De ce sa ne ferim de dr Tutunaru

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Nu stiu de ce, dar ma simt datoare sa scriu si eu cate ceva din experienta mea. Si nu sunt numai pro, dar nici contra Dr. T.
Am ajuns la Dr. T dupa 2 pierderi de sarcina. Stiam de el din auzite, o colega de servici ajunsese si ea la el tot dupa 2 sarcini pierdute, dupa umblat din dr in dr ca si mine, ea ajunsese la Iosup si apoi la dr. T, iar in mom in care eu am inceput sa ma simt rau cu a doua sarcina m-a trimis la Iosup. Prima impresie a fost groaznica, dupa 15 min in care a masurat, s-a uitat, iar a masurat.... mi-a spus sec ca sarcina este oprita din evolutie. Am inceput sa plang, i-am spus necazul meu in cateva cuvinte si m-a intrebat daca vreau sa merg si la alt dr sa cer o parere si niste sfaturi. Am stiut din prima secunda ca este vorba de dr T, stiam ca ei colaboreaza. Am acceptat, am luat nr de tel si am si sunat. M-a chemat la cabinet. In drum spre cabinet l-am mai sunat de vreo 5 ori, nefiind din Bucuresti am nimerit tare greu. Dupa ce s-a uitat pe ecografia de la Iosup m-a intrebat daca sunt de acord sa imi faca si el una. Acelasi rezultat. Mi-a indicat insa sa mai astept cateva zile (era joia) si sa ma duc lunea la spital, pregatita eventual si ptr un chiuretaj. Luni dimineata la spital si-a adus aminte de mine, m-a luat jos la eco sa mai vada odata, ca nu cumva sarcina sa fie mai mica decat as fi crezut eu, desi eu cu 2 sapt inainte ii vazusem inimioara batandu-i bebelusului.
Dupa acea prima intalnire, mi-a dat o serie de analize de facut sa incercam sa gasim cauza. Am respectat tot ceea ce mi-a indicat. Totul a mers super. Am ramas insarcinata repede (ceea ce nu se mai intamplase pana atunci, ci dupa luni intregi de incercari), l-am sunat imediat, mi-a dictat tratam prin telefon de la 4 sapt de sarcina urmand sa ne vedem intr-o saptamana, totul a mers ca pe roate. A fost o perioada super, in care am simtit ca este dr minune, dr perfect. Cond din cabinet erau ok, se statea inca de pe atunci la coada desi iti faceai programare, iar daca mai nimereai si o nastere doua deja...Dar era destul de uman. In timpul sarcinii l-am sunat de nenumarate ori, incepand cu ora 7-8 dimineata si chiar si cateva telefoane noaptea la 2-3. Nu mi s-a intamplat niciodata sa nu raspunda. Ma intrebam mereu cum oare rezista sa fie trezit din somn la 2 noaptea sa stea sa imi asculte mie povestea si sa imi dea indicatiile necesare. Nu m-a repezit niciodata, nu mi s-a parut niciodata deranjat.
Incet incet a inceput sa se aglomereze. La cabinet erau cozi mai mari, la spital nci macar nu mai reuseai sa vb cu el. Totul a decurs insa normal si a venit inclusiv la nastere, intr-o seara de duminica, la ora 10.30. Mai mult decat atat, dupa ce l-am sunat mi-a spus sa merg la spital iar aici deja el anuntase ca va veni o pacienta de-a lui. Dupa ce m-a vazut medicul de garda acesta l-a sunat si i-a spus care este situatia, dupa care med de garda m-a anuntat ca dr T e in drum spre spital. In spital nu a trecut pe la mine 3 zile, ci numai la plecare l-am tot cautat disperata iar cand l-am sunat m-a certat ca de ce nu l-am sunat ca el a uitat de mine. Mi-a facut un control si mi-a urat toate cele bune.
Dupa controlul de 6 saptamani care de fapt a fost pe la vreo 12 am mai mers la el de 2 ori cu diverse probleme. In aprilie am fost iar la un control de rutina. Vroiam al doilea copil dar nu era ceva urgent, asteptam pur si simplu sa se intample. Dupa acel control am ramas insarcinata si la numai o luna l-am cautat iar. Am inceput procedura pe care deja o stiam. Pot sa spun ca din acel mom am vazut un alt om: obosit, necomunicativ, grabit. Nu mai era dr T pe care il stiam eu. La telefon nu mai raspunde ca alta data, drept ptr care nu am mai indraznit sa sun decat la ore rezonabile, ba chiar am sunat si cate 3-4 zile la rand in zadar. Am dat si mesaje, la unele mi-a raspuns imediat, la altele dupa 2 zile. Am mers si de urgenta la spital unde nici nu am fost bagata in seama, m-a chemat la cabinet dupa ce i-am spus ca nu sunt din Bucuresti, stateam de noaptea in spital si nu erau locuri in saloane asa ca am stat pe un scaun iar sotul in masina pana la 2 cand a ajuns la cabinet.
Am avut multe tentative de a merge la alt medic. M-am tot consultat cu sotul, cu prietenele, am intrebat in stanga si in dreapta. Va spun sincer ca, desi total nemultumita, nu am avut puterea/curajul sa merg la alt medic. Profesional am toata increderea in dr T si stiu ca sarcina va merge bine si ca oricand vor aparea probleme le va vedea. In mom in care mi s-a deschis colul deja l-am vazut ingrijorat, eu vroiam sa plec acasa si sa revin dar m-a trimis de urgenta la spital, nici nu a conceput sa mai plec pe drum. Mi-a explicat la cabinet care sunt problemele, ce se poate intampla, ce urmeaza, tot. La spital in afara de intalnirea din holul salii de nasteri nu ne-am mai intalnit. CA sa vad daca totul e bine cu cerclajul am mers la cabinet iar, la cateva zile, numai asa puteam comunica cu el. In ce privesc analize si alte investigatii, daca nu le mai stiam de la prima sarcina intrebam mereu fetele pe forum, ptr ca dr T a cam uitat de fiecare data ce urmeaza sa fac.
Dupa cum va spuneam si eu sunt tare nemultumita de dr T de acum, sunt nemultumita de haosul de la cabinet, sunt nemultumita de modul in care se fac programarile, de modul de comunicare, de cum decurge fiecare intalnire fugitiv si nici macar o poza calumea cu bebe nu mai sta sa iti faca (nu mai spun de filmuletele de altadata), sunt nemultumita de faptul ca in spital nici macar nu te baga in seama, de faptul ca uneori ai o problema si nu stii ce sa faci decat sa iei drumul Bucurestiului ptr ca nu raspunde la nici un telefon...DAr rabd cu gandul ca sunt o fericita ca am un pui mic acasa super sanatos, ca va veni si a doua minune pe lume curand si tot greul acesta va trece si va fi uitat.
Daca eram in situatia de a merge luna de luna, poate ani de-a randul la usa cabinetului, cred ca renuntam de mult, insa rabd la gandul ca stiu ca nu va dura o vesnicie, ptr ca am incredere in faptul ca atunci cand va aparea vreo problema o va vedea din timp si va actiona in consecinta.
Daca ar fi sa o iau de la capat acum nu stiu daca as avea nervii necesari, nu stiu daca a treia oara as mai merge tot la el, doar daca intradevar s-ar schimba ceva, daca si-ar lua un ajutor de baza la cabinet, daca rezidentii ar fi mai implicati nu numai in spital ci si la cabinetul particular, mai ales ca in Bogdan stiu ca avea mare incredere si poate ca un ajutor ar fi bine venit, inclusiv doua asistente capabile, ptr ca Ramona este demult depasita, nu mai poate tine evidenta nici macar a unor programari, daramite mai mult.
Va pup pe toate si va sfatuiesc sa faceti asa cum credeti ca este mai bine, sunt convinsa ca sunt multi alti dr buni, poate mai buni, din pacate trebuie sa incerci pe pielea si timpul tau sa vezi care este dr perfect ptr tine.

Mamica lui Rares (15 oct 2006) am 2 ani poze ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosicel spune:

ingeras70, esti dulce tareeeeeeeeeeeeeeee

Sunt sigura ca fetele n-au vrut sa ne certe, dar vor sa-l apere pe dr T. Si eu am carcotit pe forumul proT, asa ca... nu pot decat sa le admir modul in care il vad pe T.

Stii, indiferent de cate nasteri si monitorizari reusite a avut/va avea, eu niciodata n-o sa mai cred ca e un medic bun. Nu spun ca tb sa ai doar reusite si sa te miorlai pe langa paciente ca sa te vada la superlativ, dar macar sa te porti civilizat si corect profesional.
In cazul meu, superficialitatea e cuvantul cel mai potrivit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Mie mi-a fost tare drag intr-o perioada....era o simpatie reciproca,imi spunea pe prenume....am facut laparo cu el,verdictul a fost trist:trompele nefunctionale,deci singura sansa FIV.Au urmat doua fiv-uri cu dansul si d-na Matei....Nu imi facuse histeroscopie inainte de FIV,am facut-o mult mai tarziu la Giulesti cu prof Marinescu si din ferire era totul ok ( in strainatate nu se incepe propcedura fiv fara histero inainte).Tratamentul la ambele fiv-uri mi-a fost dat de d-na Matei,nu de dr. T si de fiecare data a gresit tratamentul.In cazul meu as fi avut nevoie de o doza mai puternica la inceput,in primele zile,dar Matei imi dadea doza mica la inceput pe care ot tot crestea progresiv vazand ca nu reactionez.Nu mi se pare normal ca in cazul unei astfel de proceduri sa dea tratamentul biologul,iar dr. sa nu aiba habar despre acest lucru,doar la eco ne vedeam si masura foliculii.Sincer nu stiu de ce am mers a doua oara tot la ei....dupa doua esecuri m-am reorientat spre Giulesti.E adevarat ca nu am reusit nici acolo,dar acolo am un dosar complet,am primit un tratament bun si s-a si vazut o mare diferenta intre calitatea embrionilor de la Giulesti fata de cei obtinuti la Sabyc ( ca acolo am facut cele doua fiv-uri cu dr. T si biolog Matei).Ca nu am reusit deocamdata asta e alceva,DD hotaraste!Totusi acum am aflat ca in sfarsit la T a reusit o d-na prin FIV ( Vally) la noua lui clinica.Se pare ca e un prim pas....eu oricum nu ma mai intorc acolo,m-am simtit ca un cobai si am pierdut timp,bani,sperante,ovocite din putina mea rezerva pe care o mai am.....

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Kora, e chiar trist c-a tb sa treci prin toate astea!
Eu ma gandesc ca m-am oprit la timp, n-am trecut decat prin 2IA, dar mi-a fost suficient...

Dar pt ca tot ai intrat in contact cu SABYC, te rog, spune-mi cum e acolo. Din cate stiu, T nu mai are nicio legatura cu clinica, insa dr Matei... se pare ca da.

Eu facusem o programare la ei, insa am anulat-o, pt ca mi s-a parut ca domnisoara de la receptie era extrem de dezinformata (sau dezinteresata) si-a refuzat sa-mi dea niste date elementare, plus ca insista ca tb sa ma vada profesorul in conditiile in care nu la dansul imi doream sa ajung!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Fetele,va admir !
N-am fost la dr.T, si n-am intentionat nicio clipa sa ma duc,dar ceea ce am auzit despre el.... mai buna e o moasa comunala !

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Citat:
citat din mesajul lui cosicel

Stiu ca sunt rautacioasa (si-mi cer mii de scuze ca nu vreau sa va supar, stiu ca aveti cele mai frumoase intentii), insa acum cat timp ati avut problemele astea? Scuze, sunt convinsa e ca vb de cel putin un an spre doi.

Stiu ca sunt multe persoane care au fost tratate corect, stiu ca multe ii datoreaza copiii pe care-i au, insa ACUM lucrurile s-au mai schimbat! Poate ca suntem cateva care nu 'l-au inspirat' si ne-a tratat superficial...
Dar asa cum voi ati avut experiente pozitive, asa noi ne plangem amaraciunea ... si timpul irosit.

Cosi

Cosicel,
sa-ti raspuns la intrebare:

sarcina gemelara cu extrauterina si extirparea trompei - 16.10.2007 - deci acum un an!
Sarcina noua pierduta - 04.12.2008 - acum o saptamana!

Editez: si la nici una dintre ecografiile cand m-a anuntat ca am pierdut sarcina nu mi-a luat bani; si nici la chiuretaj, nici la laparo, nici la nastere, niciodata fara bon fiscal.

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)

Mergi la inceput

O, Doamne, ingeras26, chiar imi pare rau ca nici macar n-ai avut timp 'sa-ti lingi ranile'!
Cred ca doare cumplit.... n-am ce sa zic... bine ca s-a ocupat cum tb de tine, bine ca esti bine (cat de bine poti fi in situatia data), si-mi pare rau ca treci prin ce treci! Imi dau sema ca nereusitele mele par niste nimicuri comparand cu ce traiesti tu...

Uffff, insa eu n-o sa-mi schimb parerea in veci! Nu stiu, poate ca-si da mai mult silinta pt cazurile grave, dar eu ce vina am de s-a purtat asa? Putea sa-mi spuna ca nu-s 'interesanta' ca si caz, ca nu are loc, ca nu-si permite sa mai primeasca paciente... Dar sa-'si bage picioarele' in cele cateva luni cat m-a avut pacienta (impropriu spus, ca nu ma avrea pe vreun registru, baza de date...)
K, poate i-oi fi antipatica! dar din nefericire nu sunt singura!

Iar chitante - n-am primit decat una, in cele 4 luni in care ne-am tot vazut, si aia pt ca eram asa nervoasa si-am cerut-o cu tupeu... altfel n-aveam vreo sansa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Fetele,va admir !
N-am fost la dr.T, si n-am intentionat nicio clipa sa ma duc,dar ceea ce am auzit despre el.... mai buna e o moasa comunala !

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Nu vreau sa fiu rautacioasa, si nici sa ii iau apararea lui T, si nici nu stiu care iti sunt problemele, insa eu consider ca nu este normal sa iti dai cu parerea despre un om pe care nici macar nu l-ai intalnit, daramite sa-l cunosti. Atata timp cat nu ai fost pe moarte sau cat nu ai pierdut sarcini sa ai nevoie intr-adevar de un medic bun, care sa te ajute sa iti aduci pe lume copii, no comment.
Repet, nu iti cunosc problemele si nu stiu prin ce treci, insa eu una evit sa vorbesc despre oameni pe care nu ii cunosc.
Multumesc pentru intelegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingeras26a

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Fetele,va admir !

Gabriela

Nu vreau sa fiu rautacioasa, si nici sa ii iau apararea lui T, si nici nu stiu care iti sunt problemele, insa eu consider ca nu este normal sa iti dai cu parerea despre un om pe care nici macar nu l-ai intalnit, daramite sa-l cunosti. Atata timp cat nu ai fost pe moarte sau cat nu ai pierdut sarcini sa ai nevoie intr-adevar de un medic bun, care sa te ajute sa iti aduci pe lume copii, no comment.
Repet, nu iti cunosc problemele si nu stiu prin ce treci, insa eu una evit sa vorbesc despre oameni pe care nu ii cunosc.
Multumesc pentru intelegere.

Ceea ce stiu vis- a-vis de dr T , stiu de la o prietena de o viata?M-AR FI MINTIT?!.Ce folos ca a fost/ este bun bun ptr 10000 de paciente daca ptr ea n-a fost ?!

ps- imi pare rau sa aud ca treci prin ceea ce treci.Dumnezeu sa-ti dea putere si sanatate !

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

io am patit o chestie chiar haioasa ...pe bune acum ma distrez , atunci nu

dupa laparo , mi-a zis endo in fundul de sac douglas, trebuie diphe ... trece vremea , vreo 3 luni , si dau sa cumpar injectia .. imi aduc aminte ca pe reteta mi-a scris numele unei farmacii , cum ca e mai ieftin .. ok zis .. lasa ca sun sa ma asigur ca are .. si sun , si intreb pretul , scriu pretul tot pe reteta si plec sa cumpar .. si umblu , si umblu , alergam cu limba pe umar , caci ma hotarasem tarziu sa fac injectie (convinsa tot de o fata de pe forum , sa-i dea sanatate Dumnezeu si ei lui bbinica.. machusica ), si nu gaseam "marmacia" ...si dai si lupta .. si in disperare de cauza ca se inchide si nu mai gasesc locul cu pricina , intru tot intr-o farmacie si intreb candid , cerandu-mi scuze ca nu e ok ce fac .. unde e minunata farmacie ... vorbim , vorbim , oamenii binevoitori ,imi explica , si ma intreaba ..dar ce medicament cautati .. zic ce caut ... si zice , daca vreti il avem si noi .. io zic nuuu ca acolo e mai ieftin ...la care farmacista imi zice .. stiti acest medicament vine cu pret impus si adaos stabilit ..ptiu drace nu te cred .. ia zi-mi tu la ce pret il ai ... la x..aaa.. pei atat e si la marmacia recomandata .. na-ti'o buna .. cred ca m-au crezut venita cu pluta rau ...

clar are bune si rele .. pe mine astea cu statul la coada si comunicarea marunt din buze , adica spre deloc , mi-au dat finalul , vorba unui prieten ..

sotul meu zicea , doamne cum or sta gravidele pe scarile celea inguste de la cabinet (stateau jos pe scarita aceea de lemn ingusta)

asta e , romania va merge inainte si odata cu evolutia , va veni si respectul ..din toate partile ..de la paciente catre medic , si de la medic catre paciente

ingeras26a.. imi pare rau ... io te stiu pe tine , am vorbit odata in cabinet la spital .. io incurajam o fata sa faca laparo ca e simpla ..si tu ne-ai povestit atunci patania ta cu extrauterina ...

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput