Pepenasi de iulie - august 2008 (55)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Flo am ajuns prea tarziu pr cercelush ...
Si oricum am inteles k dak pic in pms-u vreunui moderator ... m-am ras de DC.

Anka cu fluorurile ... incepi si tu ca mine cu vigantolu' .
Ai mare dreptate cu chestiile "un baietel / o fetita nu face x sau y lucru". Eu si acuma ma strofoc sa ii explic lu' barbate-meu k un barbat isi POATE arata emotiile, este normal sa le aiba, POATE fi slab, POATE sa planga. Ca barbatul este si el om!!! Uite asha ti-l educa vreo mama spartana si p'orma stai ca proasta si te intrebi ce s-a intamplat cu relatia ta pt ca el se inchide, nu comunica, nu stii ce-i cu el si te trezesti numa' cand bubuie.

Vad ca va bateti capu' la greu cu concursurile . Poate ma bag si eu la Clipe de viata. Sa vad daca gasesc ceva foto care sa merite. Haideti fetelor, nu ne bagam mai multe??? Poate ne luam la cearta pe acolo shi baneaza astia tot clubu scutecelor

Ma uit acuma pe antena 3 la o discutie despre carnea de porc. Nu ma intereseaza in mod special dar ma uit ca un invitat este absolut agresiv si moderatoarea nu il mai poate controla ... a inceput sa-i taie vb brutal dar nimik!!! Ala o sa o ia si la bataie. Oricum ma uit la ea ca este clar nervoasa ... si reuseste in continuare sa dea replici, sa-l incuie cu intrebari si sa controleze cursul discutiei. Frateee ... daca eram io moderator ... Doamne cat ii admir pe oamenii astia care isi pastreaza stapanirea de sine si raman focusati pe prioritate cu toti factorii disturbatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Eu m-am inscris la Clipe de viata 2008 cu o poza...

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

jucarii - pina acum noi avem jucarii pe mai multe categorii:
1. jucarii educative: niste paharele-floare care ori intra unul in altul ori se stivuiesc daca sunt intoarse cu fundul in sus, inele colorate care se vara pe un stalp central, jucarii cu forme (alea de se introduc in gauri corespunzatoare). Luate mult prea devreme evident dar le-am gasit la preturi fara concurenta si le-am insfacat.

2. plusuri pufoase, rugoase, catifelate, oricum cu texturi diferite ca asta ii incanta deocamdata pe ei. Ieri insa i-am cumparat un Bugs Bunny din ala filiform, lung, care merge la fix sa poata fi carat la subrat sau de o laba si restul sa atarne (asta are legatura cu imaginile mele mentale despre jucarii potrivite )

3. (evident) zornaitori de toate felurile si culorile, desi nu pare sa prefere niciuna in mod special...

4. carticele deocamdata din alea cu foi tari cu animale si una de baie cu pagini plasticoase moi.

Oricum, am facut o conventie cu mine: din cauza ca am constatat ca am tendinta sa-i iau prea multe haine pe care le poarta in cel mai fericit caz 4 luni, odata cu fiecare hainuta-moft ii voi lua si o carticica. Am starns cateva deja (de unde se poate trage si concluzia ca ma cam arunc la haine, nu...? )

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Salutare!

Din pacate nu mai fac fata sa va citesc, desi mi-ar place, ce sa mai zic de raspuns. Eu sunt cu nervii intinsi la maximum, la noi aproape in fiecare zi e luna plina, da ieri parca a fost mai plina ca alta data si inca e plina si azi...

DIANAMI, m-ai speriat de numai cu hipoacuzia si mancatul culcat. Hai sa-ti spun cum face al meu, poate imi dau un sfat ca deja ma apuca spumele marii la fiecare masa. De cateva zile nu mai vrea frate sa stea in brate in pozitia in care ii dau biberonul oricat de flamand e. Se suceste, tipa, isi ridica spatele si refuza mancarea. Daca il pun culcat pe spate si ii dau asa biberonul, eventual cu cealalta mana mai si zornaindu-i ceva ca sa-l distrez, atunci mai am sanse. Si pana terminam masa pe mine m-au trecut toate apele. Ce sa-i fac? Sa-i pun o perna sub cap pana mananca? Da noaptea o sa fie distractie, ca el adoarme in timp ce mananca si daca eu zbang perna de dupa cap cand termina, atunci cred ca vad eu scandal ca l-am sculat.

Asaaa... Dar nu numai pozitia in brate de mancat cu biberonul nu ii place. Nu ii place nici pozitia semisezand, sprijinit de perna de alaptat, in care ii dau piureul de fructe si cerealele (cu care am inceput aseara). Si ma dispera ca el ar mai manca pireut da il enerveaza pozitia si se tot suceste si isi ridica spatele si mai bine nu mai mananca decat sa-l pun in pozitia aia. Cum sa-l mai pun???? Ca in scaun de masa inca n-am voie, abia in ianuarie ii fac nenorocita aia de ecografie la sold si dupa aia pot sa incep sa-l pun.

Cum spuneam, am inceput aseara cu cerealele si in afara de faptul ca s-a culcat la ora record 21.30, alta realizare n-am avut, s-a sculat de 4 ori pe noapte, iar biberonul nu l-a vrut nici in brate nici culcat, de la san ce a mai baut ceva.

DIANAMI, multumesc tare mult si de lamuririle cu vaccinul de pe PM Da de ce oare nu poate doctorita mea sa-mi explice asa frumos??? S-o fi gandit ca sunt mai redusa asa si oricum mi-ar explica n-as pricepe? Sau poate nici ea nu le stie asa bine si ii e frica sa zica ceva de cacao. Oricum, o singura intrebare mai am. Daca merg pe schema noua gratuita, atunci Engerixul il iau eu de la farmacie? Si il fac concomitent cu cel gratuit de 6 luni?

Va pup pe toate, ma duc sa mai fac ceva pana nu se scoala zmeul cel mic.

Monica, mami de Luca 17.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bufi

Cristina26 merge neaparat la dr
si eu am avut problema ta, dar dupa sarcina, nu in timpul sarcinii
am fost la dr si am facut electromiografie la mana care avea probleme...diagnostic: sindrom de tunel carpian stang, si am facut fizioterapie, respectic ionizari

si link-ul pentru concurs, plssssssssssssssssss vottttttttt
http://www.gradinite.com/site/ConcursFoto/detaliiPoza/217-ioana-rebeca.html

multam
bufi

vot 297

noi
un fulguletz
un pepenash

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

A, si pentru cand mai aveti luni pline, daca vreti sa va mai relaxati un pic si sa faceti haz de necaz , aruncati un ochi mai jos, sa vedeti cam ce ar fi trebuit sa faceti inainte sa aveti pepenashii pt. a va face o idee de cum e sa ai un copil :

"1. Pentru a va pregati sa deveniti mama, imbracati un halat de baie si fixati-va pe burta un sac plin cu fasole. Dupa 9 luni, scoateti doar 10% din continutul sacului!
Pentru tatici: fugiti repede la farmacie, goliti-va portofelul pe tejghea si invitati farmacistul sa se serveasca. Dupa aceea, mergeti la supermarket si cereti ca salariul dvs sa fie varsat direct in contul magazinului.

2. Pentru a avea o idee despre cum va veti petrece serile, intre orele 17h si 22h parcurgeti in lung si in lat sufrageria purtānd in brate un sac umed care cāntareste intre 4 si 6 kg.
La ora 22h lasati sacul, reglati desteptatorul la 00h00 si mergeti la culcare.
La miezul noptii, treziti-va si parcurgeti din nou sufrageria purtānd sacul timp de o ora.
Reglati desteptatorul la ora 3h00. Imposibil sa mai adormiti, evident, asa ca treziti-va la ora 02.00 si serviti-va ceva de baut.
Intoarcerea in pat la 2h45. Cānd suna desteptatorul, un sfert de ora mai tārziu, trezirea!
Cāntati cāntecele de leagan pāna la ora 4h00. Reglati desteptatorul la 5h00.
Treziti-va si preparati micul dejun. Mentineti acest ritm timp de 5 ani...fara sa va pierdeti buna dispozitie!

3. Goliti un pepene si practicati in mijloc o gaura de talia unei mingi de golf.
Suspendati-l de tavan cu o sfoara si balansati-l de la stānga la dreapta.
Dintr-o farfurie cu supa (foarte lichida) incercati sa hraniti "pepenele" (care e in miscare), jucāndu-va de-a avionul cu o lingurita.
Continuati exercitiul pāna cānd farfuria e pe jumatate golita, varsati restul... pe genunchii dvs...
Bravo! acum stiti sa hraniti un bebelus!
Pentru a avea o idee despre ceea ce se va intāmpla cānd va incepe sa mearga, etalati dulceata pe canapea si pe perdele, disimulati un pic de peste congelat in spatele televizorului si lasati-l acolo timp de o luna sau doua...

4. Imbracatul celor mici nu e chiar o formalitate. Incepeti prin a cumpara o caracatita si o plasa pentru peste. Incercati sa introduceti caracatita in plasa. Timp prevazut: toata dimineata.

5. Nu sperati ca veti mai avea o masina curata si stralucitoare ca in ziua cānd ati cumparat-o.
Cumparati o inghetata de vanilie si uitati-o in cutia de pe bord. Introduceti o moneda in casetofon (sau CD player).
Sfarāmati un pachet de biscuti sau de ciocolata pe scaunele din spate. In final, zgāriati fiecare portiera cu un cui.
Perfect!

6. Mergeti la supermarket insotiti de ceva care se apropie cel mai mult de un copil mic: o capra adulta de preferinta.
Daca intentionati sa aveti mai multi copii, folositi mai multe capre.
Faceti cumparaturile fara sa le scapati din ochi si platiti fara comentarii tot ceea ce au distrus.

7. Repetati de cel putin 5 ori tot ceea ce spuneti.

8. O ultima recomandare: inainte de a face copii, vizitati-va prietenii care au deja.
Criticati din plin metoda lor de educatie, lipsa lor de rabdare sau de autoritate. Permiteti-va sa le dati sfaturi asupra orei de culcare, olitei, lipsa bunelor maniere la masa etc.
Intr-un cuvānt: ajutati-i sa-si rezolve problemele si, in acelasi timp, profitati bine de situatie: este ultima oara cānd detineti solutiile...."

Monica, mami de Luca 17.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Multumim mult pentru vot!

Va pupam pe toate!

mergeti la vot de bebei

bufi

http://www.gradinite.com/site/ConcursFoto/detaliiPoza/217-ioana-rebeca.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anilansa spune:

Citat:
citat din mesajul lui _giulianna_

Buna fetelor!

Sunt o mamica de la odiseea vecina, sept-oct 2008. Va mai citesc din cand in cand, am aflat multe de la voi, sunteti o gasca tare faina!

Am 2 intrebari daca puteti sa-mi raspundeti:

1. Cum faceti sa adormiti bebeii fara leganat?
2. Prima si prima data cu ce ati inceput diversificarea?

Mami de www.flickr.com/photos/31848759@N02/3082351940/in/photostream/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008)

M-am facut mare si-o sa ma mai fac

giulia in legatura cu leganatul .... Darius doarme pe timpul zilei in leganut/ balansoar .... cate o data leganat si cate o data singurel ... obosit de la jucarii... dar seara eu fac asa.... ii dau sa pape la 10 .00 si dupa aia il pun langa noi in pat... de ne uitam la tv.... si il mangai usor pe cap , pe spate.... primul adoarme sotul el de oboseala... si dupa aia il intorc pe Darius cate taicasu se mai joaca cu mana lui un pic... si adoarme fara sa ii fac nik... cred ca de la atisasu mos ene trece la Darius cu acelasi somn si Darius adormea leganat si incet incet il puneam pe timpul zilei in pat langa mine si adormea si el.
pt diversificare... eu am inceput cu sucul de mar... nu ia placut si dupa 6 zile i-am dat suc de morcovel

Annasi Darius face tot la fel... e de la saliva ... mie mia dat doctorita " ADVANTAN MILK" sa il dau seara , dar in timpul zilei eu am o crema de la HEMEL - Sensitive skin cu ceara si miere de albine care nu prea mai patrunde saliva in piele ... tot de la aceasta firme este o crema special pt bebei asta ii saitul
http://www.hemel.ro/crema_pentru_piele_sensibila.html
sper sa se deschida

Alina mamica lui Darius Gabriel (29/07/2008)
http://community.webshots.com/user/Anilansa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Off moni ...
Mie de la 2 luni imi face asa cu papatul in brate. De la fix 2 luni ii dau in pat, ca sa am control asupra lui cu cealalta mana. Acuma ... ce sa zic, imi este clar ca am gresit si sper sa nu am urmari. De cand am aflat ii dau pe perna mare dar nu chiar in poz semisezanda. Este totusi destul de sus. Si o sa pun carti sub capul patutzului, asa cum au zis fetele. Ca sa stea permanent ridicat. Asta pana si daca gasesc acea perna de care mi-au zis anka si pica.
Nici al meu nu suporta sa stea in semisezand. Face crizeeee si alta nu!!! Abia astept sa stea in funduletz ca nu mai pot, innebunesc . Oricum nu este bine sa il pui in scaun de masa pana cand nu sta in funduletz. Nu-i asa fetelor????

Mai io chiar tind sa cred ca ne-am luat bebeii de la acelasi magazin, asa cum spuneai.

Rotarix am facut 38.1 azi dimineata si a scazut la 37.8 dupa un sup de eferalgan. Sa mai vedem acum ... Michella voi cum sunteti????
Bai ... va tot aud vorbind aici de febre, mucisori etc etc. Asta la mine a fost prima experienta. Pfuaiiii, naspa senzatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Am schimbat parola la contul de poze cu bebeii. Am sa trimit parola la fetele care au albume. Notati-o ca sa nu o pierdeti sau ceva.
O sa o tot schimbam asa sistematic ok?
Deci aveti rabdare va rog pana la sf zilei sper sa reusesc sa trimit la toata lumea.
Multumesc pt intelegere!

Mergi la inceput