America (134)
Raspunsuri - Pagina 21
Ramona J spune:
Sinzi, dupa cum descrii aici eu cred ca David e mai degraba ambitios decit obraznic. Sau ma rog, de acolo se trage faptul ca vrea sa aiba ultimul cuvint, sa aiba dreptate.
De aia tot nu trebuie sa-i permiti sa para "rude". Dar asa e, nu vrei nici sa-i tai elanul asta, care e minunat ca il are.
Explica-i diferenta, copiii astia pricep mai multe decit ne imaginam noi.![]()
Hilde spune:
Buna dimineata, fetele americance.
Imi pare rau ca intru mai rara acum si nu pot sa mai citesc tot ce scrieti voi. Ma intreaba sotul ce gasesc eu pe forum. Gasesc toate informatiile intr-un singur loc. Noi femeile vorbim despre orice, fiecare mai vine cu cate o veste, cu o reducere, cu un sfat pentru copii...unde mai gasesc eu toate astea intr-un singur loc.
Sanziana, am citit de David frumosul. Eu nu am copii dar are sora-mea un baiat, care-i inteligent dar tare nazdravan. Cand a inceput sa fie obraznicut cu cei din afara casei, sora-mea a inceput sa acorde mai multa atentie la dialogurile lor din interiorul casei si sa-l corecteze( nu cu pedepse) ci doar sa-i atraga atentia la limbaj sau comportament. Copiii din ziua de azi sunt foarte inteligenti, cum zice Ramona, invata extrem de rapid prin exemple pozitive mai degraba decat negative.
Cand sora-mea a incercat sa-l pedepseasca cand avea vreo patru anisori, stiti ce i-a spus? "Mami, nu pot sa cred ca dupa ce te-ai chinuit sa ma porti in stomacelul tau 9 luni, acum vrei sa ma pedepsesti". Din momentul ala sora-mea a trebuit sa caute alte metode de corectare. Sunt niste copii extrem de interesanti.
Ultima perla a nepotului meu: anul asta n-a spus la nimeni ce vrea sa-i aduca Mos Craciun. Zice el ca daca intr-adevar exista un Mos Craciun care citeste gandurile copiilor, ar trebui sa stie ce sa aduca. Asta este testul lui pentru existenta lui Mos Craciun. 
Anul trecut a incercat sa puna traps prin casa, ca sa vada daca intr-adevar a intrat Mos Craciun dar n-a aflat nimic. Cred ca e un subiect foarte fierbinte pentru el si pentru prietenii lui. :)
ruxij spune:
Nici mie nu mi se pare un capat de tara, asa sunt baietii, ai mai mult de furca cu ei, dar nu e cine stie ce mare problema ce face David. E un copil bun, trebuie corectate doar micile scapari, ca de aia suntem parinti. Eu asa ii explic lui Bogdan cand eu il cert si zice ca sunt rea, ii zic ca nu, sunt mama buna, daca te-as lasa sa fii obraznic si sa ajungi cand vei fi mare ca un "bad guy" as fi mama rea. Si a bagat la cap, dc. vede un copil mai obraznic zice si el ca uite, mama lui nu a stiut ce sa faca lol Dar nu e nici el cuminte. La academic mergem bine, la listening mergem mai prost, avem minus. El in general e un daydreamer si reactioneaza greu cand i se spune sa faca ceva. Acum in clasa I nu am primit plangeri, anul trecut am avut ceva probleme cu invatatoarea. Eu fac ce pot, dar Dumnezeu cu mila, daca nu mi se spune de problema atunci cand se intampla ci asa in general ca "nu prea asculta", nu am cum sa "enforce" nimic.
Uite de ex. a luat o carte de la biblioteca si alalteiri in loc sa asculte ce zicea invatatoarea, el citea din carte ca e f. amuzanta, mi-a placut si mie (cu doi copii de clasa a 4a care fac tot felul de nazdravanii). Se numeste "Captain Underpants and The Attack of the Talking Toilets"
Pana la urma ea i-a spus: "Matthew you are not listening, the book has to go into your mailbox". Asta mi-a zis-o el. Ce nu mi-o zice el...n-am de unde sa stiu. Asa ca eu zic ca dc. nu iti zice invatatoarea zilnic ce se intampla, nu ai cum sa indrepti asa la general. Poti sa descurajezi raspunsul acasa doar.
arminad spune:
Si Dan e mare fan al lui Captain Underpants and The Attack of the Talking Toilets .Am cumparat-o anul trecut de la scoala lor ,iar anul asta a dus-o la scoala cu nu's ce ocazie .Teacher a lui ,cum am mai zis, e mai de moda veche ,prefera "clasicii" adica Dr.Seuss,dar n-a comentat nimic numai ca am vazut eu ca nu era incintata.
Cu baietii asa zic si eu ca e mai mult de munca decit cu fetele care cind sunt mici sunt cuminti ,destepte ,atente bla ,bla bla adica pe gustul invatatoarelor .Acuma si ele(invatatoarele) sunt oameni si trebuie sa ne gindim ca si noi am prefera sa ne fie usor la locul de munca ,plus ca le mai lasa si pe ele rabdarea si tot asa ..
Ramona J spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui arminad Cu baietii asa zic si eu ca e mai mult de munca decit cu fetele care cind sunt mici sunt cuminti ,destepte ,atente bla ,bla bla adica pe gustul invatatoarelor .Acuma si ele(invatatoarele) sunt oameni si trebuie sa ne gindim ca si noi am prefera sa ne fie usor la locul de munca ,plus ca le mai lasa si pe ele rabdarea si tot asa .. |
Arminad, copiii mei nu stiu chestia asta - ca sint exact pe dos!
Ramona J spune:
Hilde, e destept nepotul!![]()
Asa visam si eu, sa pun stapinire pe toate jucariile din sacul lui mare...
blackpanterro spune:
De vreo 2 zile ma tot intreaba Aidan cand merge la baie "What's in my putza, mama? Si eu zic pipi LOL..."and what's in my bum?" si eu zic caca LOL, apoi incepe "and what's in your putza, mama" LOL
E foarte fascinat de putza si bum, hahaha.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
arminad spune:
Ramona,am o vecina care are 6 copii ,5 baieti si o fata .Cele mai mari probleme le are cu fata .Si vecina zice ca ea a crescut prea multi baieti d-aia nu stie ca sa faca cu fiica-sa .Dar la modul general asa cu baietii e mai greu cind sunt mici ,fetele isi iau revansa mai incolo la adolescenta de-ti vine sa ..
Hilde spune:
E destept, Ramona, dar e si ciudatel. Cateodata e asa de naiv, alta data pare un om matur. Are 11 ani si el inca mai crede in Mos Craciun. Sau vrea sa creada.
Cand era mai mic, nu-l placea pe nenea doctorul si cand trebuia sa-l duca mama-sa la el, o ruga cu o seara inainte sa nu-i aminteasca de doctor, sa pretinda ca ziua urmatoare nu trebuie sa se intalneasca cu el. Si sora-mea ii zicea : Stii ca imi ceri sa te mint?" Si el zice: "Stiu, dar e mai bine asa. Nu vreau sa ma gandesc la el toata seara."
Avea tot timpul niste comentarii de ne lasa cu gura cascata. Dar el e nepotul meu si eu vad geniu si acolo unde nu este.. :))
Mai pune si sora-mea paie pe foc. Ea e profesoara de mate si spune ca fiul ei face niste conexiuni in matematica la care ea nu s-a gandit si pe care nu le gaseste in carti. Dar care make total sense.
Nu si-a aranjat camera de Craciun anul asta si a refuzat s-o faca pana la vacanta. A zis ca el are treaba deocamdata, trebuie sa-si faca temele. Vrea sa se bucure de sarbatori asa cum trebuie cand ia vacanta.
Nu-i mai verifica nimeni temele de multa vreme. E mandru cand zice proful lui: “Iar a facut baiatul asta de nota zece. N-am putut sa-l prind nici de data asta”. ( e in Ro) Cred ca scoala e un fel de joaca de-a soarecele si pisica pentru el.
Asa era si sora-mea. Cred ca ea e modelul lui.
Mai rau e de mama mea, careia ii preda matematica de cate ori o prinde. Si trebuie sa-si faca si caiet. Zice nepotul ca daca bunica invata o definitie la fiecare intalnire, el e multumit. Mama a fost anti-talent la mate toata viata. Acum erau la fractii. : ) )
Nu va mai povestesc de el. Am fost asa de mandra de el zilele astea, nu aveam cui sa-i povestesc. Multumesc ca m-ati ascultat. : )
arminad spune:
| Citat: |
| Zice nepotul ca daca bunica invata o definitie la fiecare intalnire, el e multumit. Mama a fost anti-talent la mate toata viata. Acum erau la fractii. : ) ) |

Hilde,citi ani are mama ta?
Ce frumos ca are rabdare !Ce mi-as dori si eu pt Dan un bunic sau bunica sa aiba rabdare .Mai ales ca noi suntem doar la adunari si scaderi simple ,le-ar fi mai usor
Ramona ,ca mi-am amintit ca tu intrebai de filme .Noi asteptam premiera de la http://www.fandango.com/thetaleofdespereaux_116873/movieoverview
Suntem mari cinefili ,nu pierdem nici o premiera mai nou .