Nu vad cu ochelarii

Nu vad cu ochelarii | Autor: nitzuc

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor, vin si eu cu o problema si cer un sfat poate careva dintre voi ati patit la fel.
Deci situatia se prezinta cam asa: imi fac si eu ca tot omul o pereche de ochelari, mai mult de nevoie decat de voie ca cei vechi mi i-a rupt nepoata de un an juma, si surpriza: pe langa pretul care mi-a dat palpitatii imi aduce sotu ochelarii de la Opticris din Polus Cluj si mi se pare ca sunt cam tari, sa zic asa. Ii probez in casa ca era seara, si zic ca sunt un pic aiurea, adica nu vad ok cu ei. A doua zi ii iau afara, si am impresia ca eu calc asa de sus sa imi rup capu de cateva ori. Impresia ii ca apropie prea mult si calc in gol. Ma duc dupa masa la doctorita inapoi, bineinteles ca nu era acolo, imi fac programare pe maine si imi spun fetele de acolo ca tre sa ma obisnuiesc cu ochelarii. Port de 20 de ani ochelari dar asa ceva nu am patit. Ochelarii sunt slabi -0.5 la ambii ochi si ceva cilindru de la astigmatism. Mentionez ca nu stiam sa am asa ceva. Nu i-am mai purtat decat sambata dupa masa si duminica dimineata m-am trezit cu o migrena de imi venea sa vomit.
Intrebarea mea este: ce pot sa fac? Caci maine o sa merg acolo si o sa imi spuna ce citirea ei este ok, eu am fite in cap si daca vreau altceva sa platesc iarasi lentilele. Sunt sigura ca asa or sa-mi spuna si 200 de lei eu nu mai dau. Cum pot sa demonstrez ca nu vad bine cu ei? Vad la televizor sau sa citesc dar si atunci senzatia ii ca sunt mult prea puternici pt ochii mei, in conditiile in care ochelarii vechi au -1.25 ambii ochi si vad fara probleme. Deci -0.5 ar trebui sa fie mult mai slabi.

Imi cer scuze ca m-am latit atat dar chiar sunt disperata! Cu ochelari de 750 de lei in geanta si cu ochelari vechi lipiti cu banda scoch la ochi si imi spun ei ca tre sa ma obisnuiesc ca a intervenit un cilindru la diptrii. Mi se pare aberant,nu port ochelari de ieri sau de azi si efectiv mi-e frica sa ii pun la ochi ca o sa ma impiedic sau ceva si imi rup gatu
Va rog dati-mi un sfat sa fiu in tema. Pot sa ii reclam undeva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Poate nu sunt bine centrati/focalizati.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelapriboi spune:

si eu am patit la fel.Mi-am facut ochelari ,dar am respectat aceleasi dioptrii si cu toate astea tot nu pot sa-i port.
Ma doare capul ingrozitor si zici ca sunt mai inalta cu un metru ,decat statura mea.
Eu am si verificat dioptriile pe la alte magazine care aveau optica pentur ca ma gandeam ca mi-au gresit dioptriile.Nu erau gresite.Cred ca tine doar de calitatea lentilei.
Si eu port vechii ochelari ,dar lipiti cu cositor si nu mai pot sa-i inchid cand ii pun seara pe noptiera.
Chiar sunt curioasa ce o sa rezolvi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Sa nu ti fi incurcat reteta?!

Mergi in alta parte sa le citeasca dioptriile!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nitzuc spune:

Angelapriboi, eu am impresia ca sunt mai scunda cu un metru si cum eu am numai un metru si-un snitel in realitate iti dai seama cum ma simt. Nu stiu ce sa zic, doar ca cei lipiti nu pot sa ii port pe strada si eu am nevoie de ei permanent, deci nici asta nu-i o solutie. Nu stiu ce sa zic, cred ca are legatura cu lentila cilindrica, ca sa ma exprim asa, doar ca nu stiam sa am astigmatism pana acum si har Domnului de la 4 anisori ar fi trebuit sa stiu ca am. In fine, mersi de raspunsuri o sa vad ce fac, desi pot sa jur de acum ca nu o sa rezolv nimic si o sa trebuiasca sa platesc iar o pereche de lentile. Asta ete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Sunt patita si eu. AM astigmatism si lentila cilindrica. In cazul nostru, lentilele trebuie fixate intr-un anumit unghi, o anumita pozitie. Orce rasucire, cat de mica, te face sa simti ca ceva nu mai e in regula cu vederea ta. Si mie mi-au distrus asa o pereche de lentile si a trebuit sa-mi comand altele, ca odata taiate, nu mai incapeau in alte rame, in alta pozitie!

Asa ca, daca zizi ca ai astigmatism si cilindrice, e musai sa-ti faci alti ochelari.

...poate faci si o reclamatie la OPC.

Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit si cu...blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nitzuc spune:

Tzuni, sa iau problemele pe rand: nu stiam ca am astigmatism, acum tre sa recunosc ca sunt ignoranta la capitolul asta, dar ma gandesc ca acum dupa 20 de ani de purtat ochelari brusc sa dezvolt astigmatism nu stiu poate.
Cealalta chestie care ai zis-o tu daca nu au fost taiate lentilele cum trebuie ce garantie am eu ce vor fi taiate a 2-a oara corect si apoi nu-i problema mea ca nu le-au taiat corect prima data,nu? De ce sa platesc eu pt incompetenta lor? Problema mea ii ca nu prea am cum sa demonstrez ca nu vad bine daca valorile la reteta si la ochelari sunt corecte, presupunand ca sunt. Oricum cred ca voi merge in alta parte sa fac un nou control sa vad ce si cum.

Tzuni, mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Si eu port ochelari de ani de zile, am, ca si tine, lentile combinate (cilindru cu sfera) 1,25. Acum, la ultima pereche, am patit ca si tine, tot o gramada de bani, scandal cu fetele de acolo, zici ca merg pe sarma si, in plus, vad oamenii mai mici decat sunt. Am inceput sa ma obisnuiesc cu ei dupa 3-4 zile, dar mi-a fost tare greu. In paralel, am comandat si lentile de contact, cu alea vad super. In plus, mi s-a descoperit o ureche mai sus (s-o fi inaltat in ultimii doi ani?), cica de-aia vedeam stramb cand i-am probat prima oara. Acum m-am obisnuit cu "micimea" oamenilor, mi se pare ca vad normal cu ei, din cauza acomodarii (au trecut doua luni de atunci) si nici nu ma mai doare capul.

Medeea, mamica de Ana (14 februarie 2008) si de Tea (17 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Nu exista sa te obisnuiesti cu ochelarii,ori sunt perfecti de la inceput,ori e ceva in neregula.Astigmatismul nu apare peste noapte,te nasti cu el.Eu vad 2 alternative,ori reteta e in afara realitatii,ceea ce se intampla extrem de des sau montajul e incorect,ceea ce se intampla,dar nu asa des,ca in cealalta varianta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Parerea mea e sa-ti mai faci un control oriunde altundeva (f importanta e distanta pupilara...chiar cu dioptrii bune si distanta pupilara gresita nu vei vedea bine). Daca dioptriile sunt ok, atunci e te duci inapoi la Opticris inapoi cu ochelarii si le spui (impui) sa-ti faca alte lentile...nu e vina ta ca au gresit!
Cat despre obisnuinta nu cred ca e cazul dupa 20 de ani.
Dna Prof Vladutiu de la ofta mi-a prescris mie ochelarii pe vremea cand eram studenta si am fost tare multumita.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

nitzuc,

Eu cu Opticrisul (de la Bucuresti insa) am avut o singura experienta: ochelarii bunicului. Tot asa se plangea bietul om.
Medicul de la Policlinica a rezolvat misterul. Ochelarii nu respectau distanta pupilara pe care el o trecuse pe prescriptie.

Mergi la inceput