Pepenasi de iulie - august 2008 (55)
Raspunsuri - Pagina 14
Mitzi76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui _giulianna_ Buna fetelor! Sunt o mamica de la odiseea vecina, sept-oct 2008. Va mai citesc din cand in cand, am aflat multe de la voi, sunteti o gasca tare faina! Am 2 intrebari daca puteti sa-mi raspundeti: 1. Cum faceti sa adormiti bebeii fara leganat? 2. Prima si prima data cu ce ati inceput diversificarea? Mami de www.flickr.com/photos/31848759@N02/3082351940/in/photostream/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008) M-am facut mare si-o sa ma mai fac![]() |
Buna! Din pacate cu leganatul cred ca multe de aici avem probleme. Noi speram ca dupa ce scapam de problemele care ii streseaza pe bebei (colici, inceput diversificare, vaccinari, etc.) sa incercam treptat sa ii dezvatam. Imi aduc aminte ca pe prima pagina am citit parca ceva despre o metoda de adormit copiii, nu stiu sigur, uita-te pe link-uri si vezi. La capitolul diversificare incearca sa parcurgi din urma mai multe capitole si o sa vezi cam cu ce a inceput fiecare mamica. Succes!
Mamicutza de Luca-Sebastian, David-Tudor si Toma-Paul
Primele zile ale lui Toma
Luca, David si Toma, cei trei muschetari!
dara_d spune:
Buna fetelor
Va multumim de urari , ieri am facut 5 luni si va intoarcem urarile.
SPUNEA CINEVA DE MAGAZINELE DM ?? CATALOG CEVA ?? EU NU LE GASESC SITE-UL PE NET AJUTOR?????????????????????????
CE SE MERITA CUMPARAT PT BEBEI DE ACOLO??
http://b1.lilypie.com/uLlkp2.png
bufi spune:
La multi ani tuturor!
Votati bebei care sunt in concursuri.
Sa inteleg ca se poate pune link cu concurs, daca sunt bebeii inscrisi la vreun concurs?
O am si eu pe Ioana si mi-ar placea sa ne votati
sa-mi spuneti daca se poate sa pun link, plssssssssssss
multam
bufi
M&M spune:
Neata!!!
Raportam o noapte agitata...s-a trezit de 2 ori azi nopate, ceea ce nu a mai facut de o luna
...S-a trezit speriat , a inceput sa planga, l-a luat tati in brate , de fiecare datasi au stat vreo 5 min si a adormit la loc... Chiar o fi de la luna plina??? !!!Si ma intreb de ce nu ma influenteaza pe mine care sunt racusor??!!!![]()
Oana, noi avem 23 de grade in casa... sunt mai friguroasa,, caci altfel am fi setat centrala la 21-22 de grade...
Ana, poate e din cauza ca s-a acumulat oboseala starea pe care o descrii...felicitari pt stelute...
Aaa...si eu la orele la care tu scrii, dorm profund...![]()
Eu am ramas cu o chestie tare nasoala din sarcina...de fapt, s-a agravat dupa ce am nascut...ma trezesc dimineata cu degetele de la maini inclestate, in sarcina nu pateam decat la un deget, acum toate degetele de la ambele maini..Tot zic ca ma duc sa imi fac analize...
Flori, florentina_dn este id-ul tau de pe mess?? Te-am adaugat si eu la listuta..imi trimiti pe mess site-ul unde sunt copilasii tai inscrisi...
Anaco, pai de ce nu il alsi pe sot o ora cu Mara in timp ce tu faci pomul de iarna???![]()
Misha, da la 6 luni e tot infanrix hexa...Votat!!!
Si eu am luat revista super bebe, dar inca nu am apucat sa ma uit pe DVD...
Cu ce tetine dati voi la bebei ceai si suc de morcovi??? Vreau sa incep sa ma pregatesc pentru marele eveniment , si anume diversificarea..Eu am biberoane de la NUk si Avent...
Monica , [
nu superi pe nimeni. De aceea ne-am adunat aici , fiecare sa expuna ceea ce stie si, mai departe, fiecare mamica va stii ce e mai bine pentru puiul ei.
MAi am de recuperat, ma duc ca s-a trezit " tzontzonel"
Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)
Tecky spune:
Flo votat.
Anna si Ralu se mai irita de la balute dar nu ii dau cu nimic pt ca ii trece de la sine.
Multumim fetelor pt voturi,am luat-o razna e clar.
ana_a spune:
am votat si eu Ajutorul Mosului
si pe micuta Raluca cu mamica ei!
Nici eu nu i-am dat flour la Stefan si nici la Matei no sa-i dau...tot pe acest principiu ca decat sa sar peste mai bine nu ma angajez la o astfel de treaba...sigur o sa uit unele zile ca si la vigantol mai uit....
Anka, nu am stiut ca sobolanii trebuie sa aiba dintii albi ![]()

Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam
ankalaura spune:
ILE - tu esti moldoveanca mama?? Ai zis "pac=pac" Eu zic "ciusca" ghici ce mi-s! 
Ce consier eu a fi greseli:
Cu jucariile pentru copii... eu cred ca e o greseala sa ii cumperi copilului NUMAI ce pare sa il atraga. Adica e atrsa de pistoale, mama, in maxim extaz, ii cumpara numai pistoale ca sa fie copilul fericit. Apoi, se mira ca pe copil nu il intereseaza absolut nimic in afara pistoalelor...
Cu povestile... cand parintii nu citesc copilului, pe motiv ca e prea mic, sau ca ei sunt ocupati... Se multumesc daca el adoarme singurel, sau cu un bec, o muzica..
Cu televizorul... ce mare fericire cand copilul se uita numai la MTV si canta cu mare aplomb melodii de la O-ZOne la 2 ani juma'
Treaba cu instinctele e o mare vrajeala. Educatia face melodia.
Spre exemplu ma streseaza mamele de baieti care se oripileaza de balet!
Desigur, fetitele sunt diferite de baietei, dar noi le formam deprinderile...
Nu ma face fericita asta... suntem dominati de clisee... "o fetita nu sta asa, o domnisoara nu face aia..." "un barbat nu plange, un baietel nu se joaca cu papusile"... "Fiind baiat" nu stiu ce reguli trebuie sa se intample. "Fiind fetita"... alte reguli trebuie sa se intample...
GIULIANNA - daca de la inceput ti-a adormit leganat, apai asa o sa o duceti un timp... Pe a mea o pun in pat si ea se culca, spre deosebire de prima cu care am facut poteca prin casa hatzanand-o si batzaind-o...
Cu diversificatul, vezi ca e subiect pa "Parintii intreaba" Ai ceva de citit, nu gluma. Mai simplu ar fi sa te iei dupa cum iti recomanda pediatrul, mai putin in cazul in care pediatrul e vreun tampit in care nu ai incredere.
Pe scurt, cica asa:
- cerealele (Anglia e pro, Franta e contra). Cica s-ar incepe cu ele daca e bebe slabut. Eu i-am pus in bibe cate doua masuri - wrong, ca cica nu se diversifica la bibe, ci la lingurita - ete branza ![]()
- sucul de fructe - majoritatea au devenit contra, mai putin parte din pediatrii romani. Eu i-am dat si primei, i-am dat si lu' number two. NU am facut exces. Alta parere e ca e ok atata timp cat il indoiesti cu apa si nu depasesti 150 ml pe zi, in mai multe transe. Noua dr ne-a zis sa ii dau intre mese, dar dr noastra e din categoria aia de care eu nu ascult.
- legumele piure - asta e un mare trend, si l-as fi abordat daca copilul meu ar fi zis ca e ok. Ei bine, in afara de morcov cu conopida si oarecum conopida simpla, a scuipat si a urlat de numa' Regula zice ca tre' sa alternezi culorile, una verde una galbena...
- fructele piure - si asta e un trend, si mi se pare ok. Dar trendul cu legumele e mai tare
A mea le accept asa si asa, eventual daca nu e mar gol
- biscuitul - un mare nu, exceptand biscutii fara gluten care se iau de la farmacie
- zaharul - un mare nu; vezi ca e si in borcanase si in cereale, citeste eticheta.
Asta este rezumatul rezumatului, dar concluzia in cazul meu a fost... Incearca-le incetisor si vezi cum functioneaza la bebele tau. Succees!
flo1980 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ankalaura de ce sunt fluoruri in otrava de sobolani? Ca sa aiba dinti frumosi cand mor otraviti? |

noi
un fulguletz
un pepenash
flo1980 spune:
Bufi pune linkul si vezi imediat dupa trimitere daca accepta sau nu ...
noi
un fulguletz
un pepenash
AnnaBaby spune:
Anka de mult vreau sa-ti spun ceva... de cate ori e cate o problema ridicata si care mai de care se ingrijoreaza pe respectiva tema, vii tu si ma linistesti complet cu parerile tale, vorbind din experienta si mai ales, folosind tonul specific
. Asa a fost si cu biberoanele, si cu apa, si cu diversificarea, acum si cu fluorul...iti multumesc ca imi dai asa o incredere si ca imi trece imediat senzatia de panica (poate e totusi prea tare cuvantul da' nu mi-a venit acu un sinonim mai soft
). Oricum, pt mine esti ca "biblia", te citesc cu sfintenie si tin foarte tare cont de parerile tale!!!

Anna
de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii