Condica Salajencelor [68]
Raspunsuri - Pagina 11
silvana_salajan spune:
Bia, uite cam asa:http://thepioneerwoman.com/cooking/wp-content/uploads/2008/06/2262074746_01b05a54eb_o.jpg
mihaela_s spune:
Ioana, Bia, pai eu sunt vesnic indragostita!
De tot ce e in jurul meu...de cativa ani buni...
. Iar de Voltaj sunt indragostita de aaaaaani de zile! 
Bia, trimis invitatie, verifica email.
Pai am mancat si ieri cozonac, toti au degustat si erau tare incantati de aspect si de gust. Reteta e a mea, primita de la o tipa de pe forum. Traducerea a fost haioasa, suedezul n-a inteles mare lucru
. O sa scriu mai tarziu reteta, calculatorul imi da tot mai mult de furca, nu pot intra in documente. Ii dau o pauza si revin.
Otilia, mmmm ce tort bun...
. Da' hai zi...e ziua lui Vlad? 
puiul mic, ma bucur ca e mai bine.
Ce de musafiri pe la voi...
adriana, ti-ai mai revenit? Ceaiuri cu miere si lamaie, paracetamol si stat in pat.
olim, socrul e tot asa, mersi de intrebare. Vesti de azi inca nu avem. Dar lipsa vestilor rele sunt vesti bune, nu? 
, is prin zona.
vorbe de copil...
Hobby
Bimilit spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui silvana_salajan
ei, tu! Acolo estem oameni seriosi! |
m-ai spart
auzi, papusa ca papusa, am inteles ca e cu matrita, da oare "telecomanda "cum o facu
Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...
www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi
Bimilit spune:
mihaela, fug sa verific emailul.
bine ca lipsersc vestile.vorba ta, ca de erau rele deja stiati.
oti,m-am lamurit cu zulufii de cioco.uite vezi , azi am invatat un cuvant nou.merci
.
Bimilit spune:
mihaela, bafta maine si marti la examene.iti tinem pumnii stransi.
silvana_salajan spune:

Bia, poate are matrita si pentru telecomanda
. Sau o fi luat mulaj dupa una originala............??????????????![]()
Da Miha, marti e ziua lui Vlad.
Io va
si va doresc noapte buuuna!
olim spune:
miha bafta multa la examen maine
adriana
sanatate multa si o saptamana usoara
oti sa aveti o noapte usoara si sanatate multa si vou, si alex e plin de muci de 2 saptamani
bia cand meri la cluj sa nu uiti de cana
gasca pe fecare in parte,maine duc calculatoru la mester, sper sa nu il tina tare mult asa ca am bilet de voie
a si ajunge si colegu acasa,a sa ca ne auzim pe marti sper io ![]()
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
mihaela_s spune:
bia uite reteta sa te delectezi cu ea:
Cozonac
Ingrediente:
8 oua
2 kg de faina
1/2L de ulei
1L de lapte
1/2kg de zahar
75gr drojdie
1/2kg de nuca
1plic cacao
esentza de rom,vanilie
coaja de lamaie si portocala
putina miere
Faina o rastorn intr-un lighean mare,intr-o olicica pun tot laptele cu zaharul si le incalzesc un pic,intr-un castron pun drojdia si o faram cu furculitza,adaug putin lapte incalzit si dizolv drojdia,iau din faina si amestec cu drojdia si laptele,las maiaua la crescut.Separat intr-un castron pun 4 oua cu tot cu albus si 4 numai galbenus,albusul de la ele il pun intr-un castron mic si -l bag la frigider.Ouale le amestec cu toate mirodeniile.
Cand maiaua a crescut amestec tot ouale, maiaua ,faina,laptele il pun treptat pt ca daca faina e umeda pun mai putin,daca e bine uscata il pun pe tot,pui atata cat sa nu se incleieze aluatul,daca e prea moale nu mai pui lapte.
Amestec totul si incep sa pun ulei cate putin,pun putin framant,iar pun iar framant,pana aluatul se omogenizeaza si se desprinde de lighean.Atunci incep sa-l bat pe masa,il bat apoi iar il pun in lighean adaug ulei,framant iar il bat,pana incorporez tot uleiul.Totul dureaza cam juma' de ora.Apoi il pun la loc in lighean si il las acoperit ,la crescut intr-un loc cald,fara curentzi reci de aer,cam o ora.
Incing cuptorul si las focul mic,tavile de cozonac le imbrac cu folie de aluminiu,ung masa cu ulei si iau cate o mana de coca pe care o intind cat de cat pe masa cu mainile,in interior pun albusul de la frigider batut cu putin zahar,rom si nuca pisata si cacao,rulez,mai iau o bucata de coca si procedez la fel,le impletesc si le pun in tava,le ung cu ou batut si ii dau la cuptor o ora.Cand s-au facut ii ung pe deasupra cu miere.Ies cam 4 cozonaci mari.
Noa aste e originala, io am mai adaptat-o. Deja am mancat jumate din cozonacul cumparat azi. 
Sa va imaginati ca am facut 6 portii din astea, au iesit 45 de cozonaci de jumate de kil. Daca aveam umplutura mai multa, era mai bine...I-am framantat cu masina, i-am dospit la cald, i-am copt vreo 40 de minute(sa vedeti dificultate ca ma intreba taticul bucatar la ce temperatura se coc
, noa pana la urma fu la 175 de grade) i-am racit intr-o masina mare ca un frigider cu ventilator si apoi i-au impachetat niste mamici. Cand a fost Dioana la stand erau vanduti aproape toti...
Ma viu!
vorbe de copil...
Hobby
mihaela_s spune:
la voi, ma duc la nani...ne auzom maine dupa ora 14. Sa aveti pumnii disponibili, da? ![]()
vorbe de copil...
Hobby

ei, tu! Acolo estem oameni seriosi!