Rugaciune colectiva pentru a dobandi prunci (23)
Raspunsuri - Pagina 17
Laura2008 spune:
Jesika, sa stii ca nu m-am suparat, chiar ma bucur ca m-ai invatat. Stii, eu sunt mai
in ce priveste calculatorul. Oricum multumesc si 
anadomnica spune:
Alexa_ -
sincer nu am priceput daca voi tineti de fapt de biserica Rusa ortodoxa sau daca sunteti pe rit vechi. Este o diferenta. Si nu vreau sa supar pe nimeni, dar am precizat si mai inainte: biserica Rusa nu recunoaste decat biserica Ortodoxa Romana, nu si pe cea de rit vechi,... desi te gandesti ca ar trebui sa o recunoasca daca serbeaza sfintii in aceleasi zile. Exista o problema de dogma. Eu nu judec si nu blamez pe nimeni!
Fetelor, sa nu intelegeti gresit - nu v-am rugat sa va precizati religia pt. a face vreo discriminare sau ceva. E corect ca Dumnezeu este unul singur, georgia_c a povestit atat de frumos despre sotul ei, despre ea, Dumnezeu chiar face minuni. Si iubeste pe tot omul. Si fiecare i se inchina cum crede de cuviinta si dupa cum cauta asa gaseste fiecare modul de a se raporta la Dumnezeu. Dar in manastirile ortodoxe este pacat daca lasi pomelnice cu numele celor care nu sunt ortodocsi - cum a spus si Anaomaria fiecare e pomenit la slujbele din biserica lui, si nu cred ca e ceva neinteles aici. Cele ortodoxe nu vad de ce ar vrea sa fie pomenite la catolici si invers, nu? Acum , voi puteti sa faceti cum credeti de cuviita ca e mai bine, dar daca veti merge la vreo manastire ortodoxa sa lasati un pomelnic in care sa treceti nume de protestanti, sau martorii lui Iehova, si intrebati pe calugar/calugarite daca va primeste un astfel de pomelnic, nu cred ca va primeste nimeni. Cum nu cred ca martorii lui iehova primesc sa se roage pt. altii de alte religii. e la fel.
Doamne ajuta in drumul meu spre bebe!
Eu, familia si pozele mele ![]()
CASUTA VERDE
ANITA75 spune:
Happy si Jesika am facut cum mi-a-ti spus si nu merge ma baga pe pg.cu -actiuni urgenta,liste de discutii,femina intim etc ,asteptind un ingeras in viata noastra,odisea sarcinii in 40 de sapt.etc stiti voi despre ce e vb.Jesika nici sa-ti scriu ceva pe pm-ul tau nu merge ,tot la pg. aia ma baga nu stiu cum oi face ca tare mult ma intereseaza cazul tau,Jesika
anadomnica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Alexa_ Fie ca sunt numiti staroveri, lipatei, popovti sau bezpopovti, lipovenii sunt credinciosi ortodocsi de rit vechi. Deci nu putem numi sectari/sectanti oameni de aceeasi religie cu noi dar care folosesc alt calendar (cel Iulian). |
Pai nici noi nu numim sectanta biserica Rusa sau Athosul, dar Anaomaria a postat foarte frumos diferenta dintre biserica Rusa si biserica crestin ortodoxa de rit vechi.
Eu, familia si pozele mele
CASUTA VERDE
georgia_c spune:
io vroiam sa zic (sper sa nu gresesc prea tare
ca nu am apucat sa citesc din urma totul ).. sa nu stergem din lista pe nimeni ... chiar de nu trece pe la noi
treaba cu religia .. hmmm ..e mai delicata .. oare nu ne poate lauri un preot ..ca avem stiinta langa noi .. fetele cu soti preoti .. nu ne ajutati o taruca
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
anadomnica spune:
georgia_c -
Anaomaria este preoteasa!!! Deci cred ca ne va putea confirma ce am postat mai sus.
noce spune:
Alexa, cat de frumos ai povestit despre ortodoxia de rit vechi! Multumim! Avem nevoie sa ne luminam putin la acest capitol, sau cel putin eu am, pentru ca aceasta este originea credintei noastre. Mama mi-a zis ca bunicile ei erau pe rit vechi, doar ca mama s-a nascut in comunism si a fost botezata si cununata in sufragerie, cu preot, dar la propriu "nedusa la biserica".
Si pe mine exact asta ma interesa, cum isi traiesc oamenii credinta. Chestiunile administrative interioare ale BOR sau speculatiile despre legatura cu masoneria nu tin de trairile mele interioare. Dar cand merg in Istanbul, de exemplu, si vad cum intra oamenii in moschei si se roaga si ca se descalta si isi acopera femeile capul, ma gandesc daca si la noi a fost vreodata asa. Parca avem mai putina evlavie in biserica.
Mai este aspectul carnii. Eu am citit in Biblie ca Dumnezeu i-a zis omului sa manance fructele si semintele pamantului si singura am luat hotararea de a nu mai consuma carne. Mai este si mila fata de animale. Nu cred ca lui Dumnezeu ii place sa ne vada chinuind animale pentru a ne bucura stomacurile. Asta simt eu. Mi se pare ciudat ca religia noastra nu considera pacat omorarea animalelor si mancarea lor. Calugarul acela mi-a spus ca ei nu mananca decat peste, pt ca e pacat, si m-am bucurat ca in sfarsit mai sunt oameni care gandesc asa.
Imi cer iertare, nu vreau sa supar pe nimeni de pe forum cu parerile mele, le admir pe fetele care cred cu tarie in credinta lor, asta inseamna sa ai credinta. Eu cumva am perceput ritul vechi ca un nou pas spre Dumnezeu, dar un pas mai greu, pentru ca aduce mai multe restrictii; Numai faptul ca liturgia este mai lunga si eu, cu rusine, recunosc ca abia rezist duminica la biserica 3-4 ore.
toate fetele, sper ca nu v-am suparat cu acest subiect!
Doamne ajuta, post curat in continuare!
7+
Minunea Sfantului Nectarie si a Maicutei Domnului
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png
anadomnica spune:
georgia_c sa stii ca am notat opinia tu cu privire la listuta... dar... vad ca sunt fete despre chiar nu mai stim nimic si... ajungem sa ducem o lista lunga, lunga si ne rugam pt. ele sa aiba prunci si poate ele nu mai sunt in situatia asta, poate deja unele au copii sau sunt
si puri si simplu nu au mai intrat sa ne spuna. Zicea si ingeras sa le scriu sa vad daca raspund, dar nici nu stiu cum sa le caut sa le scriu dupa nik-uri, plus ca e foarte dificil - daca doriti voi incercati sa scrieti la toate va apreciez pt. ajutor. Eu una nu pot (acasa iar nu-mi merge netul) si pana la urma e o munca de sisif
imi cer iertare pt. neputinta mea. Totusi daca cele mai multe sunteti de parere sa nu stergem pe nimeni, nu stergem si gata. Eu tot la propunerea feteleor am demarat campania asta cu prezenta si tot restu'
Eu, familia si pozele mele ![]()
CASUTA VERDE
jesika spune:
Anadomnica si eu sint de acord sa ''improspatam'' listuta. Si ca argument as aduce exact ce ai spus si tu in postarea de mai sus.
A spune fiecare ce religie avem, nu este o idee rea, pt. ca asa cum ai spus si tu, e pacat sa pomenesti in biserica pe cineva care nu este otodox si apoi, mie una, nu mi-ar placea sa fiu pomenita la alte religii. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar mie ortodoxia imi este de ajuns.
Anita se pare ca e o problema de retea, cred... ![]()

. Dar facem altfel, contacteaza-ma la adresa asta : anotimpuri_co@yahoo.com 
JSK
noce spune:
Ca sa revenim la subiecte mai vesele, am fost astazi la eco si am vazut bebelul! Are 7 saptamani!
Doamne ajuta sa stea acolo pana la termen!

7+
Minunea Sfantului Nectarie si a Maicutei Domnului
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png