholoaga pentru a-mi salva casnicia, dar asa cum au spus si mai sus, trebuie sa isi doreasca amandoi partenerii sa fie bine in cuplu! A fost ideea amandurora si o consideram ultima solutie. Si se pare ca a functionat! Suntem foarte fericiti impreuna fiindca am reusit sa ne vedem greselile si am inceput sa ne autocorectam!
Daca amandoi sperati in imbunatatirea relatiei atunci o sa functioneze!
Mult noroc!

balanta spune:
blue eyes,scuze, nu mi-am dat seama ca tre sa te uiti inapoi si acest lucru ar putea fi dureros...cred ca detaliile ma interesau referitor la consilierea in sine...ma paste si pe mine un gand...dar vreau sa ma duc mai intai eu ...sa-mi pun eu unele lucruri in ordine...dar sunt sceptica...stii am citit atatea si sunt atat de cinstita cu mine insumi...incat nu stiu cu ce m-ar ajuta dar pur si simplu simt nevoia sa o fac...inca mi-e frica sa duc tot "cuplul" acolo tocmai pt ca se merge prea tarziu...si nici nu e usor sa iei in calcul toate solutiile...

A_Iulia spune:
Balanta, si daca nu e tarziu? Si daca descoperi solutii la care nici macar nu te-ai gandit?
De regula consilierii astia au in intentie sa repare, sa rezolve probleme, nu sa distruga cupluri. Deci daca se poate repara...de ce nu?

balanta spune:
...Adina...e posibil sa fie prea tarziu pentru mine...pur si simplu sa nu mai vreau...uite asa...de ciuda ca au trecut atatia ani...stii la mine se apropie si perioada critica a oricarei femei

A_Iulia spune:
Da, pai trebuie sa-ti definesti si tu ce ti-ai dori. Daca tu ai crede ca mai sunt sanse, atunci SIGUR sunt sanse. De ce sa nu le exploatezi? Macar stii ca nu a ramas vreun drum neexplorat.