Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (11)
Raspunsuri - Pagina 23
Boo spune:
Eu am o problema si nu stiu cum sa fac. Lui Alex ii tremura cateodata manutele. Ca un spasm asa. Si cand i-am zis pediatrei mi-a zis direct sa-i dau calciu 10 zile/ luna. Dar acum nu stiu ce sa fac... N-ar trebui totusi sa stiu daca are sau nu nevoie in urma unor analize ? Ii dau asa pur si simplu ?? Daca el are suficient calciu si eu ii dau in plus ?? ..
Vreun sfat ceva ??
piolica spune:
buna dimineata, asa pe la prinz. elsa inca doarme.... de la ora 1 noaptea. Baga somn in ea la greu.
Monica, esti o dulce! Sper ca doamne-doamne sa ne auda rugamintile la toate fetele de aici si sa-ti aduca cele doua liniute cit mai repede. Esti un om minunat si un exemplu pentru noi toate. Si mie mi-era foarte dor de tine, m-am gindit mult la tine. 
Irina, eu ar trebui sa ma simt 'by default' ca la mine in tara, ca doar am cetatenie franceza. Insa tot Romania va ramine tara mea de suflet, cu toate ca nu vreau sa ma intorc sa traiesc acolo. E ca un pansament pentru suflet si atit.
Ratonelu, fii tare mamico, ne rugam sa fie totul bine pentru voi.
Boo, la noi a fost pe invers. Noi am stat in camera Elsei... Ea dormea in patutul ei, care fie vorba intre noi este imens, iar noi dormeam pe o saltea pe jos, pt ca eu nu puteam sa ma urc pe canapea sau in pat, din cauza cezarienei (aveam niste dureri groaznice). Sintem foarte multumiti de mobila! Este super... francezii au ramas masca cind au auzit ce putin am platit. M-ai dat gata cu literele de pe usa!!!!! hahahaha!!!! Asta ce sa fie, telepatie???? ca de asta nu am vorbit!!!! Si eu vroiam sa le pun pe usa, insa cind am vazut ca Elsei ii plac literele deasupra masutei de infasat, le-am lasat acolo. Si de cite ori o schimb, jucam un mic joc cu literele.
Eva, Anca, abia astept sa vad pozele cu piticii vostri. O sa le savurez!!!! Am vazut ca si Tzitziri a scos citeva poze si Cosmy are ceva la semnatura, o sa ma uit la toate mai tirzior, ca mi-e teama ca Elsa se va trezi din clipa in clipa.
Vreau sa vad si poze de Musette, Miruna, Bitza, Clau_geo, July, Iepurila, aly_c si multe alte fete...
Musette, merci mult pt PM, o sa ma uit in albumul comun. As ca o sa vad pozele la toti gindaceii de pe aici.
Eva, ne acomodam in Franta usurel, usurel. Cred ca tu stii cel mai bine cum e sa traiesti aici. Imi place, dar inca nu ma simt ca 'acasa', poate unde si Elsa e mica si toata atentia mea este indreptata catre ea. In rest totul e ok, oamenii de aici sint super simpatici si vorbareti.
Cit despre tinut copilul numai in brate, eu incerc sa nu o fac..,. ce mama denaturata sint.... o pun pe Elsa in balansoar, in patut... aseara chiar am luat-o eu in brate ca ma gindeam ca nu am tinut-o prea mult. Nu-l tine numai in brate, stii cum se spune, o sa mori cu el de git. Eu am tinut-o pe Elsa mult in brate cind a a avut laringita si pot sa-ti spun ca-mi urla cind incercam sa o pun in patut, parca o asezam in maracini. Acum ii cint, ii pun cintecele de leagan (in franceza ca nu am nimic in romaneste) si sta cuminte. Ce-i place cel mai mult e sa o pun linga uscatorul de rufe. Ala face un zgomot infernal, iar ea sta in balansoar si zimbeste.
Cit despre tinut copilul in fundulet, picioare, este cam devreme, cel putin asta este parerea mea. Toate la timpul lor. Si eu o tin pe Elsa la verticala, insa in brate, dar nu o las sa stea in picioare decit citeva secunde din cind in cind. O sa incerc si eu sa o pun mai des pe burtica, merci Boo pentru sfaturi, sint foarte utile.
daca fata mea mai doarme, (deja doarme de 11 ore) ma duc sa vad pozele. 
Mamica fericita de bebelina Elsa
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Nocom |
daaa, in funduletz, pe burta, plus ca se ridica in picioare precum vezi in poze, se sustine de spatarul canapelei, de masa, la inceput sustinut apoi retragem mainile!
Daca ar putea sta numai la verticala ar fi f bine!
Eva
in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008) SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA
Povestea nasterii mele, Luca Noah
Luca se face mare!!!
“ There is only one pretty child in the world, and every mother has it. ” (Chinese Proverb)
[/quote]
EVA as vrea sa nu iei mesajul meu ca pe un afront personal ci doar ca pe o ingrijorare de mama. Nu este deloc bine ca bebe sa stea in fund si mai rau in picioare la o varsa asa de frageda. Oasele lor nu sunt inca pregatite sa duca o asa greutate. Poate avea mai tarziu probleme cu bazinul sau mai rau cu coloana. Ti-ai intrebat dr daca poti sa-l lasi sa stea in fund si in picioare? Chiar daca el vrea asa tot nu e bine si nu trebuie sa-l lasi!!!
Stiu ca precum proverbul, prostul moare de grija altuia.... dar nu m-am putut abtine!! V-am mai spus ca am intalnit saptamana trecuta o fetita de 4 luni si jumate care mergea in picioare tinuta doar de o manutza si mi s-a parut ingrozitor. La urma urmei faci cum vrei pt puiul tau, dar intai incearca sa ceri sfatul unui dr.
Imi pare rau daca te superi, nu asta a fost intentia mea. Va pup.
mami de
Daria Anastasia si MateiNocom (asa spunea baietelul meu Noroc, cand era mai micutz)
poze cu noi
poze DARIA
[/quote]
Nocom, Boo, medicul l-a vazut, de fapt l-a si pus in diverse pozitii, ma rog, i-a testat reflexele si rezistenta!
Luca nu va imaginati ca sta asa cu orele, sta asa cam un minut, in funduletz, in rest sta in patutz, in pouf, in leagan, daca se ridica in funduletz o face cate un minut la cateva zile, o saptamana! Pe burta il pun zilnic sa ridice capul, chiar de cateva ori pe zi! El, in schimb, vrea numai in brate, tot la verticala sta, de fapt! Sau, in majoitatea timpului, sta la 45° la tzitzi!
Eva
in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008) SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA
Luca se face mare!!!
“ There is only one pretty child in the world, and every mother has it. ” (Chinese Proverb)
iepurila spune:
sarumana mamica scumpa. si asa se manifesta puseul de crestere? dati-mi si mie ceva link-uri sa ma documentez ca am ajuns la concluzia ca sunt tuta.
Eu, iepurica Cea mai fericita mami de
ElenaOamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
iepurila spune:
vad ca se discuta si chiar ma descopar nestiutoare.
va rog frumos sa-mi spuneti si mie care sunt varstele optime pentru stat in fundulet, ridicat in picioruse.
pe burtica o pun la masaj. si ii place si ridica capusorul. sa inteleg ca ar trebui sa o pun mai des in pozitia asta?
pup
Eu, iepurica Cea mai fericita mami de
Elena
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui piolica Eva, ne acomodam in Franta usurel, usurel. Cred ca tu stii cel mai bine cum e sa traiesti aici. Imi place, dar inca nu ma simt ca 'acasa', poate unde si Elsa e mica si toata atentia mea este indreptata catre ea. In rest totul e ok, oamenii de aici sint super simpatici si vorbareti. Cit despre tinut copilul numai in brate, eu incerc sa nu o fac..,. ce mama denaturata sint.... o pun pe Elsa in balansoar, in patut... aseara chiar am luat-o eu in brate ca ma gindeam ca nu am tinut-o prea mult. Nu-l tine numai in brate, stii cum se spune, o sa mori cu el de git. Eu am tinut-o pe Elsa mult in brate cind a a avut laringita si pot sa-ti spun ca-mi urla cind incercam sa o pun in patut, parca o asezam in maracini. Acum ii cint, ii pun cintecele de leagan (in franceza ca nu am nimic in romaneste) si sta cuminte. Ce-i place cel mai mult e sa o pun linga uscatorul de rufe. Ala face un zgomot infernal, iar ea sta in balansoar si zimbeste. Cit despre tinut copilul in fundulet, picioare, este cam devreme, cel putin asta este parerea mea. Toate la timpul lor. Si eu o tin pe Elsa la verticala, insa in brate, dar nu o las sa stea in picioare decit citeva secunde din cind in cind. O sa incerc si eu sa o pun mai des pe burtica, merci Boo pentru sfaturi, sint foarte utile. daca fata mea mai doarme, (deja doarme de 11 ore) ma duc sa vad pozele. ![]() Mamica fericita de bebelina Elsa |
Piolica, ma bucur ca te acomodezi incet incet. Si noi, tinand cont de ce se intampla acum in lume, ne gandim daca ar fi bine sau nu sa luam drumul Frantei. Eu care eram contra, acum cand citesc estimarile economice pt la anul, ma cam sperii. Nici nu stiu unde ar fi mai bine pt Luca. Sotzul meu are dreptate ca sistemul medical francez e imbatabil, insa amandoi suntem constienti de + si - in ambele tari! Am zile cand as pleca, zile cand ma gandesc cat ploua la Paris si uit cat e de frumos si tot asa...
Plus ca ai mei vor insista sa ramanem ...
In ce oras esti?
Cat despre ce spuneai tu, e cam greu sa nu il tin in brate pt ca cere san cam la o ora, manaca putin si des
Noaptea, alta istorie, doarme singurel in patutzul lui, in camera lui, cam 10 ore!
Eva
Luca se face mare!!!
300 spune:
Pupici!
azi parca ezi mare, mai multi pui fac vaccin, nu-i asa? Tinem pumnii sa nu doarma.
Pupam un David curajos si frumos de babytza.
Am ramas putin in urma cu cititul, dar voiam sa va spun ca am pus multe poze noi la linkul cu puiul meu de la semnatura, daca aveti vreun moment de respiro sa vedeti o Anduta care nu mai e asa de balerina :)
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
piolica spune:
Boo, eu as zice sa mai vezi si un alt doctor si sa nu-i dai copilului calciu fara nici un fel de analize.
Hai sa-ti spun ceva. Cind Elsa s-a nascut, ungurii ne-au spus ca are probleme cu piciorusul sting, asa ca a trebuit sa facem o ecografie a soldului. Ortopedistul ne-a zis ca nu e vorba de luxatie de sold, ci numai de o asimetrie intre cele doua solduri. Initial ne-a zis ca e o asimetrie destul de mare, a facut niste exercitii cu Elsa si ne-a zis ca de fapt se remediaza prin exercitii si ca in 10 min de exercitii asimetria nu se mai sesiza asa de puternic. Cu toate astea ne-a scris pe fisa ca trebuie sa facem exercitii intensive, cite 50 la fiecare schimbare de pampers.
Am venit in Franta, ne-am dus la pediatru si ne-a zis ca totul e ok cu ambele solduri si daca vrem sa facem exercitii, nu avem decit, dar nu e neaparat necesar. Noi facem din cind in cind, ca nu au cum sa-i faca rau.
Eva, daca am fi locuit in Romania, nu cred ca am fi venit foarte usor in Franta. Insa locuind in Ungaria, nevorbind limba si avind si un bebelus pe drum, decizia am luat-o foarte usor. Noi sintem la Saint Etienne, la 60km de Lyon. Este un oras de provincie, de 200.000 de locuitori. A fost renovat, arata super bine, iar noua ne place aici, mai ales ca locuim in centru. E ciudat cind vii dintr-o capitala de 2 mil de locuitori, insa noi nu am vrut sa mergem la Paris, cu toate ca sotul meu avea de ales intre Paris si Saint Etienne. daca am fi mers la paris, poate am fi locuit intr-un mic apartament la mama dracului, plus ca am fi facut tot felul de sacrificii la cit de scump e parisul.
oricum, voi puteti sa plecati oricind, avind in vedere ca sotul tau e francez. tu ai cetatenia franceza?
Mamica fericita de bebelina Elsa

Alexandru