De ce sa ne ferim de dr Tutunaru
Raspunsuri - Pagina 7
cosicel spune:
Dar acum am o mare nedumerire: cum ti se pune un diagnostic de endometrioza?
Adica pur si simplu, dr se uita prin laparoscop, si 'ochiometric' pune diagnosticul asta? Eu am lucrat pe-o sectie de chirurgie, si stiu ca nu poti pune un diagnostic decat dupa ce ai trimis 'piesa'(biopsie) la anatomie patologica, si un dr anatomo-patolog citeste ce s-a trimis.
Nu mi-e deloc clar care-i procedura la T, dar prea zambesc doctorii cand spui c-ai fost pacienta lui T, si intrebarea urmatoare e: "si, aveti endometrioza, nu?"
Asta am gasit eu pe net despre cum se pune diagnosticul:
Daca este suspectata endometrioza, se va efectua o laparoscopie exploratorie, care consta in insertia unei camere video in miniatura in abdomen. Medicul va examina in acest mod cavitatea pelviana si organele sexuale. In timpul acestei proceduri se preleva o proba pentru biopsie.
Acum chiar sunt nedumerita...
Georgia, chiar nu-ti imaginezi ce aranjamente sunt intre farmacii si doctori! Imi amintesc, de cand lucram, ca veneau reprezentantii de la diverse firme si dadeau bonuri cadou, medicilor care prescrisesera pe retete, medicamente pe care le comercializa firma lor!
Iar astea nu-s povesti, sunt experiente traite de mine...
boreal_1974 spune:
As vrea sa lamuresc cateva aspecte pe care cu buna stiinta le igorati constant:
1. oare stiti ca programul doctorului la cabinet este luni, miercuri si vineri, dar vine si marti, joi, sambata si duminica, pentru voi?
2. va intrebati oare cate nopti din luna doarme in patul de acasa si nu pe o amarata de canapea din sectie? Ca timpul alocat familei este extrem de limitat, cateodata inexistent?
3. pentru ca sunt cateva fete care se tot intreaba ce se intampla cu fondurile fundatiei; de acolo se cumpara aparatura medicala care nu poate fi oferita de catre spital pentru operatiile facute pentru vindecarea sau diagnosticarea voastra.
4. haosul de la cabinet este creat de paciente care nu au bunul simt sa-si faca o programare si vin, de multe ori indemnate tot de voi, ca tot or sa fie pana la urma consultate de catre domnul doctor. Am asistat intr-o seara la o scena care spune tot: la intrebarea cate dintre cele 20 de paciente avea programare, stiti cate au raspuns afirmativ? UNA SINGURA!
5. considerati ca domnul doctor este obosit din cauza faptului ca isi petrece noptile prin cluburi, sau ca profesia lui este pusa pe primul loc?
Il cunosc de multi ani pe domnul doctor si singura deosebire este faptul ca acum este mult mai obosit, intr-adevar...vorbeati de profesionalism???? Ca acum cativa ani era mai profesionalist de cat este acum.....HA, HA, HA....din cauza asta acum are atatea competente.....
Mi se pare ingrat sa comentati profesionalismul unui doctor, vreau sa va intreb cate dintre voi sunteti medici si cate au lucrat alaturi de domnul doctor?
Ati auzit cu siguranta de medici care isi inchid telefoanele noaptea sau in week-end-uri, sau ingaima asistentei care-l suna o scuza ordinara, iar pacienta ii naste cu cine stie cine.
Ati auzit de medici carora daca nu le dai fabuloasa suma de 1000 de euro nici macar nu te mai cunoaste?
Ei fetelor, eu am auzit si m-am izbit de acesti medici, iar domnul doctor nu face parte din aceasta categorie sub niciun aspect.
Consider ca ceea ce faceti aici este pura denigrare a unui medic exceptional si ca, daca ati fi vrut sa scrieti impotriva lui o puteati face la subiectul "doctori de care sa te feresti". Sincer observ ca sunt cateva fete care scriu cu o frecventa constanta la acest subiect....ma bucur ca nu mai sunteti pacientele domnului doctor, pentru ca nici macar nu meritati asta.
PS Frustrarile voastre au alte motivatii.
L5845 spune:
boreal nu te supara, dar as vrea sa fac si eu niste remarci referitoare la randurile tale:
1.Exista doar 2 motive diferite, daca vine si in alte zile decat in cele in care are consultatii: a).- fie ii pasa de paciente si nu mai tine cont de program;
b).- fie vine pentru bani si niciodata un ban in plus nu strica, nu? Mi-ar fi greu sa cred ca face asta "pro bono"...
2. Atunci cand si-a ales profesia, stia ca asta presupune dedicare si ca timpul, mai ales daca ii pasa de oameni, nu-i apartine lui si familiei decat intr-o foarte mica masura.Concediile, cu siguranta in cazul asta, le face departe "de lumea dezlantuita", alaturi de cei dragi.
3. Nu cunosc si nu ma intereseaza problema.
4. Mi-e greu sa cred ca majoritatea pacientelor lui nu isi fac programare, iar daca spui ca fac asa, nu cred ca motivele lor sunt inexistente sau e vb. de nesimtire. Stie toata lumea, ca de foarte multe ori, chiar si la clinici cu pretentii, foarte rar se respecta programarea CEAS, sau daca mai apare cate un cadru medical, cu cate o "cunostinta" de brat si intra cu tupeu in fata, e clar ca se dau peste cap programarile. Sa mai spun de cazurile in care asistenta care ar trebui sa faca corect programarile, nu-si face treaba? Nu cred ca e cazul....
5. Profesionalismul unui medic, nu e reflectat doar de rezultatele examenelor pe care le sustine pe parcursul carierei, pentru a avansa ierarhic, ci si de reusitele si de compartamentul lui fata de pacienti. Renumele nu ti-l fac diplomele, ci pacientii si modul de a sti sa fii OM cu ei, ca doar si tu esti om, nu rasa superioara.
Nu inseamna ca daca nu esti medic, nu poti sa-ti dai cu parerea asupra unuia; in mod gresit, studiile fac diferenta intre oameni, dar a fi OM, e o calitate pe care nu multi medici o au, din pacate. La fel cum trebuie sa fii facut pentru a fi un avocat (by the way, cred ca decat in medicina, mai bine te reorietai) un preot, un invatator sau profesor, la fel trebuie sa fii facut sa fii medic, e nevoie de acel "ceva" special. Se stie ca sunt medici care au trecut prin facultate ca si gasca prin apa si in afara de "viroza respiratorie" sau alte boli "fixate" nu stiu altceva....si din nefericire, sunt cam multi din astia.
Nu am fost si nu sunt pacienta dr.T, am fost tentata candva sa merg la dansul, dar bine am facut ca m-am documentat si m-am razgandit.
E adevarat, cine nu munceste, nu greseste, dar cred ca daca nu s-ar face diferente intre pacienti, greselile ar fi trecute cu vederea mult mai usor, pentru ca tocmai profesionalismul ar castiga lupta.
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE! Cu DD inainte!
Lau-Meli
si 
" Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fii invins cu adevarat, daca nu te ridici!...G. Funakoshi"
Spre tzel!
www.onetruemedia.com/shared?p=435ebfa7d282ab934c08b2&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poveste
Doi zapaciti!
Arianna_M spune:
Sunt de acord cu tine boreal...bine ai spus...
eu nu sunt de mult timp pacienta dansului,dar am avut timp sa imi dau seama ce fel de medic este.
spuneti k va trateaza pe toate dupa acelasi tipar...pai dak toate mergeti la el cu probleme de infertilitate ! ....si k nu mai comunica...l-ati intrebat ceva si nu v-a raspuns?eu nu cred k plecati nelamurite din cabinet...asta doar dak nu vorbiti voi...ce ati vrea sa va traga pe fiecare de limba?
PS: foloseste manusi ...si schimba si servetelul dupa masa...dupa fiecare pacienta !
L5845 spune:
Arianna_M pai daca e ginecolog? Cu ce probleme sa mergem la un ginecolog, cu dureri de gat? Sau de picior?
Nu ti-as dori ca vreodata sa te confrunti cu probleme legate de fertilitate... despre care vad ca nu stii nimic, asa ca....
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE! Cu DD inainte!
Lau-Meli
si 
" Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fii invins cu adevarat, daca nu te ridici!...G. Funakoshi"
Spre tzel!
www.onetruemedia.com/shared?p=435ebfa7d282ab934c08b2&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poveste
Doi zapaciti!
Arianna_M spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui L5845 Arianna_M pai daca e ginecolog? Cu ce probleme sa mergem la un ginecolog, cu dureri de gat? Sau de picior? Nu ti-as dori ca vreodata sa te confrunti cu probleme legate de fertilitate... despre care vad ca nu stii nimic, asa ca.... Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE! Cu DD inainte! Lau-Meli si ![]() " Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fii invins cu adevarat, daca nu te ridici!...G. Funakoshi" Spre tzel! www.onetruemedia.com/shared?p=435ebfa7d282ab934c08b2&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poveste ![]() Doi zapaciti! |
Asa crezi tu......dak nu stiam..eram pe un forum de facut prajituri
Dierna spune:
Eu nu inteleg de ce e comparat Tutunaru cu sistemul medical romanesc ci nu cu un standard european, parca suntem in UE????? Daca il punem in contextul medicinii romaneshti care e cum e, normal ca Tutunaru va iesi invingator, dar daca ne vom multumi cu putin asa va fi si progresul acestei tari si a sistemelor aferente....lent. Daca asta vrem pai tot inaite....
Parca Tutunaru lucreaza cu medici din Israel si USA, nu vede diferenta de comportament a acelor doctori in relatia cu pacientii si comportamentul lui?
Ca este foarte ocupat ca are 100 de chestii de facut in acelasi timp....de acord, dar de ce in toti aceshti ani nu si-a format un om sau oameni dintre rezidentii care i-a avut? Faptul ca nu poate lucra in echipa sau nu vrea sa imparta responsabilitatile si/sau banii cu alte personae imi pune alt semn mare de intrebare.
Ce se intimpla cu noi cu romanii este ca am fost obisnuiti cu putinul si sa facem scandal cind nu trebuie, in loc sa ne cerem drepturile civilizati atunci cind trebuie.
Eu sunt de acord ca a facut mult mai multe lucruri decit multi doctori din Romania, dar ca vrea sa faca mai mult decit shtie si decit poate duce e adevarat si pe mine nu ma poate convinge nimeni de contrariul. Am trait pe pielea mea superficialitatea dumnealui si la o virsta la care fiecare luna e importanta.
Numai bine
Dierna spune:
da Ariana, l-am intrebat eu destule si mi-a raspuns prost la unele, preferam in cazul asta sa nu imi raspunda.
Nu mai luati lucrurile asa de ushor, analizati inaitre ce zice fiecare si veniti cu contraargumente.
Cosi, se pare ca un dr. cu experientza cam isi da seama cind e endometrioza si cind nu, e cam ca chestia aia ca iti gaseste o tumoare si inaite de biopsie dupa cum se prezinta stiu ca este maligna sau benigna. Dar e clar ca tb sa iti ia biopsie si sa o trimita la laborator, dar de facut clar ca nu o face, sau poate in cazuri grave pentru a stabili stadiul ei.
L5845 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Arianna_M ...spuneti k va trateaza pe toate dupa acelasi tipar...pai dak toate mergeti la el cu probleme de infertilitate !... |
Nu am facut decat remarca la ceea ce ai scris, nu e vb. de cearta sau rautati...iar daca stii ce e infertilitatea, atunci stii si faptul ca fiecare om e o entitate aparte si orice problema aparent comuna, de fapt e diferita de la pacienta la pacienta...
Si sa stii ca si forumurile de prajituri, au rolul lor....
Lau-Meli
si 
Spre tzel!

Doi zapaciti!
kay spune:
boreal, iarta-ma ca sunt frustrata.
da daca tot sunt asa, nu vrei sa-mi dai o pauza? ia du-te tu cu Sonia la Boston, innebuneste tu 10 ore pentru copilul tau care e pe masa de operatii, cu inima oprita, zbate-te tu ca mine pana acum, sa iti vezi copilul mort in brate la 1 luna, sa il vezi resuscitat de atatea ori, sa nu poti respira de frica, sa nu poti dormi de frica, sa ajungi sa o iei razna de frica, nesiguranta...
vrei sa mai continuu? sa-ti mai spun? ia sa vedem... daca se reusea macar suspectarea unui diagnostic intrauterin Sonia nu mai trecea prin cate a trecut si acum nu avea problemele de auz pe care probabil le are, nu statea 2 luni lata, sedata uneori in coma, fara diagnostic, fara un loc unde poate fi tratata etc... DACA 'domnul doctor' isi punea macar un semn de intrebare la IR-uri 0,88 ; 0,84 SUB tratament de la 14 saptamani, cu 11 pastile de tensiune pe zi, poate puteam ajunge in strainatate la un MEDIC care chiar sa se preocupe... DECI nu ma face tu pe mine frustrata, ca jur ca am motive sa fiu. si ai grija la limbajul tau.
acum sa-ti fac si eu o lista :
1. oare Domnu Doctor stie cate zile din anul trecut am dormit eu in patul meu?
2. oare Domnul Doctor stie cate nopti n-am dormit eu? Cat am plans?
3. oare Domnul Doctor stie cum e sa astepti sa-ti moara copilul? sa ti se zica zi dupa zi ca pana maine nu mai traieste?
4. OARE Domnul Doctor stie CATI BANI au fost necesari pentru a repara lipsa lui si a lui iosup de interes? vreti sa stiti? cam 200.000 euro pana acum. mi-a dat el un leu? NU !
5.crezi ca eu sunt varza psihic, obosita, terminata pt ca merg prin cluburi ?
asa ca mai scuteste-ma cu Domnmul Doctor. in cazul meu a facut-o varza de tot, a recunoscut chiar Domnul Doctor. acum le vede de nu se poate... si duble discordante si dsv-uri si dsa-uri... stii boreal, uneori imi vine sa ma duc sa-i sparg capul cu ecograful ala al lui. mai mult lui Iosup... si daca imi spunea fa-ti tu morfologie unde te duce capu, atunci nu mai era vina lui... dar asa, m-a trimis la iosup. daca ginecologul te trimite undeva, se presupune ca e uin medic bun. IOSUP nu are COMPETENTA sa realizeze morfologii de sarcina. asta mi-a soptit-o Colegiul Medicilor... dar voi mergeti cu incredere, asa ca mine.
spor !
oana
de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."