Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (101)
Raspunsuri - Pagina 11
rein spune:
Ma bucur, Tzuna, ca sunteti bine!
da, tind si eu sa cred ca Petru asimileaza cand mananca mai putin, mai des si mai ales cu pofta. La noi ori de cate ori a avut o saptamana in care a mancat cu pofta s-a vazut la cantar. Mai e o chestie: eu m-am mai relaxat cu mancatul lui pt ca nu mai am energie sa insist si parca a inceput sa manace mai bine. Oricum are intre 11.800-12kg.
gabi78 spune:
Buna fetelor!
Va spuneam ca Tudor a avut o saptamana de greva foamei. Motivatia ... a mai spart un canin. Dreapta sus. Ieri si azi a mancat multumitor. El oricum nu se da peste cap cu mancarea.
Daca ar manca asa cum scrie Loradin .... cred ca l-as duce la doctor ca mananca prea mult si sa vada ce e in neregula cu el ...

Are 10 kile 200 ... deci FOARTE putin. Dar ... ce sa ii mai fac? Ca nu mai am solutii.
Daca mananca si nu ia in greutate eu stiam ca si asta ar fi un semn de ceva viermisori. Poate nu e cazul .. ca tare greu se scapa de ei!
Va pup. Sa aveti o saptamana buna!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07) si
madybulancea spune:
buna seara...va multumim ptr aprecieri,da de cateva zile are chef de papat singurul si ii place ff mult ca il laud si il apreciez...
rein razvi papa acolo cereale cu musli si fructe (mar si strugure) de la milupa,fff bune si singurele care ii plac intr-adevar...
am vazut ca vb de kg,razvi papa nu ma plang,chiar fff bine,si se vede si la kg are vreo 12-12,5 dak nu 13 nu mai stiu...
mai spuneti si voi programul de masa si in ce consta
razvi are asa:
5-6 sau 7- bibiron lapte 300ml praf junior
9-10- ou cu smantana sau branza sau ambele de 2 ori pe sapt,sau fructe mar ca atare sau mar cu banana,ananas,kiwi(ff rar) si biscuit blenduite si suc de portocale...razvi e adeptul linguritei,marul e singurul fruct pe care il papa ca atare
13-14- un singur fel de papa: ciorbe,supe,tocanite,pireuri,piure de cartofi,piure de sfecla,paste cu sos si toate evident cu carnita,peste
17-18- cereale,iaurt, orez cu lapte sau paste cu lapte
21:30- iar bibe cu lapte 300 ml
cam atat nu stiu dak e ok,ziceti si voi poate is eu invechita....razvi nu prea papa paine cu ceva,mai roade intre mese stiksuri,sau cereale fitnes sau biscuiti...nu e pofticios,decat dak avem noi ceva si nu ii dam dak avem ceva din ce am vrea sa ii dam nu vrea....
cam atat!iar is obosita si abia astept sa fac nanii!
noapte buna!
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
varsta nazdravanlui Razvan
diana_jors spune:
Programul de masa al lui Alex:
9:30-10 - ou facut in diverse moduri sau sandvici cu ceva si o ceasca de ceai sau Yop sau un actimel. Cateodata mai rontaie inainte de masa o grisina sau o jumatate de biscuite.
La amiaz (candva intre 12-15) - un bol mare de supa/ciorba, niste paine si gusta si din felul 2 daca are chef
Pe la 17 - o gustare, la gradi primeste chec sau ceva de genul asta facut in casa, asa ca si in week-end ne-am aliniat si ii dam gaufre sau kinder felie cu lapte sau ce mai testez eu pe la cuptor
Pe la 18-18:30, cand ajungem acasa - 3-4 mandarine sau o banana sau cateva felii de pomelo, si biscuiti sau grisine, uneori reusesc sa il conving si sa bea o jumatate de actimel. Si asta e ultima masa, mai mananca ziua urmatoare la 9:30-10.
Rezumat - e in stare sa manance pana explodeaza, dar numai supa sau mandarine
asa ca eu ii fac supa groasa si cu de toate
. Lactate - intre 0 si 150 ml pe zi. Nu mai are masa de lapte de la 1,2 ani. Si nu mai pune gura pe lactate de vreo 3 luni, decat Actimel si mai nou Yop, sa vedem cat l-a tine si cu astea. Fructe - se scoate cu mandarinele, cred ca numai ele ii tin anemia la nivelul marii. Carne - doar de pui sau peste, si cat mai putina...
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
ane2200 spune:
Buna seara. Profit de faptul ca doarme printul si incerc si eu sa mai raspund la cate ceva.
In primul rand, felicitari burticilor. Rein, mai ai chiar putin si-ti vezi comoara. Gabi, sanatate multa si ne rugam sa fie totul bine cu analizele.
Roxi - super convorbirile literare. La capitolul suc, asa face si Raul - daca ii zic de suc de portocale, el face brrrm, brrrm tuc )in continuare nu pronunta s, f)
Diana69 - cum au zis si fetele, daca tu tot te trezesti dimineata devreme incearca sa o trezesti si pe ea un pic mai devreme, si incet-incet sa-i incadrezi programul intre niste ore rezonabile si pentru tine. E greu sa te trezesti la 6 jumate, daca ea adoarme la ora 1. La pranz, si Raul doarme tot de pe la 2 jumate - 3 pana la 4 jumate - 5. Dar seara la 8 jumate e baia si la 9 suntem in pat. Dureaza pana aproape de 10 pana adorme, dar... pana dimineata la 8 e liniste.
Ela - spor la curatenie si la mutat. Faceti sarbatorile in casa noua 
Tzuna - Ma bucur ca sotul tau este mai bine. Maria cum mai e?
Si daca tot se vorbeste de programul de masa, cam asa arata progrmul lui Raul"
- trezirea la 8 - 8.30 - un bibe de lapte (250 ml) pe care il intinde pana la micul dejun (al meu), unde mai primeste si el o felie de paine cu gem sau cu cascaval, rar ou. Dupa micul dejun ii fac un suc de portocale, ca altfel nu pune gura pe citrice.
- masa de pranz - intre 13 si 14 - prima data felul 2 (tocanite, peste, ficatel, spanac - din fericire nu e mofturos), dupa care vine ciorba, din care de obicei vrea doar zeama.
- nani aprox. 2 ore, iar la trezire vrea lapte sau iaurt (depinde ce-mi cere) + biscuiti. Uneori ii mai fac un gris cu lapte, papanasi sau mamaliguta cu branza (n-am mai facut de mult). Pana la masa de seara, care e un biberon de lapte, avem fructe la discretie. Cum ziceam si mai sus, citreice nu vrea sa guste, in schimb ii plac tare perele, merele si rodiile.
- la 8 jumate baie, lapte, topait in pat si nani.
Aste e programul standard, cu unele mici exceptii, evident.
Si asa de final, ia uitati ce face Raul
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
rein spune:
Wow, din ce compar cu al meu, mi se pare ca Razvan mananca asa cum mi-as fi dorit eu...
Asadar, Petru, in zilele bune:
-07.00 lapte 230ml
-10.00 1-2felii de paine una cu almette, una cu unt si halva sau gem +lapte sau fresh de portocale; ori, de 2 ori/sapt toate astea inlocuite cu omleta cu cascaval
-12.30 2 polonice de ciorba cu smantana fara carne (nu a mai mancat carne de cateva saptamani)
-16.00 danonino branza de vaci si o mandarina sau banana
-19.00 un mar ras (nu musca din nici un fruct) cu Fagaras si biscuiti (din asta mananca numai jumate sau mai putin, restul sotul)
-21.30 150ml de lapte cu 1 mas de fulgi de orez.
Petru in zilele proaste:
-lapte
-danonino
-ciorba (scuipa legumele si zarzavatul)
-banana (scuipa jumate)
-lapte
Cum va spuneam, la carne sta tare prost: scuipa imediat si asta de cateva saptamani. Sper ca va trece, mai presimtim si noi fun canin, ceva..
adelyna spune:
Am aparut si noi sa nu ne mai dea disparuti Roxanici(cea cu Raresul vorbaret si mortal).
Am reusit si noi sa ne mutam dar am avut 2 zile infernale cu mult bagaj si oboseala(fetele au dormit mai mult intre drumuri).Norocul meu este ca ele mananca orice si nu mi-au dat multa bataie de cap,iar Natalia maine e la scoala si mai pot sa ma misc si eu.
Tzuna ,Noemi are acum la 1 an,8 luni si jumatate 11,5 kg dar inaltime nu stiu pentru ca de la nastere nu a mai masurat-o nimeni.
Va pupam pentru moment ,mergem la culcare ,dar revenim zilele viitoare.
adelyna si piticii
diana_jors spune:
ane, n-am sonor acum ca doarme Alex, daca daca imi spuneti ca stie tot alfabetul...
bravo oricum ![]()
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
Kitty spune:
Buna dimineata!
N-am mai scris de cateva zile...m-au coplesit toate, tot fug la spital la bunica, acasa treaba, Raul lectii, printre picaturi incerc sa fac cate ceva din pregatirile de Craciun. Iar de azi pana joi noaptea mai e si plecat Calin.
Bunica e putin mai bine, peste problemele ei a facut si o laringita care nu da semne sa treaca si dr a spus ca trebuie sa-i schimbe antibioticul - in conditiile in care ea nu mai suporta medicamentele. E si pisaloaga saracuta (cum nu se simte bne) imi spune sa-i duc castraveti ca ar manca, ii duc imi spune ca nuuuuuu, rosii ar vrea, ii duc rosii si imi spune castraveti...io casc niste ochi si spun ca ti-am adus ieri castraveti si ea imi "spune" (ca mai mult ghicesc ce vorbeste) MURATI!
Dar destul cu vaicareala!!
Ane ![]()
nu se poateeee, super cupilu! Pitilut - auzi acolo! Stiu ca e o perioada f grea pentru tine si uite - ce bine te descurci! (acum nu ti-o lua in cap, Bunburyca!)![]()
Carmen94, ce m-am distrat cum a facut copilu ordine....pai cine-i mosu asta sa pune fructele la pantofi? ![]()
Tzuna
imi pare bine ca sotul tau merge spre bine si sper ca Maria sa fie si ea bine.... v-a ajuns necazul asta!
Gabi sper ca totul va iesi bine la analize - si eu oboseam foarte tare in sarcina si sora mea oboseste...poate e ceva trecator! Pupam burtica!
Rein, Mihaela ..uite noua generatie de copiii spun lucruri traznite, sa notati lucrurile astea, e asa placut cand citesc poantele lui Raul de cand era asa miculut!
Diana, mi-era dor de poznele lui Alex ![]()
Diana69 si Giulia are program aiurea, in ultima vreme l-am mai reglat - asa cum spun fetele - mutand incet-incet ora de culcare. Problema e ca noi suntem tare huhurezi si ne culcam toti tarziu si ea nu se linisteste pana e miscare in casa.
Mady, frumusel e si frumos mananca! Sa va aduca numai bucurii!
De mancare...daca Loradin se mira ca Ana are numai atatea kg la cat mananca ..eu ma mir invers. Giulia de luni intregi are meniul asa :
7 - trezirea - lapte de la mama fara numar fara numaaar
10 - musli cu stafide, lapte, struguri - totul incape intr-un pumn
14 - amiaza - un singur fel carnite pui-vita-peste-curcan cu legume fel de fel,/orez cu legume / ou - totul cam 10-15 lingurite
18 - paine(o feliuta) cu unt/cascaval si cu ceapaaa muuuulta ceapaaaaa cu ulei de masline (alteori rosii, castraveti tot cu ulei de masline)
seara mai prinde cateva lingurite de iaurt sau o sticluta de lapte parmalat - prima crescita si apoi "a mama lapteeeeeeee" iar fara numar
Intre mese nu prea mananca nimic, f rar stafide, grisine (am gasit in Real cu o compozitie f ok dupa parerea mea), rar de tot cate un biscuit.
Acum de cateva zile a crescut putin cantitatile pt ca ii dau vitamine
pt prima oara si cu inima stransa, dar n-am mai scapat de dr - si pediatra si dr de familie mi-a spus sa-i dau.
Trimit ca scriu de o ora si un sfert la mesajul asta, cu mii de intreruperi, mi-e teama sa nu-l pierd pana la urma!
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
stefimic spune:
salut,
am vazut ca discutati de program asa ca venim si noisa dam raportul:
-trezirea pe la 8-9 si bem un bibe de lapte praf de 250ml;
-pe la 10-11 papam o bananasau branzica fagaras cu painica, sau cascaval cu ousor;
-apoi daca este frumos iesim afara si stam cam 1-2 ore si intram sa papam ciorbita sau felul doi dar numai unul dintre ele'
-apoi facem nani, in general de pe la 14 pana pe la 17 ,apoi papam lapte zuzu cu cereale cu miere de la nesttle, mai tarziu un iaurtel si seara la culcare iarasi lapte, 250ml, si apoi nani.
in restul zilei cat nu mananca si nu doarme ne jucam, facem o gramada de prostioare.
mai nou am facut bradutul vineri seara si acum este fascinat de el in fiecare zi trebuie sa dam drumul la muzica de la instalatie ca numai asa ii place.
om vedea ce se va intampla si cu mosul ca deocamdata stie ca la bradut=mos craciun, seara ii spune "pa caciun".
noi greutate avem cam 13 kg, 88 de cm si sunt destul de multumita.
cata mami de STEFAN(9.03.2007)