Copiluti de mai-iunie 2005 (92)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Buna!
Ne-am intors de la gradi si am uitat aparatul foto in clasa, in loc sa ne bucuram de serbare si sa savuram cadoul mosului noi ne certam si dam vina unul pe altul care-a uitat aparatul? Pozele ca poze, ca nici unuia nu-i pasa de ele (doar mie), dar isi pusese Andreas niste cartonase in geanta aparatului pe care tocmai si le-a cumparat si astepta sa ajunga acasa sa si le puna in catalog (album), asa ca tragedie mare

Serbarea a fost frumoasa mai putin mosul (nu stiu dac-a fost de la vreo firma de mosi sau s-a imbracat careva) care mi s-a parut tare stangaci, noroc ca ei sunt mititei si nu baga de seama toate subtilitatile. Am avut surpriza ca toate poeziile sa le spuna in grup pentru ca sunt cativa copilasi in grupa care nu au putut sa le invete sau sunt exagerat de rusinosi, asa ca sa nu se supere parintii ai caror copii nu pot spune/nu stiu poezia s-a luat decizia sa le spuna impreuna. Chiar ma miram cate poezii spune Bianca, ca mi-a spus cateva acasa (bine, formate din una-doua strofe). Vreo 2 copilasi au plans, dar per ansamblu au fost toti niste dragalasi. Bianca mai imi facea cu mana, mai isi aranja coditele, ba mai sarea intr-un picior, parca avea piper in curulet.
Chiar am avut emotii la serbare, desi suntem la a treia serbare, e prima la care suntem si noi parintii prezenti.
Dezavantajul gradinitei este lipsa spatiului, asta nu mi-a placut niciodata, serbarile lui Andreas le organizam la servici unde avem o sala mai adecvata.

Hai sa va spun o poezioara care mi-a placut si-am invatat-o si eu:
Ursuletul meu nu stie
Nici macar o poezie
Dar eu stiu cate doresti
Ti le spun daca poftesti
Ursu-i tare mititel
Invatam noi pentru el.

Ma trage Bianca de maneca sa va scriu mai multe poezii

Va multumuim pentru urarile de sustinere !

citesc ce-ati mai scris si revin...

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Ma bucur ca v-a placut poezia Deliei ... io nu stiu ce naiba a fost in capul alora de le-a dat-o ... ca sa nu mai zic ca toate poeziile invatate pana acuma sunt in genul asta ... eu nu sunt lesinata sa-mi stie copilul poezii ...si-acuma imi aduc aminte de diverse persoane din viata parca desprinse din Caragiale care ma intrebau mai mereu, copil fiind, "da' ce poezii stii tu puisor?"...pai sa vezi ca nici nu ma intereseaza ...
Ma gandesc ca vor sa promoveze vreun poet ruda cu sexi braileanca si testeaza pe astia mici ...
Asa ca eu voi savura momentul din plin ...

Oana siropul ala e homeopat facut de laboratoarele Boiron asa ca in mod ipotetic ar trebui sa se gaseasca la liber ...

Anca nu stiu ce-i siropul ala ca eu nu prea le dau la fete mai nimic decat graunte homeopate ...
Ce scump tre sa fi fost Patrick povestind cu cate 10-20 de cuvinte in loc de unul pe rand ...pentru asemenea momente parca merita efortul nostru de a "vorbi" cu mosu' sa le indeplineasca visele ...

Elisor imi inchipui ce diafana a fost Bianca ...poate reusesti sa recuperezi maine aparatul ...eu nu stiu de ce dar nu am emotii, la Bianca eram lesinata de emotie,dar la Delia mi se pare totul asa natural si firesc poate unde stiu cam ce urmeaza sa se intample...asa zic acuma stai sa ma vad marti... ca luni merg cu Bianca la spital pentru niste investigatii si ma taie pe mine burta ca pune cineva mana pe copilul meu

Monu unde pui ca fii-mea e la mijlocie ...tu cum ai rezolvat-o cu medicalele?Am intrebat medicul meu si-mi spunea ca dupa 14 zile date de el restul de zile le iau de la medicul spitalului ...rost de spaga dat /luat

Tdi sanatate nu ai mereu , restul fac parte din rutina zilnica asa ca fi happy ca misti si respiri...

Laura cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Laura cred ca era mai simplu daca ii punea sa-nvete Luceafarul , parca n-are cap si coada poezia, dar ce-i mai rau, ca de dragul rimei suna ca naiba...or fi vrut sa fie originale dar nu prea le-a iesit. Unde-s poeziile cu copilasi si-n ton cu sarbatorile de iarna? Sper sa aveti totusi o serbare frumoasa!
Important e ca Delia sa se simta bine la serbare.

Anca dar ce-i provoaca teama de Santa? Si la Bianca a fost o fetita care n-a vrut sa se apropie de mos si a plans intruna, oricum e tare scump ce scuza a gasit sa nu-l viziteze Santa .

Andra si eu am stari de-astea de sfarseala si oboseala cronica. Pentru bioritmul meu, doar 6 ore de somn pe noapte nu sunt suficiente, unde mai pun ca visez foarte mult si ma consuma si-astea, dupamasa cand vin de la scarbici nu mai am chef sa fac nimic maret, cum ar fi sa calc sau sa gatesc, toate le las pentru weekend cand trag sa le fac pe toate si de multe ori nu apuc sa ma odihnesc/relaxez, iar duminica dupamasa deja incepe stresul pentru luni. Si mai am si o atmosfera incarcata la servici. Si mai e si ziua asta scurta, of...La ce marca de masina de spalat vase v-ati gandit?

Daniela mie sa-mi pastrezi o cafeluta pana vin de la servici, ca dimineata nu pot s-o savurez cu voi . Si voi cu tusea? Sanatate multa! Stiu ca siropurile de tuse sunt si ele diferite, care stimuleaza secretia si care o inhiba, vezi sa fie siropul potrivit.

Cris, Mercedes a inceput sa-l zica pe "r" cam din toamna, dar n-am observat din primul moment. Mi se parea ca vorbeste mai ciudat dar n-am dat atentie prea multa cateva zile si cand am realizat ca-l spune am speriat-o cu exuberanta mea. Nu-mi venea sa cred!

Andra, Cris probabil e nevoie si de Calgonit, cum e Calgonul pentru rufe, nu?

MamaJipa schimba Humexul, in primavara cand Bianca tot asa rau tusea si avea si-un suierat cand respira a trecut-o pe Ventolin. Dar la voi in afara de nimic ce mai prescriu doctorii astia? Cu nimic nu te poti face bine, sa fim seriosi, o medicatie, indicatie tot trebuie sa-ti dea. Sanatate multa sa-i treaca tusea!

Lucas in loc de jucarii sa-i aduca mosul jocuri. Am vazut in Carrefour un kit cu Thomas cu matrite de modelat, parca se si vopsesc (nu sunt foarte sigura ca l-am vazut pe fuga), mi se parea atractiv. Plus o multime de-astea gen "Piticot" sau "Nu te supara frate" la care puteti participa si voi.

Mercedes si eu cred ca nu ai de ce sa-ti faci probleme cu vorbitul, peste un an, doi, ce mai conteaza care a vorbit primul sau care a vorbit mai bine? Chiar deloc.

Cornelia deci n-ati scapat de varicela, ati trecut bine peste ea? Amandoi copiii au facut-o?

Teddy daca tot iti intri in mana cu calcatul am si eu un fotoliu plin de haine si un cos cu rufe de spalat, ma ajuti, plsss?! Si ca sa nu zpui ca sunt fata rea de spalat ma ocup eu, ma rog, masina ...spor la treaba, las' ca le faci pe rand si incet pe toate.

va pup!

Mergi la inceput

Laura iti spun drept ca nici eu nu ma dau in vant dupa a stii copilul poezii, dar daca le invata si-i plac pot sa ma opun?! Ma bucur ca le stie dar ma seaca cand o intreaba socru-meu ce poezii stie, de parca altceva n-ar mai fi important...pana la urma poeziile fac parte din viata de copil, vrem nu vrem. E totul in regula cu Bianca? da ce lege e aia cu 14 zile medicale pe an, ca asta era acum cativa ani. Acum ai dreptul la 45 de zile pentru copil in ultimele 12 luni.

Oana drum bun lui Paul si sa-i fie totul la superlativ acolo unde ajunge! Va asteptam la munte!

Imi frec miinile de placere...maine am zi de vizionat poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Io-mi frec capul de durere ...deja m-am saturat eu de ea ...e sfarsitul anului si nu stiu daca cineva se mai uita-n capul meu insa chiar nu mai pot ...

Elisor stiu ca etapele evolutiei copilului includ si poeziile insa asta nu ma face incantata deloc ... si dupa cate-mi dau seama mandra mea e in consens cu mine, deocamdata ...
Cu Bianca mi-am promis eu mai de mult ca vreau sa-i fac analizele ca de 12 ani eu nu stiu ce sange curge prin venele ei si daca tot ne aproprie cu pasi repezi de prima menstruatie vreau sa stiu cum sta ...insa ce ma ingrijoreaza este o halena groaznica persistenta , de vreo un an ... am tratat-o ca pe fiind nepasare din partea ei ,dar parca nu-i chiar asa ...alte simptome nu are ce ar putea sa i-o declanseze asa ca am zis sa ma scarpin invers ...i-a prescris dr un pomelnic de analize inclusiv cu antibiograma la care voi adauga eu grupa sangvina ca ma roade curiozitatea...

In sistemul nostru, al meu si alui Monu e putin ma altfel cu cm de orice natura ar fi el ...adica mai permisiv , medicii nostrii fiind parca mai intelegatori ...poate fi alternat cu cm pentru copil cu cm pentru angajat si asa ajungi sa depasesti zilele prevazute de 158

Laura cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Mai fetelor daca nu tocmai as fi terminat menstruatia as fi fost convinsa ca sunt iar insarcinata...greturi la greu, moleseala la greu, arsuri la greu, nu imi mai place laptele(eu care nu pot trai fara el), nu pot manca nimic, as bea numai apa, sunat balonata ca naiba, as dormi intruna...ma gandeam la un test de sarcina sa-mi linistesc creierii bulversati numai la idee...dar pana una alta am inceput tratament de bila...sa vedem cu ce efect...mama zice sa nu fie apendicita, numai ganduri negre prin capetele noastre!
sa aveti o nopate linisita, va pup!

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

TRICOTAJELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Loreen, eu am avut la incepu 5 zile date de pediatra fetelor care e din sistem dupa care am fost internata cu bb. maine ma duc la tanti dr din spital ca a zis ca imi da ea concediu pt ca am stat internata. si tot ea imi da si sapt viitoare ca nu pot duce inca fetele la gradi. asa ca m-am scos. :) eu insa nu prea sunt lamurita cu CIC pt copil de 3 ani bolnav. sanatate multa biancai.

elisor, pana la urma ati recuperat aparatul? am sanse sa vad ceva poze?

am uitat sa va zic - sunt racita cobza. mai mult ca sigur ca am agatat ceva din spital sau de la fete.

Mergi la inceput

Va invitam sa ne vedeti pozele de la PRIMA SERBARE A LUI DRAGOS
Sunt neclare pt ca mie mi-a tremurat mana de emotie mai tare decat lui vocea...

TRICOTAJELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

andutzy-sunt foarte frumosi imbracati copilasii, felicitari dragos!

Vizionand pozele tale mi am dat seama ca bia nu are de incaltat pe alb nimic(are doar cizme albe).Am vazut fetitele ca au balerini in picioare nu m am gandit ca ar arata bine la rochite dar va ca merge.

monu- sanatate multa si tie. Cum faci pana la urma?

elisor-ti ai recuperat aparatul foto?felicitari pentru serbare.

Bia e un pic racita dar n am lasat o nici ieri si nici azi la gradi.

Mergi la inceput

Gabi,multumim!
Sa stii ca si pe mine inca o data m-au surprins placut prin implicare cu ocazia acestei serbari. Stiind de educatoarele corpolente si neingrijite de pe vremea noastra am ramas masca cand le-am vazut pe fetele astea costumate in ton cu copilasii, educatoarea lui D avea o rochita de catifea albastra cu blanita alba, o frumusete si educatoarea de la grupa mijlocie a fost chiar parca rupta din povesti, cu o rochie alba, diafana, cu mult voal, cu bagheta de printesa si bucle aurii. Cand s-a ridicat cortina statea jos, si copiii imbracati in fulgisori de zapada(dar niste costumase parca rupte din vis) pluteau in jurul ei. Un adevarat spectacol! Uitati-i AICI si AICI. Din pacate, tot neclare sunt si astea...
Ma impresioneaza insa daruirea cu care oamenii din aceasta gradinita se ocupa de copii, de la educatoare, ingrijitoare, chiar si asistenta medicala si soferul de pe microbuz sunt apropiati de copii si nu se dau la o parte in a-i ajuta sa se imbrace, sa manance, sa faca o gluma cu ei sau sa-i invete una-alta. Sunt super multumita de ei si ma bucur ca i-am gasit!

TRICOTAJELE MELE

Mergi la inceput