Ce va spune sufletul despre credinta?
Raspunsuri - Pagina 15
capcaunul spune:
Hannen, dupa 5 ore de trafic n-ai cum sa-ntelegi Big Bangul. Iti trebuie ... cel putin 5 ani de fizica matematica (universitara, nu de-aia de liceu cu regula mainii drepte sau a mainii stangi). Oare de ce Big Bangul este pus in coada oricarui curs de fizica sau de astronomie si nu la inceput, ca Geneza-n Biblie? Pentru ca trebuie sa-ti antrenezi cel de-al saselea simt, matematic, si sa deprinzi mersul in mai mult de trei dimensiuni, nu pe jos ci calare pe tensori 4x4.
De ce oare sunteti fascinati de orice tampenie citita pe un blog sau intr-o carticica de pseudostiinta de buzunar si nu deschideti macar un singur curs introductiv de fizica? Sau macar nu mai folositi aiurea notiuni precum entropie, explozie, evolutie, si altele care nu incep neaparat cu litera e (de la erezie ).
hannen spune:
Bine domnule ,in afara de insulte ce altceva mai poti?
Scrie naibii macar o descoperire stiintifica care iti apartine,si care te-a ghidat spre ateism in loc sa o faci pe aplaudacul celor care au dovedit ca tu ai aterizat pe Terra calare pe un meteorit si ca ai evoluat in iminentul om de stiinta ,Capcaunul!
Numeste macar o specie pe care ai vazut-o evoluand ,vreo broasca transformindu-se in print ,macar atit si mai scuteste-ma cu atacuri ieftine.Nu toti am facut fizica matematica,banuiesc ca au iesit oameni culti si fara ele ,slava Domnului ,sunt atitea alte domenii
Toti suntem prosti doar pt. ca am ales sa credem in Dumnezeu,da` tu esti dishteptu planetei!cut the crap!
Hai ca m-ai scos din pepeni si astept eroic si cartonashu!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
capcaunul spune:
hannen, calci pe urmele Cardinalului. Am spus doar ca nu stapanesti fizica avansata. De cand e o insulta asta?
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Bine domnule ,in afara de insulte ce altceva mai poti? Scrie naibii macar o descoperire stiintifica care iti apartine,si care te-a ghidat spre ateism in loc sa o faci pe aplaudacul celor care au dovedit ca tu ai aterizat pe Terra calare pe un meteorit si ca ai evoluat in iminentul om de stiinta ,Capcaunul! Numeste macar o specie pe care ai vazut-o evoluand ,vreo broasca transformindu-se in print ,macar atit si mai scuteste-ma cu atacuri ieftine.Nu toti am facut fizica matematica,banuiesc ca au iesit oameni culti si fara ele ,slava Domnului ,sunt atitea alte domenii Toti suntem prosti doar pt. ca am ales sa credem in Dumnezeu,da` tu esti dishteptu planetei!cut the crap! Hai ca m-ai scos din pepeni si astept eroic si cartonashu! Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades |
Sper sa nu te superi pe mine pentru ce am sa zic.
Cuvintele "tensori", "entropie" si altele folosite de capcaun nu sunt insulte, nu sunt cuvinte urate
Iar evolutia se petrece in cadrul aceleiasi specii, nu dintr-o specie in alta. Aia nu se intampla, nu stiu cum s-ar chema, poate "trasformare" ca in Harry Potter, ca doar acolo am intalnit chestia asta
Cu alte cuvinte leul nu va "evolua" niciodata in ... pasare si nici vrabia in leu, ca n-are cum
Evolutia se petrece tot timpul, omul a evoluat si inca evolueaza. Repet evolueaza nu inseamna ca-i cresc coarne sau aripi, e un pic mai subtil. Iar evolutia este mai vizibila daca te uiti pe perioade mai lungi de timp si mai putin vizibila (dar existenta) daca te uiti pe perioade mai scurte. Un pic de atentie si un minim de cunostinte si evolutia devine evfidenta. Nu e neaparat necesar sa fii genetician.
Iar chestia cu aplaudacul, no ofense, dar credinciosii nu sunt si ei tot aplaudaci? Ca il aplauzi pe Ioan sau pe Newton, nu tot aplauze sunt? Personal mie mie mi se par mai "aplaudaci" credinciosii fata de atei, dar poate mi se pare doar ....
"Oameni culti" poate ca or fi si fara matematica, dar nu cred ca "oamenii culti" fara cunostinte de matematica sunt si logici, eu una sunt mai degraba aplaudacul ideilor logice decat aplaudacul unei litanii fara sens, probabil asta este motivul pentru care votez stiinta in detrimentul bisericii ....
Sorana si Monica (6 ani)
hannen spune:
citat din mesajul lui capcaunul hannen, calci pe urmele Cardinalului. Am spus doar ca nu stapanesti fizica avansata. De cand e o insulta asta? |
Nu conteaza doar ce spui,ci si "tonul" pe care o spui!intelegi tu chestia cu "tonul face muzica"...
Sorana,dar unde am mentionat eu ca "tensori si entropie" sunt cuvintele care m-au facut sa ma simt jignita?
Am inteles,broastei nu-i cresc aripi,dar o bacterie amarita a evoluat in ...voila,ce specie minunata ...homo sapiens!
Nemaipomenit!
Revin,sunt ocupata acum.
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
b.nica spune:
[quote]
Iar evolutia se petrece in cadrul aceleiasi specii, nu dintr-o specie in alta. Aia nu se intampla, nu stiu cum s-ar chema, poate "trasformare" ca in Harry Potter, ca doar acolo am intalnit chestia asta
Cu alte cuvinte leul nu va "evolua" niciodata in ... pasare si nici vrabia in leu, ca n-are cum
Evolutia se petrece tot timpul, omul a evoluat si inca evolueaza. Repet evolueaza nu inseamna ca-i cresc coarne sau aripi, e un pic mai subtil. Iar evolutia este mai vizibila daca te uiti pe perioade mai lungi de timp si mai putin vizibila (dar existenta) daca te uiti pe perioade mai scurte. Un pic de atentie si un minim de cunostinte si evolutia devine evfidenta. Nu e neaparat necesar sa fii genetician.
[quote]
Daca ar fi sa tragem o concluzie,de la Big Zbang au sarit acele arheobacterii(de la Capcaun citire) care au evoluat in lei,pantere gugustiuci,etc,fiecare din bacteria lui pt. ca Sorana zice ca evolutia musai se face numai in cadrul speciei.
xenocid spune:
B.nica tu cand te duci de la Bucuresti la Ploiesti ramai si in Bucuresti?
Editat de - b.nica on 21/12/2010 00:00:00
irina.c. spune:
citat din mesajul lui hannen Am inteles,broastei nu-i cresc aripi,dar o bacterie amarita a evoluat in ...voila,ce specie minunata ...homo sapiens! Nemaipomenit!Revin,sunt ocupata acum.Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inaswww.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokaiThe Future`s So Bright I Gotta Wear Shades |
am blog
doruletz spune:
citat din mesajul lui irina.c. ii cresc, dar nu traiesti tu suficiente milioane de ani ca sa vezi fenomenul multumeste-te cu descoperirile de pana acum |
Gresit, nu e nevoie de atata amar de vreme... doar de putina cultura stiintifica. Cei care au si alte lecturi in afara rugaciunilor si psalmilor stiau deja si ca urmare s-au abtinut sa comenteze
Uite si aici:
http://www.sciencedaily.com/releases/2008/04/080417112433.htm
Sunt de acord ca oricine are dreptul sa critice orice-i trazneste prin cap. Dar minimul minimului decentei intelectuale este ca inainte de a ne da cu parerea despre ceva macar sa ne informam de la sursa asupra acelui "ceva", inainte de a combate o teorie sa citim macar un rand din ea. Este cea mai de jos treapta de pe care se poate incepe o discutie cat de cat inteligenta.
Capcaune, exista azi si surse de vulgarizare a teoriilor stiintifice, nu mai sunt necesari chiar atatia ani de studiu pentru a le intelege. Exista nenumarate carti, reviste stiintifice, emisiuni, filme. E necesara doar curiozitatea de a afla direct de la sursa despre ce e vorba si nu prin diversi intermediari pusi sa gandesca in locul nostru.
De ex, pentru cei care vor sa afle mai multe despre originile universului, filmul www.pbs.org/wgbh/nova/elegant/program_d.html" target="_blank">The Elegant Universe e excelent, reuseste sa redea teoriile cele mai sofisticate (aproape) pe intelesul tuturor, cu imagini sugestive si explicatii. Nu dureaza mult, oricum, cu mult mai putin decat petrec unii in psalmi si in ras-ras-talmaciri ale acelorasi si acelorasi carti scrise acum mii de ani. Si nu, nu spune nimeni nimic acolo despre masini cazute din spatiu, nici despre "universuri entropice" sau alte bazaconii asemanatoare.
hannen spune:
Faceti loc ca veni sor`sa lu` einstein!doruletz
Bine,am inteles ,daca citeam si noi macar un "magazin" nu doar psalmii ,acum cica eram atei!Ai inteles la fel irina?Sau imi da prostia afara din creier deja.