Ce va spune sufletul despre credinta?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ham spune:

@Ana Stroe- Se scrie nu pentru a convinge userii cu ale vederi (cred ca daca e sa-ti schimbi credinta, nu atat propaganda reuseste sa faca asta, cat intamplarile din viata), se scrie mai mult din placerea dezbaterii, din spirit de contrazicere si fiindca cele cateva zeci de useri sunt cititi de mii de oameni, zilnic.
Parerea mea este ca si ateii au o credinta, cred in OM, cum noi credem in Dumnezeu, asa ca aici este si locul lor, mai ales ca, daca e s-o luam nu dupa declaratii, ci dupa cat se merge la biserica, cei ce declarativ sunt ortodocsi, sunt mai mult atei si-si aduc aminte de Dumnezeu doar cand dau de dracu'!
Ca sa nu luam in calcul categoria de crestini practicanti, care incalca voit macar un sfert, daca nu jumatate din cel 10 porunci, de obicei p-astea:

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
...
8. Sa nu furi.
9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

nu 5, 6 si 7 n-ar fi incalcate, ca multi din ei n-ar dori moartea dusmanilor, ca sa nu-i mai punem pe dusmanii eterni- evreilor, tiganilor, ungurilor,etc, nu ca n-ar dori moarte parintilor, macar pentru mosteniri, nu ca n-ar pofti la femeia/barbatul aluia/alteia, stiind ca gandul e mai rau ca fapta, caci cei ce faptuiesc au in plus o calitate, nu un defect, curajul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ham, de obicei se intimpla cam asa:

eu, ortodoxa din cele care incalca poruncile enumerate de tine (din punctul tau de vedere) am un necaz, vin aici la sufletul credintei si intreb despre Acatistul Sfintului X, sau o Icoana Binefecatoare, de exemplu;
vii tu si imi spui ca incalc porunca nu-stiu-care; vine xenocid si trinteste un link cu o caricatura, capcaunul cu un link stiintific ce demonteaza puterea rugaciunii, denizel cu o bascalie in cel mai pur stil balcanic romanesc, ladyj cu o ironie sau o aprobare vs denizel, spune-mi mie, ca user cum ramine sa ma simt, ce concluzie sa trag? cu ce ma ajuta postarile voastre de la sufletul credintei, cu ce imi indulcesc necazul???????
pentru ca tiparul asta de dialog e deja obisnuit pe aici.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe
de aceea mi-e extrem de greu sa inteleg postarile cel mai adesea agresive ateiste, negativiste ce dau in cap oricarui user care indrazneste sa-si manifeste un crez aici, pe forumul...sufletul credintei, devenit prin sirgul si sporul de cerneala virtuala nesolicitata al citorva forumul necredintei.

Eu unul am vazut pe-aici doar variantele A si B de discutie:
A.
credinciosul: - ce parere aveti? [subiect nou]
necredinciosul: - asa si asa.
credinciosul: - o s-ajungeti in iad!

B.
credinciosul: - ce parere aveti? [subiect nou]
necredinciosul: - stiinta spune ca ....
credinciosul: - ... stiinta ... nu e buna
necredinciosul: - uite aici totusi date experimentale ... .
credinciosul: - o s-ajungeti in iad!

N-am vazut pana acum pe forum varianta C
C.
necredinciosul: - ce parere aveti
credinciosul: - cartea sfanta spune ca ....
necredinciosul: - o s-ajungeti in neant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

capcaunule, ai uitat de replicile necredinciosului "Dumnezeu nu exista" " va rugati la oase de morti, atit va duce mintea- aproximativ redat" " sfintii vostri oricum nu va ajuta", "iadul si raiul vostru nu exista", "tre' sa fi prost sa crezi", "tre' sa ai orizont redus sa crezi"- asta e iar aprox redat, etc, etc, etc

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Inca le asteptam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui cortexia

Citat:

Inca le asteptam

Et voila!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Si totusi Xeno tu nu te gandesti cateodata,asa cand cazi pe ganduri, cu cine vei manca celebrele tale "cookies" cand vei ajunge "in the Dark Side"(3 m sub cota 0,mai precis)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Uaaa tu chiar AI o obsesie!
Uite pentru linistea ta marturisesc ca m'am gandit sa'mi petrec eternitatea impingand ghiocei afara din pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Xeno nu te supara pe mine !
Eu nu vreau decat sa te determin sa-ti pregatesti din timp niste prieteni ceva ca sa nu te plictisesti in Eternitate singurel si trist ca nu ai de cine sa te iei, privind cu ciuda la prajiturele .
Daca ma gandesc eu bine tu de fapt asta cauti pe aici pe la SC,tu cauti sa afli cu cine te-ai simti mai bine mancand coooookies .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Citat:
citat din mesajul lui cortexia

Citat:

Inca le asteptam

Et voila!

A, deci la asta se limiteaza lecturile tale? E clar, m-ai convins.

Mergi la inceput