Numele dupa casatorie

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Eu vreau sa-mi pastrez numele. E al meu, ma identific cu el, ma simt bine cu el - sunt eu.

Nu vad cu ce l-ar incalzi pe viitorul sot ca ma cheama x sau y din moment ce raman aceiasi.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

eu am luat numele de familie al sotului - nici nu am stat prea mult pe ganduri daca sa o fac sau nu. pur si simplu asa mi s-a parut normal ca daca suntem o familie sa avem acelasi nume. plus ca stiu de la mine cum parintii au nume de familie diferite, ei fiind divortati, de fiecare data cand mergeam undeva cu acte trebuia sa duc si actele doveditoare ca mama e mama - sentinta de divort in cazul nostru.

oricum, pe mine nu ma definea in nici un fel numele de familie, adica eu tot eu sunt indiferent cum ma cheama. plus ca din anumite motive chiar mi-am dorit sa renunt la el. a fost mai greu in primele luni ca sunt deja obisnuita sa vorbesc mult cu clientii la telefon si tot cu numele vechi ma prezentam dar acuma a trecut.

a, si sotul are un nume super ok, ca daca era ceva funny sau care sa sune aiurea poate ma mai gandeam...

cu birocratia a mers foarte usor - nici nu am avut multe de schimbat, doar buletinul, permisul de conducere si cateva carduri, dar toate la aceeasi banca.

36+ cu Stefan Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

AMR 3 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

M-am casatorit- am luat numele sotului fara sa-mi pun nici o intrebare "existentiala". Divort- am pastrat numele lui gandidu-ma sa am acelasi nume cu copilul, sa nu-mi mai schimb toate actele, imi si placea cum suna asocierea- este un nume deosebit, simplu, usor de pronuntat si scris mai ales in mediul multinational in care ma invarteam.

M-am recasatorit si mi-am pastrat numele(numele primului sot!). Din aceasi motive ca cele de mai sus - el nu a avut nimic de obiectat! Noi avem nume diferite, copiii la fel. Probleme din pricina asta...doar cand vizitam Romania!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

eu as fi vrut sa iau numele sotului caci imi place f mult, insa aici nu e posibil decat dupa casatorie, prin tribunal, cu justificarea de rigoare, evident;
asa ca am zis asta e, nu ne complicam viata, raman cu numele meu
daca vom avea bebelasi, ei vor purta numele sotului (nici nu stiu daca exista varianta numelor impreuna)

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

Xio
eu dupa casatorie mi.am pastrat numele meu de familie, pe al lui nu l.am mai luat, iar copilul nostru are 2 nume de familie al meu si al tatalui -sotul meu, pe certificat romanesc, pasaport romanesc cat si pe actele spaniole este foarte legal

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

mi se pare foarte corect ca fiecare sa poarte pana la ultimul "eveniment" numele pe care i l-a dat ta'su. nu ma marit ca sa primesc un nume, ca nu sunt bastarda, iar copiii mei ...sa poarte numele tatalui lor. nu sunt o "reclama ilegala - conmsidera acesta un avertismentta" inraita dar mi se pare o discriminare ca femeile sa-si schimbe numele, dupa cum, mi se pare de prost gust sa-i cer sotului sa si-l adauge pe al meu...
eu cunosc, insa, multe femei care abia au asteptat sa-si schimbe numele ca sa stie tot oboru', gara si pantelimonu' ca s-au maritat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicutza_bb

Citat:
citat din mesajul lui monicutza_bb
...pur financiare si birocratice

ari credeam ca am zis si eu acelasi lucru...

monicutza, cred ca ideea era ca nu sunt numai motive financiare si/sau birocratice, dupa mine cele mai importante sunt cele afective sau care tin de personalitatea viitoarei sotii.

sunt perfect de acord cu Ilinca si cu Denaira.

Numele meu de familie e al meu. ma reprezinta (ma reprezenta..)
din adolescenta mi-am spus, ca un fapt, ca nu-mi voi schimba numele. Si cand a fost sa fie, chiar cu ceva vreme inainte, omu meu mi-a spus :stii, nu trebuie sa-ti schimbi numele, nu am ambitii din astea, stiu ca e un nume deosebit, cu istorie, si ca-l iubesti. e ok pentru mine."
ei bine, la sfat am avut un moment in care m-am gandit asa: el nu mi-a impus nimic, niciodata, insa l-am auzit, intr-o conversatie cu cineva, cum spunea ca trebuie sa fie tare fain sa ii dai sotiei numele tau. si am fost f induiosata, mai ales ca mie nu-mi spusese; si am vrut sa-i fac o bucurie.
maare greseala. pe langa tonele de acte, partea cea mai neplacuta a fost ca vreo 3-4 ani, eram zombie. ma uitam urat la toti cei ce-mi spuneau pe noul nume, ma uitam urat de cate ori il vedeam scris (al meu era un nume lung, asta e asa scurt incat "se termina inainte de a incepe". probabil ca, inconstient, se vedea ca nu-mi place, de fiecare data trebuia sa il repet, caci il aruncam pe gura, de nu intelegea nimeni nimic (cel vechi, lung si ciudat, era inteles din prima)
acum m-am obisnuit. dar nu ma simt eu, cand imi dau numele. cred ca, asa cum un prenume nepotrivit te poate marca, la fel e si cu numele de familie. si-acum sufar dupa el. sotul meu imi tot propune sa il luam toti pe al meu, cel vechi, insa e atata birocratie incat nu-mi vine. in plus, socru-meu e bolnav de inima si, chiar daca nu ne intelegem prea bine tot timpul, n-as vrea sa il am pe constiinta (de-asta nu l-am luat amandoi pe al meu cand ne-am casatorit, m-am opus eu).

pe scurt, fiecare cum ii vine. insa, daca ti-ai pus problema asta si iti doresti numele tau, eu te sfatuiesc sa il pastrezi, s-ar putea sa te marcheze neplacut renuntarea la el.

a, si inca ceva: ma crispeaza exprimarea "numele de fata" (stiu, nu s-a gasit o exprimare mai adecavata). adica ce, io, ca fata, eram intr-o stare de pupa, pana nu m-am maritat nu faceam doi bani, numele de familie e tot ce ma defineste?! "etee na!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Da, 26octombrie, asta era ideea pe care o exprimasem, ceva mai putin descriptiv decat tine, dar esenta este chiar cea pe care ai expus-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

[quote]citat din mesajul lui manon

mi se pare foarte corect ca fiecare sa poarte pana la ultimul "eveniment" numele pe care i l-a dat ta'su. nu ma marit ca sa primesc un nume, ca nu sunt bastarda, iar copiii mei ...sa poarte numele tatalui lor. nu sunt o "reclama ilegala - conmsidera acesta un avertismentta" inraita dar mi se pare o discriminare ca femeile sa-si schimbe numele,

[/quot]

Interesant ca ti se pare discriminare ca femeia sa ia numele barbatului, dar totusi consideri firesc ca ccc copiii sa ia numele tatalui. De ce nu pe al mamei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

e cam absurda ambitia asta ca viitoarea nevasta sa-ti poarte numele.
e doar un nume, nu te respecta mai mult sau mai putin daca o cheama ca pe tine.
cred ca este o optiune personala si ca trebuie luata ca atare.

mi se pare normal ca tatal sa dea numele copiilor, pt ca e un fel de mindrie si de recunoastere publica a statutului de tata.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput